Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz hastası olanlar ne sıklıkta atak geçiriyorsunuz?

dermansiz

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
15
Merhaba,
Uzun süredir psikoz hastası olanlar 10 yıl içinde sadece 1 kez atak geçirdim diyebilir mi? böyle biri var mı yoksa 3-4 senede bir ilaç kullanmamıza rağmen hazırlıklı mı olmalıyız?

@dermansiz,

Ilk atağım 15 17 yaşında oldu arkadaşlarımdan şüphelendim gizli kamera koyduklarını evime ve bana şantaj yaptıklarına dair şüphelendim cok kötüydü 1 ay kavga stres dert ailem okula geldi tantana sonra yavaş yavaş geçti.

@Descartes,
ben de öyle bir noktadayım ki tamam 1 kez oldu ama bir daha asla olmayacakmış gibi geliyor ilaçlar çok iyi geldi ve baya bi sağlam remisyona girdim uzun süredir yan etkileri bile hissetmiyorum artık umarım hiç etkilemez

2 buçuk yıldır remisyondaydım. Hasta olmadığımı düşünüp kendi kendime ilaç çıkardım. Bi anda kendimi üst boyut varlıklarını normal normal dinlerken buldum. Bu olayı hangi kelimelerle ifade ederim bilmiyorum. Tam anlamıyla insanity.

@emre3, hayır.
Doktor senin şu anda kullandığın doz yetmez zaten dedi. Sadece Abilify kullanmayı deneyelim dedi ve doz 10 mg'dan 30 mg'a çıktı. Yanına da uyku için Cedrina 25 mg ekledi.

@sevgi07,

hastalık öncesi ile aynıyım şu anda sadece kilo aldım o canımı sıkıyor onun dışında en düşük abizol 5mg var mesela onun bile kırarak yarısını içiyorum sadece tek ilaç doktora demiştim kpss memur olmak için falan engelli raporu alsam mı forumda görüyorum yazıyolar dedim ben elimden geleni yaparım da sana %0 verirler vermezler ki dedi şu anki durumuna bakarak dedi ben de vazgeçtim almaktan.

ben eskiden bi kere atak geçirdim ondada adam vurmuştum ama adam suçluydu kendimi kaybetmiştim olmaması gerekiyodu ama oldu ölüyodu az daha cezaevinde 4 yıla yakın yattım

Atak geçirdiğim söylenilen dönemin hala gerçek olduğuna yani yaşadığım şeylerin gerçek olduğuna inanıyorum hala hasta olduğumu düşünmüyorum bu da bir atak mı sayılır

@dermansiz,
İnşallah dahada iyi olursunuz çok güzel burda iyi yorumlar bana umut oluyor doktor hiçbir hasta hastalık öncesindeki gibi olmaz demişti bu bizi çok etkilemişti demekki olunuyormuş bu hastalık hakkında hiçbir bilğimiz yok şok halinden hala çıkamamadık ama alışığız bizim 2 ay önce alevlenme dönemi oldu umarım hayatımz boyunca tekrar yaşamayız

@emre3,
Başkalarına göre kendimi olmayan biri sanıyomuşum ama bana göre o kişiyim ben. Detay veremeyeceğim kusura bakmayın

@sevgi07,
inanın çok iyi olacaksınız ilk başlarda afallama oluyor neden benim başıma geldi falan hocaya falan da götürdü ailem anlam verememiştik çünkü herkes benim hakkımda konuşuyor gibi geliyordu iftira atıyordum yakın akrabalarıma sonra ilaç içince ilk ay bıçak gibi kesildi ama hala şüphelerim vardı ara ara sorguluyordum çevremdekileri 2023 de zaten atağı yaşamıştım 2024 ün ortasında tamamen iyileştim diyebilirim hatta doktor iyi oldum diye 2024 başında ilaçları kestik komple acaba dedi gerçekten psikoz musun yoksa travma mı yaşadın falan diye baktık ki gene şüphelerim artıyor gibi hemen ilaca döndük sonra öyle böyle derken 2025 geldi ve ilacı düşürebildiğim en düşük doza düşürdüm daha da düşüğü yok çünkü zaten en düşük dozun yarısını içiyorum yani siz de inanın buna çok iyi olacaksınız hasta olduğumu bile unutuyorum ama benim eksiğim neydi derseniz bu ilaç biraz sosyalliği düşük yapıyor yani insanlarla çok içli dışlı olamıyorum işimiz gereği de insanlara sürekli diyalog kurmam gerekiyor ama ileride işi bırakıcam muhtemelen yapabileceğim bir işe geçicem zorluyor çünkü gerçek anlamda doktor dediyse de sosyallik ve içe kapanık oluşmasından dolayı demiş olabilir çünkü daha önce çok daha girişkendim hastalık sonrası bi içe dönüklük oluştu gerçi çocukluktan beri hep sessiz sakin diye bilirlerdi beni.

keşke hiç yaşamasaydınız fakat olmuş artık olan umarım en kısa sürede tamamen hasta mıyım ki ben diyecek seviyede iyi olursunuz iyi akşamlar dilerim.

İlaç kullandığım süre zarfında atak olmuyor.Ara ara iç sıkıntısı oluyor.Ama ilacı bıraktığımda uykusuzlukla birlikte aklımı yemeye başlıyorum.

@dermansiz,
Çok teşekkür ederim ben rahatsız değilim kardeşim rahatsız onun için bu siteye grip yorumları okuyorum hastalık nasıl ataklar nasıl hiçbirşey bilmiyoruz hatta bize tanı bile henüz konmadı psikoz ismi geçmiyor tanıda ama çok güvendiğimiz bir doktor Pskotik bozukluk piskoz dedi iş haricinde bu hastalığı araştırıp burda paylaşılanları okuyorum sadece şuan iyi hastamız ama eskisi gibi neşesi yok az konuşuyor bizimle tanıda olmadığı için ilaç dozu nasıl olucak bundan sonra nasıl ilerlicez gerçekten bir girdaptayız birde kardeşimin askerlik durumu var askere gidecek alevlenme dönemi geçeli 2 ay oldu daha inşallah bizde bu şekilde en düşük doza düşeriz bu hastalıklarda sanırım sosyalleşmek çok önemli oda nasıl olucak bilmiyorum

@sevgi07,
kesinlikle sosyalleşmek önemli ben de bedelli olarak yaptım askerliğimi atağı askere gitmeden 2 ay önce geçirdim biliyorsunuz ki bedelli parası 1 sene önceden yatar normalde herkes dedi psikoz yaşayanlar normalde askere gitmemesi lazım vs diyorlar ama ben askerlikten sonra işe girerken falan sorun yaşamayayım diye ilaçla birlikte bedelli yapıp geldim uzun dönem gidicekse orada da alevlenme vb yaşamamsı adına ya bedelli ya da tanıyı koydurtup muafiyet alabilmeniz yararınıza olur diye düşünüyorum askerlik zor bir süreç çünkü orada alevlenme olabilir vb sıkıntı yaşayabilirsiniz bu hastalığın en büyük sorunu stres, stres altına girdiğinizde korktuğunuzda hemen beliriveriyor anladığım ve hissettiğim kadarıyla.

psikoz yazmaz direkt de bende de mesela psikotik belirtili depresyon yazıyor tam net tanı yok özel hastaneye gittim hep devlete de gitmedim ama yani halisülasyon tarzı şeyler yaşadıysa %90 psikoz oluyor maalesef bir şeyler duydu olmayan şeylere oldu dedi gibiyse. Keşke öyle olmasa ama maalesef öyle oluyor ilacın düşük dozuna geçmek önemli çünkü o kişide uyku hali yapıyor kilo yapıyor lütfen o kişiye karşı nazik olun uyuyorsun ediyorsun odanı toplamıyorsun gibi şeyler yapmayın çünkü gerçekten tembellik yapıyor yüksek doz kullanınca o ilaçları normal bi insan içsin 1 hafta ne oluyoruz ya der ağlar oturup gerçekten öyle bir yan etkileri var ilaçların uyuşuk bir zihin yapıyor ama en düşük dozda ve bir süre sonra ilaca vücut alışınca normal yaşantınıza dönüyorsunuz ama bu da epey bir süre alıyor ay bazında.

@dermansiz,

1 yıl önce çok iyiydi birde kardeşim yedek subay olarak yapıcak ona rahat diyorlar ama bilmiyorum ilaç kullansana yine aynı gerçeklikten kopma olurmu çok korluyoruz 2 tane pskiyatr gördü askerlik yapabilir diye rapor verdiler şuan hiçbirşey yapamıyoruz bedelliye asla çevrilmiyor kendisi yüksek mühendis şimdi yazmak istemiyorum mesleğini burda sözleşmeli çalışıyor bide çok zor atandı piskoz tanısı koyulursa sözleşmede iptal edilebilir 1 yılı kaldı kadro için gerçi canısağolsun ama dediğim gibi askere gidicek ilaç tedavisi devam ediyor kullanıyor hiç aksatmadan bizde tanıda OKB yazıyor okbmi onuda bilmiyoruz önce herşeyini anlatırdı ama şuan çok anlatmıyor ama ses halüsinasyon bunların hiçbiri yoktu askerde oldu zaten bu gerçeklikten kopma oda tek bir olayda oluyor onun dışında gittik gördük zaten kendindeydi aklı başındaydı zorla yatışını yaptık 2 hafta hastanede kaldı asla öyle davranmıyoruz zaten şuan tam tersi sürekli dışarı çıkarıyoruz sosyalleşiyor tek yaşıyor zaten tabi şu süreçte beraberiz yine zor şeyler rabbim hepimizin yardımcısı olsun daha beter hastalıklar var ilaçla sanırım hep kontrol altında oluyor hastalık

@sevgi07,

evet ilaçla sürekli ayaktayız ilacı içmediğimiz zaman maalesef bir hayal dünyası veya saçma sapan bir inanışın içinde oluyoruz maşallah çok da güzelmiş kariyeri umarım çok daha güzel yerlere gelir yaşı da büyük muhtemelen benden evet allah korusun ama çok çok kötü hastalıklar var ben biraz normalde melankoli bir insanım çok fazla kafaya taktım işte tüm çevreme arkadaşlarıma saçma sapan şeyler anlattım herkese hastalığımı duyurmuş gibi oldum kimse benle arkadaşlık etmicek izdivaç eylemicek gibi takıntılarım oldu. ama sonra tamamen ilaç iyi gelince en düşük doza geçince her şey düzeldi ama şimdi de şu var ki 140kg oldum maalesef eskiden 70kg idim ilaçlar acayip kilo yaptı veremiyorumda bir yeri düzeltiyoruz bir yer patlak veriyor cidden allah hepimizin yardımcısı olsun eğer ki sormak istediğiniz özel bir şey olursa özel mesaj da atabilirsiniz bu konuda almak istediğiniz tavsiye olur öğrenmek istediğiniz ilaç olur vb bir şey olur her türlü yardımcı olmaya çalışırım bizzat kendim yaşadım 2 senedir rüya gibiydi o zamanlar..

Allah razı olsun rabbim daha güzellerini nasip etsin size çok şükür siz düzelmişssinz inşallah bizde ilaçlarla atlatıcaz burda bi abi yazmıştı beni çok etkiledi hastalık değil hasta vardır diye bence sizde hiç eskiyi düşünmeyin yaşananları hatırlayıp üzülmenin etkilenmenn anlamı yok herkes duysun duysun bilsin önemsemeyin şuan iyisiniz gerisi teferruat önemli olan bu belki ilerde çevre değiştirirsiniz herşey daha farklı olur Dmden yazılmıyor size kilitli görünüyor yazamadım

@sevgi07,

evet kilitliymiş açtım şimdi mesaj yerini ben de teşekkür ederim bakalım artık doğru demiş o abi dediğiniz doğru zaten pek de bir çevrem yok aslında da her şey unutuluyor bu ülkede bu da unutulur diye geçtim ben de kendim için yaşıyorum artık zaten hayırlısı bakalım

Üst Alt