Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz hastasıyım. Evlenirsem çocuğuma geçer mi? Deneyimlerinizi yazınız lütfen?

-ARAGORN-

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
86
Arkadaşlar önemli;
Psikoz veya şizofreni veya psikolojik kronik rahatsızlığı olanlar sorum size ,sizden soruna çok açık bir cevap bekliyorum kronik psikoz hastasıyım çocuğuma geçer mi veya sizde oldumu yani ben şizofreniyim oğlumda öyle diye bişey var mı ?

Evlenicez biliyorsunuz bizde normal insanlar gibi cinsel arzu taşıyoruz veya hayatın bir oarçasıda evliliktir ve bu yerde bir aile kurmak sağlıklı bir erkeğin gayatını daha güzel yapar .

Eğer elinizde kesin bir örnek varsa evlatlık Alacam şöyleki çocuk esirgeme kurumuna gidecen bir çocuk evlatlık alıcam onu büyütücem şimdi deyiniz bu fikir güzel mi ? Yoksa kötü mü ? Sebep çocuğun geleceğiyle oynamamak malum ilaçlar çok ağır ve hastalık insanı hayattan bağımsız yapıyor o aşamaları yaşamasın diye çocuğu evlatlık Alacam . Bazı bilgilerin var çocuk iyi seçerim.
Buyurun cevapları bekliyorum?
Not:
Psikoz la ilgili doktor tavsiyeleri istemiyorum yani nette böyle yazıyor işte oğlun psikoz olur veya kronik psikiyatrik hasta olur klasikleşmiş sözleri istemiyorum

Kardeşim direk genlerin aracılıgıyla çocuklarına hastalıgın geçmese bile senin çocuguna davranışların ve büyütme şeklin çocugunun ruhsal saglıgını bozuyor. Benim annem hastaydı ben çocuklugum şiddetin ve kaosun içinde geçti evde. Banada Bipolar teşhisi kondu 15 yıldır hastayım . Aşırı sinirli ve cinnet geçiren yapım var

Benım annem '' Kardeşlerine çok baglıydı. Gardaşım ölecegine oglum ölsün '' demişti. O gündür annemi candan sevmem

2 psikiyatri hastası arkadaşım vardı ikisininde çocukları SAĞLIKSIZ doğdu

Bize psikoz tanısı koyarlarken düşme çarpma yaralanma veya madde kullanımı var mı diye araştırdılar bunları bulamayınca çevresel faktörler ve genetik nedenler dediler. Benim anne ve babamda psikoz yoktu. Ancak babamın uzak bir akrabasında varmış o bana sirayet etti mesela. Ben doktoruma sormuştum. Olup olmaması tamamen genetik ve şans demişti. Ben çocuk yapmaya cesaret edemedim bu arada. Sizin de dediğiniz gibi ya geçerse diye korktum.

Değerli Arkadaşlar,
Bipolar bir hastaya tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı?

@erola, öylemi, sağlıksız mı doğdu ayrıntı verir misin ; örneğin şizofreni idi arkadasım çocuğu psikoz veya şizofreni oldu gibisinden bir cevap arıyorum?

@-ARAGORN-, biri psikoz hastasıydi ikiside kilolu çocuk ağır otizm hastası doğdu. Diğeri sızoaktif bozukluk hastasiydi kedi bilmem ne hastalığı tam bilmiyorum çocuk değişik bir hastalıkla doğdu

@ALİ YILDIRIM, npistanbul beyin hastanesi
İstanbul merkezli ve doktorlardan sana tavsiyem ilk önce hüsnü Erkmen dir. Beni iyileştirdi en azından şuan öyle .
No istanbuldan profesör randevusu alırsan profesör ün kim olduğu farketmeksizin çok iyidirler ve etrafta dolaşan para tuzağı sözleri boş sözlerdir ancak randevu alacaksan eğer orda onlinemi yoksa yüzyüzemi belirt tel no internette var . Profesör seçimini sitesinden yap kolay ve baskısız seçersin.

@erola, aaa ,öylemi.

Bana özelden yazabilirsin belki burada paylaşmak istemezsen.

@hök, peki hök budur da çocuk yapmayıp ta nasıl bir yol izledin örneğin evlatlık mı ? Veya evlilik yapmamayamı karar verdin? Nasıl bir yol izledin?
Sorum aynen siz hasta ve hasta yakınlarına diyelim çok sevmediniz psikozun çocuğa geçmesi durumunu ve ne yapmaya karar verdiniz? Yine tekrarlayayım cevaplar şöylemi; evlenmedim/ sevgili hayatı yaşıyorum/ evlatlık aldım/ veya başka bişey yaptım dediğiniz durumuda oaylaşırsanız yônümüzü buluruz

Son düzenleme:
@-ARAGORN-, yazdım yazabileceklerimi riskli psikoz hastasının çocuk yapması ama hastalıklı doğacak diye birsey yok bence bipolar hastası arkadaşım var evlenirsem çocuk yaparım sağlıklı doğar büyük ihtimal diyor

@ALİ YILDIRIM, psikoz olan arkadaşlarda doktor önerebilir mi?Devlet hastahanesi olursa iyi olur.Anlaşabildiğiniz daha önemlisi kişisel kararlar almayan bir doktor.

Şizofreni, psikoz, bipolar bozukluk genetik geçişli olan hastalıklardır. Çocuğunun % 25 hasta olma riski vardır.

@-ARAGORN- hayvanlara verdim tüm sevgimi... Biraz garip ama öyle oldu. Düşkünü kurtardım, tedavi ettirdim. Eşimde zaten problem vardı. Ben de uzatmadım açıkçası durumu kabullendim. Hasta bir çocuk sahibi olup hem kendi geleceğimi hem onunkini yakmaktansa böyle bir çözüm bulmuştum.

Bir de boşanma aşamam oldu. Ondan sonra bir daha evlilik ve benzeri ilişkilere mesafeli durma kararı aldım @-ARAGORN-

Problemli bir çocuktum ama kardeşimle aramda 19 yaş var

2009 dan beri şizofreni hastasıyım, çocuğum askere bile bitiremedi gönderdiler,yani maalesef evlenmeyin derim, çocuğuma işte bulamıyorum,onu bu şekilde görmek hayatımı kahrediyor

Dedem de bipolar bozukluk ve organik olmayan psikoz teşhisleri vardı. Çocuklarında bir şey çıkmadı ama torunu olarak bende bipolar olarak çıktı.

Ünlü matematikçi John forbes nashin çocuğunada şizofrenlik geçmiş

@anonymous, anladım .@Galiba kuşkudayım!!!, okadar kesinlikle yok . Ben yaşadığım şehirde hala rastamadım bir şizofreni hastasına tr sm de gördüklerim hariç onlarda topu topuna 10 kişiydi.
Dikkat ettiysen yüzde 1 şizofreni olduğu söyleniyor wepte ancak durum öyle değil bu istatistikler ABD Avrupa'da oluyor yani türkiyede böyle olduğuna dair bir hesap yok benim şahit olduğum şizofrenilerin 250 de 1 tane olduğudur . Enazından türkiyede öyle
Ve size tavsiyem kafayı şizofreni hastalarının çok olmasıyla bozmayalım. Unutmayın ki tedavi olan her psikiyatrik ve yaşama karışan çalışan her hasta sağlıklı sayılır. Rakamlarla hesaplarla oyalıyoruz kendimizi . Bazen bir reflü bile insanı şizofreni hastasından daha çok zorlar çünkü kişide ölçü acının seviyesidir . Bir kanser hastası dollu ilaç içerki midesi delinir düşünün bir dmd bir sma yı düşünün yani bugün sen hastasın ama hayata karışıyorsun diyelim sen sağlıklïsın ,bitmiştir .

Üst Alt