Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz ile gelen aşırı huzursuzluk ve endişe ile baş etmek..?

TungaTunga

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
59
Arkadaşlar organik olmayan psikoz rahatsızlığım var Xeplion 100 ml iğne kullanıyorum, aşırı derecede huzursuzluk ve endişe duyuyorum , doktorum xanax yazmıştı ama pek işe yaramadı ..

Sizinde bu tür şikayetiniz var mı ve çözüm için hangi ilacı kullanıyorsunuz.

anksiyete bende de var artı bipolar, misol veriyolar onun için. ilaçla olacak bir şey değil, psikologla görüşüp kendin aşmalısın bunları. en fazla ne olabilir diye düşün, büyüttüğünü anlayacaksın.

TungaTunga

Hepimizde var kardeşim, kendi yönteminle mücadele edeceksin. Doktoruna danış çözemiyorsa başka doktoru denemeni öneririm.

ekonomist79

Doktor değiştirme konusunda çok kararsızım , Xeplion iğneyi bu doktor yazdı ve 5 aydır kullanıyorum , faydası oldu gibi ama rahatlama olmadı , mutlu değilim , şimdi doktor değiştirsem belki iğneyi kesecek ve tedavim yarım kalacak , çok kararsızım

TungaTunga

O zaman bir süre daha devam et bu doktora sonra bakarsın iyi gelmezse değiştirirsin ben de öyle yapıyorum hemen bir kalemde silmiyorum doktorları ama beni bilinçli olarak daha kötü yaptıklarını hissettiğim anda başkasına bakıyorum.

bende risperdal kullaniyorum benim hastaligimda organik olmayan psikoz bende de endise ve huzursuzluk var. o an baska bir seyler yapmaya calisiyorum. disari cikiyorum temizlik yapmaya calisiyorum bana iyi gelen muzikleri dinliyorum ailemle telefonda konuşuyorum,uzaniyorum vs. kisa sureli kafami dagiyitor. sende bir seyler bul. keske ilaci olsa

Son düzenleme:
@masaüstü beni rahatsız eden şeyde 5 yıldır görmediğim ve hiç sevmediğim iki kişinin sürekli aklıma gelmesi nedir bu ? Nasıl kurtulabilirim şu tipleri hatırlamak bile istemiyorum artık .

kendi ic hesaplasmani yapman lazim biraz sanirim sokrates. bende de paranoya vardi ve ilk ses ve halusunasyon gordugumde eski is yerimdeki insanlarin bana tuzak kurdugunu dusunmustum.paranoya iste. hatta cumhurbaskanin bana siir okudugunu,yağmurların benim yüzümden yağdığını küçük bir kız çocuğuna para verdiğimde bulutların güneşin önünden gittiğine vs vs bile.:) bilmiyosun cunku ilk defa boyle bir sey yasiyosun. sonra ilaclarimi kullanmaya basliyinca alevlenme donemlerinde hala benimle alakali seyler oldugunu gordum ama yorulmustum artik. 1.5 sene gecmisti. zihnim yorulmustu. 6 aydir ilaclarimi duzenli kullaniyorum. ilaclarimi kullaninca da artik ses ve halusunasyon gormedim. sonra ic hesaplasmami yaptim. o insan bunu niye demis olabilir bu insan bunu niye yapmis olabilir diye. sonra h3psin3 mantikli c3vaplar bulmaya basladim. zaten psikoz hastalarinda ya da sizofreni hastalarinda emredici sesler veya halusunasyonlar genelde gecmis yasantisindaki seslerin onlari assagilamasi ya da ilintisi olmasi sebebiyle oluyormus. okudum. bu hastaligin en buyuk dusmani bilim. hala iyilesmedim tabi. kelime bulmakta zorlaniyorum bazen. yoruluyorum. basimda ignelenmeler var. cok canim aciyor. bu da anksiyeteden oluyormus sanirim. endise ve huzursuzluk var. milletin anksiyete midesin3 kalbine vurur. benim beynime vuruyor. ignelenmeler vs vsgozlerim bile yaniyor o sira

bir de arkadaşlar disosiyatif amnezi diye bir konu varmış. yani hastanın belleğinde depolanmış bilgilerin hatırlanamamasıymış bu olay. bütün insanlar amnezi yaşar. bir yandan iyi bir şeydir. ama diğer insanlar günlük ihtiyaçlarını karşılamada amneziyi yaşamaz. onlar hezayanlarını ( her insannın yaşadığı sevdiğini kaybetmek sevdiğinden ayrılmak işini kaybetmek parasız kalmak vs) bu konularda amnezi yaşar. biz se geçmişte bizi hasta yapan unsurlar üzerinde takılırız ve günlük ihtiyaçlarımızı karşılama da amnezi yaşarız.sıkıntı bu. bizim hastalığımızda beyin kimyasının yaşanılan hezeyana bağlı olarak takılıp kalması ve zaman enerji konfor emek gibi konularda her şeyi alıp götürmesi

Ben de duygularını zirvede yaşama yani duyguların bazen aklın önüne geçmesi durumu ve takıntılı olma var .

Son düzenleme:
aile desteği piskolog arkadaşlıklar film dizi müzik vs destekleriyle yenersin belki sokrat sosyalleş ya da sana iyi gelen şeyler bul. bu kişiden kişiye farklık gösterir. sonuçta kimyasal bir durum değil seninki piskoz hastası değilsin ya da şizofren. internette araştır. bilimsel yazıları kitap oku. ben hastayım faydam dokunmaz pek. :)

sokrates...aynı durum bende de var hocam daha evvel de yazmıştım hatırlarsan,sen 2 kişi demişin bende bu sayı daha fazla bak benden iyisin gene:)...şaka bir yana da,bunun şizofrenik atak la veya halisünasyonla pek ilgisi yok bu tamamı ile aşırı takıntı kötü olay ve kişileri unutamama bilimsel adıyla bellekden silememe durumu....kendimizi o duygulardan kurtarmak için yukarıdaki arkadaşın dediği gibi sosyal hayata karışmak kafayı sürekli meşgul tutmak önemli önceliğimiz olmak zorunda...şahsen ben öyleydim de geçirdiğim beyin kanamasından sonra biraz eve kapattım kendimi hareketlerim kısıtlı olduğu için...geçmiş olsun herkese..

En güzel terapi birincisi aile kurmak, ikincisi eğitim almak, üçüncüsü ise bir meşgale ile uğraşmak (örn. hobi, yabancı dil, sanat, sinema, kitap vs...). Ben birincisini yapamadım veya yapmadım kendime göre sebeplerim var. İkincisinde tamamen üçüncüsünde ise kısmen başarılı olduğumu düşünüyorum.

masaüstü
Size kolay bir tavsiye klasik filmleri izlemeniz yeni filmler gibi vurdulu kırdılı ve küfürlü değiller ve kafa dağıtmak için birebir.

deathless benim durumum nedir o zaman neden bazı konuları takıntı yapıyor beynim mesela o an x kişisi ile konuşuyorum o an hiç umursamadığım bir konuşmayı daha sonra şunu dedi bunu dedi gibisinden ya da şöyle deseydim böyle deseydim falan filan neyse hep sonradan zihnime takılıyor düşünce ve orada kalıyor hiç çıkmıyor sonra tekrar yüzleşmek zorunda kalıyorum hiç sevmediğim insanlarla iş kavgaya tartışmaya dönüyor bıktım artık kimseye hele ki eski çevreme hiç bulaşmak istemiyorum ne düşünürlerse düşünsünler hakkımda banane deyip önüme bakmak aklıma bile getirmemek istiyorum onları .

Ben İlaç kullandım Klostfobi ağırlıklı Anksiyetye vardı şimdi geçti gibi yani hafifledi

Merhaba,anksyete geçmez kardeşim (sizi bilmiyorum da bende geçmiyor) herhangi bir şiddetli olumsuzluk karşısında yine tekrarlıyor ben senelerdir uğraşıyorum.

Endişe için en iyi ilaç hangisi

Arkadaşlar doktoruma her gittiğimde aşırı endişeli olduğumu söylüyorum , kendisi her defasında Paxera yazmayı öneriyor , paxera bende panik atak yaptığını söylüyorum , bu defa doktorum senin istediğin bir ilaç varsa onu yazıyım diyor , endişeye iyi gelen bir ilaç bilsem söyleyeceğim ama bilmediğim için söyleyemiyorum ve doktorum beni bir ilaç yazmadan yolcu ediyor..

Aşırı endişe ve huzursuzluk için kullandığınız ve size iyi gelen bir ilaç varsa ismini söyleyebilir misiniz.

TungaTunga
Hekiminiz size güzel ilaç yazmış.orijinali Paxsil.muadili paxera.etken madde paroksetin.seretonin hormon düzenleyici olarak reçete edilir.
Endişe huzursuzluk anksiyete bozuklukta görülen ana tema belirtidir.
Anksiyete bozuklukta en etkili ilaç paxil yada paxera veya citoles bunlar en etkili ilaclardır.
Her zaman belirtiyorum, psikiyatri ilaçları ağrı kesiciler gibi hemen etki etmez.kontrollere gidilmeli ve ilaçları düzenli kullanmalısınız.etki etmesi için en az 1 ay düzenli kullanmalısınız.kademeli şekilde 1 ay 3 ay 6 ay gibi bir zaman diliminde düzelme olacaktır....

sokrates aynı dertten müzdaribiz.. benimde kafama takılan 4-5 şey var pişirip pişirip önüme koyuyorum. hergün takmıyorum ama her hafta 2-3 gün birisini aklıma takıyorum ve anksiyete yaşıyorum. keşkelerim var ahh o keşkeler yokmu..

@geçmişim bedeli gittiğim ilk psikiatri doktoru ve bana da ilk teşhis koyan doktor aynen şunu söylemişti bana Geçmişi bugün gibi yaşıyorsun demişti ki ben ona öyle bir şikayette bulunmadığım halde doktora gitmeden 3-4 ay önce başımdan geçen ve beni üzen bir olay vardı onu anlatmıştım sadece daha sonra çocukluğuma kadar inmişti iyi hatırlıyorum ve sorunun asıl kaynağını bulmuştu çok iyi bir doktordu gerçekten.

Son düzenleme:
sokrates

yaşıyoruz işte yarım yamalak.. psikozdayken daha beterdim. beni sürekli dünyaya gönderen cennet cehennem vermeyen bir yaratıcı vardı. cinlerle dünyada bana sürekli işkence yapıyodu.. bi şekilde psikozdan çıktım anksiyete var şuan. ve şunu söyleyebilirim zamanı kimse durduramaz. artık bir yaratıcıya da inanmıyorum.. ne kadar acı çeksekte 100 sene sonra herşey biticek.. aslında bizim en mutlu insandan bile bi farkımız yok bence. her ne kadar zaman yavaş geçsede bittiği zaman herşey eşit olucak hiçlik olucak bu mükemmel bişey. eğer tanrı varsada bana ödül verir heralde çünkü benim kaderim bok gibi bana fazla seçenek kalmadı :)

@geçmişim bedeli ölüm konusundaki düşüncen gayet güzel evet hepimiz bir gün ölüp gideceğiz sonuçta film bitecek eninde sonunda mutlu mutsuz zengin fakir herkes için bu böyle hatta ben ölüm iyi ki var diyorum ölümden kaybedecek çok şeyi olanlar korksun.

sokrates

kesinlikle ölüm güzel bişey. kaybedeceğimiz hiçbişey yok yaşlandıkça sona yaklaştıkça dahada güzel olur inş... eğer bir yaratıcı varsada heralde kullarını ayırmaz belkide bir yaratıcı var ama dinler uydurma bunu bilemeyiz. kaldıramıycağı acıları olanlar inançsızlığa daha yakın çünkü bunu bir yaratıcı kuluna yapmaz diye düşünüyorum. bide bu inanıyorum diyenlerin çoğu lafta. inanan insan başını secdeden kaldırmaz.

ya ölüm olmasaydı sonsuz acı olsaydı napardık. herşeyin başladığı bittiği yer mi burası. veya reenkarnasyon mu var. bunları hiçbi zmn öğrenemiycez. ama şunu diyebilirim uyandığım anda istemediğim bir dünyada yaşıyorum. hayat çok kısa milyon sene değil bin sene değil sadece 1 asır civarı..

Bende son günler de huzursuzum.%80 şizofren teşhisi kondu. Fakat ben o kadar hasta olduğumu düşünmüyorum. İş bulmam sıkıntı olacak, onun tedirginliği var.

Üst Alt