@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!
Hocam, atipik demek belirsiz, ne olduğu tanımlanmamış demek.Yani A-tipi filan demek değil, anlaşılmamış demek, doktora bir gittiğimde ''BTA psikoz'' , sonraki gdişimde de ''Atipik Psikoz'' tanısı koymuştu ve rahatsızlığımın psikoz olduğunu üstelik bir takım testler sonucu buna karar verildiğini belirtmişti.Bende biraz o zamanki ergenlik ve gençliğin verdiği heyecanla bendeki rahatsızlıkları abartarak anlatmıştım, belki ondan da olabilir.Belki tanı %100 doğru da olabilir, bilemiycem.Tamam psikoz kötü bir hastalık olabilir ama ben şuanda kendimi çok çok kötü bir durumda hissetmiyorum, gayet iyiyim, yer yer panik yaşıyorum ama o da sebepsiz yere değil, iş hayatında yoğun olduğum durumlarda, sınava girdiğimde vs.. bu gibi durumlarda paniğe kapılıyorum ki onlarda kriz durumu kadar değil.Bu arada atipik daha kötü diyorsun da şizofrenden de mi kötü diyorsun? Eğer gerçekten öyle dediğin gibiyse tanı kesinlikle yanlış, çünkü sonuçta ben 2012 yılından beri doktora görünmüyorum, göründüğümde de ilaçları doğru düzgün kullanmıyordum ama şuanda hayatım gayet normal gidiyor, hastalıkla alakalı herhangi bir olumsuz durum yaşamadım şuana kadar.Bu arada şizofreni olsun, psikoz olsun bana göre psikolojik rahatsızlık denilince hepsi hasta kategorisine girer, ben aynı gözle bakarım, ha kimi ağırdır kimi hafiftir ama sonuç itibariyle hepsi psikolojik rahatsızlıktır, şizofreni de olsak başka bir rahatsızlığa da sahip olsak Allah'ın takdiri der, halime şükreder, kurtulmanın yollarını ararım.Ama ben yazılan yorumlara katılmadım, çünkü benim o kadar şizofreni tanıdığım var, psikoz hiç tanımadım ama kendimi onlarla karşılaştırdığımda aynı olduğumu yada benzer özelliklere sahip olduğumu düşünmüyorum.