Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz ile Şizofreni aynı mıdır?

Şizofrenin grupları var zaten bunu biliyoruz. psikozla şizofren ayrı şeylerdir. Bunların teşhisinde Dr. bile kesin tanıya varamazken sizin ironi yapmanız garip. verdiğiniz link yorumlarla ilgili siz farklı yerlere bakın araştırın isterseniz.

Sayın Nurtan, ben yorum yapmadım. Size DSM 5 sınıflandırmasının linkini verdim. İroniyi nereden çıkardığınızı da anlamadım.

Şizofreni psikotik hastalıklardan bir tanesidir. Biri elma, biri armut gibi bir şey değildir. Psikoz dediğiniz meyve gibi genel bir tanım, şizofreni demeniz elma gibi özel bir tanımdır.

Bana Organik olmayan Psikotik Bozukluk teşhisi kondu mesela şizofreni de olabilir şizoaffektif bozukluk ta olabilir hatta psikotik depresyon bile olabilir rahatsızlığım ben böyle anlıyorum .

Nurtan
aynen katılıyorum, bana göre de psikoz şizofreni ile aynı değildir, aynı diyenlere de katılmıyorum, çünkü bana taa 2012 yılında ''atipik psikoz'' tanısı konulmuştu ve o günden bu güne kadar hiçbir şekilde psikolojik sendrom yaşamadım, eğer şizofren olmuş olsaydı illaki başıma bir iş gelirdi.

Demir60
Ben 2012 yılından beri tedavi olmuyorum, 1 haftaya kalmaz tekrar doktora gideceğim, eskiden çevremden bir takım tepkiler alıyordum ama şuan için kendimde psikotik bir belirti görmüyorum ve bu konuda aile ve çevremden herhangi bir tepki almıyorum, kendi halinde, işinde gücünde bir adamım, şuanda sadece panik veya anksiyete gibi bir rahatsızlıklarım olduğunu düşünüyorum.Şizofren ile psikoz aynı diyorlar ama ben şizofrenlere baktığımda bir onların hastalıklarıyla aynı veya yakın olduğunu görmüyorum, hiçbir zamanda görmedim,ha benzer özellikler olabilir ama bu psikoz = şizofreni anlamına kesinlikle gelmez, benim düşüncem bu şekilde.Hatta bazı makalelere baktığımda psikoz önü alınmazsa şizofreni olur diye yazıyor, ama burada sanki psikoz hastası şizofreni, majör depresyon vs.. hepsini bir arada yaşıyormuş gibi hatta psikozun şizofreni den bile üstün bir hastalık olduğunu belirtmiş, ben onlara katılmıyorum.

sokrates
Bana da ''atipik psikoz'' tanısı konulmuştu ki tahmin ediyorumki aşağı yukarı seninkiyle aynı ama ben şizofreni olduğunu zannetmiyorum ki şizofreni olsa dr söylerdi yada o tanıyı doğrudan koyardı diye düşünüyorum.

a tipik daha kötü şizofren degilim diyorsun ama a tipikte psikoz dur diger pisikotik bozukluga girer o da agırdır ama yazdıklarını okudum a tipikte degilsin seninki hafif başka bişeydir psikoz degilsin ama
doktora bakarsan teşşiz pek fazla önemli degildir doktorlar ilaca odaklanır antipisikotik bir ilaç çogu psikiyatrik hastalıkta kullanılıyor genelde psikozlarda kullanılıyor a tipikteki psikozdada şizofrenidede aynı ilaçlar kullanılır antidepresanlarda bir çok hastalıkta kullanılıyor antipisikotik gurubu ilaç pipolara dahi iyi geliyor 2 tip ilaç vardır zaten genelde psikiyatrik hastalıkta kullanılan 1 cisi antidepresan 2 cisi antipsikotiktir başka da bir gurup ilaç yoktur
ibrahim25

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!

Hocam, atipik demek belirsiz, ne olduğu tanımlanmamış demek.Yani A-tipi filan demek değil, anlaşılmamış demek, doktora bir gittiğimde ''BTA psikoz'' , sonraki gdişimde de ''Atipik Psikoz'' tanısı koymuştu ve rahatsızlığımın psikoz olduğunu üstelik bir takım testler sonucu buna karar verildiğini belirtmişti.Bende biraz o zamanki ergenlik ve gençliğin verdiği heyecanla bendeki rahatsızlıkları abartarak anlatmıştım, belki ondan da olabilir.Belki tanı %100 doğru da olabilir, bilemiycem.Tamam psikoz kötü bir hastalık olabilir ama ben şuanda kendimi çok çok kötü bir durumda hissetmiyorum, gayet iyiyim, yer yer panik yaşıyorum ama o da sebepsiz yere değil, iş hayatında yoğun olduğum durumlarda, sınava girdiğimde vs.. bu gibi durumlarda paniğe kapılıyorum ki onlarda kriz durumu kadar değil.Bu arada atipik daha kötü diyorsun da şizofrenden de mi kötü diyorsun? Eğer gerçekten öyle dediğin gibiyse tanı kesinlikle yanlış, çünkü sonuçta ben 2012 yılından beri doktora görünmüyorum, göründüğümde de ilaçları doğru düzgün kullanmıyordum ama şuanda hayatım gayet normal gidiyor, hastalıkla alakalı herhangi bir olumsuz durum yaşamadım şuana kadar.Bu arada şizofreni olsun, psikoz olsun bana göre psikolojik rahatsızlık denilince hepsi hasta kategorisine girer, ben aynı gözle bakarım, ha kimi ağırdır kimi hafiftir ama sonuç itibariyle hepsi psikolojik rahatsızlıktır, şizofreni de olsak başka bir rahatsızlığa da sahip olsak Allah'ın takdiri der, halime şükreder, kurtulmanın yollarını ararım.Ama ben yazılan yorumlara katılmadım, çünkü benim o kadar şizofreni tanıdığım var, psikoz hiç tanımadım ama kendimi onlarla karşılaştırdığımda aynı olduğumu yada benzer özelliklere sahip olduğumu düşünmüyorum.

@ibrahim25 atipik madem belirsiz ne olduğu tanımlanmamış ha atipik olmuşsun ha şizofren ha o ha bu ikisi de psikoz değil mi aradaki fark ne pekiyi hangisi şizofren hangisi atipik ???

@sokrates

Bende onu merak ediyorum işte, ha atipik ha şizofren olur mu, ikisi ayrı öyle bir durum olsa doktor doğrudan belirtirdi herhalde, belirsiz tanımlanmamış psikozla şizofrenin ne alakası var, ikisi ayrı, hatta burada biri belirtmişti psikoz ilerlerse şizofreni boyutuna ulaşır diye, bende öyle duymuştum.Ben aynıdır diyenlere katılmıyorum.Hatta ne kadar doğrudur bilemem ama bir makalede BTA psikozun 'bir vakaya karşı oluşan geçici psikotik bozukluk.'olduğunu gördüm ve sadece birkaç hafta süren türlerinin olduğunu bile öğrendim, daha da detaya girdiğimde birçok kişi farklı konuşuyor, en iyisi bir doktora danışmak, yakında gidip görüşeceğim.

@ibrahim25 atipik madem belirsiz ne olduğu tanımlanmamış ha atipik olmuşsun ha şizofren ha o ha bu ikisi de psikoz değil mi aradaki fark ne pekiyi hangisi şizofren hangisi atipik ???

Bende onu merak ediyorum işte, ha atipik ha şizofren olur mu, ikisi ayrı öyle bir durum olsa doktor doğrudan belirtirdi herhalde, belirsiz tanımlanmamış psikozla şizofrenin ne alakası var, ikisi ayrı, hatta burada biri belirtmişti psikoz ilerlerse şizofreni boyutuna ulaşır diye, bende öyle duymuştum.Ben aynıdır diyenlere katılmıyorum.Hatta ne kadar doğrudur bilemem ama bir makalede BTA psikozun 'bir vakaya karşı oluşan geçici psikotik bozukluk.'olduğunu gördüm ve sadece birkaç hafta süren türlerinin olduğunu bile öğrendim, daha da detaya girdiğimde birçok kişi farklı konuşuyor, en iyisi bir doktora danışmak, yakında gidip görüşeceğim.

MeTePe ben senin ne demek istediğini anladım. Şizofren Psikoz grupları içerisinde yer alıyor. şizofrenin de çeşitleri olduğuna göre psikozla, şizofreni kavramı bu durumda ayrılmıyor mu?

@ibrahim25 a tipik psikoz kendi başına bir hastalık sınırları belli olmayan psikoz vakalarıdır bir hastalıktır yani. kendi başına bir hastalık türüdür... siz hiç birşey bilmiyorsunuz ..

@MeTePe siz ne düşünüyorsunuz hocam

Şizofren Psikoz grupları içerisinde yer alıyor.

Aynen öyle... Psikoz genel bir sınıflandırmadır. Bunun altında çeşitli psikotik hastalıklar vardır. Şizorfeni bunlardan sadece 1 tanesidir. Yani şizofreni de bir psikozdur.

O yüzden psikozlar öyle, şizofreni böyle diye bir ayrım yapılamaz. Şizofreni zaten bir psikotik hastalıktır. Ama bütün psikozlar şizofreni değildir.

Değerli arkadaşlar... Tıpta "atipik" terimi belli bir sınıflandırmaya dahil edilemeyen, bilinen hastalıkların tanımına tam uymayan" hastalıklar için kullanılır.

Yani kaba bir örnek verirsek; Diyelim ki nezleden bahsediyoruz. Nezlenin belirtileri hapşırık, tıksırık, burun akıntısı, hafif ateş, kırgınlık vs. şeklindedir. Ama hastada bunların hiçbiri yok, onun yerine ayak baş parmağı ağrıyor. Mikrobun da nezle mikrobu olduğunu biliyoruz. O zaman buna "atipik nezle" deriz. Yani "TİPİK OLMAYAN" nezledir.

Atipik psikoz dediğimizde de aynı şekilde, bildiğimiz psikoz sınıflandırması içinde tam olarak hiç birine uymayan psikozlara ATİPİK denilir. Yani bunlar ne şizofreni, ne bipolar, ne paranoid vs tam ayırdedilemez. O zaman "ortaya karışık" der gibi ATİPİK deriz.

Psikozların genel belirtisi "GERÇEKLİK ALGISININ" bozulmasıdır. Yani kişi olmayan şeylerin gerçek veya doğru olduğunu düşünür. Hatta bunların mantıksız, anlamsız olduğunu bilse bile öyle düşünmekten vazgeçemez. Kural olarak psikozlar belli bir kimyasal veya organik nedene bağlı değilse (örneğin uyuşturucu, tümör vs.) geçici olmazlar. Bazı psikoz olmayan durumlarda da psikotik belirtiler görülebilir. Örneğin şok edici bir haber alan, bir yakınını kaybeden vs. bir kişi geçici olarak psikotik atak geçirebilir. Bu tür durumlar dışında psikozlar iyileşmez. Ataklar ve geri çekilmeler yapabilir ama hayat boyu süregen hastalık kabul edilirler.

İyi tarafı, psikozlar genellikle ilaç tedavisine olumlu yanıt verir. Hatta fobiler, anksiyete bozukluğu vs. gibi nevrotik hastalıklara göre çok daha iyi yanıt verirler. Çoğu durumda normal veya normale yakın bir yaşam sürdürebilirler.

Sonuç olarak; Şizofreni bir psikoz çeşididir ama bütün psikozlar şizofreni değildir. Atipik psikoz da şizofreni değil, belli bir sınıfa dahil edilememiş psikotik hastalık demektir.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!
Hocam nerde hç birşey bilmiyorum Allah aşkına, az çok bilgimiz var yine de, ben doktorların dediğini ve araştırdıklarımı söylüyorum, belki bende geçici olmuştur yada tanı yanlış konulmuştur, olabilir ama dediğim gibi yıllardır ne ilaç kullandığım nede doktora göründüğüm var ama herhangi bir atak, sorun vs.. yaşamadım o konuyla ilgili.Kendi başına da bir hastalık değil, belirsiz ne olduğu anlaşılamayan

MeTePe
ok hocam, ama dediğim gibi kalıcıdır diyorsunuz ama ben yıllardır ne ilaç kullanıyorum nede tedaviye gidiyorum ama somut bir belirti göremedim, sadece panik, anksiyete gibi durumlar var, bilmiyorum o hastalıkla mı alakalı, muhtemelen yanlış tanı konulmuştur veyaa geçici suretle meydana gelmiştir diye düşünüyorum, ama şunu da merak etmeden geçemiyorum atipik psikoz için k''ortaya karışık'' der gibi demişsiniz, yani içinde şizofreni ve bipoları da barındırıyor mu, yani ben tüm bunları bir arada mı yaşamışım da bu tanı konulmuş? Eğerki böyle bir rahatsızlığım da varsa, o konu da gerekeni yapacağım, doktorum zaten gerekeni söyleyecektir, muayene esnasında kuvvetle muhtemel ne olduğu belli olacak ve tanı konulacaktır.

metepede benim dedigimi diyor
ibrahim25 metepe de doktor hatırlatayım

siz doktorunuzu yanlış anlamışsınız olay üsteki yazdıgımız gibidir

karışık degil kendi başına bir hastalıktır a tipik psikoz

tıpkı pipolar, şizofreni gibi,şizoeffektif gibi sizde a tipik psikozsunuz

Ben gayet iyi anladım, MeTePe doktor olabilir, bilgisine saygım var ve dikkat ettiyseniz kendisine sorular yöneltiyorum.Benim anlatmak istediğim de tam olarak şu; psikoz = şizofreni değildir, diyorum.Şizofreni gibi diyorsunuz da psikozun geçici olanları da var, ben belki geçiçi bir rahatsızlık yaşamış olabileceğmi veya tanının yanlış konulmuş olabileceğini düşünüyorum çünkü dediğim gibi öyle bir durum olmuş olsaydı ben sonuçta 2012 yılından beri herhangi bir tedavi görmüyorum, hiçbir sıkıntı da yaşamadım, sadece bu aralar biraz panik, anksiyete durumları var ki onlar da çok ciddi boyutta değil, benim yaşadığım rahatsızlık kalıcı olsa mutlaka o günden bu güne illaki başıma bir iş alırdım, çevremden de olumsuz herhangi bir tepki aldığım yok.Karışığı da MeTePe söyledi, siz kendi başına hastalıktır diyorsunuz, bu durumda MeTePe ile aynı dediğiniz nasıl oluyor? Neyse zaten doktor söyler herşeyi, muayeneye gidince gayet iyi anlarız.

Kısa psikotik bozukluk var onda belirtiler 1 ay dan kısa sürüyor.Sonra normal yaşantısına dönüyor ama travmatik bir olay yaşamış olman gerekiyor. Yine bir araştır bak.

ibrahim25 arkadaşım anlamak istemiyormusun

metepe gayet iyi anlatmış
belli bir sınıflandırılmaya konamayan yani şizofreni pipolar şizoeffektif kıriterlerini karşılamayan yani sen şizofren degilsin çünkü şizofreni belirtilerini karşılamıyorsun bipoları da karşılamıyorsun hepsi ayrı ayrı hastalık a tipikte kendi başına bir hastalık onunda belirtileri farklıdır sizin anlamak istediginiz ise psikoz genel anlamdır [FONT='inherit']kişinin gerçeklikle bağlantısının koptuğu, toplumsal ve bireysel yaşamına devam edemez hale geldiği ruhsal bozukluklara verilen genel isimdir.
ve devam eder psikozun çeşitleri der 1 :[/FONT]
şizofreni
şizofreniform bozukluğu
kısa psikotik bozukluk
şizoaffektif bozukluk
[FONT='inherit']sanrısal bozukluk ([/FONT]paranoid bozukluk[FONT='inherit'])[/FONT]
paylaşılmış psikotik bozukluk
a tipik psikoz
vs.. böyle böyle der gider
hepsi kendi başına bir hastalıgı barındırır bunların belirtileri farklıdır hepsi ayrı ayrı belirti gösterir
mesela şizofreni der şizofreni bile kendi içinde ayrılır 5 çeşidi vardır şizofreninin
paranoid tip şizofreni, dezorganize şizofreni, katotonik şizofreni, ayrışmamış şizofreni bunlarda kendi başına bir kendine özgü belirtileri vardır hepsi ayrı ayrıdır

6 ay süren psikoz vakaları bile vardır adı şizofreniform bozukluktur yukarıda yazdım 1 ay süren psikoz vaklarıda vardır bunun adıda kısa psikotik bozukluktur

bunların belirtileri içinde yaşadıgın kafanda olan biten hepsinin ayrı ayrı şikayetleri farklıdır

Yahu arkadaşım ne gelmiş hakaret ediyorsun? Öncelikle ağzını topla. Ben sana hakaret ettim mi, neden durduk yere tribe girdin? Sen gerçekten şizofreni hastası mısın? ayıp oluyor ama.Benim sana hakaret ettiğim filan yok, ben sadece katılmadığımı söyledim, sende gelmişsin laf koyma peşindesin.Ben senin dediğini anladım, anladım.MeTePe'de aynısını söylüyor dedin, ben ondan yazdım.Senin bu yazdıklarını ben araştırdım, hepsini çok iyi biliyorum merak etme.Bu arada 6 ay süren dediğin şizofreni vakası, psikoz değil, onun yanı sıra kısa süreli psikoz vakaları da var.Sen gelmiş hakaret ediyorsun, napıcan, yine hakaret mi edicen?

durduk yeremi giriyorum
anlamıyorsun arkadaşım hakaret etmedim
şaka yaptım sadece yanlış anlama
durup durup aynı şeyi söylüyorsun son yazındada yine anlamamışsın anlamıyorsun arkadaşım işte anlamıyorsun
anlatmaya çalıştım anlamanı istedim kafanda deli sorular kalmasın
o da psikoz dur 1 ay sürende 6 ay sürende tek farkı kalıcı olmaması
ibrahim25

Şaka yapmaya çalıştığının farkındayım ama biraz hakaretvari bir şaka oldu bu, yok senin zekanda problem var vs... şaka yoluyla laf koyma peşindesin.Öyle şaka mı olur, şakanın da bir adabı vardır.Aynı şeyleri söylüyorsun, diyorsun da sende bana durup durup aynı şeyleri söylettiriyorsun, ben sana katılmadığımı söylüyorum, sende yok şu bu diyorsun, tamam madem öyle uzatmasaydın.Mesela bir yorumunda yok a-tipik psikoz, şizofreni filan birşeylerden bahsetmiştinYa tamam bahsettiğinin ben psikoz olduğunu biliyorum, emin ol en az senin kadar bu tür konuları araştırmışımdır, ama senin dediğin ayrı psikoz da dediğin gibi tür tür o şizofreni kategorisinde olan psikoz.Al bu sitede başka psikoz vakaları yaşayanlar da var, onlar da yazmış şizofreni değil diye, şizofrenik belirtiler yok ama psikoz tedavisi görüyorum diye bu sitede konu açanlar olmuş.Bak ben yine aynı şeyi söylüyorum bende diyorum ki bende 1 yıl doktora ara ara gittim, bu tanıyı koymuşlardı ama ben kendimdeki belirtilere bakıyorum onları göremiyorum diyorum ama panik ve anksiyete gibi belirtiler görüyorum, onlar da sonuçta psikolojik rahatsızlık, ben onu merak ettiğim için ısrarla yazdım.

arkadaşım burda bilimsel verilere dayanarak yazıyorum kafamdan uydurmuyorum bana katılmak zorundasın o yazanlarda hiç birşey bilmiyor bi dahada yazmam sana sen yine anlamıyorsun
şizofrenik belirtiler olmaya bilir yazanlarda başka konuya
sonuçta psikozdur
şizofren olmaz pipolar olur oda olmaz delüzyonel bozukluk olur oda olmaz şizoeffektif olur yani bunlardan biri olur sonuçta bunun kaçamagı yok mutlaka birini karşılar hastalıgı
bunlar psikozdur ha bu arada pipoları örnek verdim pipolar psikoza girmiyor pipolar duygudurum hastalıgıdır sırf anlaman için örnek verdim psikozun çeşitleri var zaten bu belli. nokta
psikozda tıpta akıl hastalıgı diye geçer bunu ben demiyorum tıp diyor
tıpa inanırsın inanmazsın o ayrı konu tıbbın söyledigi bunlar
benimde şizofreni hakkındada farklı görüşlerim var tabi o benim kendi düşüncem ben mesala paranoid şizofreniyim hastalık olarak görmüyorum kendimi
şizofreniyi paranoyoları seviyorum ben farklı bir dünyadayım zaten eskiden beri şizofreni hakkında çok fikirler öne sürülmüştür kimi bilim adamları der çift kişilik 1. Halk arasında genellikle kişilik bölünmesi ya da çoklu kişilik olarak bilinse de tam manasıyla ‘bölünmüş-akıl’ anlamına gelir

[FONT=Montserrat]Şizofreni kelimesi, Antik Yunanda bir takım ruhsal hastalıkları ifade etmek için kullanılan; ‘şizo’ (bölünmüş, ayrılmış, parçalanmış) ve ‘frenos’ (ruh, akıl) anlamına gelen kelimelerin bir araya gelmesinden oluşur.

[/FONT]
[FONT=Montserrat]İlk olarak Bénédict Morel tarafından, genç yetişkinleri ve gençleri etkileyen bir sendrom olarak tanımlanmıştır. Bu sendrom ise ‘erken bunama’ olarak adlandırılmıştır.

[/FONT]
[FONT=Montserrat]Şizofreni terimini ilk kullanan Eugen Bleuler, Kraepelin’in sınıflandırmasını ve sistematiğini değiştirerek; şizofreninin erken yaşta başlamasının ve bunamayla sonuçlanmasının zorunlu olmadığını ortaya koymuştur. Bleuler, hastaların ruhsal hayatlarındaki parçalanmalara önem vererek hastalığı isimlendirmek için şizofreni kavramını önermiştir

[/FONT]
[FONT=Montserrat]Kurt Schneider ise şizofreni hastalığına özgün olduğunu belirterek birincil belirtilerinde Kraepelin ve Bleuler’in aksine sanrı ve varsanımların üzerinde durur. Schneider’e göre birincil belirtiler arasında düşünce çekilmesi, sokulması ve yayınlanması, kişinin kendi hakkında konuşan ve davranışlarına ilişkin yorum yapan sesler, düşünce ve eylemin dışarıdan kontrol edilmesi yer alır.

herkez bişey söylüyor agzı olan konuşuyor arkadaşım

seninki başka bişeyde olabilir tabi panik atak anksiyete de olabilir sen en iyisi özel bir doktora git kendini daha iyi anlarsın

[/FONT]
CLZFgyAWgAAzQ-V.jpg

Arkadaşlar öncelikle sakin olun. Birbirimizi kırmaya da, gerginleşmeye de gerek yok. Olabilir, bazen biz yanlış anlatırız, bazen karşımızdaki yanlış anlar. İnsanlık halidir.
ibrahim25;

Ortaya karışık dediğim hartalıkların ortaya karışığı değil, belirtilerin ortaya karışığıdır. Yani bu belirtiler ne ona, ne buna uymuyorsa atipik (tipik olmayan, alışılmadık) olur.

Şimdi benimki ondan mı, bundan mı, psikoz mu, panik atak mı vs. kısımlarına takılıp kalma. Bunlar doktorların hastalığı betimlemek için kullandığı tanımlardır. Daha önce de belirttiğim gibi tıpta hastalık yoktur, hasta vardır. Önemli olan sana ne tanısı konulduğu değil, şikayetlerin ve bunların iyileşmiş olup olmamasıdır.

Daha önce de dediğim gibi, yanlış tanı konulmuş olabilir, veya psikotik bir atak geçirmiş olabilirsin. Ancak uzun süredir hiç bir ilaç kullanmadan herhangi bir rahatsızlığın olmadığını söylüyorsun ki bu klasik psikoz tariflerine uymuyor. Tabi biz burada senin beyanına göre yorum yapıyoruz. Sana en doğrusunu söyleyecek olan doktorundur. Burada yazılıp çizilenleri o kadar da ciddiye alma. Öyle olsa herkes internetten okuduğuyla doktor olur, hastaneye, muayeneye gitmeye gerek kalmazdı.

MeTePe

Teşekkürler hocam, beyanlarımın doğruluğundan mutlak suretle emin olabilirsiniz, ben doğru neyse onu söylüyorum, şuanda da panik atak gibi, anksiyete gibi birtakım psikolojik rahatsızlıklarımın olduğunu düşünüyor ve bunu da gayet açık ve net bir şekilde belirtiyorum.Aynen öyle son sözü doktor söyleyecektir, görüşeceğim, muhtemelen tahmin ettiğim gibi olacağını düşünüyorum.Saygılar

@bütünüyle farkındayım sadece şizofrenler psikoza girer gibi bir düşünce içerisindesin .

Aşırı gergin ya da kötü günler geçiren insanlarda bazen geçici olarak psikoza girerler .

Ya da uykudayken insan bir nevi psikozdadır .

Bu arada sana naçizane tavsiyem şakayı anlayan ya da kaldırabilen insanlara yapmalısın .

Bir keresinde bana da aptal aptal konuşma diye bir cevap yazmıştın ama ben alınmadım .Sence neden ?

Çünkü sen kendini biliyorsan eğer , insanların demesiyle ne kral ne de soytarı olursun .

Burada yani bu sitede çok fazla alıngan insn var en ufak bir söze dahi fazla tepkiselleşiyorlar .

Bu nedenle biz birbirimize şaka yapalım . Fazla dışarı açılmayalım :)
ibrahim25 sana da geçmiş olsun kardeşim , umarım bir an önce iyileşirsin , anksiyete ,panik atak ,ruhsal sıkıntılar bunlar yorucu şeyler .

Bütünüyle farkındayım'a da darılma , onun bazen dili acı kalbi temizdir :)

SERAFİM sana katılmıyorum ''bazen dili acı, kalbi temizdir.'' diye bişey olamaz!
kalbin temizliği dile yansır. acısı olmaz bunun. İbrahim arkadaşa yaptığı davranışın, terbiyesizliğini aynı şekilde bana da yaptı. arkadaş.
kopyalama yapıştırmayla yorum yapabilirken, kişisel yorumların altında kırıcı sözler söyleyebiliyor arkadaş.

Nurtan

Nurtan hanım , bırakınız istediği gibi davransın .

Onu yargılama hakkına sahip değiliz . O da bir birey ve kendine göre doğruları var . Saygı duymalıyız .

Bakın siz de kendisini terbiyesizlik yapmakla itham ediyorsunuz .

İnanın hiç gerek yok .

Başkalarını yargıladığımız sürece negatif enerji üretmiş oluruz .

Bırakalım hayat akmaya devam etsin .

Ben kimseyi savunmuyorum , ama bütünüyle farkındayım ile bir çok kez konuşma şansına sahip oldum , gerçekten iyi kalpli iyi niyetli birisi .
Yalnız iletişim başlangıçlarında biraz saykodelik olabiliyor , bu da onun şirinliği diye düşünüyorum .

Size alıştıkça daha güzel bir iletişim kurmaya başlıyor .

Şu an da Adele ''Someone like you '' dinliyorum , biraz duygusallaştım . Eski sevgili geldi aklıma .

Sonsuza dek birlikte olacaktık vs ama yok olmadı , olmadı işte :confused:

yargılama değil, yaptığı davranışın yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyoruz sadece...
Bayanlara karşı uslüp daha itinalı olmalı. gerektiğinde de özür dilemeyi bilmeli.
Neyse Adele ''Someone like you' dan sonra Sam Smith - Fire On Fire (From "Watership Down") dinle her şey kısmet hayatta.duygusallıkta iyidir bazen.:eek:

Teşekkürler hocam, şakadan biz gayet iyi anlıyoruz ve kimin ne olduğunu çok iyi biliyoruz.Hepimiz birbirimize şakalar yapıyoruz ama çok samimi olunmadan böyle bu şekilde şakalar yapmak da olmaz ki, bu şakacılıktan ziyade laubaliliğe girer bu yada insan tanımadığı insanlara yaptığı şakalara biraz dikkat eder.Alınma konusunda da benim zaten kimseye alındığım filan da yok, alınmış olsaydım zaten bu şekilde cevap yazmazdım vereceğim cevaplar çok ama çok sert olurdu, ben sadece samimiyete hemen bodoslama dalmasına anlam veremedim, yoksa gırgır, şamata bunlar olağan şeyler, hayatın tadı tuzu, bunlar olmadan hayat geçmez , ama tanımadığı etmediği bir insanla da hiç kimse bu şekilde konuşma hakkına sahip değil.

Dikkat ettim de arkadaş yazdığı mesajları da değiştirmiş, başka ve bana ettiği hakaretleri de silmiş, bir de üstüne üstlük özelden hakaret edip engellemiş, birde kendisinin, benim ve Nurtan Hanım'ın son yazdığı mesajlar da muhtemelen moderatörler tarafından silinmiş, bana yaptıklarını başkalarına da yapmış.Son olarak bu arkadaşın yazdıklarına kesinlikle katılmamakla beraber, bana özelden yazdıklarını da aynen kendisine iade ediyorum.Birde bu işler kopyala yapıştır yöntemiyle öğrenilecek veya öğretilecek konular değil, çok ciddi uzmanlık gerektiren konular, bizzat yaşayarak öğrenilip anlaşılacak konular.

Hastalıklar da başa çıkması çok zor, gerçekten çok yorucu.İnşallah tez zamanda iyileşiriz, kendimize geliriz.Saygılar

Son düzenleme:
Üst Alt