Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz olupta iyileşen var mı?

Timurka

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
6
Ben psikozum, hastaneye yatmayı düşünüyorum çünkü durumum biraz ağır. Solian 600mg/gün ve Rexapin 10mg/gün kullanıyorum. Psikoz olupta antipsikotik tedavisi görüp iyileşen veya normal hayatına dönebilen var mı aranızda?

Psikoz veya şizofreni nin kesin tedavisi yok ömür boyu ilaç kullanacaksınız düzelme mesela ben 1 ay önce atak geçirdim şuanda hiçbir sıkıntım yok ama ilaç kullanıyorum kullanmassan bigün tekrar atak vs gecirebilirsin allah yar ve yardımcın olsun cin musallatı da olabilir

Allah sizin de yar ve yardımcınız olsun. Teşekkürler. Ataktan kastınız ne? Psikoz sürekli aynı seyirde seyreden bir rahatsızlık değil mi? Ben hiç atak geçirmiyorum ama atipik psikoz tanım var. Ayrıca cinlere inanmıyorum. Hepsi insanın aklında bitiyor şahsen, öyle olmasa ilaç kullanıpta kısmi remisyon elde etmezdim..

ahmetrıza24

Cinlere kuranda geçiyor varlar inanmiyorsan olmadığı anlamına gelmez sen ilaçlarını bırakma ben bıraktım bi ara tekrar yeniledi psikoz kişiden kişiye değişiyor ben kendimi kaybediyorum etrafimdakileri ajan zannediyordum falan filan işte ama şuanda iyi durumdayım bi belirti yok ama olmayacağı anlamına da gelmiyor

Hastanede kalmayı çok düşünme derim faydasından ziyade zararı olabilir, hastane ortamı insanı gerer, daha çok ilaç kullanmayı reddedenler için son duraktır. Ben antipsikotikler ile psikozdan kurtuldum sadece doğru ilacı bulman önemli.

Cinler demişken herkes istediğine inanabilir bu görecelidir; bir şey varsa doğrudan gösterirsin burada işte dersin eğer yok dersen tüm heryere bakman lazım gelir ki buna da imkan yoktur..
Kitapta cinlerden nasıl muhafaza olunacağı da belirtilmiştir, eğer inanıyorsan önlemini al, inanmıyorsan da zaten sıkıntı yok

cin ali'ye demi inanmazsın çocukluğumuz onunla geçti .:rolleyes:

Eti cinleri de unutmamak lazım çayın yanında iyi gider

Cin, şeytan, melek diye bir şey yoktur. Bunlarla boş yere kafanızı yormayın derim.

Stabilim ve remisyon evresindeyim Bu aşamaya gelene kadar ağır bedeller ödedim. Çok sayıda hastane yatışım oldu. Herkese geçmiş olsun...

Psikoza girince Alice Harikalar Diyarında gibi oluyorum .;)

ben bir ara kendimi mesih saniyordum. sonum acilde bitti. beni carmiha gereceklerini dusunup eve kapanmistim. bir ara kedi oldum. su an hepsi geldi gecti o ara doktordan korktugum icin gitmedim. normal hayatima devam ediyorum. yasadiklarimi ve dusuncelerimi hatirlayinca asiri utanc duyuyorum sadece. bazen yine aklima dusunceler geliyor ama kontrol edebiliyorum bilinclendim.

Merhabalar; Uzun zamandır ilaç kullanıyorum ve ilaç kullanımı ile durumum daha kararlı hale gelebiliyor. Tamamen düzelmesede hasta olduğum dönemlere nazaran kendimi iyileşmiş sayabilirim. Eğer doğru ilacı bulabilirseniz kendinizi çok daha iyi hissedebilirsiniz. Geçmiş olsun.

iyileşen ben varım
öncelikle sözlerime başlarken şunu belırıtım
bu hastalık herkesde farklı seyredebılıyor
ben aklımı kullanarak iyileştim ki bu benim için cok zordu
2 senede bir atak gecırıyorum
ılac kullansamda kullanmasam da mutlaka oluyor
ama bu hastalık atagı gibi degil
o atakdan sonra yüzümde güzellesme oluverıyor
sözlerım dekı sesımdekı ınanılmaz deişmeyi fark edebıldım
ve bu gunlere kadar geldım ataklardan cok sey ogrendım
en onemlısı de hatalardan ders cıkarmayı

Ben dün içimde eller geziyor zannedip kendimi yarmak üzereydim aldim ilaci tüm gün uyudum iyi geldi valla

İlaç dozajı hakkında

Selamlar. Atipik Psikozum ve günde 600mg solian ve 15mg rexapin alıyorum. Sizce yüksek bir dozaj mı? Bu arada 1 yıldır tedavi görüyorum. Daha iyileşme görülür mü, yoksa iyileşeceğim kadar iyileştim mi? Hani dopamin seviyesi dengeleniyor, normale dönüyor ya. O manada

ahmetrıza24

İlaçlarını aksatmadan düzgün kullan.
Çalışabiliyormusun bu şekilde?

1 yıl olur 2 3 7 yıllar olur.
Buna takılma ömür bitiyor.

(Benim 2012 Temmuz'dan
beri düzenli tedavim var)

Çok geçmiş olsun. Çalışamamakta kötü. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Teşekkürler. Sizlere de çok geçmiş olsun. Dediğiniz gibi, Allah hepimizin yardımcısı olur inşallah.

Merhaba oncelikle herkese Allahtan şifa diliyorum. Ben 10 yıldır psikoz hastasıyım insanlar bana bakıp gülüyor benim hakkımda konuşuyor VS. Gibi şikayetlerim var. İlaçları bir ara bıraktım 2.3 ay iyiydim ama sonra birden kulagıma sesler gelmeye başladı. Ve tekrar başladım. Şuan xeplion(invega) abilify igne kullanıyorum. Ama eve kapandım dışarı çıkmak istemiyorum. Benim durumumda olan arkadaşlar varsa sohbet etmek isterim...

Psikoz hastasıyım. Sanki insanlar bana bakıyor ve gülüyor!?

Oncelikle herkese Allah tan sifalar diliyorum. Ben gokhan 10 yıldır psikoz hastasıyım. Rahatsızlığım, insanlar bana bakıyor guluyor sanki benim hakkımda konuşuyor lar VS. İşitsel halisünasyon da duyuyorum. Sürekli olmasada arada bir insanlar konuşunca beni eleştiren bir ses asagılayan bir ses olarak algılıyorum. Benim gibi rahatsızlığı olan arkadaşlar yorum yaparsanız sevinirim.

bana küfür eden varlıklar görüyorum sesler duyuyorum bana bakıp kahkaha atan insanlar var beni cin zannediyorlar diye düşünüyorum kendimde öyle düşünüyorum halüler var her gün görüyorum her gün hayal kurup hayal görüyorum

şizofreni iyileşemez tedavi sadece baskılama üzerine kuruludur ateşin alev almaması prensibine dayalı

demekki hastalık sadece imanlılarda olmuyormuş imansızlarda hasta oluyormuş

Dışarıda tüm insanlar bana bakıp gülüyor benim hakkımda konuşuyorlar hissiyatı da psikoz mudur?

Üst Alt