Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz olupta iyileşen var mı?

Çapa Bu durumu uzun yıllardır çok yoğun şekilde yaşıyorum ama teşhisim bipolar, yani işitsel yada görsel halisünasyonlar yok. Yine de psikoz mudur, ilginç. Doktoruma soracağım, teşekkürler.

Born2die Tabii ne demek! Bu paranoid türde bir delüzyon. Ancak psikoz olma ihtimalini yüksek görüyorum. Lütfen doktorunuza danışın o kesin kararı verebilir ancak, sakın saklamayın.

Şamil67

yanlış bilgi vermeyelim ömür boyu ilaç kullanıcaz diye bi kural yok hekiminize danışırsanız daha iyi olur bu arada ilaçlarınız hafif hastalığınız ağır olsa bu ilaçları yazmazlar

Psikozun rapor oranı nedir peki uzu ln suredir takipli hasta için

Artık kimseye eskisi gibi cevap yazılmıyor,diğer konu başlıklarında da gördüm bun durumu

samedo99

Tedavi ile çalışabilen 100/45
Tedavi ile düzelmeyen 100/85
Psikoz hastası en az 45 oranında rapor alır

Ben de psikozum selam.
1 yıldır durumum iyiydi sadece depresyon vardı, ilacımı bıraktıktan sonra dibi gördüm.
Öldüğümü sanıyordum, kendimi ahirette sanıyordum cehennemde. Annemi şeytan sanıp saldırmıştım düşündükçe utanıyorum ya.
Bi ara kendimi peygamber sanıyordum. Evrenden sürekli mesajlar alıyordum, ne düşündüysem televizyonda çıkıyordu. Düşüncelerimi televizyonda izliyordum.
İzlediğim bir reklamdan yola çıkarak uzaylı olduğumu bile düşünmüştüm.
Sanki herkes benimle konuşuyordu, televizyonda, sosyal medyada hep konu bendim sanki.

Düzenli ilaç kullanmak en önemlisi 10 sene önce şizofreni teşhisi kondu 5 kere hastanede yattım
şuan okulda hizmetli memur olarak çalışıyorum.
Ben iyileşmedim ama şuan stabil giden bir süreçteyim.hastalık geçmiyor ama insan bu hastalıkla yaşamayı öğreniyor

Bana terörle bağlantılı kişiler musallat oldu bende beni asacaklar kesecekler öldürecekler diye hüngür hüngür ağlıyordum insanlar beni takip ediyor herkesi ajan zannediyordum düşüncelerim anlık değişiyordu haberlerde sürekli benden bahsediyordu.Sanki evren bir mesaj veriyordu.
Dolandırıcılık olayınada mağruz kaldım ayrılık acısı askerlik stresi sınav stresi derken birde bu insanlardan psikolojik gastlingting görünce psikotik geçirdim.Korkudan tir tir titredim sürekli bana kurulan tuzağı düşündüm.Benim durumum durduk yere olmadı sizinkiler gibi sanırım.
Çok sıkıntılı bir süreç atlattım sayılır.Imanım zayıftı hatta hiç yoktu allaha tutundum.Allah bu illeti yaşayan herkese yar ve yardımcı olsun.Bizi bu durumlara düşüren insanlarında amel defterlerini sol ellerinden versin inşallah.Pişmanlıklar pişmanlıklar, utanç yerin dibine girme hissi korku hezeyan sanrılar hepsini yaşadık ama çok şükür şimdilik bir sıkıntım yok.

Psikoz hakkında

Psikozum var ve 20mg/gün Rexapin ve 10mg/gün Abizol alıyorum. Dozaj sizce nasıl? Ve zamanla iyileşme sağlar mıyım? Bilgili ve tecrübeli arkadaşlar varsa, ve yardımcı olursa çok makbule geçer keza çok sevinirim. İyi akşamlar, iyi forumlar..

Psikoz hakkında

Doktorun dediklerini uygularsan geçiyor. Psikoz atakları yada psikoz durumu? Bana verdiği iğne hemen etki etti.

Durumun psikoz olup olmadığını bile bilmiyorum o kadar anlamıyorsunuz.

Bende direk etki etti ilaçlar kişiden kişiye değişiyor
Herkeste farklı oluyor. Bu ataklar genel şikayetler aynı gibi

Kendinizde bir farklılık oluyor, ilaçları alınca düzeliyorsunuz
İlaç etki ederse ne kadar sürede etki eder onu yine doktor bilir

Ben kendim için söylüyorum. İlk 10 günde etki etti. Yine tam olarak kendime gelmem 1-2 ayı buldu. Sonrası ilaç düzenleme falan 3.5 - 4 ay sürüyor.

Ama ilaç halsizlik yapıyor

Psikoz atağı herşeyi alt üst ettiği için düzelseniz bile ne olduğunu anlatmanız anlamanız 1-2 ayı buluyor

Şiddetli geçiyorsa

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme:
Neyin var ki hastalığın geçmesin. Geçer gider kafana takmaya bile değmez. İşine gücüne bak derim. Bir iş bul çalış derim.

kobra

Benim hiçbirşeyim kalmadı. Halsizlik ve isteksizlikten başka
Atak işimden etti. Vasi tayin etti o yüzden iş arayamıyorum.
Doktor en az 6 ay geçmeli dedi.

Yoksa rapor vasi olmasa hemen işe gireceğim.

Dediğim gibi atağı ardında bıraktıkları bunlar

Geçmiş olsun xdedahii sen akıllı ve zeki bir insansın. Her insanın başına hastalık gelir. Sen kısa sürede atlatmışsın. Temennim kısa sürede vasi sorununu halletmen ve bir işe girmen.

Sosyalles, isin, arkadaslarin, hobin olsun. Bos durma, bos durmak bu hastaliga yaramiyor.
Doz herkes icin farklilik gosterir, iyi/kotu diyemeyiz. Doktor en iyisini belirler.

Gecmis olsun.

kobra

İnşallah

Evet öyle oldu ilaçları verince düzeldim. Zaten iğneyide düşürdü. 150 den 100 e

Durumu hakime izah ettik , tekrar heyete yolladı ama doktor 6 ay geçmediği için hiç bakmadı bile direk eski kararı yazdı. Rapora vasi kararı gerektiği diye

Bu hastalığın bir nedeni yok ama herkes olabilirmiş herkes anlayışla karşılamıyor

Karşıdaki insanlara bunu izah etmek zor oluyor

Cevabın içinde teşekkürler

Psikoz hakkında

Yuyu

Haklısın ama hastalandığımda arkadaşlarımın bir kısmı hiç arayıp sormadı. Nerdeyse 4 aydır çok nadir çıkmışımdır evden ondan forumda online oluyorum genelde.

Bu son doz düşümünden sonra biraz daha rahatladım.

Halsizlik için bir ilaç isteyeceğim doktorumdan

Bir anda bu duruma düşünde insan ne olduğunu anlayamıyor

Gerçekten boş durmak yaramıyor.

Ağırlık,yorgunluk ve isteksizlik oluyor

Bunları çözmeye çalışıyorum.

Hareketsizlik durumu oluşturuyor(enerjisizlik durgunluk)

xdedahii

Bilincli olarak senden uzak durmuyorlarsa sen arayip sor. İlk adimi sen at.

Onun disinda yeni bir cevre edinebilirsin. Eski arkadasliklarina bagli degilsin ve hastasin diye de herkes senden uzak duracak degil. Tuhaf davranmadigin muddetce seni dislamazlar. :)
Yavas yavas disari cikmaya basla. Sana tavsiye vereyim: Fazla diyalog kurmayacagin bir yer: Muzelere gitmeyi deneyebilirsin. Nerede yasadigini bilmiyorum ama kucuk sehirlerde de illaki muze oluyor.
Sinemaya da gidebilirsin. Bunlar sana cok iyi gelecek eminim ki! Dene. :)

Psikoz hakkında

Yuyu
Tavsiyelerin için teşekkür ederim.

Atak dönemin bir çoğu uzak durdu. Yeni yeni konuşamaya başladılar ben iyileştikten sonra en zor olan durum bu durum.

Bir çoğu evli ve çalıştığı için çok vakit ayıramıyorlar.

O yüzden yeni bir çevre edinmem gerekiyor.

Zaten ben hasta olduğum hastalık geçirdiğimi söylemesem kimse anlamıyor.

Bu durumu yaşadığımı böyle böyle olduğunu anlattığımda şaşırıyorlar nasıl böyle bir rapor çıktığına ancak atak hastalık alevlenmesi bilen arkadaşlar hemen biliyorlar.

Yeni bir çevre edinip dediğini yapmaya çalışacağım.

Ancak tekrar ufakta olsan bir iş bulup adapte olmam gerekiyor

Eğer psikolojik rahatsızlığı olan arkadaşlara sesleniyorum bir mesgulluyet bulmalarını tavsiye ederim.herhangi bir işyerinde çalışmaları yada evde çalışmaları yada bir hayvan beslenmelerini.bu kuş olur balık olur Jedi kopek olur sadece ve sadece bir şeylerle avunmalarini kafalarını dagitmalarini isterim

Mustafa 1972

Kendime uğraş olarak bir iş arıyorum.
Ama halsizlik enerjisizlik çok fazla hala bu yan etkileri atlatmaya çalışıyorum.

Bir iş bulur ufakta olsa bir uğraşım olursa daha çabuk iyileşeceğim düşünüyorum.

Aslında teşhis tüm belirtilerini 1-2 ay yaşadım. Geçmeyen bir tek bu yan etkisi kaldı.

Buda engel oluyor bazı şeyleri yapmaya

Psikiyatri doktorum , remisyonda olduğumu söylüyor.

Arkadaşlar ben çok acılar yaşadım.psikolojim bozuldu.zaten bozuktu ilaçlarla ayakta kaldım ama sadece ilaç çözüm değil.insan kendi kendinin doktoru olmalı.evlendim.3 yıl evli kaldım ayrıldım babamı kaybettim.akabinde kız kardeşimi kaybettim.aradan 1 yıl geçmedi annemi kaybettim.kaldim tek başıma colugum yok çocuğum yok.fakat yalnızlık insanı sahada kötüye itiyor.intihar etmeyi defalarca düşündüm ama yapamadım.cunku hayat güzel.evet bende kalabalık içinde yapayalnizdim.halbuki çevremde olsun bir sürü arkadasim vardı.ama kimselere yalnızlığımı anlatamıyorum.neyseki meşguliyet.ve çalışma sayesinde herşeyi yendim

Psikozum ve iyileştim. Tamamen belirtiler kayboldu.
İlk 1-2 ay ilaç etkisini gösterdi. 4üncü ayda vücudum ilaca alıştı. 6 incı ayda stabil oldum.

Xeplion iğnesinin yan etkileri kaldı. Aşırı halsizlik kendi işlerimi göremeyecek kadar halsizlik oluyor. İktidarsızlık birde bilişsel davranışlarda yavaşlama oluyor.

En büyük sorun halsizlik tembellik kendime kahvaltı hazırlayacak kadar halsiz ve isteksiz oluyorum.

Bu psikoza dair hiçbirşey kalmadı ama bu şekilde de yaşanmıyor.

Ben de psikozum selam.
1 yıldır durumum iyiydi sadece depresyon vardı, ilacımı bıraktıktan sonra dibi gördüm.
Öldüğümü sanıyordum, kendimi ahirette sanıyordum cehennemde. Annemi şeytan sanıp saldırmıştım düşündükçe utanıyorum ya.
Bi ara kendimi peygamber sanıyordum. Evrenden sürekli mesajlar alıyordum, ne düşündüysem televizyonda çıkıyordu. Düşüncelerimi televizyonda izliyordum.
İzlediğim bir reklamdan yola çıkarak uzaylı olduğumu bile düşünmüştüm.
Sanki herkes benimle konuşuyordu, televizyonda, sosyal medyada hep konu bendim sanki.

Bu tarz düşünce ve belirtiler vardı. Atak zamanı

Üst Alt