Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz, şizofren, bipolar olup ilaç bıraktıktan sonra atak geçirmeyen, kötü olmayan var mı?

creatinonofworld

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
7
Daha önce ilaçlarını bıraktıktan sonra iyileşen hiç atak geçirmeyen oldu mu aranızda?

@creatinonofworld, benim hesabımda o atak dedikleri haldeki işlem hızına yetişmek çok zor. Var bir yanım bir gün başarırsın hızlı coşkulu da olsa doğru düzgn düşünürsün diyor ama ters bir şey de çıkabilir, bilemem.

@gakk27, 11 ay bile uzun süre :) 4-5 ayda tozutturur adamı.

@creatinonofworld,
İlaç bırakma hatası yapan arkadaşlarımız sonrasında çok çok çok daha zor zamanlar geçirirler. Yeniden ilaç ve doz ayarlaması derken iyice perişanlık olur.

İlaç olmadığında %99,9 aynı senaryo gerçekleşir... Şöyle düşün, ilk teşhis koyulmadan önce ilaç kullanmıyoruz, ve deliriyoruz :) İlaç kullanmamak insanı yaşatabilse, zaten kendimize "hasta" dememize de gerek olmazdı. Ama bu mümkün değil. İlaç güvende kalmamıza, iyi ihtimalle çalışabilmemize, okula gitmemize, gündelik yaşamı sürdürebilmemize olanak sağlayan tek yol.

@OturanBoğa, Doğru ama ilacı içen bilir bir yandan iğne bir yandan ilaç adamı yürüyen zombiye çeviriyor. İnsan diyor acaba düzeldim de bu ilaç işkencesinden kurtulabilir miyim diye hep düşünüyor.İlaçlar sandığınız kadar iyi değil. Senin bir yerini tedavi ederken senden 10 tane götürüyor hocam. İnsan ondan dolayı hep bırakmayı düşünüyor.

@creatinonofworld, yedi yıl düzenli ilaç kullanımı sonunda bırakamaya dair doktorunla konuşabilir hale gelirsin dendi bana koğuşta sağlık çalışanları tarafından.

@OturanBoğa, var mı hocam bu konuda bilginiz?

@creatinonofworld,

Maalesef haklısın. İlaçlarla hayata daha kolay devam eden de var, maalesef çok zorlanan arkadaşlarımız da var. AMa bildiğim tek şey, ilaçsız her şey x100 daha zor.

Uzun süreli ilaç kullanımının ardından ilaç bırakmak değil de doz azaltmak yoluna gidebilir tabii ki doktor. Ama bu çok kişisel bir karar ve %100 doktor-hasta arasındaki uyum konusu. Doktor ne diyorsa o...

@creatinonofworld, doktora danışarak onun bilgisi dahilinde ilaç bırakmayı denemeni tavsiye ederim.

3 kez bıraktım hepsinin sonunda mani ve psikoz yaşadım ve yatışım oldu. Artık bırakmayı düşünmüyorum.

Sen de dene bak, sonucuna göre karar verirsin.

@Elijah, Ya ilaçlar hayat enerjimi aldı.5-6 aydır remisyondayım bu hayat enerjisi alınmış şekilde yaşamak istemiyor insan. Önce 3 kez tekrarladı bırakınca ama insan hep düşünüyor sanki bu sefer olmaz mı diye. İlacım hafif olsa bırakmayı aklımdan dahi geçirmezdim ilaç ağır geliyor

Doktor ne diyorsa o...
Mesela doçent ten randevu alıyorum asistanı geliyor ona anlatıyorum ilaca da dozuna da o kadar veriyor asistana da tıpkı güvenip randevu aldığımız doçent gibi aynı şekilde güvenelim mi ? Belki de güvenmek gerekir hastaya baktığına göre pekiyi siz ne dersiniz ?

@creatinonofworld, dozu fazla olabilir, doktora söyleyip azaltma konusunda anlaşmaya bak.

Bazı ilaçların bazı dozajları çok ağır gerçekten.

@sokr@t,

Buna verecek yanıtım yok maalesef. Bir şekilde doktoruna güvenmelisin. Asistana güvenmiyorsan, esas doktora ulaşmalı, ya da yeni bir hastanede yeni bir doktor denemelisin.

Bazen iyileşmiş olabilirim diyip ilaçları bırakasım geliyor ama diğer yaşıtlarımdan farklıyım. Hastalıktan olabilir.

@Pickle, İlaçlarda etki ediyor insana. Sosyal geri çekilme oluyor. Anksiyete oluyor daha bir sürü şey oluyor.Psikozu önlüyor ama birçok şey kaybettiriyor.İnsan acaba düzeldim mi kullanmama gerek var mı diye boşuna ilaç mı yükleniyor diye hep sorguluyor kendini.

@creatinonofworld,
2023 yılında özel bir psikiyatristle görüşmüştüm. Sende psikoz yok diyip ilacımı bıraktırmıştı. Ki zaten yoktu. Birkaç ay sonra şiddetli bir şekilde gerçeklikten koptum.
Hemen aynı doktordan eski ilacımı yazdırdı annem. Sadece tek bir ilaç ve düşük bir doz kullandım. Çünkü doktorlara derdimi anlatamıyordum, öylesine konuşuyordum. Annem doz arttırma seçeneğini bilmiyordu. Şehir dışından babam beni görmek için gelmişti, psikiyatri aciline götürdü ama orda da sadece akineton vurdular.

Kimseyi bilmem ben bıraktığım da sesler başladı ilaca döndüm

@creatinonofworld,
Bir sürü saçma şey yaptım, neden hastaneye yatırmadıklarını anlamış değilim.

Bazılarını anlatayım. Öldüm sanıyordum nasıl toplum içinde yaşayayım, çalışayım? Gözüm kapalı yatarken fotoğrafımı çekip Allah rahmet eylesin yazıp İnstagram'da paylaşmıştım. Akbank'ı arayıp ben yunanistanlı müzisyenim bana bedava iphone verecektiniz demiştim. Yanıma valiz bile almadan otogara gidip bilet için 5 tl uzatmıştım.

Hastaneye yatmamış olmam, sadece tek bir ilaçla iyileşmiş olmam, 2 yıldır atak geçirmemem falan acaba boşuna mı ilaç kullanıyorum diye düşünmeme yol açıyor. Ama okul okurken risk alamam. Son yılım zaten, mezun olunca bakarız.

2016 senesinde ilaç bıraktım. İki ay bile olmadan kendimi erenköyde buldum. On kez ekt aldım. Çok şükür sonrasında hiç atak geçirmedim. Hatta daha çok iyileştim diyebilirim. Ben tek ilaç kullanıyorum. Bırakmayı düşünmüyorum. Ama azaltmaya gidildi bir sene önce doz olarak. Kendinizi salmayın en önemlisi bu bence. Mücadele önemli. Motivasyonu beklemeyin bir şeyler yapmak için bir de harekete geçin. İnanın çoğu zaman benim de motivasyonum yok. Ama çabalıyorum ve bu çabamın da sonucunu aldım çoğu zaman. Kimsenin durumunu bilemem ama forumlarda bir çok ruhsal rahatsızlığı olanların birçok konuda onu bunu yapamıyorum gibi sürekli bir hayıflanma içinde olduğunu gördüm. Benim beynim iflas etti arkadaşlar ikinci atağımda siz de başarabilirsiniz kendinizi küçümsemeyin☺😊

Benim hapları gecen sene kestiler yavaş yavaş iğneminde miligramı nı düşürdüler ,şuan da iğne kullanıyorum sadece remisyondayim 4,5 yıldır artik hastalık belirtisi yok birazda iş sizin elinizde bitiyor sürekli aktif olmaya çalışın yeni hobiler edinin ,sürekli geçmişi takalı kalmayın hastalık önemli bir konu ama hep hastalıktan bahsetmeyi bırakın gerisi gelir

Ben denedim remisyona girdiğimde ilaçsızken yaptıklarımı düşünüyorum rezalet telefon numarası vermeden iş başvurusu bile yapmıştım çünkü telefonum yoktu kapı kapı iş aramıştım kimse yardım eli uzatmamıştı bana kendimi rezil ettiğimle kalmıştım sonra daha beter sıyırmıştım.

Arkadaşın amcası gençken 1 atak geçirmiş sonra uzun süre iyilik dönemi geçirmiş, 15 20 sene sonra eşini kaybedince tekrar bipolar nüksetti ve sürekli ilaç kullanmaya başlamış. Bipolar çok karmaşık bir hastalık tek tük böylesi de çıkıyor.

Başka bir arkadaşın dedesi 90 yaşından fazlaymış doktor nedense ilaç vermiyormuş. Ağaca çıkmış atakta düşmüş bacağı kırılmış.

rekorum 16 ay. 16 ay remisyonda kaldım. Ardından 1 manik 2 karma epizot geçirdim.

Üst Alt