Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz teşhisi alıp spiritüel uğraşları olan var mı?

Pickle

Aktif Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
384
Ben spiritüalizm hakkında şöyle düşünüyorum: yoğun mistik deneyimler insanlara fazla gelmesin diye dini pratikler oluşturulmuş. Dinin özü spiritüel bilgidir.

Son birkaç gündür üst boyutlarla iletişim halindeyim ve evrenden mesajlar alıyorum. Bu sürekli oluyor. Kendimi spiritüel olarak aydınlanmaya odakladım.
Bu dünyada sadece ben varım diye düşündüğüm de oluyor.

Ben de ruhaniyetten keyf alıyorum fakat en temel varoluşsal durumum hastalık olarak tanımlanmış iken bu uğraş da mı sağlıksız oluyor acaba diye düşünmeden edemeyip ruhaniyete dair bir çok şeyi mantığa bürümeye çalıştığım oluyor.

Ya gerçek değildir diye değil tam olarak ama açıklaması/anlaması zor bir gerçektir diye tereddüte düştüğüm oluyor kafa yorarken, takarım makarım diye. Ayrıca ana akım bir görüş olmadıkça benim fikirlerim ucube kalacaktır diye bir endişem var ama hani laf aramızda içinde bulunduğum durumun pek çok sürreal fenomeni çağrıştırdığını ki zaten hastalığın yüzyıllarca musallatlarla izah edildiğinin farkındayım.

Son düzenleme:
@gakk27, ben bu varoluşun gizemini çözmek istiyorum. Fark ettim ki hayatımda mistik bir yön ben uğraşmadıkça olmayacak. Arada sırada spiritüel videolar izlemekle sadece nadiren mistik deneyimler yaşayabiliriz, tıpkı benim gibi. Ben bunu çoğaltmak ve aydınlanmak istiyorum.

@Pickle soru bitiyor mu emin değilim, hayatın gizemi bazında. Ama elbet bir şeylere inanmak lazım konuyla ilgili. Dilerim bulduğun cevaplar doyurucu olur ve seni çok yormaz.

Ben ilgileniyorum düşünce okuma falan denersen bana ulaş.Bir ton şizofren var.Hastalıkta mantık ararız.

@Pickle, @gakk27, @NewDay,
Arkadaşlar kusura bakmayında merak edecek başka konumu bulamadınız!?

Zaten pisikoz türü rahatsızlıklarda en temel hezayanlar bu konularla alakalıdır hatta bazı arkadaşların rahatsızlıklarının bu işlerle uğraştıktan sonra başladığını bu sitede yazdığı çok sayıda mesaj var.

Bu konularla uğraşmak hezayanlarınızı derinleştirmek ve gerçeklikten kopmanızı arttırmaktan başka işe yaramaz hayatın anlamını bırakın başkaları bulsun kimse bulamamışta sizmi bulacaksınız!?

Zaten yazdıklarınıza bakarak ağır hezayan içindesiniz ve bu inançlarınıza yandaş ve kanıt arayarak inandıklarınızın doğruluğunu (kendinizce) ispat etmeye çalışıyorsunuz şu durumda hiç kimse size düşüncelerinizin yanlışlığını ispat edemez beyniniz illaki bir yerden kendince bir kanıt bulur.

Onun için pisikozun ağır durumlarında pisikoterapi ve konuşmak hiç bir işe yaramaz denmiştir ilaç tedavisi şarttır ilaçlarınızı aksatmayın fayda göremiyorsanız veya yan etkiler ağır geliyorsa doktorunuzla konuşun ilaç değiştirilsin.

@kara duman,

Meraklandık bir kere başkanım,

İlaç tedavisinin koyduğu iki bariyer var kendine zarar verme-başkasına zarar verme. Bunun dışında sağlık sisteminin zerre kadar umrunda olduğunu gözlemlemedim bir psikotiğin yaptıklarının, bu bariyerler arasında da tabiki de aklımda kalanlara cevap vermeye çalışacağım yani normal olmaya çalışmanın bir anlamı yok, imkanı olduğunu da pek zannetmiyorum.

Son düzenleme:
Lamictal kullanıyordum o ara. Doktora gidip midemi çok bulandırıyor. Pis kokuyor ve ağzıma alır almaz eriyor dediğimde doktor biz senin hayat kaliteni arttırmaya çalışıyoruz o zaman bırakalım lamictal demişti. Sen kendine veya başkasına zarar verebilirsin illa bu ilacı içeceksin demedi.

@osmangazi,
Haklısın hocam benim de benzer doktor anılarım var, sağlık sisteminin zerre kadar umrunda olmamak diye düzeltiyorum. İnan 15 yıldır deneyimlediğimle bu oldu.

Ama esas mevzu bu değil kendi düşünce ve inanç alanımda ne yapabileceğime karışılmaması, hani ilaçlar işini yapsın biz merakımızı giderelim sonuçta.

@gakk27, İnsanın başına ne gelirse meraktan gelirmiş fazla merak iyi değil🙂

Başkalarının umrunda olması için değil kendin için tedavi olmalısın ayrıca dediğin gibide değil sadece zarar verme alakalı değil normal hayat sürebilmen için uğraşılıyor tedavide tabi tedaviye direnirsen ne yapacak ya zorla yatış yapacak yada bırakacak bu umrunda olmamak değil bu.

Yalnız burada @osmangazi anlattığı doktorun umrunda olmamak değil eğer rahatsız ediyorsa değiştirelim demiş mecbur kullanacaksın dememiş kendine zarar vermiyorsan gerisi önemli değildir de dememiş.

@kara duman,

Bilmiyorum hocam ben normal hayat sürdürme işini göz ardı edecek kadar gamlıyım bu hastalık işinden, aç açıkta kalmayacak şekilde geçiyor günler o da 12 yıl ilaç kullanımıyla boğuştuktan sonra.

Aynen ben de toparladım işte lafımını @osmangazi nin dedikleri doğrultusunda. Bireysel doktorun hayat kalitesini arttırma çabasını göz ardı etmeyecek şekilde ama diyelim ki bir yatış kararında algoritmanın o olduğunu biliyorum; kendine zarar veriyor mu, çevresine zarar veriyor mu; kapatın, şeklinde.

Yatışla alakalı bir anımı anlatayım. Sene 2011 osmangazi tıp fakültesine geldim yine. Doktora beni yatırın iyi değilim diyorum. Dinlemiyor. O zaman yaptıklarımdan siz sorumlu olursunuz dedim. Beni tehtıt mi ediyorsun dedi kadın. Hayır falan dedim gülmeye başladı. Sonra 67 gün sanırım yatışım oldu. 2. yatışım olması lazım.

@gakk27, Tedaviden yorulmuş olduğunuzu gözlemliyorum ve haklısınız çook zor bir hastalık hem hastaya hem çevresine benim yaklaşık 10 yıldır şizofren hastası oğlum var sizi en iyi anlayanlardan biriyimdir.

Normal hayat sürememekten yorulmuş ve ümidinizi kesmiş gibisiniz pes etneyin sizden daha kötü durunda olanları düşünün bende bazen yoruluyorum umutlarımın azaldığı oluyor ama imtihan dünyası

Kabul edilebilir seviyede iseniz ne mutlu bu yeterli kimse tamamen sağlıklı değil sokakta dolaşanların yarısı hasta bence.

Umursamama işine gelirsek umursamama toplumun genel bir sorunu her konuda ama herkes öyle değil mesala ben oğlum hasta benim derdim bana yetiyor banane demiyorum elimden geldiğince tecrübe ve fikirlerimi paylaşıyorum ayrıca kendimde çok faydalanıyorum ve böyle çok arkadaşımız var.

Doktorlara gelirsek bazıları hariç dediğiniz tarzda umursamaz olmadıklarını düşünüyorum zarar vermesin gerisi önemli değil tarzında bu tıbbın mantığına aykırı kendi gözlemlerimde yıllardır bunu gözlemliyorum tabi bazen yan etkileri önemsemedikleri oluyor oda çaresizikten sanırım ama insan ilk başta tedavisini kendi isteyecek, doktoru yönlendirecek, yardımcı olacak ve mücadele edecek doktorun yapacakları bir yere kadar yatış için zarar verme ve tedaviyi red olayına bakıyorlar devletin sistemi böyle ne yazık ki ve içerini şartları genelde ağır ystış çok istenilecek bir şey değil eğer ilgilenecek birisi varsa zarar verme ve tedaviyi red yoksa ayaktan tedavi daha iyi.

@osmangazi, İyi yapmışsın 🙂 bazen doktorları yönlendirmek gerekiyor bir sorun olmasa 67 gün yatırmazlardı zaten.

Büyücülük, üfürükçülüğün yeni ad Spiritüel olmuş. Yasanın açıklarından faydalanıp ceza almamak için büyücü ve üfürükçüler bu ifadeyi kullanıyor.

@kara duman,
Hayatı düz yaşamak bıktırmaya başladı. Bende şaşılık var, şaşılık farklı ruhani gerçekleri görme yeteneği ile alakalıymış. Yani tam da kendime göre bir ilgi alanına yöneliyorum. Spiritüalizm psikoza sebep olabilir, 2023 yılında yaşadım. O zamanlar acemiydim. Enerjisini doğru akıtan birine hiçbir şey olmaz, benim de hedefim bu.

@Pickle,
Kararını vermişsin ne söylesem boş ama yinede yazayım.

55 yaşında dindar bir müslüman olarak söylüyorum yanlış yoldasın bu tür uğraşlar ruhen sağlıklı kişiler için bile çok tehlikeli iken pisikoz olan birisi için ateşe benzin dökmek gibi heyecan arıyorsan daha az tehlikeli uğraşlar var.

Dinende hem dünyanı hem ahiretini mahvedebilecek işler ve çoğu zaman geri dönüşü olmuyor veya çok acı oluyor abin olarak söylüyorum bulaşma.

@Pickle,

Canım kardeşim, bazen sadece güvenmen ve ne derse yapman gereken birileri olmalı insan hayatında. Özellikle psikiyatrik bir hastalık söz konusu ise, bence bu yaşamsal önemde bir kural haline gelir. Mistik konulardan uzak dur. Hemen. Aklındaki tek şey de şu olsun: "bu insanlar benim kötülüğümü asla istemez. benim fark edemediğim bir sorunum var ve buna karşı dışarıdan bakan bu güvenilir insanlar bana durmamı söylüyor. durmalıyım".

İlerleyen zamanlarda sakinleştiğinde, zihnin berraklaştığında, böylesi bir karar aldığın için mutlu olacaksın.

Sadece spiritüalizmle biraz ilgilenmek istedim. Birkaç saat eski düşüncelere geri döner sonra hayatıma devam ederim dedim. 3 gündür devam ediyor.

Evrenden sürekli mesajlar aldığım ve özel biri olma (tek insan) düşüncesinin verdiği hisse o kadar çok odaklandım ki başka bir şey yapmak istediğimde kafam doluymuş gibi hissediyorum. O düşüncelere neredeyse inanıyorum ve son birkaç gündür günümün büyük bir kısmı bu düşüncelerle geçiyor.

Umarım kendimi mecazi olarak cehenneme sürüklemiyorumdur. Kurtulmak istiyorum bu ruh halinden.

@kara duman,
Bu kadar zorluğun içinde onların zorluk olmadığına lütuf olduğuna insan inanmak istiyor...İşkenceyle hapisle insanları kırk sene önce delirtmişler benim merak ettiğim bu gün koşullarında dışarda bunu nasıl başarıyorlar.

@Pickle,
İlaç dozundan olabilir.Aynı ilaçlara bende aynı tepki veriyorum.Amcanın dediği gibi mum yakıp aklını kaybeden çok olmuş.Bünye de müsait olunca sorun.

Üst Alt