Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoza neden olan etkenler nelerdir?

Limooon

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
3
Psikozun Nedenleri (ALINTIDIR)

Tüm psikoz vakaları farklıdır, bu nedenle sebep olan unsur her zaman tam olarak belli değildir. Ancak psikoza yol açabilecek bazı farklı hastalıklar vardır. Uyuşturucu bağımlılığı, uykusuzluk ve diğer çevresel faktörler gibi tetikleyiciler de etkilidir. Bunun yanında, belli başlı bazı durumlar farklı psikoz gelişimlerine yol açabilir. Doktorlar tam olarak neyin psikoza neden olduğunu bilmemektedir, ancak bilinen bazı risk faktörleri şunları içerir:

Genetik: Psikoz ilişkili genlere sahip olabilirsiniz, ancak bu her zaman psikoz geliştireceğiniz anlamına gelmez.
Uyuşturucular: Tetikleyiciler, bazı reçeteli ilaçları ve alkol, esrar, LSD ve amfetamin gibi uyuşturucuların kötüye kullanımını içerir.
Travma: Sevilen birinin ölümü, cinsel saldırı veya savaş psikoza yol açabilir. Travmanın türü ve meydana geldiği yaşınız da psikoz gelişiminde rol oynar.
Yaralanmalar ve hastalıklar: Travmatik beyin yaralanmaları, beyin tümörleri, felçler, Parkinson hastalığı, Alzheimer hastalığı, demans ve HIV psikoza neden olabilir.

Ben uyuşturucu ve travmayı alıyorum kendime ordan :)

Genetikten bahsediliyo heryerde. Psikoza girmemiz için birde genetik faktör olmasından bahsediyolar. Acaba bizdede farkında olmadığımız genetik yatkınlık var mıydı.

Genetik olarak bir bağı var bu genler sende varsa çevresel faktörlerin de etkisiyle psikoz geçide biliyorsun bunu yıllardır fazla dopaminerjik aktivitenin yol açtığını savunmuşlar ve tedavide dopamin reseptörlerini bloke eden ilaçlarla tedavi edileceğini ön görmüşler ve antipsikotik denen ilaçları geliştirmişler.bana sorarsan ben bu hastalığın ilaçla falan tedavi edileceğini düşünmüyorum.ilaç sadece belli semptomları baskılar tabi bunun yanında vücuda birtakim yan etkileri olur.Beyin karmaşık yapı ve tam çözülebilmiş değil.Umarım Tıp gelişir daha iyi ilaçlar ve bu sorunun temel kaynağı bulunur ve ona gore tedavisi yapılır.

Sadece genlere bağlamak yanlış olur eğer öyle olsaydı her bebek şizofren doğardı ailesinde bu hastalık olanların anne babası dedesi gibi yakınlarda bu hastalığa yakalanma oranı daha fazla oluyor.eğer ebeveyn lerden biri şizofren hastası ve tek yumurta ikizi olarak doğarsa kat kat fazla diye biliyorum.
Ayrıca psikozlar iyileşmezler kişi hastalıkla yaşamayı öğrenir ilaç dediğim gibi semptomları baskılar.

Demir60 Google'a sorunca şizofrenlerin %20sinin tamamen %30ununda kısmen iyileştiği yazıyor. Gözümle görmedim tamamen iyileşeni, ama paranoya seviyesine düşüp hayatını yaşayabilen şizofrenler vardır onu kesin biliyorum.

Şuanlık son msjımı atayım yine beklemeye geçeyim önemli konu olursa giriş yaparım. Sahte anı olayı bence önemliydi. Halisinasyona benzer bişey bilmeyen ayıkamaz . Mesela birileriyle konuşurken mesaj veriyolar sanıyorum ama hepsi canlı sahte anı olabilir. Şifre bekleyenler ne dediğimi anlıycaktır. Kendinizi suçlamayın herkes aynıdır konusuda çok önemli. Ben kendimi dibede batırdım sonra hakkımıda savundum. Şunu unutmayın kendinizi farklı görmeyin kimseden. Ama yaşayışta farklı olayların içinde bulabiliyo kendisini.

Bu arada doktorlar gerçekten hayatıyla oynuyo insanların. Ben defalarca doktora gittim ilaç yazıp yolladılar. En fazla 2dk. Ama seni direk psikoloğa yönlendirmesi ve takibe alması bikaç seans bilgi vermesi gerekir. Bu çok ciddi bi konu. Sizin şehrinizde nasıl bilmiyorum ama doktorlar çok sallıyolar. Özele gittim bigün. Sıra bile yok. Adam akıl hastanesindeki birinin iyileştiğini anlattı sana çok güzel ilaç yazıcam hiç bişeyin kalmıycak dedi. Halbuki ben doktorun bile üçharfli olduğundan şüpheleniyorum. Ama o detaya inmediği için sormadı. Benim hastalığımın farklılığla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü hemen hemen hiçbişey sormuyolar 3-4dk yı geçmedi özelde bile.

Hani filmlerde olur ya mizahını yaparlar. Çocukluğuna inerler. Hep bu kısmı görürüz filmlerde. Zaten bu bi metoddur. Kimse durduk yere rahatsızlanmıyo. Sebep sonuç ilişkisi kurulup hastalığa ikna edilebilir psikoz hastaları. Genetik diyolar tmm ama genetikte olsa yaşayışta bişeyler olmadan da kolay kolay bişey olmuyor işte... Çocukluğa inmek vs sebep sonuç ilişkisi kurmak gerçekten önemli bir metod. Onun haricinde hastalıklarıda anlatmak diğer bir metod. Bunlar kesinlikle denenmeli psikoz hastalarına.

Limon kardeş şizo buluşmasi düzenleyelim çay falan içeriz😁😁😁

(Gölge)

istanbulda yaparsanız gelirim isimsiz olarak çünkü çok değişik günler geçirdim son bikaç senedir güzel mesajlarım yok. Yani ufak tefek fobilerim var ama gelrm tabi maksat psikiyatri hastaları muhabbeti olsun... güzel olurdu...

daha 8 yaşında hayaller görmeye başladım ama ailem bende bir sorun görmedi herhangi bir doktora götürmedi. Daha sonra hep asosyal, çekinik oldum. Şimdi 27 yaşındayım. 9 senedir psikiyatrik tedavi görüyorum. 2 yıl önce bipolar teşhisi kondu. Hem genetik hem beynimin şekli farklıymış. Çok şükür şimdi iyiyim. Kullanmadığım hap kalmadı ama şimdi stabiliteyi sağladık. Doktor seçimi çok önemli. Ara ara psikoza girerim ama 3 aydır birşey görmüyorum.

Şuan aklıma geldi var ya en iyi yöntem bu olurdu. Bikaç metodu hastalığı nasıl oluştuğunu vs anlatan bir cd olucak . hemen hemen herkesin pc si var takıp izliycek. Pc si olmayanda kafelerde çalışıyomu bilmiyorum o bölüm ama takıp izleyebilir.

O bunalımları insanın yüz ifadelerini vs hepsini düzgünce anlatıcak bir cd olucak . En fazla 10dk lık bir cd. Kişi hasta olduğuna inanıp olaylara bakışı çok değişir enazından bir alternatif olur inanmasada... Acaba hastamıyım yoksa herşey gerçek mi moduna geçer. Bu olmadı mı sadece herşey gerçek modunda kalabilir. Ben yaşadım...

yabancı devletlerde bile böyle bi sistem yok sanırm acaba ben mi sallıyorum diycemde yok yaa gerçekten sallamıyorum. Doktorlar sallıyor. Defalarca yaptılar defalarca şahidim... Biraz düzelip olayları gören hastalar anlıyo doktorların sallamasını. Öbür türlü zor olur tabi...

Çoğu yerde böyle bilgiler dolaşıyo. Ciddi bir beyin kimyasından bahsediyolar şizofreni için. Tmm bizde bazı olaylar yaşadık ama onlar hep acaba beyin kimyamızın bir sonucu muydu ? Şuan beynimi gerçekten çok merak ediyorum :) şuan biraz düzeldim psikotik etkileri olan bir paranoyağım ama beynimde bişeyler olabilir mi diye gerçekten merak ediyorum :) Bence bu şizofren insanlar için iyi bişey. Çünkü artık bir nedenimiz var ve arkasına sığınabilceğimiz birşey bu.

Ek olarak şunu söyliyim ben hastaneye gittiğim çoğu zmnda paranoyaktım ilaç yazıp yolladılar. Hastanede yatınca ağzının içine kadar bakıyolar ilacı yuttun mu diye. Ama yazdıkları zaman kesinlikle kullanmalısın diye hiç uyarılmadım üstünde durulmadı. Ben şizofrenlerin çok küçük bir bölümünü oluşturan kısımda olabilirim. Ailem beni aldı uzaktaki bir psikiyatriye götürdü. Doktor hastanedeki birinin iyileştiğini anlattı sende düzeliceksin dedi ilaç yazdı. Yemin ediyorum içimden şöyle bişey geçti. ''güzel hikayeymiş '' dedim. Sonra hastaneden çıkınca sevindim dedim ki iyki doktora öyle dememişim ailem kızabilirdi sen nabıyosun vs diye.

Gerçekten bir psikoz hastasına terapiye düzgün düşününce çok olumlu bakmıyorum. Doktor karşındayken bütün defterleri açması bazı durumlarda iyi olmaz. Ama şizofreninin kaç hali var ki . Bir slayt gösterisi olsa enazından. Benim gibi hastalar neden hastalandığını görse. Biyolojik nedenleri görse mesela. Veya ilk oluşma aşamaları görse. Hayata nasıl tutunurdum. Şuan ise çok geç işaretler vs bittim ben.

Bigün hastanelerde eksiklik var lafımın arkasında duramazsam buraya girip düzeltirim belki başka bişey vardır. Ama şuanlık ciddi bir eksiklik olduğunu ve çok basit çözümlerinin olabilceğini düşünüyorum. He bu demek değil ki şizofreni hasta düzelicek direk. Öyle bişey demiyorum.
Belki doktorlardan şüphelenmeye ve bununda oyunun bir parçası olduğunu düşünücektim bilmiyorum. Ama yapmaya hiçbişeyi kalmamış hastalara verin şu videoyu da enazından neden böyle olmuşum diye mantık yürütsün...

Bu arada dikkat ettiniz mi bilmiyorum forumdaki çoğu psikoz hastasıda beyinsel etkileri bilmiyor sanırım benim gibi. Hep hayattan olduk sanıyoruz. Ama bizi acaba biyolojik nedenler mi böyle yaptı. Gerçekten internette biyolojik etkilerden bahsediyolar sürekli. Hani biyolojik etkilerin olmadığı durumlarda da şizofreni oluyor mu bilmiyorum ama olmuyomuş gibi konuşuyolar.
Biyolojik etkiler varsa daha mutlu olurum diye düşünüyorum. Yoksa yapçak bişey yok insanlık hali derim orası ayrı...

yaaa beni anlatıyo işte hep anlattığım şeyler. beynimde de varmış bişeyler. çevresel etkilerle birleşince şizo olmuşum zmnla :) yaaa bunları hastalar neden bilmiyor ? beyninde doğuştan sorunlar olduğunu bilmeyenler yok mu buralarda ? bence var. tek olamam heralde. kimse söylemedi ki. neyse önemli bişey olursa ilerde yine giriş yaparım.

Doktor kendisi herşeyi itiraf ediyor. Anlattığım herşeyin özeti. Böyle birşey var çünkü. İlaç dışı tedavi methodları var. Ve diyo ki sağlık sistemimizde problem var. Benim hayatım bitti geç kaldınız. Kimbilir başka ne hayatlar bitiyo veya zaman kaybediyo bilmiyorum.

Merhaba

Sizin yazdığınız şeyleri doktorlar, bilim insanları 50-60 senedir araştırıyor.

Uyuşturucu kullanımı şizofreniye yol açmaz benzer belirtiler vardır ama şizofreni değildir. Tedaviye kısa sürede çok iyi cevap verir bu durumlar.

Psikologların şizofrenlere iyileştirici yönde yardımları olmaz. Çok çok içini dökersin... Sana ilaç yazamaz tedavi başlayamaz. Konuşursunuz. Psikiyatristler de çok konuşmaz tam tersi. Yazar ilacını devam edersin. Peki burada bizim ne yapmamız lazım. Psikiyatrist den terapi beklemek mantıklı olmaz. O Psikologların işi. Yine psikologlardan da ilaç yazmalarını beklemeyeceğiz tabiki. Herkes kendi işini yapar. Manava git makarna alacam de. Makarnanın manavda işi ne?

Konuşma anlatma kısımlarını Psikologlardan
Tedavi kısmını da Psikiyatristlerden

isteyeceğiz.

zaferim34 güzel konuya değinmişsin. Zaten sonradan düşününce terapinin bazı durumlarda ters tepebilceğini ve gereksiz olduğunu söyledim. Benim bahsettiğim konu bana neden biyolojik etkenlerden böyle oldun denmedi. Bu beni çok rahatlatırdı. Veya ilaçlarımı kullanmam için bana ve aileme bilgi verilmedi ( bazı durumlarda kullanmazlar psikoz hastaları )
En önemlisi ise şizofreni nasıl oluşur adlı bir video neden izletmediler ? çok mu zordu bilmiyorum. Şizofreniyi oluşturan en bilinen 10 neden diye bi slayt yapsalar belki bizde inanıcaz. Zaten şizofrenilerin ikna edilmeyede ihtiyacı var bunuda unutmuyorum. Azcık üstümüze düşselerdi.

Biz şizoyuz bi girdaba girmişiz mantıklı düşünemiyoruz. Beynimiz durmuş. Ben şuan gördüğüm neden sonuçları eskiden göremiyodum.

En önce ailem başladı beni bitirmeye ... Sonra doktorlar devam etti... Ve bu haldeyim.

Bu arada bana mı böyle doktorlar denk geldi bilmiyorum. Açıkçası tam hatırlayamıyorum zamanları ama paranoya zamanlarında devlet hastanesine gittim bikaç kere ilaç yazıp bıraktılar. Şizofreni değildim tam olarak. Daha sonra tam şizofreninin ortasında özele gittim. aynen dediğim şeyleri yaşadım.

Ben neye ihtiyacım olduğunu gayet iyi biliyorum. Kesin düzelirdim demiyorum ama bana zamanında ihtiyacım olan hiçbirşey yapılmadı.

Bu arada bu isteklerimi psikologtan istememi söylemişsin. Ben kendime ne olduğunu bilmiyorum ki gideyim isteyim. Psikiyatri benimle bi 5-10 dk söyleşi yapsa neler olduğunu nelerden şüphelendiğimi sorsa , belki bana istediğim şeyleri verebilirdi.

düzeltme : devlete doktorlara gittiğimde şizo değildim paranoyaydım dedim ama raporuda o hastaneden aldım. bana 1 kerelik bilgi vermeyi çok mu gördüler aklım almıyo gerçekten. kopukluk var hastalarla doktorlar arasında.
ben yaşadıklarımı anlattım çokta önemli değil açıkçası fazla takmıyorum ama gördüğüm gerçekler bunlar umarım zamanla düzelir bazı şeyler.

Son düzenleme:
Herkes herşeyi bilmek durumunda olduğunda işler düzelmiyor malesef. Bunu ben zamanında hastalığı tedaviyi vs konuları Şizofren hastası birine anlattığımda konu içinden çıkılmayacak bir yere geliyor hastanın kafası çok karışıyor...

Kafası karışınca aklı yutube da izlediği vatandaşa gidiyor. Tabiki araştıracak İnternet bir okyanus ama tuzlu su içilmez.

zaferim34

güzel bi cvptı yerine göre doğruluğu vardır. ben zaten terapide doktorun '' ee anlat bakalım neler oldu hayatında'' diye başlayan cümlenin her zmn iyi sonuç vericeğini düşünmüyorum. Ama bu bile tamamen şizo olan bi kişiyi ordan çıkarmanın tek yolu olabilirdi.
Ben raporumu alıcaktım içimden geçiriyorum ki bu üçharfliler bana kesin bi oyun yapıcaklar vermiycekler diye. Raporumu aldım çıktım hastaneden ve annemi aradım. Herşey çok iyi olcak anne işte bu beee !! dedim. Sonuçta üçharflilere sen üçharflisin diyemiyodum bizde oyunu oynuyoduk. Ben dünyada tek başına kalmış bir insandım çevresi üçharflilerle çevrili Tanrının eziyet ettiği birisiydim ve bunu durduk yere birilerine anlatıp kurtulamazdım. %100 inanıyodum buna.

Oyüzden bana bir terapi bir youtube videosu örneklerle anlatılan güzel olurdu diye düşünüyorum.

Youtube de önüne gelen konuşuyor anlatıyor saçmasalak şeyler anlatıyorlar. İster doktorum desin ister eczacıyım desin. Gerçeği bildiği halde senaryo anlatıyor vatandaş. İster doktor olsun ister hasta olsun anlattığı saçmalıklar onun doğru ve haklı olduğu anlamına gelmez.

Kafası karışık vatandaş suya düşmüş yılana sarılıyor...

Kafası karışmış biri şarlatanların eline çok kolay düşer. Onlarda onu, tuzaklarını hazırlamış bekliyorlar zaten. Kimi üfürükçü okuyacak üfleyecek dünya para alacak... kimi doktor-tedavi-bilim düşmanı kendi ilaçlarını satacak... Yutubu aç dinle istismarcı şarlatanları...

Benim şizofreni olmama kedi tırmalamasından bulaşan bakterinin sebep olduğunu düşünüyorum ,bu yönde bilimsel çalışmalar var

Bu arada benim düzeldiğim bi kısım vardı. Kendime zarar verip hastanelik oldum ve hiçbirşey denilmeden 2 ilaç yazıldı. Bu doktorları kurtarmaz heralde çünkü ben kendimden vazgeçmişim artık. Onun üstüne ilacında etkisi olabilir yaşadığım 1-2 haftalık sürecinde etkisi olabilirdi. Paranoya seviyesine düşüp çalışmaya başlayınca çok iyi hissetmeye başlamıştım.

Derken 1 ay civarı bi sürede nüksetti. Eğer ki bu tedaviyi doktorlardan çok önceden alıp kurtulsaydım belkide tekrar nüksedicekti. O konuda hiçbi bilgim yok. Yaşayıp görmek lazımmış.

Ama erkenden bilgi sahibi olup nüksetmesini tercih ederdim tabi. Belkide nüksetmezdi daha hafif seyrederdi ve hayatıma engel olmayabilirdi bilmiyorum.

Şunuda yazayım : İnsanın takıntılı olması tamamen paranoyalardan kaynaklanıyor. Eğer ki paranoyalar olmasa hiçbişeyi büyütmez insan, çünkü kendine dönüp ben sana inanıyorum skıntı yok diyip hiçbişey olmamış gibi davranırsın . Ama paranoya öyle değil işte küçücük şeyleri büyüttürüyo insanlara. Çünkü ozmn takıntılar gerçekler değil ONLARIN NE DÜŞÜNECEKLERİ oluyor. Yani onlar 3ü 5 yapsa sen 5 oluyosun asla 3 olamazsın. İşte tam olarak paranoyakların yaşadığı durum bu. Ama paranoya hastalığı büyümezse zamanla kaybolup gider...

Acaba benim hastalığımdan dolayı mı ben doğru tedavi olamadım bilmiyorum. Sonuçta yardım etmek isterlerdi elbet. Riske atmazlardı herkeste bi vicdan var az veya çok. Neden kaynaklandı bilmiyorum ama bana ilaç dışı tedavide yardım edemediler.

Sonuçta şizofren genetik ise paranoya hayli hayli genetik oluyor. Ahh o doktorlara gittiğim zmnlarda bana genetiğinde etkisi var deselerdi. Herşeyi en başından düşün ve kurtulmak için kendine sebepler bul deselerdi azcık yardım etselerdi.

Azılı suçlulara en beterlerine bişey olmuyo da bana niye oluyo kurtulamaz mıydım bundan neden bukadar boğuldum herşeyin içinde. Tekrar söylüyorum benim kesinlikle en iyi ilacım bir dergi bir slayt gösterisi gibi hastalığımı tanımak ve buna çözümler bulmak üzerine olmalıydı.

Ama ben bu dönemi sürekli birilerinden şüphelenerek geçirdim nasıl bukadar aptal olabildim aklım almıyo yaa gerçekten aptalın aptalı olmuşum .s yaa ne haltlar yiyenler bile etkilenmiyo kimseden. Ben nasıl bunu becerebilmişim çözemiyorum. Şunu söyliyim kesinlikle çok yanlış bakmışım kendime inanılmaz büyütmüşüm herşeyi ve paranoyadan kurtulamamışım. Ama bunda genetiğinde etkisi olabilir. Çünkü akıl ve idrak sahibiyim mantık yürütüp işin içinden çıkabilirmişim ama gerçekten genetiktende şüpheleniyorum.

Aslında aynı olaylardan genetiği olmayan insanlar sıyrılırken. Bizim gibi genetik taşıyanlar psikoza girmeye daha fazla risk taşıyo ben bunu anlarım.

Limooon

Erken teşhis demek lazım bu olaya. Erken teşhis hayat kurtarır. Aynı sorunları bende yaşadım bayağı düşündürüyor bu mesele ama ne denebilir ki bilmiyorum.

Yazıp yazıp siliyorum. İnsanları olumsuz etkileyebilir diye.

Psikiyatrik hastalıkların standardizasyonunu pandemiden beri çokça duyduğumuz dünya sağlık örgütü WHO yapar. "Ben yaptım oldu" meselesi değil bu olay. Oldukça komplike olduğu buradan belli oluyor.

Genetik faktörler meselenin tam ortasında bulunuyor. Belki annen baban değil ama onun annesi babası dedesinden bir şekilde o genler taşına taşına gelmiş seni beni bulmuş. Bizdede aynı Psikoz hastası kaç kişi var sülalede emin ol bilmiyorum zman zman yeni birilerini duyuyorum :S

O genlere sahip herkes hasta değildir. Onun yanında başka birsürü etkenler hastalığı ortaya çıkarıyor.

Ben bunları doktorumla konuştum. 20dk ben konuştum 50 küsür dk doktorum anlattı bütün sorularımı dinledi ve tektek anlattı. Kendisi bulunmaz bir doktordur. Allah kendisinden razı olsun.

Pickle

İsteyen istediğini düşünebilir. Düşünmeyle olmaz o işler...

Nasreddin hoca pazara gitmiş bakmış biri papağan satıyor. Yanaşmış adama kaça satıyon demiş. Adamda 10 akçe demiş zamanın büyük parası.

Hoca: niye o kadar pahalı? demiş
Adam : bu demiş konuşuyor

Hoca gitmiş kümesden culuğu almış gelmiş. Adamın yanına durmuş gelenden geçenden 10 akçe istemeye başlamış.

Sormuşlar hocaya papağan konuşuyor senin culuk naapıyor demişler.

Nasrettin hoca da benim culuk da düşünüyor demiş :D:D:D

NASREDDİN HOCANIN CULUĞU GİBİ DÜŞÜNÜR ONLAR...

Bilmeyenler olabilir anadoluda hindiye culuk derler :D:D:D

Çok şey anlatıyorum ama belkide acele mi ediyorum bilmiyorum. Bir mucit edasıyla buldum diyip bişeyler anlatmak ne kadar mantıklı bilmiyorum. Sonuçta senelerin birikimi vardır tabi. Ama bu siteden bişeylerde öğrendim. yeri gelincede sanki bişeyler daha öğrenseymişim daha iyi olurmuş gibi hissettim. Ne kadar doğru bilmiyorum gider ayak son aklıma gelenleride yazıyorum fazla düşünmeden.

Limooon
Bu hastalığın biyolojik temelleri olduğuna inanılıyor ve bizim ülkemizde bunun tedavisi antipsikotik ilaçlar ha eğer paran varsa psiko terapi alabilirsin ama pek işe yarayacağını sanmam ilaçlarında bir şeye yaradığını düşünmüyorum ama böyle bir hastalık var mı evet var peki ne yapmalıyız kendi kendimizin doktoru olmalıyız çünkü ilaçla psiko terapiyle olacak şey değil önce seni rahatsız eden faktörleri hayatından çıkarmaya bak mümkünse yaşadıgın ortamı değiştir ve sürekli hastalık için araştırma yapma ilgini çeken bir konu bul bir uğraşta olur onun üzerine yoğunlaş

İlaçlar terapi nasil işe yaramaz asil genetik saçmaligi yalan çevresel etkenler sebep oluyor insanin pskikolojisini bozan o kadar insan varki bu piyasada

(Gölge)

Psikoz genetik değilse o zaman neden aile üyelerinde psikoz olanlarda daha sık görülüyor

Her hasta aynı olmuyo psikiyatride. Kiminde ilaç dışı tedavi gereksizdir zaten kendisini hastalık/gerçek moduna bölmüştür herşeyi kendisi değerlendiriyodur. Kimi hastada sadece herşey gerçek modunda kalıyo işte bunların mutlaka ilaç dışı tedavi alması gerekiyo. Bende bunlardan birisiydim.

Sanırım bana neden yardım edemediklerini buldum. Benim hastalığım herkesi üçharfli olarak görmekti buyüzden herkese anlatamıyodum doktora bile. Bu yüzden kapalı kutuydum doğru tedavi olamadım. Benim gibi bütün yaşadıklarını gerçek sanıp doktorlara anlatamayan hastaların sayısı ne kadar bilmiyorum.

Sadelikguzeldir

Abi anlatamıyoruz iştee var böyle şeyler. Ben çok yüksek sayıda hastanın doğru tedaviye erişemediğini düşünüyorum.

Sadelikguzeldir

aynen öyle doktorlarda gerçi öğrenemiyo tam olarak anlatamadığımız için. bence en büyük neden bu.

Sadelikguzeldir

Bunlar zaten biliniyodur bizle ortaya çıkan bişey değildir. Sadece nasıl yaparlar bilmiyorum ama sağlık bakanlığı bu gibi durumlara tedavi olarak bişeyler yapması gerekiyo. Gerek terapi gerekse bir videolu anlatım gibi... Bize yardımcı olabilcekleri şeyler olduğuna inanıyorum bende.

Bağımlılığın çaresi ne bilmiyorum ancak. Bir psikoz hastasının haberinin olmadığı ama kendisini geliştirebilceği birçok şey gizli dünyada bana göre. Psikoz hastası önce kendisine insan olarak baksın. İnsanı tanısın. Sonra haline baksın . Bigün eğer ki '' Başıma gelen şey, dünyadaki herkesin başına gelebilir'' diyebiliyosa kendisiyle alakalı sorunları biter.

Bu arada izlediğim videolardan anladığım kadarıyla şizofrenide laylaylom kadar düzelme yok sanırım. Ben bunu 1 ay kadar yaşamıştım. Demek ki nüksetmesi gerekiyomuş zaten. Bizim doktorlar aslında okadarda sallamasyon yapmamışlar demek ki.

Yani google'da yazan. Şizofrenlerin %20si hiç farketmiycek kadar düzelir dediği benim gibilermiş aboo. Evet hayata adapte olmakta hiç sorun yaşamıyorum hemenhemen. Ama normal insan olmak daha güzel tabi orası tartışmasız.

Forumda şizofreni tamamen düzelmez dedikleri doğruymuş büyük ihtimalle.

Acaba normal bi insandan farkı kalmıycak kadar düzelen hastalar oluyomu bunuda ilerde öğrenirim heralde çok araştırıyorum böyle şeyleri...

Psikoz ile Paranoid Şizofreni arasındaki fark nedir.???

Members

Psikoz genel rahatsızlık, gerçek dışı düşüncelerin en azıda en çoğuda psikozdur. Paranoyada psikozdur, şizofreninin hertürü psikozdur.

paranoid şizofreni ise istihbarat örgütleri, üçharfliler , takip edilmeler , zehirlenme korkusu gibi belirtileri olan bi rahatsızlık...

Son düzenleme:
Limooon

10 yıldır bende ses görüntü koku yok şüphe %25 oranında ve takıntı var.Clonex 250 kullanıyorum.

Üst Alt