Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoza neden olan etkenler nelerdir?

Members

Şüpheler ne gibi hocam. Zamana yenik düştü şüpheler dimi. Seneler geçti ve hiçbişey olmadığını gördün, güvenin arttı, bukadar sene geçti artık bişey olmaz dedin mi ... Paranoid kişilik bozukluğu gibi duruyo açıkçası. Biraz detay bilseydim daha iyi anlardm hayatına ne kadar etki
ediyo mesela...

Çok ilginç geldi bana yaa , 10 sene geçmiş ne gibi şüphelerin var acaba... Hayatın içinde olduğunu görüp sıyrılmaya çalış o şüphelerden bence... İnsanlar bakar konuşur eleştirir hayatın içinde var bunlar... Okadar zaman geçmiş sıyrılamasanda ağır rahatsızlığa çevirmez enazından bence...

Limooon

İnsanların benim hakkımda konuştuklarını düşünüyorum.Benim üzerimden menfeat sağlıyacaklarını düşünüyorum.Mesefa koyuyorum

Members

Sen kendini güçlü hissedersen onların nasıl kaybolduğunu görebilirsin. Beyin öyle bi senaryolar yazar ki hakkımda konuşuluyo sanarsın, şehir değiştirsem bile peşimden bigün karşıma çıkabilir korkusu yaşarsın. Oysa çok saçma dimi. Neden korkmak için karşına çıkmasını beklemiyosun. Karşına çıkana kadar öyle bişey yokmuş gibi yaşa hayatını. Bulunduğun muhiti değişebiliyosan iyi gelebilir...

Verdiğin cevap için teşekkür ederim.Kendimi iyi hissediyorum.

kafaya vurulan yanlış iğne şizofreni yapar mı halüsinasyon gördüm şimdi

En takıntılı olduğum an uyandığım an. Bi işim olmadığı için yatakta kalıyorum bi süre ve takıntılarım çok yüksek oluyo. Kalkınca biraz azalıyo bunu yaşayan var mı acaba...

Bende diyorum psikozdakiler niye evden oyun oynayarak para kazanmıyo. Bende bi gireym dedm ama o enerjiyi alamadım can sıktı, uzun süre deneseydim ne olurdu bilmiyorum ama zor. Bu kafayla işte de çalışamam ben. Herşey yerine oturuyo... Ben eskiye bakarım çalışırım zannettim ama yanıldım sanırım .s

Sen bilirsin dene istersen kendini başka işlerde. Az önce tam uyuyodum ilacımı içip yataktan fırladım. Bütün planlarım burdan gitmek veya çalışmak üzereydi yıkılınca bi şok etkisi yarattı bende. Ama pes etmiycem. Kim niye tuzak kursun ki benim gibi aciz bi insana. Açık açık söylerlerdi heralde, dayanıcam kararlıyım...

Kendime yapasım var crispr cas 9 bi ara araştırdım gayet etkili diyorlar rtmse ne diyorsunuz?

Genetik +Travma bana uyar .:eek:

Son düzenleme:
Psikoza net stres yol açar. Stres eşiği düşük naif yaratılışlı kimselerde psikoz gibi hastalıkların görülme oranı daha yüksektir zaten. Olabildiğince stresten uzak durun arkadaşlar. Kendimde psikoz hastasıyım ve kendimi strese soktuğum an psikoz krizi geçiriyorum.

Stres psikoza yol açmaz altta zaten olan hastalığı meydana çıkarır veya şiddetlendirir.

Psikoz olmamdaki en büyük etkenler , çocukken yediğim dayaklar ve akran zorbalığı oldu.

Psikozun en büyük sebebi "aşırı düşünme" dir .

perseküsyon

Yaşanılandan çok yaşanılanın sende bıraktığı etki hasta ediyor zaten seni kimi dayak yer bir gün takmaz kimi hiç unutmaz .

Üst Alt