Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikozu olup omega 3 balık yağı gıda takviyesi kullanan var mı?

Probiotic

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
17
Psikozu olup omega 3 balık yağı kullanan var mı? Eski den bakırköy de hastalara veriliyormuş diye duydum,beyin üzerinde olumlu etkileri ile biliniyor sizce de öyle midir?

Ruhsal bir problemim yok fakat gıda ile ilgili olduğu için dikkatimi çekti. Omega 3'te DHA EPA bulunur. Beynin %50inden fazlası yağdan oluşur ve bunun da büyük bir kısmı DHA dir. EPA da beynin kimyasal yapısını korur ve serotonin dopamin gibi mutlulukla ilgili etkinliği arttırır.

2021 deki atağımda ilaç değişikliği olmuştu. Aynı zamanda balık yağı hapı da kullanmaya başlamıştım. Balık yağı hapı bana atak geçirtti demiyorum ama beyin kimyası çok hassas. Balık yağı beyin kimyasını nasıl etkiliyor, bipolar zaten bozuyor, ilaçlarla etkilişime girer mi? Bunlarla alakalı çalışmalara bakmak lazım. Yapay zeka doktorunuza sormadan kullanmayın diyor.

balık yağı tam tersi beyin için faydalı , siz hiç balık yemiyonuz mu aynı şey , en çok omega 3 balık deniz ürünlerinde var , beyindeki sıvıların üretilmesi için yiyiceklerdeki maddelere ihtiyaç var ,sadece ilaçla olmaz düzgün beslenmede çok önemli

@Emrekvk,

Balık yemek te faydalı fakat ağır metaller içeriyor,takviye edici balık yağları ağır metal den arındırılıyor.

Selam olsun herkese. Ben geçmişte azımsanmayacak bir süre aktif psikotik atak geçirmiş birisiyim. Fakat bu atağın bana mirası bozulmuş bir beyindi. Öyle ki birçok zaman uyku nedir bilmiyor, coşuyor, düşünceden düşünceye zıplıyor, beynimdeki sesleri susturamıyordum. Bir süre antipsikotikler kullandım ama yanetkiler dolayısıyla hepsini bıraktım. Ama aramızda bazı deneyimli kişiler bence beni anlayabilirler, antipsikotik kullandığınızda beyniniz sessizleşebilir, düşünceler susabilir, bu tür şeyleri anlayabileceğinizi düşünüyorum. Bir süredir böbrek hastalığım sebebiyle balık tüketiyorum. Bugünde hamsi balığı tükettim ve hamsi EPA+DHA( balık yağındaki çok faydalı şeyler ) açısından çok zengin diğer bilindik balıklara göre. Daha önce de bu durumun benzerini yaşamıştım ve bazı bilimsel çalışmalarda da yüksek riskli gençlerde psikoza geçişi anlamlı derece de azalttığına dair veriler vardı EPA+DHA alımının ve bende aldıktan kısa süre sonra sanki antipsikotik almış gibi oldum ama o ilaçlardaki iğrenç yan etkiler olmadan. Ama söylemeliyim ki daha önce bunu yaşadığımda da aldığım EPA+DHA oranı az değildi. Yani benim için biraz doza bağımlı oldu diyebilirim. Doktorunuza danışarak sağlığınıza uygunsa sizde kullanabilirsiniz, belki size de faydası olur. Sağlıcakla :)..

Bilimsel çalışmalar:

Son düzenleme:
Organik olmayan Psikoz tanım var john nash ten ilham alarak 9 yıl kullandığım ilaçları bıraktım. 6 yıldır ilaç kullanmıyorum her hafta balık yemeye çalışırım. Ondan önce omega 3 kullanırdım ama vücudumda problem oluştu burun kanaması kan sulanması gibi. Balığın bu gibi durumlarda desteği nana göre hissedilir derecede.

hocam kan sulandırma etkisi var zaten epa+dha'nın... peki o kanınızın sulandığını gözünüzle gördüğünüz, burnunuzun kanadığı o günlerde ekstra sinirli, agresif oluyor muydunuz?

@zorbaadam, hayır sadece korktuğumu hatırlıyorum anksyete tarzı. Ama kullanınca normalden daha agrasif olmak normal ve iyi bişey bir zararı olmadıktan ve kontrol edebildikten sonra duyguları kendin bile görmicek biçimde gizlemektense

@oldboy3, o korku hissini bende yaşadım hocam. muhtemelen beynin bazı bölgelerinde dopamini baskıladığı için oluyor.

Üst Alt