Sizce bu durumum hangi psikolojik rahatsızlığı ifade ediyor?
Ben 2016 yılından bu yana psikolojik tedavi görüyorum. Doktorum devlet hastanesinde. Hiç doktoru değişmedim, hep aynı doktora gidiyorum. Koyduğu teşhis yineleyici depresyon. Size yaşadığım durumları kısaca anlatmak istiyorum. Yorumlarsanız çok memnun olurum.
- Arkadaşlar bazen çok özgüvenli, çok enerji dolu, hayata çok pozitif bakan biriyken bazen çok öfkeli, intiharı düşünen, ortalığı kırıp döken birine dönüşüyorum.
- Odamda kendi kendime konuşuyorum. Hayalini kurduğum bir karaktere giriyorum. Mesela hayalim hep avukat olmaktı, mahkeme salonunda hakime açıklama yapar gibi konuşuyorum. Odada değilde adliyede gibi hayal ediyorum olduğum ortamı. Hep farklı karakterlerde kendimi hayal ediyorum. Bazende ünlü bir siyasetciymiş gibi konuşma yapıyorum odamda. Ama basın açıklaması yapıyor gibi hayal ediyorum odada değilmiş gibiyim. Öyle hayal ediyorum. Bu yaptığım davranış beni mutlu ediyor kısa sürelide olsa.
Sizce durumum sadece depresyondan ibaret mi? Yoksa farklı bir psikolojik hastalığım mı var benim? Görüşlerinizi paylaşırsanız gerçekten çok mutlu olurum.