Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pskiyatri doktorunun ilaç raporuma yazdığı Unipolar Depresyon ne anlama geliyor?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
Unipolar Depresyon(F32-F34)( F38-F39) yazıyor. İnternette adam akıllı bilgi bulamadım bununla ilgili. Bu kodlar ne demek şimdi?
Not: 5 yıldır düzenli tedavi görüyorum, ilaç kullanıyorum.

ÖzlemMimaroglu

Her kod bir hastalığı ve hastalığın alt dallarını temsil ediyor. Bir kaç örnek verecek olursak; F 20.0 Paranoid Şizofreni iken F 20.6 Basit Şizofreni, F 20.2 Katatonik Şizofreni anlamına gelmektedir.

Özlemiyorlardı

F38.0 Tek duygu durum [duygulanım] bozuklukları, diğer
F39 Duygu durum [duygulanım] bozuklukları tanımlanmamış
F32.0 Hafif depresif nöbet
F34 İnatçı duygu durum [duygulanım] bozuklukları

Sizce bu durumum hangi psikolojik rahatsızlığı ifade ediyor?

Ben 2016 yılından bu yana psikolojik tedavi görüyorum. Doktorum devlet hastanesinde. Hiç doktoru değişmedim, hep aynı doktora gidiyorum. Koyduğu teşhis yineleyici depresyon. Size yaşadığım durumları kısaca anlatmak istiyorum. Yorumlarsanız çok memnun olurum.

- Arkadaşlar bazen çok özgüvenli, çok enerji dolu, hayata çok pozitif bakan biriyken bazen çok öfkeli, intiharı düşünen, ortalığı kırıp döken birine dönüşüyorum.

- Odamda kendi kendime konuşuyorum. Hayalini kurduğum bir karaktere giriyorum. Mesela hayalim hep avukat olmaktı, mahkeme salonunda hakime açıklama yapar gibi konuşuyorum. Odada değilde adliyede gibi hayal ediyorum olduğum ortamı. Hep farklı karakterlerde kendimi hayal ediyorum. Bazende ünlü bir siyasetciymiş gibi konuşma yapıyorum odamda. Ama basın açıklaması yapıyor gibi hayal ediyorum odada değilmiş gibiyim. Öyle hayal ediyorum. Bu yaptığım davranış beni mutlu ediyor kısa sürelide olsa.

Sizce durumum sadece depresyondan ibaret mi? Yoksa farklı bir psikolojik hastalığım mı var benim? Görüşlerinizi paylaşırsanız gerçekten çok mutlu olurum.

Yaa peki bu hayal kurma olayı bipolarda oluyor mu sokrates? Doktor neden hala bipolar olduğumu anlamadı😂 bu arada senin nasıl hayallerin var? Ben hemen hemen hergün farklı bir karakter oluşturup hayal kurarak kendi kendime konuşuyorum. Bir gün milletvekili oluyorum, birgün ünlü bir sanatcı, birgün avukat, bir gün zengin bir iş kadını vs

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanı Sayın Özlem Mimaroğlu yaptığı açıklamada, engellilere yönelik 10.000 yeni kadro açılacağı müjdesini verdi. Ne yalan söyleyeyim kulağa hoş geliyor. :)

Keşke imkanım olsaydı yapardım gerçekten. Engelli değilim, daha doğrusu engelli raporum yok ama engelli olan bireylerin iş hayatına yönelik çalışmalar yapmayı çok isterdim.

Peki sizce bu anlattığım durum hangi hastalığa işaret?

Beynin depresyon halinden bıkmış hayal dünyanı gerçekmiş gibi algılıyor bir nevi savunma mekanizması emniyet supabı gibi bir şey .

Bu durumu doktorum ile hiç paylaşmadım. Utanıyorum anlatmaya. Belki adam gülecek şu anlattığıma. Doğru tanı altında tedavi görmek istiyorum gerçekten. Depresyon yaa bişeyin yok denilmesinden bıktım.

Utanacağın son kişi doktordur burada yazdıysan doktora da çok rahat anlatabilmelisin .

Haklısın. Kontrol günüm gelince anlatıcam herşeyi. Peki sen rahatsızlığımın depresyon olmadığını mı düşünüyorsun

ÖzlemMimaroglu En doğru bilgiyi doktorunuzdan alabilirsiniz. Buradan yorum yapıp da sizi yanlış yönlendirmek istemem. Lakin bahsettiğiniz şeylere benzer durumaları ben de yaşıyorum, eminim aynı durumda olan binlerce insan vardır. Bu yüzden doktorunuzla paylaşın lütfen.

Hayır tam tersine depresyonun dibine vurmuşsun öyle ki hayal alemini gerçekmiş gibi algılamaya başlamışsın .

ÖzlemMimaroglu

Sende ilgi görme ihtiyacının biraz yüksek olduğunu gözlemliyorum. Bunu herkes ister. Dikkat çekme gibi bir gereksinim olduğunu düşünmüyorum. Biraz kendine yabancılaşmışsın. Bu yüzden farklı karakterlere bürünüyorsun. Çok ağır bir hasta sayılmazsın Nasıl mutlu oluyorsan o şekilde yaşamaya çalış. Diğer insanlar kendi kendine konuştuğunu bilmek zorunda değiller. Sağlıcakla kal...

Gerçi birgün milletvekili ,birgün sanatçı ,birgün avukat ,birgün zengin bir iş kadını olmak sanki reyondan elbise seçer gibi hastalık belirtisi de olmayabilir belki de sadece canın sıkılıyordur tabii doktor daha iyi bilir .:)

Çok teşekkür ederim arkadaşlar görüşleriniz için. Ben en iyisi bu defa ki kontrol günümde doktoruma bu olayı anlatayım. Şimdiye kadar hep utandım söylemeye ama anlatacağım. Elbette doktor daha iyi bilir. Teşekkür ederim tekrardan çok sağolun.

şizofreni hastalığını gizlediğin için doktor da anlayamıyor

caddy2021 Bravo, oturduğun yerden teşhisi koydun. Oldu olacak reçetesini de yazıp gönder.

Doğru tedavi istiyorsan doktora karşı açık olmalısın olamiyorsan da cekinemeyecegin bir doktora gitmelisin. Mesela ben de psikologumla konuşuyorum bazı şeyleri takıntı haline getirdiğimi bunu yenemedigimi açıkça söylüyorum

bende bipolarım ilaç yan etkı ettı cocuk doktor anlamıyor ben napıcam gıt kan ver dıyo oda yuksek cıkıyo bıdaha ıstıyo ben kan vermek ıstemıyorum ben calısmak ıstıyorum doktor anlamıyor hepsıde aynı ınanma doktorlara onlar cocuk stacer anlamıyo benı ozell doktorlara gıttım ılacı yazdırmak ıcın yıne o eskı doktora gıttım bne napıcam sımdı bacaklarım yara içinde kasınıyor sokrates,

Benden kan falan isteyen olmadı şimdiye kadar bilemeyeceğim .

Ünipolar depresyon tek kutuplu depresyon demek düz depresyon demek

Depresyon Çeşitleri
Major depresyon: ...
Melankoli: ...
Psikotik depresyon: ...
Maskeli depresyon: ...
Atipik depresyon: ...
Kronik depresyon (distimi): ...
Mevsimsel depresyon: ...

Ünipolar depresyon tek kutuplu depresyon demek düz depresyon demek

Depresyon Çeşitleri
Major depresyon: ...
Melankoli: ...
Psikotik depresyon: ...
Maskeli depresyon: ...
Atipik depresyon: ...
Kronik depresyon (distimi): ...
Mevsimsel depresyon: ...

Engelli raporu için başka bir hastaneye başvuru yaptım, yineleyici depresyon tanısı altında %20 oran verdiler bana

Üst Alt