Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rahatsızlıklarımla vergi indirimi ve erken emeklilik alabilir miyim?

uho

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Forumu mümkün olduğunca okumaya çalıştım ancak malesef kafam almadığı için (şeker yüks.) durumuma çözüm üretemedim ve sizlere danışmak istedim.

12 yıldır diyabet hastasıyım. Tip 2 diyabet ile başlamıştı, şuan insülin kullanıyorum, ben hala tip 2 olduğumu sanıyordum ama bugün ilaç raporumda Tip 1 olarak okudum. Günde 40 ünite insülin uyguluyorum, beraberinde 3 öğün ilaç kullanıyorum.
Ameliyat olmamı gerektiren boyun fıtığım var ama şeker hastası olduğum için çekiniyorum. Doktordan doktora tavsiyeler de farklılık gösteriyor karar veremiyorum. Ancak sol kolum sıklıkla kitleniyor ve yaşamımı bir hayli olumsuz etkiliyor.
Kanımda Hepatit B virusu var. Antikor yok, kronik olduğu için uzun yıllardır sürekli takip halinde, çok şükür şuan bu konuda iyiyim.

Aslında vergi indirimi ve erken emeklilik düşüncem yoktu. Ama çalışma şartlarım bir hayli zor. Şöyleki günde 3 saatin üzerinde yolculuk yapmam gerekiyor. Akşam yaklaşık 2 saat yolculuk sonrası eve ulaştığımda bitmiş oluyorum. Depo-ofis şartları ağır geliyor. Sıcak ve soğuk sıkıntıları çok oluyor. Gün içerisinde tuvalet ihtiyacı bile sıkıntı olabiliyor zira lavabolara ulaşmak için 1km yürümek gerekiyor. Şeker hastasının sık sık tuvalet ihtiyacı olduğu için bunu yazdım. Gün içerisinde iş performansım bir hayli düşebiliyor. İşime güç yetiremiyorum, rahatsızlıklarımın yansımalarından ötürü müdürümden zaman zaman fazlaca şikayet alıyorum.

Sormak istediğim şu; ben 47 yaşındayım ve normal emeklilik şartlarımın yaş dışındakileri doldurdum. 4 sene beklersem emeklilik hakkı kazanacağım. Şuan yeni ve uygun bir işe geçiş imkanım olsa değerlendirirdim. Ya da bu 4 seneyi geçirebilecek birikimim olsa işden ayrılarak beklerdim. Malesef bu ikisi mümkün değil. Bu durumda yukarıda yazdılarıma istinaden benim vergi indirimi alma ve erken emekli olma imkanım olabilir mi ? Ya da bu zorlu şartlara dayanmaya mı çalışayım ?

Tavsiyenize ihtiyacım var. Vaktinizi aldım kusura bakmayın, yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

Öncelikle geçmiş olsun allah yardımcın olsun bu hastalıklarla ilgili olarak heyete cıkmadan bir fikir beyan etmek yanlış olur . Hiç vakit kaybetmeden heyete müracaat edin en temizi bu bence farklı düşünceler sizin aklınızı karıştırır ....

uho

Merhaba Uğur bey,

Öncelikle geçmiş olsun. İlk uzun vade işe giriş yani sigorta başlangıç tarihininizi ve toplam prim sayınızı yazar mısınız?

Bu arada hiç engelli raporu almak için başvurdunuz mu?

Erdogan Er

Teşekkür ederim Erdoğan Bey,

Sigorta başlangıç tarihim Haziran 1987 bir aylık bir sigorta ile 16 yaşından küçükken açılış yaptım. Sonrasında uzun bir ara (okul vs) 2000 senesine kadar 2 yıl aralıklı (askerlik vs) 2000 senesinden sonra da kesintisiz aynı işyerinde çalışıyorum. Toplam pirim gün sayım 7 binin üzerinde.

Daha önce hiç engelli raporu alma düşüncem ve girişimim olmadı.

uho

Uğur bey, 18 yaşından önceki sigortanız emeklilik hesabınıza dahil edilmez. 18 yaşından sonraki (staj için de olmayacak) ilk uzun vade sigorta tarihiniz başlangıç sayılır.

Bu durumda %40 ve üzeri Engelli raporu aldığınızda çok büyük bir ihtimalle engel durumundan erken yaşlılık emeklisi olabileceksiniz.

Bülent bey, hani şu yıllara ve engel durumuna göre erken emeklilik tablosu vardı ya, ben bulamadım o tabloyu. Rica etsem Uğur bey için buraya atabilir misiniz onu? OturanBoğa

Uğur bey, sizin yetkili hastanelerden engelli sağlık kurulu raporu çıkarmanız gerekecek öncelikle. Lütfen forumdan konu başlığı altında arama yapın.

Esen kalın,

Erdoğan :)

@uho

merhaba
geçmiş olsun.saydığınız rahatsızlıklardan %40 ve üzeri engelli raporu alabileceğiniz kanaatindeyim.hem engelli haklarından yararlanmak hemde erken emekli olma şansınız bulunuyor.

yaş şartını tamamlamanıza 4 sene var ise vergi indirimli erken emekli olmanız halinde 2000 tl ve üzeri emekli maaşı alabileceğinizi düşünüyorum. ama yinede prim gün sayısı ve ödenen primlere bakmadan bir şey yazmak doğru olmaz..emekli olduktan sonrada çalışabilirsiniz. bunda bir mahsur veya emekli maaş kesintisi olmayacaktır. 2000 tl aylık bağlandı diyelim 48 ayda 96 bin tl yapar.

eğer böylebir hakkınız varsa kullanın derim.haa bu arada kurumsal bir firmada çalışıyorsanız emeklilikten sonra tekrar aynı yerde çalışma olanağınız yoksa ve maaşınız hatırısayılır bir meblağ ise o zaman bayağı düşünmeniz gerek.

Erdogan Er

Merhaba Erdoğan Bey,

Ne zaman emekli olurum şeklinde hesaplama yaptığımda 1987 yılını baz alarak hesaplama yapıyordum. Yanlış mı yapıyorum acaba ? Eğer bu şekilde ise 50 yaşında değil de 55 yaşında emekliliğe hak kazanacağım ki bu da iyice moralimi bozdu :(

Sigortalılık bilgim şu şekilde:
1987/02 1 Asıl 28 47.750,00 (Burada 18 yaşından küçüğüm 1971 doğumluyum)
1995/03 1 Asıl 45 12.690.000,00 (Burada 18 yaşından büyüğüm)
....
Şeklinde devam ediyor. Bu durumda doğru rakam 50 mi 55 mi ? İlginize teşekkür ederim.

ozgurmeric74

Özgür Bey merhaba,

Umarım haklı çıkarsınız ve böyle bir hakkım var ise kullanma şansım olur. Şuan ne kadar emekli maaşı alırım şeklinde hesaplama yaptığımda normal emeklilik durumunda 3bin TL civarında bir rakam çıkıyor. Erken emekli olmam durumunda bu rakam çok düşer mi ? Dediğiniz gibi 2bin TL ye iner mi mesala ?

Çok teşekkürler.

Hizmet dökümünden yaptığım alıntı :
İşe Giriş Tarihi :03.06.1987 Uzun Vade Gün Sayısı: 7117

@uho

erken engelli emekliliğinizde alacağınız emekli maaşı kesinlikle düşmez. aksine engel oranınıza göre yükselir.eğer hesaplatmalarınızda 3.000 tl tl çıkıyorsa +100 veya +200 tl arası fazla bağlanır.

o yüzden hiç beklemeyin bence.bendede sgk sitesinin hesabına göre +200 tl fazla maaş bağlandı.

engelli erken emeklilik dediğimiz şey aslında normal yaşlılık emekliliğidir. kanunlara göre engelli bir insan engel oranına göre prim ve yıl şartını doldurduğunda yaş şartı aranmaksızın emekli olabilir.o yüzden şuan emekli olduğunuzda ne kadar maaş alacaksanız o kadar, hatta 100-200 tl fazla maaş alacaksınız.ancak raporunuzdan sonra maliyeden vergi indirimi almanız gerek.

eğer kararınız emeklilik yönünde olursa yapacağınız tüm işlemlerde size yardımcı oluruz.

ozgurmeric74

Özgür Bey teşekkür ederim. Bu durumda ben rapor almak istiyorum. Forumdaki listede yer alan hastanelerden birisine müracat etmem gerekecek sanırım. Tavsiyeniz var ise paylaşırsanız çok sevinirim.

uho

hastanelerin heyetlerinden randevu almak çok zordur. 182 den randevu almayı deneyeceksiniz. biraz meşakatli bir iş.

Merhaba,
Konu başlığından yola çıkarak bilgi almak istadiğim konularda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Özel bir bankada 11.9.1998 tarihinden itibaren çalışmaktayım.
sigorta başlangıcim ise 3.1.1994.
3 seneden beri sol kulakta devlet hast.aldığım rapor ile işitme cihazı kullanıyorum. Geçen sene boyun fıtığı teşhisi kondu.Ellerde güç kaybı ve ağrı oluşuyor. Şimdi ise sağ böbrekte kis çıktı ve ameliyat dediler.böbreğin alınma ihtimali yüksek.

Bu hastaliklardan dolayi erken emeklilik düşünmeye başladim. 8 senem var normalde. Özel sandığa tabiyim. Meslek hastaliğindan iş görememezlik için sandığı aradığımda bilgi dahi vermediler.(%10) üzeri olduğunu biliyorum.

ama bu formu okuyunca erken emeklikten olmalı diye düşündüm. Bu hastaliklardan rapor alma şansım var mi.(%40) üzeri.rapor için sandıktan sevk almama gerek varmi.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

W_surf52

evvela geçmiş olsun.Tüm rahatsızlıklarınızı belirterek hepsinden oran almanızda fayda var, gördüğüm kadarıyla engel durumunuz itibariyle yüzde kırkı rahatlıkla aşabileceğiniz.

merhaba,

Daha önce belirtiğim böbrekte kis meselesi ne yazıkkı tümör çıktı. .ameliyat oldum. parsiyel nefrektomi. pataloji sonucu 2.evre kanser çıktı. rapor için başvuracağım ama sitede bu durum ile ilgili ne kadar oran alabilir bulamadım. tabi sadece bu değil kulak ve fıtıktan da gireceğim. Lakin böbrek olayı ana hastalık olmalı galiba. Böbrekten ne kadar oran alabirim yarımcı olabilirmisiniz. Syg.

Merhaba

5 yıldır koroner arter hastasıyım
Stend takıldı
5 yıldır hipertansiyon
5 yıldır kolesterol rahatsızlıklarım var idi
Ne yazikki üç ay önce diyabet 2
Teşhis kondu yakın zamanda hastaneye engelli rapor için müracaat etsem diyabetin bir kaç aylık olması sorun olurmu
Daha uzun zaman mı geçmesi gerekiyor
Bilgi sahibi olan cevap yazabilir mi şimdiden teşekkür ederim

Sağlık Raporu aldım. Vergi indirimi ve Emeklilik için nasıl ilerlemeliyim ?

Merhaba,

Biraz önce e-Devlet üzerinden raporumu gördüm. 1 yıllık süreli %42 oranlı rapor çıkmış. (Kronik hastalıklarım var)

Şuan özel bir işyerinde SGKlı olarak çalışıyorum. Emekliliğim için yaş bekliyorum 23 ay sonra yaşım dolmuş oluyor. Bu raporu kullanarak vergi indirimi alıp emekli olabilir miyim ? Raporun 1 yıllık süreli olması sorun olur mu ?

Raporun Ankara'ya gönderilmesi için ne yapmam gerekiyor ? İş yeri ile ne zaman işlem başlatmalıyım ?

Yardımınız için çok teşekkür ederim.

uho
Raporun süreli olması erken emeklilik için sorun olmaz, sadece vergi indirimi hakkı da süreli olabilir.
Raporunuz ve işyerinden alacağınız orada çalıştığınıza dair bir belge ile birlikte Vatan'daki İstanbul Vergi Dairesi'ne başvuracaksınız.
Sonuçlanması yaklaşık 4 ayı bulabilir, içinde bulunduğumuz koronavirüs önlemlerinden dolayı biraz daha fazla da sürebilir.
Vergi indiriminiz sonuçlandığında hemen erken emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.
Vergi indiriminiz ve emekliliğiniz de 1 yıl süreli olursa bir defa kontrol muayenesinden sonra zaten yaşınız doluyor ondan sonra daha kontrol etmezler.

Ufukalp
Alakanız için teşekkür ederim. Mesajınızdan sonra İstanbul Vergi Dairesine gitmeyi planladım ancak Malum salgın nedeni ile dışarı çıkmayan biriyim. Konuyu araştırırken e-Devlet üzerinden de vergi indirimi için başvuru yapılabildiğini gördüm. Başvuruyu yaptım, hatta işyerinden alınacak yazıya da ihtiyaç kalmadı, çünkü işyeri vergi numarasını girince sigortalılık durumunu sistem onayladı ve o belgeyi istemedi. Sadece hastane raporunun veya noter onaylı yada veren hastanenin aslı gibidir onaylı olanını 15 gün içerisinde vergi dairesine ulaştırmamı şart koştu.

Özellikle buraya yazmak istedim çünkü bu günlerde dışarı çıkmak pek istenen bir durum değil. Bu şekilde vergi indirimine başvurmak isteyen arkadaşlar da faydalanır diye düşündüm.

Ufuk Bey alakanız için tekrar teşekkür ederim.

uho
En güzelini yapmışsınız, mümkün olan en üst seviyede tedbir alıp uyarıları uygulamak zorunlu bir vatandaşlık görevi halini almış durumda.
15 gün içinde raporu mutlaka ulaştırın, yoksa başvuru geçersiz sayılır.
Raporu son yönetmeliğe uygun e-rapor şeklinde olanların zaten sistemde kayıtlı olduğundan götürmesine de gerek olmaz.

Ufukalp
Raporu henüz hastaneden teslim almadım onun için bile dışarı çıkmadım :) e-Devlet üzerinde e imzalı olarak barkod nolu halde mevcut. Bu durumda raporu da götürmeden işlemler yürür sanırım. Ama bunun için teyid almak en iyisi olsa gerek. Bunun için vergi dairesini aramalıyım.

uho..hocam bu durumda raporu fiziki olarak teslim etmene gerek yok zaten,çıktısını sgk ya e mail ile yollaman yeterli diye biliyorum...hayırlı olsun

deathless
SGKya mı yoksa Vergi Dairesine mi göndermem gerekiyor ? Hangi mail adresine göndermeliyim bilmiyorum !
Bugün İst. V.Dairesini aradım ama telefonları çan yok.

hocam sana gelen vergi evrağı zaten bağlı olduğun vergi dairesinden geliyor,sen maaşının devamı için veya emeklilik için sgk ya vereceksin ya da e mail atacaksın...sgk unkapanı ise e mail i var ve hemen cevap veriyorlar da?

Yaşı beklememe gerek kalmadı nasıl emekli olurum ?

Merhaba, nihayet %42lik raporum için İst. Vergi Dairesi sayfasında şu mesaj çıktı.

14.01.2021 İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz )

Yaş bekleyerek emekli olmama 11 ay var. Ben bu 11 ayı beklemeden emekli olmak istiyorum. Böyle yapmam daha avantajlı diye tahmin ediyorum sizce doğru mu düşünüyorum ?

Henüz iş yerine bu konudan bahsetmedim ve işyerinden bana bir bildirim gelmedi.

Bu durumda emeklilik işlemlerini başlatabilmem için ne yapmam gerekiyor ? Yardımınız için teşekkür ederim.

uho

Merhaba, engelli vergi indirimi ile emeklilik için vergi dairesinin adınıza yazdığı engelli vergi indirimi yazısına ihtiyacınız var.Bu belgeyi gelince işyerinizden yada vergi dairesine başvurarak elden teslim alabilirsiniz.

Engelli vergi indirimi raporu ile SGK emeklilik servisine başvuruyorsunuz ve sanıyorum tazminatlarınızı almak istiyorsunuzdur.Size emekli olabilir yazısı gönderiyorlar.10-15 gün içinde elinize geçen bu yazıyı işyerinize veriyorsunuz ve emeklilik işlemleriniz için işyeriniz tazminatlarınızı ödeyerek sizi işten çıkışınızı veriyor.İşten çıkış işlemleri tamamlanınca tekrar SGK emeklilik servisine giderek dilekçe veriyorsunuz ve en son verdiğiniz dilekçeyi takip eden ay başı emekli maaşı bağlanıyor.

Engelli vergi indirimi ile emekliliğin normal emekli maaşından % 5-10 arası daha fazla olacağını düşünebilirsiniz.Artı yönü sizin adınıza bu olur.Karar sizin tabiki.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir

Merhaba, ilginiz için çok teşkkür ederim.

Arkadaşlar, yaşadıklarımı paylaşmak ve görüşlerinizi almak istedim. Fatih'deki engelli vergi dairesi bürosuna giderek yazıyı aldım ve SGK kurumuna gittim. Oradan emekli olabilirsiniz yazısını içeren belgeyi aldım beklemedim hemen verdiler. Aynı binadaki başka bir büroya yönlendirildim. Oradaki görevli bir form verdi ve doldurmamı istedi. İşyerimi arayıp EMEKLİ OLABİLİR yazısı içeren belgeyi whattsup ile göndermemi ve ilişiğimi kestirmemi söyledi. Ben de iş yerini arayarak durumu ilettim ama ilişiğimi kesmedim. Görevli bu ay içerisinde mutlaka ilişiğimi kesmemi söyledi. Sanırım bunu emekli maaşımın şubattan itibaren bağlanabilmesi için tavsiye etti.

İşyerinden yapılan bilgilendirmeye göre 506 ya 87a üzerinden emekli olabileceğim bu şekilde olursa da emekli maaşımın düşük olacağını söylediler. Ben de bu bilginin yanlış olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledim. Malüllük emekliliği ile karıştırılıyor olabilir dedim. Ben tamamen normal emekli olacağım vergi indirimi sadece yaş bekleme şartını ortadan kaldırıyor dedim.

Bu durumda 26 ocak da işyeri ile ilişiğimin kesilmesini istedim. Bu forumda yazan konulardan edindiğime göre, maaşın düşük olma ihtimalinin olmadığı; aksine %1lik bir artış olacağı şeklinde bilgim var.

Burada yanlış yaptığım birşey var mı ? Tavsiyeniz var ise lütfen paylaşırmısınız ?

SGKdan verilen belgede yazan metin : Sayın .... "506 sK geçici 81/B-G" maddesine göre yaşınızı doldurduğunuz 20-12-2021 de ya da "506 sK. geçici 87/A" maddesine göre şu an itibariyle emekliliğe hak kazandığınız tespit edilmiştir.

Son düzenleme:
uho

Merhaba, anlattıklarınız tam anlamıyla doğru bilgilerdir.506 sayılı kanun geçici 87-a maddesi engelli vergi indirimi ile emekliliğe atıfta bulunuyor yani kanun maddesi doğru ancak işvereninizin emekli maaşı ile size söyledikleri tamamen yanlıştır.

Emekli maaşı hesaplaması her ne şekilde emekli olursanız olun(malulen ,engelli vergi indirimi ile emeklilik,normal veya başka bir şart) her zaman adınıza yatırılan SGK prim tutarlarınının bağlı olduğu dönemlere göre hesaplaması ile bulunur.(ABO-1,ABO-2,ABO-3 gibi)

Yani emekli maaşı tutarı direk adınıza yatırılan SGK prim tutarlarının yatırıldığı dönemdeki yüksek veya düşük olması ile doğrudan bağlantıldır ve sonucudur.Ne yazık ki medyada engelli vergi indirimi ile emeklilik veya malulen emeklilik örnekleri anlatılırken kişilerin SGK prim tutarları asgari ücretten yatırılmış ve emekli şartlarına tabii SGK prim günleri en düşük seviyede ne kadar emekli maaşı alır örneğini paylaşa paylaşa halkımız bu emekli maaşını bu şekillerde herkes alacak zannediyor.

Örnek olarak işvereninize söylebilirsiniz malulen emekli olup 5.500 TL emekli maaşı alıp,normal şartlarda emekli olup 2.000 TL ye ancak yakın alabilen insanlar var bu ülkede.Bunun tek sebebi SGK prim tutarının kişi adına yatırıldığı dönemde çok yüksek veya yüksek yatması yada asgari ücret düzeyinde yatmasının sonuçlarıdır.

Bu arada SGK kurumunun resmi emekli maaşı hesaplama sayfası mevcuttur.Orada göreceğiniz emekli maaşı en az alacağınız emekli maaşı olacaktır.Göreceğiniz tutarın üzerine yaklaşık % 5 ekleyerek yakın bir emekli maaş tutarı bekleyebilirsiniz.

https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/

Saygılar.

Bilgi Hazinedir

Aydınlatıcı bilgi için teşekkür ederim.

Biraz önce çalıştığım şirket (hizmet aldığı vergi-danışmanlık firmasından gelen bilgiye dayanarak). Çıkış kodunun MALULEN olarak yapılması gerektiğini söylüyor. Ben ise normal GÜN SAYISI DOLDURARAK şeklinde yapılması gerektiğini söyledim. Bu sebeple konu askıda kaldı ve çıkış yapamadılar. Şimdi yurtdışındaki insan kaynaklarından bilgi istemişler. Korkarım bu durumda şubat ayı gelmeden önce emeklilik başlatamayacağım ki bu da benim için emekli maaşımdan 1 aylık kayıp anlamına geliyor.

Bu konuda bir bilginiz var mı ? Çıkış kodu ne olmalıdır ? Bunu nasıl açılayabilirim ?

uho

Merhaba,iş çıkış-fesih kodları aşağıdaki gibidir.Ben emekli olurken istifa ettiğim için hangi kodla çıkış yapılması gerektiğini birebir bilmiyorum.Ancak şahsi görüşüm emeklilik(yaşlılık) sebebiyle (KOD 8) içlerinde en mantıklı gözükendir.Tabii bunu SGK danışmanları ve SGK kurumu daha iyi bilecektir.

Saygılar.

1 Deneme süreli iş sözleşmesinin işverence feshi
2 Deneme süreli iş sözleşmesinin işçi tarafından feshi
3 Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işçi tarafından feshi (istifa)
4 Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi
5 Belirli süreli iş sözleşmesinin sona ermesi
8 Emeklilik (yaşlılık) veye toptan ödeme nedeniyle
9 Malulen emeklilik nedeniyle
10 Ölüm
11 İş kazası sonucu ölüm
12 Askerlik
13 Kadın işçinin evlenmesi
14 Emeklilik için yaş dışında diğer şartların tamamlanması
15 Toplu işçi çıkarma
16 Sözleşme sona ermeden sigortalının aynı işverene ait diğer işyerine nakli
17 İşyerinin kapanması
18 İşin sona ermesi
19 Mevsim bitimi (İş akdinin askıya alınması halinde kullanılır.Tekrar başlatılmayacaksa “4” nolu kod kullanılır)
20 Kampanya bitimi (İş akdinin askıya alınması halinde kullanılır. başlatılmayacaksa “4” nolu kod kullanılır)
21 Statü değişikliği
22 Diğer nedenler
23 İşçi tarafından zorunlu nedenle fesih
24 İşçi tarafından sağlık nedeniyle fesih
25 İşçi tarafından işverenin ahlak ve iyiniyet kurallarına aykırı davranış nedeni ile fesih
26 Disiplin Kurulu kararı ile Fesih
27 İşveren tarafından zorunlu nedenlerle ve tutukluluk nedeniyle fesih
28 İşveren tarafından sağlık nedeni ile fesih
29 İşveren tarafından işçinin ahlak ve iyiniyet kurallarına aykırı davranışı nedeni ile fesih
30 Vize süresinin bitimi ( İş akdinin askıya alınması halinde kullan Tekrar başlatılmayacaksa “4” nolu kod kullanılır)
31 Borçlar Kanunu, Sendikalar Kanunu, Grev ve Lokavt Kanunu kapsamında kendi istek ve kusuru dışında fesih
32 4046 sayılı Kanunun 21. maddesine göre özelleştirme nedeni ile feshi
33 Gazeteci tarafından sözleşmenin feshi
34 İşyerinin devri, işin veya işyerinin niteliğinin değişmesi nedeniyle fesih
37 KHK ile kamu görevinden çıkarma
38 Doğum Nedeniyle İşten Ayrılma
39 696 KHK ile kamu işçiliğine geçiş
40 696 KHK ile kamu işçiliğine geçilememesi sebebiyle çıkış
41 Re’sen işten ayrılış bildirgesi düzenlenenler: SGK tarafından değişik gerekçeler nedeniyle işten ayrılışları re’sen düzenlenenler için seçilecek koddur.

Üst Alt