Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ramazan Çadırlarının işlevi nedir? [Tartışma]

bence engellıler uzerınden sıyaset bundan ala propagendamı olur

selda akdağ demişki;
İnsanlar 11 ay aç kalsın, 1 ay yedirilsin içirilsin sonra da bunun adına maneviyat densin kısmına anlam veremiyorum.
Bu lafı söyleyeceğinize siz, elinizden geliyorsa geri kalan 11 ay ihtiyacı olanlara yardımcı olun. Biz de arkanızdan gelelim.

Doğru söze ne demeli bizim insanimizin geninde var galıba eleştirmek.

Herkes insanlık için bir şeyler söyler,safeder ama hiç kimse kendisini düzeltmek için bir şeyler yapmaz

bayke' Alıntı:
çadırın üstünde bi yazı...

ENGELLİLER İFTAR ÇADIRI

...?
herhalde engelliler kuyrukta beklemesinler diyeydi...
başka mantıklı bi sebep göremiyorum.
:shock: :shock:

Madem 'ötekileştirmeyi' kaldırmak istiyorlar, engellilerin kuyruğa girmeden çadıra alınmasını sağlayabilirlerdi..

Bu organizasyonu yapanların böyle bir tasası olduğunu, hatta bu kavramın anlamını bile bildiklerini düşünemiyorum. :(

Hasan DURMUŞ' Alıntı:
Doğru söze ne demeli bizim insanimizin geninde var galıba eleştirmek.

Herkes insanlık için bir şeyler söyler,safeder ama hiç kimse kendisini düzeltmek için bir şeyler yapmaz.

Bu pek doğru sözmüş gibi gelmedi bana Hasan, :(

"Sosyal Devlet" ne için var? 4 yılda bir seçim yapıp o kadar insanı Ankara'ya ne için gönderiyoruz? Anayasaya biblo olarak mı konmuş sosyal devlet ile ilgili maddeler? Bu işi kişiler yapacaktıysa, ilgili kurumlar ne iş yapacaklar?

Bak milletvekili andında bile geçiyor:
[size=4]...
Toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel
hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma;...[/size]
diye.. Laf olsun, torba dolsun diye mi söyleniyor bunlar?

[size=6]VAH VAH Kİ NE VAH[/size] :!: :!: :!: :!:
Vatan Gazetesi 14 EYLÜL 2007 Cuma

Güzel Ülkemin Güzel İnsanlarının bu ve bunun gibi durumlara düşürülmesini içime sindiremiyorum,her ne ad altında olursa olsun :!:

Sevgi ve saygılarımla

Sosyal Devlet" ne için var? 4 yılda bir seçim yapıp o kadar insanı Ankara'ya ne için gönderiyoruz?
Anayasaya biblo olarak mı konmuş sosyal devlet ile ilgili maddeler? Bu işi kişiler yapacaktıysa, ilgili kurumlar ne iş yapacaklar?

Sevgili doktorum bende bu yazına istinaden diyorumki şayet bizler
bu insanların refaha ve toplumların huzura kavuşması için ne
yapıyoruz, söylemekte her şeyi üretiyoruz ama icraatta birşey yapmıyoruz.
herşey tabandan başlar gibime geliyor.
Yıllardır şunu gördüm bizler her şeyi o makamlardan beklersek
çok daha bekleriz sanırım.Her taş yerinde ağırdır.

İnfak müessesesini bu kadar yersiz yorumlamak ancak insaların yaşadaığı yerde olur herşeyi yanlış kullanan yine biziz orda izdiham yapanlar birbirlerini ezenler insanlar uzaylılar degil insan olmanı geregini yerine getirip hakkına razı olsa bunlar olmaz

herşeyi en iyi kullananda en kötü şekilde kullananda insandır bir silah yeri gelir insanın hayatının kurtatrır yeri gelir haksız yere bir kişinin canını alır kullanımına bağlıdır
Hayat kaynagı denen suda boğulan binlerce insan vardır bunların hep sebei insanlardır

Bir hizmet veya reklam için kurulan çadırlarıda insanlıktan utandıracak manzaralar haline getirmek yine bizim (insanın) işidir çadırları kuranlardan çok çadırlara gidenleri eleştirmek gerekir açlık vahşete mazeret degildir

ya, birisine yada birşeylere gıcık olursa bir insan , o gıcık olduğu insanın yaptıkları güzel iyi şeyler olsa bile , insan sevmez, yani kötü gelir. burda eleştri yapanlar da birşeylere kızmışlar ve yapılar güzel şeyleri bile o kızgınlıkla olumsuz yönde eleştriyorlar.
iftar çadırları bir gelenektir ve devam ettirilmeli, o çadıra gelenlere siz zengin misiniz, fakir misiniz diye sorulmuyor. halkın her kesiminden insanlar oraya gidip o manevi havayı tadabilir.
tabiki yapılan birçok yanlış şeyler war reklam yapmalar, isim yazıp asmalar felan... AMA BUNLARI GENELE MALEDİP BU KADAR SERT ELEŞTRİ YAPMANIN LÜZUMU YOK BENCE. NE GÜZEL İNSANLAR ORDA KAYNAŞIYORLAR İŞTE. YILDA BİR AY DA OLSA. GÖNÜL İSTER Kİ 12 AY OLSUN TABİ ...

Modern Türkiyemize iftar cadırları hiç yakışmıyor. Dış basına bol bol malzeme oluyoruz!!! Tıpkı kurban bayramında olduğu gibi...

Yok be sevgili aşk-ı memnu!!!!!

Karşı olduğum şeyler kişisel değildir hiç bir zaman. Gıcıklık diye şey yapmak ve bu gıcıklığı sürdürmek, pek insanca bir tavır gibi gelmiyor bana.Kızdığım yada hoşuma gitmeyen biri son derece doğru ve güzel şeyler de yapabilir bunu bilenlerdenim en azından kendi adıma bunu söyleyebilirim.

Burada bir arkadaşımız iftar çadırlarının işlevi nedir diye sormuş bizde düşündüklerimizi söyledik. Burada asıl sorun kendimiz gibi düşünmeyenlere karşı olan tutumlarımız.

Benim gibi düşünmüyorsan "ya düşman, ya gıcık" olmak zorunda değilim...

Ben sizler gibi düşünmüyorum deyip kendi fikrini söyleyebilirsin,Örneğin o zaman benim itirazım olmaz. Ama kalkıp benim adıma , düşüncelerimden dolayı yorumda bulunursan gerçekten asıl gıcık kim olur onu da sen bul... :D

Sevgili doktorum bende bu yazına istinaden diyorumki şayet bizler
bu insanların refaha ve toplumların huzura kavuşması için ne
yapıyoruz, söylemekte her şeyi üretiyoruz ama icraatta birşey yapmıyoruz.
herşey tabandan başlar gibime geliyor.
Yıllardır şunu gördüm bizler her şeyi o makamlardan beklersek
çok daha bekleriz sanırım.Her taş yerinde ağırdır.
İyi de bu görevler (sosyal devlet vb.) onların ASLÎ görevleri. Aslî görevlerini yapmayanlardan hesap sormak yerine, 'onları yapmayanları eleştirenlere' eleştiri getirmek anlamsız bir insafsızlık olmuyor mu?

eminim63'ün dediği gibi, oraya gidenler "uzaylı değil". Ama oraya giden (ya da gitmeyen tüm) insanları eğitme görevini üstlenen yine devlet/o makamlar değil mi? Dediğin gibi 'herşeyi' değil, aslî görevlerini yapmalarını bekliyoruz sadece..

Not: 'doktor' değilimdir. ;)

Türkiye'de 3 şey "örtü" olarak kullanılır: Atatürk, bayrak ve Müslümanlık. Herkes bulunduğu yere bu sembolü yerleştirir ve "dokunulmaz" olur. Artık orada her şey eleştirilemezdir...
Ramazan çadırlarının da bu tip bir "örtü" olduğunu düşünüyorum... Hem öyle bir örtü ki, sadece "saklamakla" kalmıyor, süper de pirim yapıyor...
Türkiye'de AÇLIK SINIRININ ALTINDA m,lyonlarca insan var.
Ört!
Gelin kardeşlerim, birlik olalım oruç açalım...
Kaldır!
İyi de neden açlık var?! Bu belediye/devlet neden benim insan gibi yaşamam için birşeyler yapmıyor (aslında her bi yanlışı yapıyor) da beni ramazan çadırlarında reklam objesi olarak süründürüyor?

Nerde o eski ramazanlar???
Ramazan çadırı diye bir geleneğimiz yok bizim!!!
O yeni bir icat...
Eskiler fakirlerin evine hiç kimse görmeden yiyecekler götürür, yapılan iyilikler de reklam edilmezmiş...
Her ne kadar o günleri göremesem de, bize anlatılan, öğretilen bunlardı...

Haa!!! arkamdan gelmek istiyorsanız!!!( Selda Akdağ ve Hasan Durmuş)
önce bunların sizede öğretilmiş olması gerek...
Aksi taktirde kaybolursunuz...

Selda Akdağ sen anladın onu ;)

Küçük bi not da benden: Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az

Sevgili Andante,
işte korktuğum başıma geldi ve yanlış anlaşıldım galiba...
ben öle süslü cümleler kurmayı ve bir hukuk adamı gibi cümleler yazmayı beceremiyorum arkadaşlar, ama tek emin olduğum şu ki ;
Ramazan çadırları bir geleneğimizdir, herkes gidebilir, çok manevi ve tatlı bir havası var, insanlar orda kaynaşır,,,,,
tabi insanlarımız yoksul evet bunun sorumluları var, bendesizin gibi onlara kızgınım ama çadırlara değil. tabi son yıllarda biraz cıvıttılar işi buda bir gerçek......

Ramazan çadırları bir geleneğimizdir
Nereden çıktı bu "gelenek" yaa??? :shock:

On yıl önce yoktu böyle bişey Türkiye'de..

On yıllık (ve bu kadarcık süre içinde cıvıyan) gelenek mi olur?

Sen Osmanlıların son dönemindeki "direklerarası" ile karıştırıyorsun galiba.. Ama o iftardan sonra yapılan bir eğlence türüydü.. İftar çadırı değildi yani.. Sadece "eğlence" kısmı benziyor biribirine..

Açıkcası sevgili baben durumu çok güzel özetlemiş.

Şu anda bilinen ramazan çadırları, iftara yetişemeyen yada yemeği olmayan kişiler için kurulmuş bir büyük yemekhaneydi işin ilk başlarında.

Senin gelenek dediğin Osmanlılar zamanından kalmış direklerarası eylence kısmıdır. Sahara kadar ki süreyi eylenceyle geçirmek isteyen eski insanlarımız direkler arasında karagöz oyunları, tiyatrolar vs. gibi gerçekten o zamanın sanat yaşamı içersinde güzel günler geçirirlerdi.

Direkler arası gerçekten apayrı bir şeydir.

Ve biliyormusun gerçekten dindar kişiler için eleştirilecek bir şeydi direkler arası.

Şimdili iftar çadırları ise iyice dejenere olmuş garip bir şey.

ben zengin olupta evde yemek yapmaya üşenip ramazan çadırlarında fakirin hakkını çalanlar gördüm...işin ilginç tarafı evde yemek yapmaya üşenenler saatlerce çadır kuyruğunda beklemekten çekinmiyorlar... :wink:

merhabalar

ayıp ya ayıp fakirin, dilencinin hakkını calıyorsunuz kul hakkı hiç bir zaman ödenmez sen zenginsin git lokantada yer evde yapmalar gözün kesmiyorsa ama 1 fakir belkide 1 tas corbalar hasret kalıyor bence devletimizin bu duruma el atması lazım gercek fakirlerin kaynı doğursun tv'da seyrettim kadının durumu iyidi kuyrukta keyfi yerinde sıra bekliyordu kesin kadının evde yemek yapmalar gözü kesmemiş işin kestime yolunu bulmuş yazık gunah fakiri düşün lütfen sen cadırda yemek yerken vıjdanın rahatmı neyse yazdıkca yazıyorum çünkü türkiyenin derdi bitmez lütfen zenginle fakirin kul hakkını calmayın......

Üst Alt