Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ramazan ve AKP'nin engellileri gözardı eden genelgesi!

Konular
3
Reaksiyonlar
318
Bu ülkede dezavantajlı grup denildiğinde ilk akla gelen engellilerin iktidar tarafından görmezden gelindiğinin net kanıtı.

Engellilerin emeklilik haklarını elinden alan AKP,
enflasyon oyunları ile maaşları açlık sınırının altında bırakan AKP,
engellilerin eli, ayağı en çok ihtiyaç duyduğu araç alımını kısıtlayan AKP,

engellilere düşman olduğunun en net kanıtı olarak mübarek ramazanda belediyelere gönderdiği "Ramazan Genelgesinde" göstermiştir bence.

İlgili bölüm aşağıda:

"Belediye başkanımız, ramazan ayı boyunca yoğun olarak vatandaşlarımızın iftar vakitlerinde kurduğu gönül sofralarına katılmalı, çat kapı iftar ve ev ziyaretleri yapılmalı, düzenlediğimiz iftar ve sahur sofralarında dezavantajlı gruplarda yer alan vatandaşlarımız unutulmamalıdır. Tüm şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz ziyaret edilmeli, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları için özel iftar programı düzenlenmeli, mümkün olduğu ölçüde iftar sofralarında birlikte olunmalıdır. Ramazan ayında üniversite öğrencilerine, gençlere, çocuklara, yaşlılara, kimsesizlere, öksüz ve yetimlere özel iftar programları organize edilmelidir."

Toplumun en dezavantajlı grubu engelliler açıklama da yok.
Yalandan bir cümle ile de olsa mübarek Razamanın paylaşım ruhuna engellileri de anarak geçirmeyi akıl etmediler mi ?
Yoksa Engellileri gözden çıkardıkları bu kadar net mi ?

Kaynak : AK Parti'den belediyelere 'ramazan' genelgesi

geçirse ne olacak ? Tenezül edip iftar çadırına mı gideceksiniz ?

ya bırakın bu işleri adamlar kedi köpek katlederken hiç birinizin sesi soluğu çıkmadı sıra size gelince mi hopladınız ?

Adamlar sizin adınızı geçirse ne olur geçirmese ne olur ? Ben söyleyeyim seni ziyarete gelecek adamın umurunda bile değilsin şaklaban gibi seni kullanacak 3-5 fotoğraf çekip medya da yayınlayacak. Bu tiyatro sahnelerine ne ben kendimi nede ailemi alet ederim. Sizleri o yemeklere götürüp oyuncak olarak kullanacaklar.

"kedi köpek katlederken hiç birinizin sesi soluğu çıkmadı"

alkış sesini de mi duymadın.

Bu bir.

------------

Diğerleri.

Bu da iki, üç, dört artık allah ne verdiyse.

.....Çat kapı ev ziyareti.....
Altmış küsur yıllık hayatım boyunca Ramazan ayında bir kerecik olsun kapımın ÇAT ettiği olmamıştır.
Siyasetçilerin ÇATI da onların olsun PATI da.

Çoğu engelli ORUÇ tutmadıgını baz alarak yapıyorlar bunu tahminimce o yüzden bizim konfor alanımızı genişletip daha çok destek vermeliler ki gerçek hayata adapte olabilelim.

Siyasetten bıkmadınız mı ? CHP si AKP si hepsi aynı artık anlayın. Zaman zaman bende yazıyorum ama burada yazmak çözüm değil. Bana sorarsanız ülkede muhalefet sorunu var. Sağlam bir muhalafet rüzgarı gelmiyor.

01 Nisan da elektriğe % 25 zam geliyor. Televizyonlarda sadece imamoğlu konusu var.

@engellibilgi,

İmamoğlu ve diğerlerini hapse atan düzen olduğu için, tek adam rejimi olduğu için, güçler ayrılığı, adalet, hukuk, özgürlük, liyakat olmadıpığı için o zamm. İnşallah bu daha çoook konuşulur ve bu düzen yıkılır da her şey düzelir… ne sanıyorsunuz, bi sabah 100 polis dünyanın en büyük şehirlerinden birinin belediye başkan8nı, hem de Erdoğan’ı mutlak devirecek bir siyasi rakibi tutuklayıp hapse atacak ve “elektriğe zam gelmeyecek”, öyle mi? Merkez bankası bi haftada 30 milyar dolar yaktı OTUZ! Şirketler 40 milyar dolar değer kaybetti. Adamın biri başkan olacak diye ülke naslar maslar ayağına ne hale düşürüldü. 1 liraya aldıkları dolar neredeyse 40 lira oldu. Yani akp bu ülkeyi mahvetti! Bunlar olurken ne olacaktı güzel kardeşim, penguen misali elektrik zammı mı konuşacaktık? Belgesel mi izleyecektik?

Halkın seçtiği bir milletvekili, ülkenin en yüksek mahkemesinin kararına göre suçsuz olduğu halde cezaevinde.
bugün iktidarı beğenmeyen yüzlerce genç, hukuksuz olarak tutuklanıyor.
3 siyasi parti genel başkanı hukuksuz olarak cezaevinde.
seçimler yapılalı 1 yıl olmadı, halkın seçtiği onlarca belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı, bir çoğu cezaevinde.

Muhalefet sorunu var gerçekten! Engellilerin her türlü haklarını elinden alan AKP'ye toz kondurtmayın, aferim, bravo.

@engellibilgi
Siyasetten bıkmadınız mı? sorusunun siyaset olduğunu ve hadi açık açık yazalım AKP'nin siyaseti olduğunu bilmiyor musun? Bal gibi de biliyorsun.

İstiyorsun ki AKP'nin engellilere yaptığı kötülükler, haksızlıklar konuşulmasın. Yağma yok, burda da, meydanlarda da, okullarda da, aile toplantılarında da konuşulacak kardeşim.

Allah'tan korkmuyorsan forumdaki emeklilik hakları ellerinden alındığı için, ne çalışabilen ne emekli olabilen yüzlerce engelli arkadaşlardan utan!

@engellibilgi,
sen elektiriğe zammı düşün tek derdimiz o olsa keşke keşke ama ülkede var olan insan hakları yerle bir edildi engellisinden yaşlısına öğrencisinden her kesime ne ayağına hergün dahada kötü oluyor hani 2023 türkiye yüz yılı olacaktı hani bu sene aile yılı olacaktı ooooooo hey yavrum hey uyu uyu uyu

Arkadaşlar,

En az sizin kadar bende olayların farkındayım. Aynı şekilde söylemlerim yok diye sizden daha salak değilim. Bende memleketimin halini beğenmiyorum. Demek istediğim şudur.

Ana konumuz ekonomi, CHP ana muhalefet partisi Ben bu tarz büyük eylemlerin ekonomik konularda çok öncesinde yapılmasını isterdim. İşin ucu kendilerine dokundugu zaman halkı sokağa dökmek basit

Bu kadar agresif olmanıza gerek yok :) ben sizinle düşman değilim

Forumda bile tartışma zemini yok. Herkes sizinle aynı kelimeleri söylemek zorunda değil. Gerçekten AKP de olmayan bir mahallesi baskısı CHP mahallesinde var

@ucuncubahar,

Ben Allahtan korkmuyormuşum. Utanmıyor muşum vs Gerçekten ülkem adına üzülüyorum

BU ARADA İYİ BAYRAMLAR

Moderatör tarafında düzenlendi:
CHP kazanırsa 6 ayda 1 kere asgari ücrete zam gelir sırf bu yüzden CHP nin kazanması gerekir. Siz memura bakmayın astronomik maaş 6 ayda bir 7-10 bin tl zam alıyor en kötü memur bazı memurlar 6 ay da bir 15-17 bin zam alıyor.

@engellibilgi

haklısın sen bizimle düşman değilsin. yazdıklarına bakılırsa olsan olsan içimizden vuran olabilirsin.

hergün yüzbinlerce kişi meydanlara ne CHP, ne imamoğlu ne de bir başkası için çıkıyor.
insanlar nefes alamıyor artık. ekonomik olarakta, sosyal olarakta, manevi olarakta nefes alamıyorlar.

binlerce, onbinlerce insan sadece 25 yıldır ülke kötü yönetiliyor diye itiraz ettiği için cezaevinde ise
sen de hala utanmadan ülkede muhalefet sorunu var diyorsun ha, çekinmeden iktidara laf söyleyemeyip muhalefete laf söyleyebiliyorsun ha,
sonra da bende sizin gibi düşünüyorum diyorsun ha. Yemezler.

imamoğlunu zerre sevmem ama yıllardır da haksızlığa oy atmadım bu ülkenin bu hale gelmesi 22 yıldır kim yönetiyorsa sebebide odur başka suçlaya gerek yok taze kan iyi yada kötü şart kardeşim.

Benim kimseye kendime anlatmaya ihtiyacım yok. Kimsenin de onayına muhtaç değilim. Ben iktiidar iyi demedim. İkisi de aynı yok farkları dedim. Ne kadar uzun yazarsam yazayım bazı beyinler mahalle baskısına devam edecek ve anlamayacak

Benim için konu kapandı. Tartışma üslubu olmayan biriyle konuşulamaz.

YEMEZLER

@engellibilgi,

Size katılıyorum, neden her konu, dönüp dolaşıp, siyasi görüşe geliyor. Siyasilerin tek derdi kendi cepleri, bizlerin karşısında tiyatro oynar gibi, çıkıyorlar meydanlara, bir birlerine atıp tutup, bizlerin gözlerini boyuyorlar, sonra sahne geresinde, çekimi bitmiş iyi adamı oynayan sanaçcı ile kötü adamı oynayan sanattıçı gibi sarmaş dolaş kaldıkları yerden kendi işlerine devam ediyolar.
Sonuçda, bizler yine kimsesiz kalıyoruz, kimse dertlerimizi dikkate bile almıyorlar.

Madem iktidar haksız, gerçekten haklarımızın üzerine çöktüler bahanelerle, niye öyle yada böyle hiç bir bir siyasetçiden destek alamadı engelli,
Biri cebine giren paraya dokununca sokak çağrısı yapar, digeri oy kaybedince garip garip vaatlerde bulunur.
Hani bizim gerçek sorunlarımızı çözme yer ve zeminler nerde.
Bizde burda biz birimizi kırıyoruz hepsi o,

Kendi ayağımıza kendimiz sıkıyoruz...

Hükümetin ÖTV Zulmü var. muhalefet ARAÇ ALMIYORUZ DEMİYOR
Hükümet engellilerin haklarını alıyor. Muhalefet EYLEM YAPALIM DEMİYOR
Emekli maaşları düşük. Muhalefet birkaç mitingden sonra EYLEM YAPALIM DEMİYOR

Ama konu İmamoğlu ve CHP olunca vuralım kıralım. Boykot yapalım

Biraz düşünün HAKSIZ MIYIM ?

@engellibilgi,

Hem de öyle bir haksızsın ki kardeşim. Dünya üzerinde bundan daha haksız olamazdın. Yazık. Gerçekten yazık.

@hayat76,

Yeni uyandım, afyonum patlasın biraz daha yazacağım bu konuya.

@engellibilgi

akp yi savunacağım diye bu kadar yalan, çarpıtma, iftira. değer mi kardeşim kendini bu kadar küçültmene.

Akp'nin ÖTV zulmüne
1 şişe rakı kendine
2 şişe de devlete alarak
tepki verdiğini mi zannediyorsun sen!

sen yine iç rakını ama adam gibi iç, bak şişe de durduğu gibi durmuyor sonuçta.

Son düzenleme:
@OturanBoğa,

Ben iktidar haklı demiyorum. Halktan kopuklar ve halkın oyunu hak etmiyorlar. Ama CHP de iyi muhalefet değil bana gore onlarda oy hak etmiyor. Size göre edebilir. Ben sizinle aynı tonda desteklemek zorunda mıyım ? bu sorunun cevabını verir misin ?

@ucuncubahar sana cevap vermeye gerek yok. Önemsiz

@hayat76, senin bu yazdıkların gerçekten bana ümit oldu. Demekki olaylara gerçekten bakanlardan var. Karşıt görüşlere hakaret etmeden de objektif bakan birileri var.

Teşekkürler

Üst Alt