Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ramazan ve AKP'nin engellileri gözardı eden genelgesi!

@engellibilgi

sen istediğini eleştirmekte kendini özgür hissediyorsun, eleştirirken haklı çıkmak için olayları çarpıtmakta hiçbir sakınca görmüyorsun.

ama biri senin görüşlerini eleştirirse vay efendim "vatan hainliği".

zaten en iyi yaptığınız şey, gerçeklerden uzak çarpıtma. "vatan hainliği, teröristlerle yan yana, yerli ve milli olana düşman vs." öğrenemediniz bir türlü bu vatan hepimizin.
sizinki vatan sevgisi de bizimki gazoz ağacı değil!

ülkenin fakirleşmesininde, toplumun ahlakının bozulmasınında, senin gibilerin (bu toplumda yaşayan bizlerinde) cahil kalmasının da sorumlusu iktidardır.
ne yaparsan yap, nereye gidersen git bu gerçekler her zaman peşinden gelecek.

senle ya da sensiz burası engellilerin paylaşım yaptığı, yardımlaştığı bir yer olmaya devam edecek.

@engellibilgi

Hah, şimdi oldu işte. Bana böyle gel. Demagojiye döndüğünde akla kara zaten anlaşılıyor. Yazdığım hiç bir şeye verecek yanıtınız olamaz. Üzgünüm ama derdiniz hiç bir zaman hak, hukuk, adalet, engelli hakları vs. olmadı demek ki. İş akpye gelene kadar sorun yok, ama oraya dayandı mı, elinizdeki teraziye hemen hile katmak istiyorsunuz. Bu farkedilip eleştirildiğinizde de hemen “bölücü hain” yaftası yapışıyor maşallah. Faşistin ne olduğunu da hainin kim olduğunu da bölücülüğün ne olduğunu da çok iyi bilirim. Elhamdülillah hiç bir zaman abdestimden şüphem olmadı. Bana yurt sevgisi dersi verecek akplinin de alnını karışlarım!

Üyeliğini sildirmek istersen silerim. Bunu tercih etmem ama silerim. Sen bilirsin. Sonra “akpliyim diye beni siteden attı oturanboğa” diye arkamdan laf etmeyin yeter.

Hiç gerek yok kardeşim,bence preye kızıp yorgan yakma.

2006 dan beri üyeymişsin buraya..sizi tanımam etmem,bence üyeliğini sildirme.

Herkes özgürce düşüncelerini ifade edebilir, düşünceden ziyade kişiye saygı çerçevesinde tartışabilir.

Boşver bu kardeşini dinle sen🙋

@engellibilgi,

@engellibilgi,
2006 üyeliğiniz var. Ben tarafsız biri olarak söylüyorum; Oturanboğa Bey herhangi bir üye gibi fikir tartışıyor, sitenin sahibi olmakla alakası Yok bu durumun. Bence siz yanlış algılıyorsunuz. Üyeliğinizi silmesin, siz düşüncenizi özgürce yazın, e tabi herkes de özgürce sizi eleştirebilir.

Arkadaşlar ben @OturanBoğa ya da başka bir arkadaşa kırgın değilim. Ama derdimi anlatamıyorum. Ülkemde herkes kutuplaşmış. İmamoğluna destek ver vermezsen. Her türlü hakareti hak ediyorsun. Şunu şunu söyle yoksa böyle olursun şöyle olursun. Ben özgür bir adamım bana kimse bir şeyi dikte ettiremez. Benim mesajlarımda en ufak bir hakaret var mı ?

Sen önce şunu söyle sen önce bunu söyle vs vs

Yahu PKK 30,000 kişiyi şehit etti. Ben PKK destekleyen partiyi sonuna kadar destekliyorum diyor adam.. Hiç bir sorun yok. Gayet normal düşünce hakkı var.

Ben AKP hatalı CHP de iyi muhalefet etmiyor diyorum. CHP ye laf söyleme önce AKP küfretmelisin diyorlar

Kimseye yalakalık yapamam Dümdüz bir adamım.

@engellibilgi

5 cümle kurmuşsun 5 tane yalan var. ayıp olmuyor mu ?

burası senin yalanlarını özgürce yazıp herkesinde ay ne güzel yalan yazmış diyeceği bir yer değil.
özgürce yalan konuşmak istiyorsan pek tabi akp binaları kapıları sana her zaman açık.

mümkünse konuyla ilgili yazacağın fikrin varsa tabi ki yaz, yoksa edebinle sus.

@engellibilgi Dikte değil bu, eleştiri... Dikte demek, yapmadığınız taktirde yaptırıma uğramanızdır, böyle bir durum söz konusu değil. O da sizi kendine göre samimi olmamakla eleştiriyor. Bu da onun hakkı. Siz de aynısını yapabilirsiniz, bu da sizin hakkınız. Hatta siz de muhalefeti böyle eleştirmişsiniz.

Misal veriyorum; Ali masayı kırıyor. Siz diyorsunuz ki masayı yapan fabrika çok kötü. O da diyor ki eleştiriniz yanlış, sonuçta masayı Ali kırdı. Siz niye Ali'yi eleştirmeden, masayı üreten fabrikaya eleştiriyorsunuz. Sizi samimi bulmuyorum gibi. (Haklıdır demiyorum, anlaşılsın diye örnek veriyorum)

Deseydi ki Ali'yi eleştirmeseniz sizi yasaklarım, o zaman dediğiniz gibi dikte olurdu. Dikte söz konusu değil. Eleştiriye açık olmanız gerekiyor.

@engellibilgi,
Ben de size katılıyorum, yeri geldi sorunlarım için bilgi aldım, yeri geldi bilgilendirme yazıları yazdım,
Her kesime hitap eden bir sitenin, yöneticisi konumundaki bir kişinin bu denli siteyi siyasi arana ya çevirmesi, gerçekten büyük şaşkınlık oluşturdu bende.

Sayın site yöneticisinin yazısı, hak arama değil sanki, siyasi bir propaganda metni gibi yazılmıştır.

Evet, her kesimde olduğu gibi engellilerinde son yıllarda oldukça fazla sorunları mevcuttur, bunu hepimiz kabul ediyoruz, kaybettiğimizi hakları hukuki ve insan hakları olarak aramak ve talep etmek en doğal hakkımız.
Fakat, site içerisinde siyaseti ön plana getirip, kutuplaşarak hiç bir yere gidilemez, site güvenirliğini, hakkaniyeti kaybetmek üzeredir, umarım bunun farkına varırlar.
Site yöneticisi kendi, siyasi düşüncesini dikte edeceğim derken, yılların emeği olan siteyi tamamen, tek taraflı kendine özgü bir yer haline getirmeye çalışmaktadır.

Yukarıda, engellinin kaybettiğini yazdığı tüm hakları, hatırlayanlar eminim vardır, bir çoğunu yaklaşık 20 yıl öncesine dayanan haklar olup, yine şuanki mevcut hükümetin ilk yıllarına tekabül etmektedir. Ondan öncesi zaten engellinin sadece engelli maaşı dışında hiç bir hakkı yoktu ki.

Bu konular çok derin ve uzun konular, çok su kaldırır, sabaha kadar yazsam yine bitmez,

Biraz olsun anlaşıldığımı umut ediyorum...

Sabaha kadar yazalım, sıkıntı yok, başka işimizde yok.

bana göre en büyük hatanız, eleştiri kabul etmemeniz.

1. Siyaset yapmayalım derken siyaset yapıyorsunuz, bu akp'nin siyaseti. akp bu ülkede işsizlik, yoksulluk, açlık, sefalet konuşulmasın istiyor.
sizde anladığım kadarıyla bunu istiyorsunuz. akp lisiniz demiyorum ama akp nin siyasetini yapıyorsunuz.
işin komik tarafı akp nin istediği siyaseti yapmayı kendinize hak olarak görüyorsunuz.

2. Burası engelli sitesi, engellilerin haklarının konuşulduğu bir site.
akp engelliye hak verdiyse, burdaki ve ülkedeki bir çok engelli de karşılık olarak oy verdi. 25 yıl kesintisiz ülke yönettirdi.
10 hastane yapılacak paraya 1 hastane yaptı. 3 köprü yapılacak paraya 1 köprü yaptı. Sadece bizi değil, çocuklarımızı ve hatta torunlarımızı da borçlandırdı.

3. Bugüne geldiğimizde engelliye ne verdiyse geri aldı, engelliye kala kala bir maaşı kaldı o da afedersiniz dilencinin 1 saatlik parası kadar.

@hayat76
- şimdi engellinin hakları elinden alınırken bunu kim eleştirecek?
- engelli biri haklarını elinden alan akp'yi nerede eleştirecek ?
- engellinin haklarını elinden alan akp mi eleştirilecek, engelliye gücü yettiğince destek olan chp mi ?

İktidarda yani hak verme ve hak alma konumunda akp var. Eleştiri doğal olarak akp ye yapılacak.

Son düzenleme:
@Tenê, ben tavıra karsı tepki koydum. Yoksa tabiiki eleştirebilir. Ben tabiki farkındayım. Ülkede adaletsizlik var. Ülkede sorunlar var . Bu sorunlarından sebebi AKP, CHP ye kızma vakit değil. Hiç bir şey AKP den kötü olamaz Sen işi yapmayan adamlara kız diyorlar

bende diyorum ki farkındayım. Ama bunları yazarken " Utanmaz, Yalancı, Git rakını iç, çok yazık, Demogaji yapma "vs vs gibi kelimelerle saygısızlıklar yapılıyor. Ben neredeyse 20 senedir üyeyim ilk defa bu kadar kendini beğenmiş mesajlar görüyorum

@ucuncubahar bu vatandaş zaten komple zarar. :)

@hayat76, Ben siteyi nasıl yönettiğine karışmam. www.engellibilgi.com sitesini yıllarca yönettim. Yaptığı işin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Fakat @OturanBoğa bir şey olmuş karşısındaki insanlar körü körüne bağlı AKP ye bir şey diyemezler sanıyor

herkes rahat olsun. AK partinin de kölesi değiliz CHP nin de

@engellibilgi

komple karsın, sana yazarken ahiretliğimi de aradan çıkardım çok şükür. :ROFLMAO:

soldaki kullanıcı adımın üzerine gel, biraz bekleyince YOK SAY butonu çıkacak. Bas engeli geç, ne uzatıyorsun :)

Yukarıda, engellinin kaybettiğini yazdığı tüm hakları, hatırlayanlar eminim vardır, bir çoğunu yaklaşık 20 yıl öncesine dayanan haklar olup, yine şuanki mevcut hükümetin ilk yıllarına tekabül etmektedir. Ondan öncesi zaten engellinin sadece engelli maaşı dışında hiç bir hakkı yoktu ki.
Evde bakım aylığı hariç diğer hakların olmadığına emin misiniz? Düşünmeniz için bir şans daha verelim mi? Verdiğiniz bilgi %100 yanlış

@ucuncubahar,

canim.kardesim.hayat.cok.kisa.Ben Siyaset.icin kimseyi.kirmak istemem. Belli ki .ayni.goruslerde.degiliz.bu seni benden kotu yapmaz Beni.de.senden kotu yapmaz.

Bence.uzatmayalim.kirmayalim birbirimizj

@engellibilgi,

Kızgın olduğum doğru. Çünkü şu son 10, ama özellikle son 3 yılda ülkenin ve doğal olarak engellilerin durumu korkunç kötüleşti. %5 ultra zengin oldu, hukuk, adalet, özgürlük endekslerinde adını bile bilmediğimiz ülkelerin gerisine düştük. Emeklisi aç, engellisi aç, ne hasatlığı için kullanması gereken malzemeleri alabiliyor insanlar, ne karınlarını doyurabiliyor, ne de geleceklerini garantileyebiliyor. Toplum savunmasız ve maalesef bunu da kanıksamış durumda. Rezillikleri anlatmama gerek yok. Herkes görüyor. Hal böyleyken "sizler" çıkıp -akplii ya da değil fark etmeksizin- iktidarı eleştirmek yerine her fırsatta muhalefete söz söyleyince, dellenmemek mümkün değil. Milyon tane kötülük, çelişki, adaletsizlik, rezillik varken ve bunların tümünden akp-reis sorumluyken, bu yokmuş gibi muhalefete söz söyleyince insanın dellenmemesi imkansız. Hadi söylüyorsunuz, tamam, ama eleştiri alınca da sanki şahsi olarak size sövmüşüz gibi üstünüze alınıyorsunuz. Oysa akplilerin bin kat daha fazla konuşması, partilerini eleştirmesi, onu doğru yola çekmeye uğraşması lazım. Bunu yapmak yerine bağnazca savununca, hiç bir şeyden sorumlu tutmayınca, olanları sanki uzaylılar yapmış gibi davranıp bir de üstüne muhalefete saldırınca, işte bu çooooook, ama çoooooook. ama çoook ayıp. Savunun kardeşim partinizi, dolanmanıza gerek yok. Kimse size neden akplisiniz demiyor. Ama kaçamak oynamayın. akpnin ettiklerinden en mağdur olan engelliler eleştirince "siyaset yapıyorsunuz" deyip kaçmayın. Tabii ki siyaset yapıyoruz. Başımıza gelen her şeyi akp-reis yapıyor çünkü. Doğal olarak da onu eleştiriyoruz.

Benim siyasi görüşüme gelince, dem'liyim, ateistim ve bu siteyi yirmi yılı aşkın süredir bu siyasi görüşümle yönetiyorum. Ne kimseye bişey empoze ettim bugüne kadar, ne de kimseye senin yaptığın gibi hakaret ettim. En az akp kadar yasal olan bir partiye oy veriyorum. Bu ülke gerçekten mutlu ve refah bir ülke olacaksa, bunun ön koşulu gerçek bir barışla olacak. Devlet Bahçeli'nin dediği gibi!!!
Herkesin söz söyleme hakkını koşulsuz savundum ve ifade özgürlüğünden bir an bile vaz geçmedim bu sitede. Ama kimse de bana "sen sus" diyemez. Hele öyle terörist merörist, çok ayıp! Artık tiksindiğim akp-reis politikalarının savunulmasına dahi ses çıkartmıyorken ben, bunların ifade edilmesini gayet medeni bir şekilde karşılıyorsam, sizler de beğenmediğiniz görüşlerin ifade edilmesini hazmedeceksiniz. Bu sitenin kuralı ve sınırı da bu.

@OturanBoğa, Mesajınız gayet anlaşılır ve olumlu tek sormak istediğim konu sudur

Sizler de beğenmediğiniz görüşlerin ifade edilmesini hazmedeceksiniz. Bu sitenin kuralı ve sınırı da bu. demişsiniz.

Benim şikayetçi olduğum konu zaten bu. Ben hangi görüşünüz için sizi yaftaladım. " "Utanmaz, Yalancı, Git rakını iç, çok yazık, Demogaji yapma " kelimeler kullandım. Bu kelimeler karşıdakine saygısızlık değil midir ? DEM parti konusundaki görüşümü yazdım. Dedim ki PKK destekçisi bir partiyi destekleme normal ama ben her türlü hakareti hazmetmek zorundayım Öyle mi ?

Bu kelimeleri yazan @ucuncubahar ve @OturanBoğa Siz benim düşüncelerimi hazmettiğiniz için mi bunları yazdınız.

Dediğim gibi düşünceler ve zevkler herkes için farklıdır. Hayat çok kısa ben kimseyi üzmek kırmak istemem. Sadece memleketin her yerinde cadı avı var. Eğer bu cadı avına karşıysak bizde kendi içimizde yapmayı bırakalım

Evde bakım aylığı hariç diğer hakların olmadığına emin misiniz? Düşünmeniz için bir şans daha verelim mi? Verdiğiniz bilgi %100 yanlış
% 100 yanlış demeyelim de, eksiklikler var diyebiliriz, ben daha çok araç alma konusuna takılı kaldığım için genel manada yazdım, emeklilik hakkı 15 yıllık primle ben kendimi bildim bileli vardı. Şuan çok değişti takip edemiyorum bu konuda çok engellinin mağdur olduğunu biliyorum, tasvihde etmiyorum,

Fakat, ben 1997 yılında ehliyetimi aldığım yıllarda yeni yeni H grubu adı altında engelli ehliyeti verilmeye başlanmıştı, o yıllar sadece yurt dışından araç getiriliyordu ötv siz hatırladığım kadar. Türkiye de ilk defa ötv indirimli aracı 1998 yılında başlanıldığını biliyorum, Ankara ve civarında ilk Türkiye den ötv indirimli araç alan engellilerden biri olduğumu söylemişti araç bayii, bu bilgi ne kadar doğruydu bilmiyorum.

Şuanki hak kayımplarından ve gelinen noktadan inanın en az sizler kadar, belki sizlerden daha çok mağdur ve şikayetçiyim.
Anlatmak istediğim, dünya görüşümüz ne olursa olsun, bir araya gelip, hakklarımızı geri almak için mücadel edelim istiyorum. Siyasal bağlamda ayrışıma gidersek kaybeden yine biz oluyoruz, bizim haklarımızı almak için fazla başka topluluklar gibi siyasete yem edilecek duruma değiliz, acil çözüme ihtiyacımız var, bun bunu anlatmak istedim.
Fakat, beni siyasi olarak şucu bucu diye suçlamalara asla katılmıyorum.
Tek derdim, böyle bir topluluğun tek yumruk olabilmesi ve haklarını alabilmesidir.

1997 yılında ehliyetimi aldığım yıllarda yeni yeni H grubu adı altında engelli ehliyeti verilmeye başlanmıştı,
H sınıfı ehliyet 1983 tarihli 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nda yer alıyor, 1997 değil Daha da öncesi varsa bilemeyeceğim.
o yıllar sadece yurt dışından araç getiriliyordu ötv siz hatırladığım kadar.
o yıllar ÖTV diye bir vergi yoktu. KDV vardı ve engellilerden araç alırken KDV alınmıyordu. Gümrük vergisi de alınmıyordu.
Türkiye de ilk defa ötv indirimli aracı 1998 yılında başlanıldığını biliyorum
ÖTV Kanunu ilk kez 2002'de uygulanmaya başladı. Engelliler 2004 yılından bu yana ÖTV'siz araba alabiliyor ama bu sefer KDV ödemeye başladık. Motor sınırı da yoktu, ilk zamanlar ilk yılın sonunda sonra 5 yılın sonunda da satabiliyorduk.
Dolayısıyla AKP hükumetinin hak diye verdiği (bakım aylığı hariç) hiç bir şey yok. Ama aldığı? Aldığı çok.

H sınıfı ehliyet 1983 tarihli 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nda yer alıyor, 1997 değil Daha da öncesi varsa bilemeyeceğim.

o yıllar ÖTV diye bir vergi yoktu. KDV vardı ve engellilerden araç alırken KDV alınmıyordu. Gümrük vergisi de alınmıyordu.

ÖTV Kanunu ilk kez 2002'de uygulanmaya başladı. Engelliler 2004 yılından bu yana ÖTV'siz araba alabiliyor ama bu sefer KDV ödemeye başladık. Motor sınırı da yoktu, ilk zamanlar ilk yılın sonunda sonra 5 yılın sonunda da satabiliyorduk.
Dolayısıyla AKP hükumetinin hak diye verdiği (bakım aylığı hariç) hiç bir şey yok. Ama aldığı? Aldığı çok.
Yazdığım bilgileri, araştırma yaparak yazmış değilim, bizzat kendi yaşadıklarımı yazdım. O yıllar 19 - 20 yaşlarındaydım, işe yeni girmiştim, ayrıca hükümette AKP değil, Ana Sol hükümeti vardı kesin eminim neyse bu hükümet durumlarına fazla girmeyi sevmiyorum, konu tamamen farklılaşıyor çünkü.

1998 yılında Fiyat Marka otomobilin, yerli ilk yarı otomatik vitesli (dokunmatik palio aracı çıkmıştı, yurt dışından araç alabilecek imkanı bulamadığım için, yeni çıkan bu aracı aldım, Kesinlikle eminim 1998 Kasım ayında bu araca ÖTV ödemeden, KDV ödeyerek aldım, bizzat yaşadım ve dokunmatik olduğu için kullanamadığım halde 5 yıl satamadım, günü dolar dolmaz, hemen sattım. Aradan geçen zaman zarfında bayilerde de tam otomatik vitesli araçlar çoğalmaya başladığı için, tam otomatik aracımı aldım 2004 yılı olsa gerek hatırladığım, opel corsaydı.

1997 yılında H grubu ehliyet veren yer çok azdı, Ankara da bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar azdı desem yalan olmaz, onlarda engellinin aracı varsa direksiyon eğitimini onunla veriyorlardı genelde, araçları dahi yoktu çoğu kursun. Hatta benim aracım olmadığı için, düz vitezli araç kullanmayı ögretmişlerdi, sınava da düz viteli araçla girmiştim. Neyse uzun hikaye, kısacası o zamanlar ayrı zorluklarla, tırnaklarımla kazıyarak aldığım ehliyeti, şimdi de saçma sapan sebeplerden dolayı iptal ediyorlar. Yine mücadele yine mücadele...
Hangi kesim olursa olsun, benim şahsı düşüncem, engelliler hiç kimsenin umrunda değil, herkezin şamaroğlanı gibi, gelen vuruyor giden vuruyor...

Bakım aylığı engelliye destek gibi görünse de, bir çok şartları var, sosyal bir devlet olmanın vermiş olduğu engelli ailelerine yardımı demek daha doğru olur.
Bu yardımı da almak bile nerdeyse imkansız gibi bir şey, vermemek için o kadar şartlar konulmuşki, o şartları görünce insalar ugraşmamak için otomatik vaz geçiyor zaten. En basidin den, %90 ve üzeri engelli olacaksın, aile gelerin kişi başı askeri ücretin .... oranı altında olacak, şimdi emeklisi olmayan ev kaldımıki, bir evde en fazla 3 bilemedin 4 kişi yaşıyor, buda parasal krıterleri zatan tutturamıyorsunuz, en başta kaybediyorsunuz.
Neyse ne sorunlar biter, nede çözümler bulunur, bindik bir alamete gidiyoruz bakalım, kime nerde toslayıp birileri bizi görür bilinmez...

"Hangi kesim olursa olsun, benim şahsı düşüncem, engelliler hiç kimsenin umrunda değil, herkezin şamaroğlanı gibi, gelen vuruyor giden vuruyor..."

25 yıl oldu. Ne gelen var, ne de giden. Vuran değişmiyor.

Ya arkadaş biz nasıl bir milletiz yaşadıklarımıza bak 20 yılı aşkın süredir onlar vuruyor biz kalkıyoruz doymuyorlar bida vuruyorlar bida kalkıyoıruz ama artık yeter şamar oğlanına döndük artık vurana bana neden vuruyorsun demek yerine aynı şekilde tapki vermek şart yani biz engelliler dayak yiye yiye hem kanunlarla hem yönetmeliklerle hem elimizde alınan haklar ile savaşmaya devam ediyoruz geçmişe baktımda diyorumki ecevitin tansunun turgut özalın demirelin s.. yesinler yeminlen

Üst Alt