Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor düşürülmesinin ardından hakem hastanesine gitmek süreci bitirir mi?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
8 Mayıs 2012 Güncel:

Arkadaşlar vergi indiriminde sürekli raporumu Ankara düşürüyordu ensonunda ilsağlıga dedim hakem hastanesine gönderin diye okmeydanı hastanesine gönderdiler orada yüzde kırk verdi karar kesinleşmiş ve artık itiraz hakkı yoktur diyede yazı vardı
Ankara aynısını okeylemiş
siz de ilsağlık tan hakem hatanesine göndrtin kendinizi ben nekadar vergi indirimi alırım bodroda görünürmü tşkr

arkadaşlar ben vergi indirimi için başvurduğum her seferin de raporum düşürüldü şuan hakem hastanesine gitcem ama hakem hastanesine gidenin mahkeme yolu kapanıyormuş doğrumu acaba bilen varsa cevaplasın mahkemeyemi vereyim yoksa hakem hastanesinemi gideyim hangisi benim icin veya benim durumumda olanlar için iyidir teşekürler.

Aksine, ancak hakem hastanesinden sonra mahkemeye gidilebiliyor. Hakem hastanesine gitmeden mahkemeye gidilemez. Önce olağan süreci tamamlamalısınız, idari olarak gerekli tüm girişimlerde bulunmalısınız, ancak ondan sonra hakkınız yenmeye devam olunuyorsa konuyu mahkemeye taşımalısınız.

rapora itiraz

MERHABA ARKADAŞLAR ben vergi indirimi icin düşük gelen rapora ist il sağlık müdürlüğüne itiraz ettim bana sen git iki hafta sonra seni ist bakır köy doktor sadi konuk hastanesinden çağıracaklar dediler ama iki hafta oldu çağıran olmadı benim neyapmam lazım nereden araştırmam lazım tellefon la falamı nsıl bilen varsa vevalasın lütfen tşk.

Çağırırlar merak etme beni 3 hafta sonra çağırdılar.
eğer boşta isen hastahaneye git rapor itirazı için gelmiştim de onlar geldiyse sana ne yapman gerektiğini söylüyorlar kolay gelsin....

Bir şekilde çağırırlar... Ses çıkmazsa bu hafta, hastaneye gidip sormak en doğru yol...

çağımadılar ama ben kendim gittim araştırdım hastaneye kağıt gelmişti ama arkadaşlar kurula pazartesi gel dediler gittim benden 112tl ücret istediler paramda yoktu hazırla öyle gel dediler bakmadılar sağlık bakanlını aradeım evet alırlar doğru dediler gitcem pazartesi ama nasıl biryol çizerler bilmem.

Olmaz. Para isteyemezler. Siz kurum sevki ile gittiniz o hastaneye ve sakatlık indirimi için rapor alıyorsunuz... Şuradaki genelgenin bir çıktısını alıp gidin hastaneye ve eğer ücret talep ederlerse BİMER'e şikayet edeceğinizi söyleyin: http://www.engelliler.biz/forum/sag...ucret-alinamaz-3-mayis-2010-tarihli-yazi.html

Eğer yine ısrar ederlerse, köprüyü karşıya geçene kadar idare edin, ücreti ödeyin, sonra yine BİMER kanalıyla hastaneye ödediğiniz ücreti geri almak için girişimde bulunun: http://www.engelliler.biz/forum/sag...glik-raporlari-artik-parali-olmus-115-tl.html

ABİCİM ÜSTÜNE BASA BASA söyledim ama paranı tamamla öyle gel dediler 184dü aradım durumu anlattım ama onlarda baktılar ve bana verdikleri cevap evet o parayı alıyolar dediler genede ben bimere durumu bildirdim cevap bekliyorum ama ben bu pazartesi gitcem parayı ödeycem mecbur ama süreç nasıl işler bilgisi olan varmı teşeküler.

Hastaneden rapor sürecini tamamlayacaksın. Hastane raporu Maliye'ye gönderecek. Maliye sağlık kurluu değerlendirip sonucu işyerine ve sana bildirecek...

sayın bülent bey bugün itibariyle yüzde 40 rapor aldım bunun ankaradan düşme şansı varmı biliyosun il sağlık müdürlüğüne itiraz sonucu bakırköy doktor sadi konuk eğitim ve araştırmaya sevk edilmiştim yani hakem hastanesi olarak yüzde kırk aldım ama ankaradan düşürülürmü teşekürler.

Hayır düşüremez, adı üstünde Hakem hastane.
Bende hakem hastaneden aldım, hastane ne verdiyse Ankara onu onaylıyor.
Haydi hayrlısı :eek::eek::eek:

sağol arkadaşım çok uğraştım en sonunda nihayet şimdi işyerine sonuç gelcekmi indirim falan olcakmı yani maaşta fark olurmu süreci nasıl içler teşekürler .

maaşta 20 lira gibi bir artış olur, evrakların iki-üç ay içersinde iş yerine gelir.
emeklilik şartlarını yerine geldiğinde, işten ayrılıp erken emekli olursun.

01 09 1999da ilk işe girdim ve hala aynı yerde çalışmaktayım yüzde kırk vergi indiri aldığıma göre nezaman emekli olurum şimdiden herkeze teşekürler.

18 yıl ve 4080 gün şartını tamamladığnda emekli olursun. (1975 doğumlu olduna göre )1975+18=1993 sigorta başlangıcın 24 yaşında.
1999+18=2017

Il sağlık müdürlüğü

vergi indirimi için devtarlığa her baş vurduğumda raporum hep düşürüldü en son ist il sağlık müdürlüğüne itirza ettim ve beni ist bakırköy doktor sadi konuk eğitim ve araştırma hastanesine sevk etti ve muayneler sonucu kurul yüzde 40 rapor verdi simdi bu raporu ankara veya maliye düşürürmü birde kağıtlar işyerine gelirmi süreç nasıl işler yardımlarınız için şimdiden teşekürler.

Artık bunu da düşürmesinler bir zahmet!

Evert, sonuç işyerinize gönderilir...

bakırköydeki aldıgım raporuda ankara 39za düşürdü tekrar ilsağlık müdürlüğüne mürecaat ettim okmeydanı ymış hakem hastanesi orda bütün işlemleri yaptım içeri verdim heyete girdim eve gelcek sonuç bir ay sanra dediler oranı yazarken gördüm yüzde 40dı busefer olcak inşallah bunu ankara düşürürmü bakır köy hakem deyilmiş okmeydanı hakemmiş

arkadaşalr benimde raporum düşürüldü hakem hastaneleri neresidir...ittiraz nereye edicez...ben düzceliyim..düzce il sağlık müdürlüğü ne mi gidicez...lütfen cevap bekliyorum..heee birde raporu düşürldü %33 e bu düşürmem yazısı geleli 8 ay oldu..bende evrakalr elimde hala o gelen evraklarla gidip ititraz edebilirmiym lütfen cevap bekliyorum bilgiis olan yazssın

Arkadaş bulundugun ilsaglik mudurlune enso aldigin iki raporunla git sor hakem hastanesi neresi diye oroya sevk ettir.

kim diyor sana gidemezsin mahkemeye ? bilip bilmeden konuşmasın kimse. ben yaşadığım süreci anlatayım , yüzde 42 olan yeni almış olduğum rapor ankara sağlık kurulunda yüzde 23 düşürdüler , vergi indirimi alamazsın diye yazı gönderdiler , dolayısıyla red yedim , gerekceleri yok kurul böyle uygun görmüş, bende avukata verdim gelen evrağı oda idari mahkemeye dava açtı 1 ay önce ve sonuç TÜRK MİLLETİ ADINA ; DEMİŞKİ SAĞLIK KURULU RAPORLARI VERİLİŞ AMACI DEĞERLENDİRME YETKİSİ HASTANELER YETKİLİ OLDUĞUNDAN SİZİN RAPOR ÜZERİNDE DÜŞÜRME VEYA YÜKSELTME VEYA HERHANGİ BİR TASARRUFTA BULUNMANIZ YETKİNİZDE DEĞİLDİR, AYRICA KAZILMIŞ HAKLAR GEÇİCİ MADDESİ UYARINCA VERİLEN HAKLAR GERİ ALINAMAZ MADDESİNCE YETKİ DIŞINA ÇIKTIĞINIZ SAPTANMIŞTIR, AYRICA ELİNİZDE HAKEM HASTANEYE SEVK ETME İMKANINIZ OLDUĞU HALDE SEVK ETMEMENİZ KURULUNUZUN İYİNİYET GÖSTERMEDİĞİ ANLAŞILMIŞTIR, BU SÜRETLE ALMIŞ OLDUĞUNUZ KARARIN HUKUKLA BAĞDAŞMADIĞI AÇIKCA GÖRÜLMÜŞTÜR , VE KURUMUNUZCA ALINAN KARAR YOK HÜKMÜNDE SAYILMIŞ OLUP , DAVACININ HAKLARININ İADESİNE KARAR VERİLMİŞ OLUP 15 GÜNLÜK TEMMİZ SÜRESİ AÇIKTIR.... vesaire arkadaşlar buyrun size karar. kim diyo veremez diye ? kimse bilmeden konuşmasın !!!!

hakem hastanesine git bana diğer hastaneler hep düşük verdi en son 32 verdiler ama hakem hastanesi 49 verdi.

Hakem hastanesine gittim işlemleri bitirdim sonuç bir ay sonra eve gelir dediler ama ben heyette sonucu gördüm yüzde kırk yazdılar göz 32 kulak 12kiydi ama onlar 40 yazdı hakem hastanesinin oranını ankara düşürürmü tşkr

2008 yılında Hakem hastenenin verdiği %44 oranı ankara %20'ye düşürmüştü :) bakalım kafayı çizmeden süreci tamamlayabileyecek miyim?

2008 yılından beri uğraşıyorum

Acaba bu konuda mahkeyeme veripte davayı kazananlar avukatların telefon numarlarını özelden gönderebilirlermi veya burayada yazabilirler.

Bu iş artık kapabak tadı verdi nedir bu yav 2008 yılından beri uğraşıyorum

Hakem hastanenin verdiği rapor oranını Ankara düşürebilir mi?

Arkadaşlar benim raporumu vergi indiriminde ankara sürekli düşüruyodu ilsaglik mudurlune itiraz ettim bakirköy doktor sadi konuk hastanesine gittim yüde 40 vermişti vergi indiriminden 39 olarak geri geldi tekrar ist ilsağlık mudurlüne itiraz ettim ist okmeydanı eğitim ve araştirmaya sevk ettiler orası hakem hastanesiymiş orada muyene olmuştum kurula girmişti bir ay sonra sonuç eve gelir dediler bugün geldi oran yüzde 40 olarak karara balanmıstir diyo birdaha itiraz hakkınin yoktur diyo bu raporla vergi indirimne mürecat etcem hakem hastanesinin kararı kesinmidir teşkürler.

Rapora İtiraz:

Madde 13 - Bir sağlık kurulu raporuna özürlü veya veli veyahut vasileri tarafından itiraz edildiği takdirde, itiraz dilekçesi raporu isteyen kurum veya o yerin en büyük mülki amirliğince ilk raporun tasdikli bir örneği ile birlikte en yakın yetkili sağlık kuruluşuna gönderilir.

İtiraz edilen rapor ile itiraz üzerine verilen rapordaki kararlar aynı ise rapor kesinleşir. Farklılık halinde, özürlü, yeniden muayene edilmek üzere rapor tanzim edilmesi için Sağlık Bakanlığı'nın belirleyeceği bir hakem hastaneye gönderilir. Hakem hastanenin sağlık kurulunca verilen karar kesindir.

Yani Hakem hastanenin verdiği rapor oranı bozulmaz artık. Kesindir.

hakem hastanesinin vedii oranla vergi indirimine mürwcat ettinmi ettinsede oranda deyişiklik varmıydı tşkr

Üst Alt