Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor için 2 ay sonraya gün verdiler! Başka bir ilde yeniden başvuru yapabilir miyim?

murat2434

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]Merhaba arkadaşlar istanbulda ikamet ediyorum vergi dairesine başvurdum kartal araştırma hastanesine gönderdi hastane 2 ay sonraya gün verdi bu süreç devam eder ken ben memleketim erzincandan tekrar vergi dairesine baş vurup bu işlemlerimi yapabilirmiyim[/FONT]

Tüm yetkili hastanelerden sağlık raporu alabilirsiniz.

yetkili hastanelerin hepsinden alabilirsin . hangisnsden istiyorsan

@murat2434 Bildiğim kadarıyla ikahmet sorun çıkarta bilir bende denemiştim ikahmetimi sordular tutmayınca olmaz dediler.
sen ikahmet değişikliği yaparsan sorun olmaz gibi.

cabbarehlinamus murat2434 Engelli araçları sadece engellinin ikamet ettiği ilden alınabilir hoş oda artık çok muteber bir durum değil vekaletle onunda üstesinden geliyorlar. Hastane raporu için bir kısıt yok istediğiniz ilden alınabilir

Vergi dairesine başvurdum hastane 2 ay sonraya günverdi

Merhaba arkadaşlar istanbulda ikamet ediyorum vergi dairesine başvurdum kartal araştırma hastanesine gönderdi hastane 2 ay sonraya gün verdi bu süreç devam eder ken ben memleketim erzincandan tekrar vergi dairesine baş vurup bu işlemlerimi yapabilirmiyim

Bülent abi ama vergi dairesi kağıt verdi kartal araş tırma hastanesine sonuç larında elden deyil hastane tarafından teslim edilmesi yazıyor hal böyle iken ben kendi kafama göre rapor çıkara bilirmiyim

BU ARADA BÜLENT ABİ YENİ YAŞINA GİRMİSSİN ALLAH U TEALA HAYIRLI UZUN ÖMÜR VERSİN ABİ AMİN

OturanBoğa

Merhaba Bülent abi foruma yazdim ama cevap alamadım sen cevaplar mısın erken emekli lik için baş vurdum /:17 verdiler itiraz ettim işten çıkar ıldım işsizlik maaşı alabilirmiyim 3yildir sigortalı yim ve işten çıkarilmam sağlık raporu itirazı nı etkilermi

işten çıkarıldıysanız işsizlik maaşı alabilirsiniz.sağlık raporu ile işsizlik maaşı arasında bir ilgi yoktur.

sadece 40 ve üzeri oran aldığınız taktirde vergi indirimi müraacatı sırasında çalışıyor olunması gerek.

ozgurmeric74

peki abi 4600 günüm var 1996 baslangic işten çıkmış olsam çalışmıyor olsam başka ilden yeniden erken emeklilik icin baş vurabilirmiyim

erken emeklilik için prim ve yıl şartını doldurmuşsunuz.sadece rapor+vergi indirimi kalmış. (4/a olduğunuzu düşünerek.)
kişisel 2. başvuru için son rapor tarihinden 6 ay geçmesi gerekir.yinede onu sorun. sitede bazı arkadaşlar rapor 40 ve üzeri olmayınca sisteme işlenmiyor demekte. eğer öyleyse istediğiniz zaman başvuru yapabilirsiniz.ama benim bildiğim 6 ay beklemek gerek.

@temadai benim süreci mi boş ver tam bir acemilik örneği bi birkaç kişi Sen erken emekli olabilirsin dedi Bende soruşturdum Sigortacı bir abi var o sana yardımcı olur dedi ben gittim yanına Dede yaparım seni emekli ama bir maaşını alırım ben de tamam dedim

işyerinden kağıdını aldım 3 tane resim ona verdim doğru sonra hastane sevgim geldi Kartal araştırmaya gittim 100 de 17 verdiler tekrar sigortacıya imzalayıp bir kağıt verdim İtiraz dilekçesi herhalde ama 8 ay oldu hala bir ses yok sigortacıya arıyorum sana kağıt gelmedi mi diyor ya unuttu içeri vermeyi kağıdı ya da kağıt bekliyor Ankara'da herhalde Kısacası umutsuzum

.....
@ozgurmeric74 peki abi işsizken yani bir yerde çalış miyorken erken emeklilik için başvuru yapa bilirmiyim

Zaten emeklilik başvurusu yapmak için işten çıkman gerekiyor. çalışırken emeklilik başvurusu yapamazsın. Işyerin sana 14. Maddeden (yaş durumu veya erken emeklilik için iş akdinin feshi) çıkış vermesi gerekir.
Sadece vergi indirimi için müracaatta çalışıyor olman gerekli.

ozgurmeric74 Özgür abi bir şey soracağım Benim kafama takılan Yani erken emeklilik için illa vergi indirimine mi önce başvurmak gerekiyor sonra oradan elde ettiğim hakla mı SGK ya başvurusu yapıp emekli oluyorsun veyahutta Özgür abim Mesela benim 4400 günüm var ama bir yerde çalışmıyorum işsizim Gene mi önce vergi dairesine başvurup %40 alıp sonra SGK yap başvurmam gerek emekli olmak için

murat2434

öncelikle %40 VE ÜZERİ raporunu alıp 15 günlüğünede olsa vergi indirimi müraacatı için bir yere sigortalı başlaman gerek.

(sgklı olduğunu varsayıyorum. Bağkurluya vergi indirimi şartı yok).çünkü kanunen vergi indirimine gerçek kişiler başvuru yapamaz. Sadece tüzel kişiler (şirketler) çalışanı için başvuru yapabilir. Vergi indirimi alırsan o yazıda o işyerine gelir. Sana gelmez. Sen işyerinden alırsın. 2008 yılı 10. Aydan önce sigortalı olanların erken emekli olması için vergi indirimi alması şarttır.

Vergi indirimini alınca sgk ya gidip hemen emeklilik işlemlerini başlatabilirsin. BU ARADA İLK SİGORTA GİRİŞ TARİHİNİ YAZARMISIN.

BU İŞLERİN İÇİNE ARACI KOYMANA HİÇ GEREK YOK. BÜTÜN İŞLERİ SEN YAPACAKSIN ZATEN. O SENİN YERİNE HİÇBİR ŞEY YAPAMAZ. ANCAK SENİ YÖNLENDİRİR. BOŞUNA PARA VERME. BİZLER BURADA SANA VE HERKESE HERZAMAN YARDIMA HAZIRIZ. ADIM ADIM SANA YAPMAN GEREKENLERİ YAZARIZ. ÖNCE %40 VE ÜZERİ RAPORUNU AL CEBİNE KOY SONRASINDA YAPMAN GEREKENLERİ SANA ADIM ADIM YAZARIM.

@ozgurmeric Özgür abi ben bu emeklilik işlerine bu siteyle tanışma Dönence başladım ve o Sigortacı ile anlaştım şu ana kadar ona 800 lira verdim yukarıda da yazdığım gibi en son itiraz kağıdını aldı ama 8 ay kadar oldu hala bir ses yok soruyorum ne oldu diye bizim iş sana bir kağıt gelecek diyor daha gelmedi mi

Gerçi zaten yüzde 17 vermişti ilk hastane ikinci hastanede herhalde %40 vermez ben bu işleri bir an önce bitirip bir de şansımı Memleketim Erzincan dan denemek istiyorum abi Bu arada abi sigorta başlangıcım 1996 3400 gün SSK 1300 günde Bağkur var

ozgurmeric74 abi meraba birşey soracağım sancak tepe istanbulda oturuyorum daha önce anlatmış tim benim sigorta islerimi başkası ilgileniyor ama rapora itirz kağıdı mı aldı 8 aydır bir sesyok şimdi arıyorum telefonlarımı açmıyor istanbulda 1 tanemi müdürlük var yoksa birkaç tanemi nereden öğrenebiliriz acaba kağıdı verip vermediğini teşekkür abi

murat2434
istanbulda bir sürü sgk müdürlüğü var? acaba nereye başvurdu? rapora itiraz dilekçesi verdiyse il sağlık müdürlüğüne dir. oda aksaray vatan cad. oralarla olmalı.

ozgurmeric74 abi bugün telefonumu açtı sigorta işine bakan diyorki senin itiraz red edilmiştir öyle yapiyorlarmi abi

murat2434

eğer son hakem hastanesinn raporu değilse, ilk rapor ise rapora itiraz red edilmez. başka hastaneye sevk verilir.

ozgurmeric74 abi ilk rapora itiraz edicektik sanırım itirazkağıtını içeri vermedi özgür abi eğer vermediyse kağıdı 8 ay oldu itiraz hakkımı kaçırdım mı acaba şimdi neyapmam lazım kafam karma karışık nerden bulaştım bu adama

murat2434

sen bence tekrar rapor çıkart ve tüm işlerini kendin yap. başkalarından medet umma. bu sitede bizler sana sonuna kadar yardımcı oluruz.
öncelikle yeni bir engelli raporu çıkart. sonrasında bana yaz. ben seni yönlendiririm.

ozgurmeric74 Merhaba Özgür abi Erzincan il sağlık Müdürü Benim Eşimin DayısıBir ay önce Müdürlükten Alındı Şimdi başka bir Müdürlüğe verilecek Kendisi AbiFikrini Öğrenmek Istiyorum Erzincan'a gel Sana yardımcı Olurum dedi Acaba ben Erzincan Memleketimden Gidip Direk Kendim Hastaneden Bir rapormu Çıkarayım Yoksa �stanbul'daki Sigortamı Iptal edip Erzincan'da Bir iş yerinde Sigortalı Kendimi gösterip Vergi dairesi beni hastaneye yollasinRapor alayım hangisi daha sağlam olur abi sence

Son düzenleme:
umut2135 rahatsız liğım kifoz lordoz küçükken köyde tavanda beşik ten düşmüşüm sırta ve göğüsde şekil bozukluğu sırta ve belde ağrılarım oluyor ağır kaldiramiyorum uzunsure dik duramiyorum bazen 10 gün eğik geziyorum ağrı tutunca ha buarada :/40 Nasibse olur Dünyanın sonu deyil

Üst Alt