Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor için Anadolu yakasında hangi hastaneyi tavsiye edersiniz?

world56

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
merhabalar. yakında ilerleyen haftalarda özürlü raporu çıkartmak için hastaneye başvuru yapacağım. kardeşimin hastalıkları zihinsel(orta-ağır), kalp hastası, nefes darlığı(solunum, dispne), eklem kemikleri güçsüz olup vücudu sağlam değil hafif yürüyebiliyor, konuşması hiç yok, bu hastalıklara bağlı olarak araç almak için yani % 90 raporu alabilmek için istanbul anadolu yakasındaki hangi üniversite hastaneleri yada eğitim ve araştırma hastanelerini tavsiye edersiniz?

Haydarpaşa numune işlemler çok hızlı ilerliyor tavsiye ederim

ben en son kardeşimin her iki raporunu haydarpaşa nümune hastanesinden almıştım. fakat hastalığına sadece zihinsel orta mental retardasyon için % 70 verilmişti bu rapor 2008 de bakım maaşı için başvurulmuştu diğeri ise 1 sene önce 2007 de özürlü kimliği için başvurulmuştu orta-ağır mental retardasyon için % 80 verilmişti aynı şekilde sadece zihinsel için yazmışlar. ama ben raporlarına bakıyorum kalp hastası nefes darlığı gibi hastalıkları eklememişler yani zihinsel dışında her iki raporda da hastalıkları yazmamışlar. ben her 2 rapor kağıdına bakıyorum sadece zihinseli yazmışlar diğer hastalıklar yok. o zaman annem gitmişti hastaneye eksik işlemler yapılmış yani zihinsel dışındaki hastalıklar muayeneden geçmemiştir ben öyle tahmin ediyorum. eğer diğer hastalıkları muayene edilseydi rapor kağıdına yazılabilirdi o yüzden rapor kağıdında yazmıyor. almış olduğum raporda zihinsel dışındaki hastalıkların var olup olmadıklarını öğrenebilir miyim rapor evraklarına bakabilirler mi haydarpaşa nümune hastanesinde?

hangi hastaneleri tavsiye edersiniz marmara üniversitesi pendik araştırma ve eğitim hastanesi, göztepe eğitim ve araştırma hastanesi ve haydarpaşa nümune eğitim ve araştırma hastanesi midir?( zihinsel ve kalp hastası için % 90 alabilmek için).

hangi hastaneleri tavsiye edersiniz marmara üniversitesi pendik araştırma ve eğitim hastanesi, göztepe eğitim ve araştırma hastanesi ve haydarpaşa nümune eğitim ve araştırma hastanesi midir?( zihinsel ve kalp hastası için % 90 alabilmek için).

arkadaş sakına kartal lütfi kırdar hastanasin gitme sağlık kurul için orası benim kardeşime 1yıl önce yerinden kalkamayan kardeşime %50 verdi itiraz ettim haydar paşa numüne hastanesinegittim %95 verdi hatda ben kendim içinde gitttim uzman doktorla görüştüm devamlı heyete giren sana ancak %40 verirler dedi tabi hikayem farklı adli tıp bana %53 verdi tabi mahkemem devam ediyor şimdi pendik üniversite hastanesine gidiyorum rapor için kasım 3 heyete gircem bakalım bu sefer kaç verecekler banada başka bir dokktor tavsiye etti çünkü üniversite hastanesi gerçek malüliyet hakkını verir

merhaba kerimc
çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için. size söylemek istediğim birşey var. siz de mi marmara üniversitesi pendik eğitim ve araştırma hastanesine gideceksiniz. bende oradan almayı düşünüyorum. ama ilk öncelikle daha önce almış olduğum haydar paşa nümune hastanesinde raporda kalp hastasının ekleyip eklemediğini öğrenecem. benim kardeşim 2007 de özürlü kimliği için % 80 almıştı ama raporda sadece zihinsel bölümünde orta-ağır mental retardasyon % 80 yazıyor. bundan 1 sene sonra 2008 de bakım ücreti için başvurduk orta mental retardasyon için % 70 e düşürdüler. fakat 2007 de ve 2008 de almış olduğum raporlarda kalp hastalığını yazmamışlar yani zihinsel dışında hiçbir hastalığı yazmamışlar raporda kalp yazmıyor sadece zihinsel hastası zihinsel bölümünde yazıyor nereden baksam en az 4 , 5 tane hastalığı var. onun için bende salı günü kardeşim için randevusu var hastaneye gidip öğrenecem ve eğer kalp eklenmemişse oradan kalp için oranını öğrenecem çünkü orada siyami ersek hastanesi kardeşimi takip ediyor. ona göre karar verip kalp eklenmemişse haydarpaşa nümune ve marmara üniversitesi hastanesi arasında tercih yapacam. bu hastalara rağmen hastalıkları araştıracam. sizce marmara üniversitesi hastanesi hastalık oranların tam karşılığını yazıyorlar mı eksik işlem yapmıyorlar değil mi? babam kardeşimin üzerine araç almayı düşünüyor fakat zihinsel, kalp hastası, hiç konuşmuyor ve vücudu sağlam değil eklem yada kas güçsüzlüğü olmasına rağmen. sizin bu konu hakkında bilgileriniz nedir?

arkadaş inanın bilgim o konu hakkında inşallah yardımcı olan çıkar size birde inşallah gerçek malülüliyet hakkınızı alırsınız size üniversite hastanesinden rapor sonucumu yazacam sizde sonucu yazarmısınız

Tek başına %90 ve üzerinde rapor almak ÖTV indiriminden yararlanmamıza yeter mi?

merhaba arkadaşlar;

kardeşim için rapor çıkartacağım. marmara üniversitesinden diyelim rapor % 90 ın üstünde inşallah rapor çıkarsa araç alımı için geçerli midir yada devlet kurumunun bize sağladığı ötv li araç alımı için devletin üniversite hastanelerindeki % 90 üstündeki rapor araba bayilerinde geçerli midir devlet bu raporu tam teşekküllü devlet üniversite hastanelerinde araç alımı için kabul ediyor mu? eğer bu rapor marmara üniversitesi devlet hastanesinde % 90 altında çıkarsa bu rapora il sağlık müdürlüğüne itiraz edebilir miyiz % 90 ın altındakiler için. bu konu önemli olduğundan sizinle paylaşmak istedim. bilgi vereceğiniz şimdiden teşekkür ederim.

%90 ve üzeri raporla ÖTV indirimli araç alabilirsiniz.

kardeşiniz araç kullanabilecek durumda ise H sınıfı ehliyet de alması gerekir.
değilse vasi göstererek alacağınız aracı 3. dereceye kadar yakınları kullanabilir.

%90'ın altında çıkarsa itiraz etmeniz tabiki mümkün.

herkese çok teşekkür ederim. ben marmara üniversitesi hastanesi yada haydarpaşa nümune hastanesine ikisinden birine hastaneye başvuru yapacağım da nasıl bir dilekçe yazmam gerekiyor?

arkadaşım world56 kardeşinizin hastalığı ile ilgili teşsis tahlillerini ile hastanenin rapor odasına baş vuruyorsunuz onlar yönlendiriyorlar.Gidiceyiniz hastane hangisiyse internetten telefonunu bulun getireceyiniz evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz.

çok sağol. yani gideceğimiz hastanenin kardeşimin hastalığı ile ilgili teşsis tahlillerini ile hastanenin rapor odasına başvuracağız evraklar hakkında bilgi almak için. doğru söylemiş miyim?

ÖTV indirimli araç almak için sağlık kuruluna nasıl bir dilekçe yazmamız gerekiyor?

kardeşim zihinsel ve kalp hastasıdır. babam kardeşimin üzerine ötv indirimli araç almak istiyor. hasta kullanamaz hastanın üzerine ailesi kullanacağı için. kardeşim kullanamaz o yüzden, tam teşekküllü devlet hastanelerinin sağlık kurullarına ötv indirimli nasıl bir dilekçe yazabiliriz?

Sayın World56,

Marmara Pendik hastanesine gidecekseniz eğer sağlık kurulu -2 bodrum kattadır asansörden çıkınca sağ taraf koridorlarından geçeceksiniz. Personel güleryüzlü ve çok yardımcı oluyorlar.
Bir dilekçe hazırlamanıza gerek yok matbuu dilekçeleri var ancak siz hazırlayıp yazarsanız matbuu dilekçeye ekliyorlar.
Muayene almak sorun olabilir saat 15-00 kadar çok yoğun oluyor. (araya kaynak yapsanız bile bilgisayarda randevunuz gözükmezse sorun olabilir) ama mutlaka bir kaç gün gidip gelmeniz gerekecek buda hasta için yorucu olabilir. Heyet günü perşembe saat 11,00 ancak siz muayenelere ne zaman başlar ve bitirseniz ilk perşembe heyete girersiniz. Bence Pendik yakınsa kendiniz gidin ve bir araştırın dilekçeyi sizde doldurup verebilirsiniz .Eğer ilgili bölümlerden muayene almanız gerekise internetten çok rahat peş peşe saatler için randevu alabilirsiniz. Hadi kolay gelsin..

huku;

anladım çok teşekkür ederim. zaten hastane bana yakın. kartalda oturuyorum. aklımda bir soru kaldı da o soruyu da söylemek istiyorum. hastane için internetten peş peşe randevu alırsak sağlık kuruluna başvurmadan önce hastalıkla ilgili olan bütün doktorlara muayene olsak doktor bize hastalıkla ilgili oranlar hakkında bilgi verir mi değil mi ? yani kısacası hastaneye başvuru yapmadan doktorların yanında hasta muayene edilerek oranlar konusunda bilgi almak araştırmak uygun olabilir mi? en azından rapor için almak iyi olacaktır bizim için.

Sen sağlık raporu almak istiyorsan kurula başvurmak zorundasın. Ancak senin dediğin gibi önceden doktora başvurup bilgi alabilirsin ancak tekrar rapor için aynı doktora başvurduğunda tepki alacağın kesindir ona göre " niye bizi iki kere uğraştırıyorsun " diyebilirler.
Sen rapor için başvur zaten yeterli oranlara ve hastalığa sahipsen sana gereken yüzdelikleri vereceklerdir eğer oranlardan memnun kalmazsan başka hastaneden tekrar rapora başvurursun . Sonuçta sana bir defa başvuru hakkı vermemişler. Raporda istediğin rakamlara ulaşmak için değişik hastanelere gidebilirsin sana biraz maliyetli ve zaman kaybı olabilir ama yapılacak fazla birşey yok. Kimse sana gel ben bol keseden oran veririm demez özür oran cetvelinde neyse onu verirler. Hadi kolay gelsin...

anladım çok teşekkür ederim. iyiki de bu tür cümleleri hatırlatarak yazmışsın dikkatini aldım ben.

sayın world benim bildiyim kadarıyla ilk önce rapor odasından rendevu alıyorsun.Rendevu aldığın gün rapor odasına geliyorsun heyete girecek doktorlar bellidir onların adlarını belirten rendevu kartlarını görevli verdikten sonra doktorlara direk giriyorsunuz.elnizdeki tahliller haricin tahlilleride aynı hastanede hallediyorsunuz bir hafta sonra raporunuzu alıyorsunuz.Ben Paşabahçe devlet hastanesinden böyle hallettim hiç bir ücret ödenmiyor yanlız altı resim kimlik fotokobisi

huku;

marmara üniversitesi hastanesinden memnun musunuz? doktorlar hastalığın tam karşılık oranını yazıyorlar değil mi bu konu hakkında bilgi verebilir misin?

Merhaba arkadaşlar. çok önemli bir konu acil. benim kardeşim haydarpaşa nümune hastanesinden 2007 de % 80 ve 2008 de % 70 ağır özürlü raporu alarak tek hastalığından zihinselden verildi ve raporu süreklidir. raporu süreklidir. fakat raporu sürekli olmasına rağmen marmara üniversitesi hastanesine sağlık kuruluna başvuru yapabilir miyiz? marmara üniv. hastanesini aradım. dediler ki raporunuz sürekliyse il sağlık müdürlüğüne itiraz edin dedi. ben de rapora itiraz etmek için il sağlık müdürlüğüne gittim. fakat il sağlık müdürlüğü ise itiraz için hakem hastane olarak kartal eğitim ve araştırma hastanesi lütfi kırdar ve göztepe eğitim ve araştırma hastanesine yönlendirebiliyoruz dediler haydarpaşa nümune hastanesi hariç. ben dedim ki ben bu iki hastaneye gitmek istemiyorum dedim. son son çıkardığımız haydarpaşa nümune hastanesi ise bu hastaneden rapor çıkarttığımız için bu haydarpaşa nümune hastanesine gidemiyoruz. en son rapor haydarpaşa nümune hastanesinden temmuz 2008 de çıkartıldı. raporu sürekli ve rapor 3 sene geçmesine rağmen marmara üniversitesi hastanesine gidebilir miyiz? ve benim kardeşim 4 senedir özel rehabilitasyon okuluna gidiyor. raporu 3 sene geçmesine rağmen ben kardeşim için marmara üniversitesi hastanesinden rapor çıkartmak istiyorum. il sağlık mmüdürlüğü hiçbir engel olmadan marmaraya nasıl başvuru yapabilirim?

world56 direk gidip rapor çıkarıcam diyeceksin aldığın raporlardan bahsetmiyeceksin yeniden deyerlendirecekler

kürekçi;
teşekkürler. evt zaten bende öyle yapmayı düşündüm. bugün kardeşimin rehabilitasyon okulunda müdürle konuştum.

world 56 ben birşey sölemeyi unuttum marmara hastanesi sağlık kurulu için 1 ay sonraya randevü veriyor

Üst Alt