Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranı 40'ın altında olursa vergi indirim belgesi iptal mi olur?

jack72

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ,

yenilenen hastahane raporu sonuncunda rapor oranı 40 ın altında olursa daha önceden alınmış süresiz

vergi indirim belgesi iptal mi olur?

jack72

Evet vergi indrimin den yararlanamazsınız ve bundan dolayı erken emeklilik şansınız da kaybedersiniz..!

VERGİ DAİRESİNİ ARADIM EĞER DÜŞÜK ORANLI RAPORUNU BİZE BİLDİRMEZSEN DAHA ÖNCEDEN ALMIŞ OLDUĞUN VERGİ İNDİRİM BELGEN GEÇERLİ OLUR DEDİ. DüşünürBilir

Mecbur erken emeklilik için başvuru yaparsan belli olacak vergi dairesinede o raporunu bildirmezsen bazı yaptıramlarla da karşılabilirsin Devlet baba bir anlarsa donuna kadar alır bunları bilerek düşün taşın karar ver.

Vergi dairesi bana söyledi bildirmene gerek yok dedi

vergi indirimi bir kez alınır sürekli ise ömür boyu gecerli olur

PEKİ YENİ ALACAĞIM RAPOR ORANIM 40 NIN ALTINA DÜŞERSE DAHA ÖNCE ALMIŞ OLDUĞUM SÜRESİZ VERGİ İNDİRİM HAKKIM İPTAL Mİ OLUR?? mehmet-41

jack72...hayır,sadece emeklilik veya yüzde 40 üzeri yararına olacak yerlerde senin için sıkıntı olur...vergi indirimin süresiz ise ömür boyu geçerlidir o vergi indirimin...şu anki hastalığına ilave bir hastalığın varsa onuda eklet derim ben eğer yenileme durumun kesin olacaksa...geçmiş olsun kolay gelsin..

jack72..vergi indirim belgen süresiz ise o ömür boyudur ,sadece sen raporlarında yüzde 40 ın üstünde oranlar almaya bak...ben de 2 yıl süreli rapor, ama vergi indirimim süresiz emekliyim mesela...kolay gelsin..

Peki ssk başvuru yaparken eğer raporun süresi bitmiş sadece süresiz vergi indirim belgen varsa ssk emeklilik başvurusunda tekrar rapor istiyor mu ??? deathless

tekrar rapor istenmiyor sadece vergi indirim belgesine bakılıyor

@jack72
Hayır istemez, 2008 öncesi sigorta girişi olan 4A çalışanlarının erken emekliliğine dayanak rapor değil vergi indirimidir.
Ancak emekli olduktan sonra düşük gelme ihtimali varsa hiç bir şekilde yeni rapor falan almayın. Sistemde düşük oranlı raporu gören SGK'nın kontrole çağırması muhtemeldir.

peki emekli olmadan önce yenileteceğim rapor oranı 40 ın altında olursa emeklilik müracaatında ssk sürekli vergi indirim belgesine rağmen yeni rapor ister mi ??? Ufukalp mehmet-41

jack72
mehmet-41

Dikkat! SGK emeklilik işlemini yapsa dahi düşük oranlı raporu görüp kontrol muayenesine çağırır. Yani aslında artık sürekli vergi indiriminin hiç bir anlamı yok. SGK işleme başlasa hatta emekli etse dahi çok kısa sürede düşük oranlı rapora istinaden kontrol muayenesi ister.
Hasılı, emekli olacak kişiler buna hazırlıklı olsun.

peki bu durumda ssk bütün düşük oranlı raporlarda hepsinde mi veya çok nadir olaraktan mı kontrol muayenesine çağırır??? OturanBoğa

Merhaba ufuk abi ben raporu 2017 yılında aldım. Ve hastane raporum süreli vergi indirim belgem süresiz. Peki raporun süresi biteceği için mecburiyetten yeni alacağım rapor yeni formatta olacak.peki yeni formatta raporu aldıktan sonrada bu yeni raporu vergi dairesine göndermem gerekiyor mu ??? Ben vergi dairesini aradım diyelim rapor oranı 40 ın altında olursa vergi indirim belgem iptal mi olur dedim .onlar bana raporu bize göndermediğin müddetçe biz sistemden göremediğimiz için eski vergi indirim belgen geçerli olur dedi. Bu yeni yönetmelikte vergi dairesi 40 ın altında olan raporları sistemden görebilecek mi ???? @Ufukalp

jack72..hocam sana daha evvel de yazdım...sen şu an çalışıyorsun galiba?...sen vergi indirimin sürekli ise şimdilik ona kafayı takma daha çok emekli olana kadar yüzde 40 ların üstünde raporlar almaya bak,eğer oran alabilecek durumda başka hastalıkların varsa onlarıda eklet muayenelerin de ...yani emekliliğin geldiğinde elinde yüzde 40 altı rapor olmamasına bak sen,zaten anladığım kadarı ile vergi indirimin sürekli.

jack72
Yeni raporu vergi dairesine vermediğiniz sürece sürekli vergi indiriminiz geçerlidir.
Emekli olduktan sonra %40 altına düşme ihtimali varsa bir daha rapor işine girmeyin. SGK sistemde yetersiz rapor gördüğünde vergi indiriminden bağımsız olarak kontrole çağırabiliyor.

Ben vergi dairesini aradım diyelim rapor oranı 40 ın altında olursa vergi indirim belgem iptal mi olur dedim .onlar bana raporu bize göndermediğin müddetçe biz sistemden göremediğimiz için eski vergi indirim belgen geçerli olur dedi. Bu yeni yönetmelikte tüm raporlar yenilenip sistemde gözükeceği için vergi daireside bu 40 ın altında olan raporları sistemden görebilecek mi ???? Ufukalp

Merhaba ufuk abi iyi bayramlar , benim arkadaşımın rapor süresi bitti vergi indirim belgesi süresiz , ssk sevkiyle hastaneye yeni rapor için başvuru yaptı bu yeni alacağı rapor 40 ın altında olursa geçmişteki süresiz vergi indirim belgesi iptal mi olur???

Diyelim 40 ın üstünde rapor aldı yeni raporu tekrardan vergi dairesine göndermesi gerekir mi yeni vergi indirim belgesi almak için ????

jack72 iyi bayramlar.
Arkadaşınız emekli idi ve vergi indirimi sürekli olduğu halde SGK kontrol mü koymuştu ?

jack72

Merhaba sevgili arkadaşlarım bu konuya istinaden bende kamu bankasında çalışmaktayım işe girer girmez süresiz vergi indirimini aldım ve insan kaynaklarına teslim ettim.5 sene sonra emeklilik tarihim kesinleşti banka sisteminde .Emekli sandığıda böyle bir uygulaması varmıdır acaba kontrol için çağırma gibi merak ettim şimdi bilgisi olan varsa eğer şimdiden teşekkür ederim.

MuTanG
Emekli sandığı erken emeklilikte vergi indiriminin bir fonksiyonu yoktur, o sadece maaşa ufak bir artı sağlar.
Emekli sandığı da pek tabii süreli emekli edebilir, kontrol isteyebilir.

Merhaba ufuk abi arkadaşım emekli değil.,Çünkü SSK daki görevli tekrar rapor almasını söylemiş.O da bu yüzden Rapor süresi bittiği için

SSK sevkiyle hastaneye yeni rapor için başvuru yaptı bu yeni alacağı rapor 40 ın altında olursa geçmişteki süresiz vergi indirim belgesi iptal mi olur???

Diyelim 40 ın üstünde rapor aldı yeni raporu tekrardan vergi dairesine göndermesi gerekir mi yeni vergi indirim belgesi almak için ???? @Ufukalp

Merhaba OturanBoğa abim geçmiş bayramın kutlu olsun. Raporun süresi bittiği için yeni rapor aldığımızda eski süreli raporla Süresiz vergi indirim hakkı var. Bu yeni raporu aldığımız zaman eski vergi indirim belgesi iptal mi olur ?? Ssk sevkiyle yeni rapor alırsam tekrardan vergi indirim belgesi almam gerekir mi ?? SSK sevkiyle yeni rapor alınacağı için bu yeni rapor oranı için Vergi Dairesininde bilgisi olur mu ??? Vergi Dairesi eski vergi indirim belgesini iptal edebilir mi ?? @OturanBoğa

jack72
Sanırım birbirimizi yanlış anladığımız birşeyler var.
Çünkü süresiz vergi indirimi varken SGK 4A sigortalının erken emekliliği için yeni bir rapor isteyemez.
Şimdi baştan alalım.
Arkadaşınız 4A lı mı ?
İlk sigorta girişi 2008 öncesi mi ?
Daha önce vergi dairesine başvurarak süresiz vergi indirimi hakkı elde etti mi ?
Gün ve prim şartlarını yerine getirerek süresiz vergi indirimi ile SGK ya erken emeklilik için başvurdu, ama SGK yeni rapor mu istedi ?
Bunları cevaplar mısınız ?

Arkadaşım rapor süresi bittiği için SSK ya gitmiş nasıl emekli olurum diye ,ordaki yetkili tekrar rapor çıkarman gerek sadece vergi indirim belgesi yeterli olmaz demiş.O da yeniden rapor almak için ne yapmam lazım demiş görevli sizi hastaneye sevk edeceğiz diyerek onu hastaneye sevk etmişler.

Arkadaşım 4 A lı

İlk Sigorta başlangıcı 2008 öncesi (2001ilk sigorta başlangıç )

Daha önce almış olduğu süreli raporu var ve o rapora istinaden süresiz vergi indirim belgesi var.

Erken emeklilik için başvuru yaptı SGK ya ve yeni rapor istedi.Bu yüzden SGK onu yeniden rapor alması için hastaneye sevk etti.

SSK sevkiyle hastaneye yeni rapor için başvuru yaptı bu yeni alacağı rapor 40 ın altında olursa geçmişteki süresiz vergi indirim belgesi iptal

mi olur???

Diyelim 40 ın üstünde rapor aldı yeni raporu tekrardan vergi dairesine göndermesi gerekir mi yeni vergi indirim belgesi almak için ????

SSK sevkiyle yeni rapor alınacağı için bu yeni rapor oranı için Vergi Dairesininde bilgisi olur mu ??? Vergi Dairesi eski vergi indirim belgesini iptal edebilir mi ?? Ufukalp

jack72
Bu işte kesinlikle bir yanlışlık var.
Süresiz vergi indirimi olan birine SGK "vergi indirimi yeterli değil bir de yeni rapor al" demez, diyemez.
Bu konudan bağımsız olarak diğer sorunuza da cevap vereyim.
Vergi dairesinin raporları gördüğü bir sistemi yok, siz ibraz etmedikten sonra yeni bir vergi indirimi işlemi yapmaz.
Süresiz vergi indirimi devam eder.
Oran yükselirse vergi indirimi derecesinin de yükselmesini isterseniz yüksek oranlı yeni rapor ile vergi dairesine başvurursunuz.
Ama dediğim gibi 2008 öncesi girişli ve süresiz vergi indirimi olan 4A lılardan hiç kimse yeni rapor isteyemez.
Zaten vergi indirimi için de SGK değil vergi dairesi sevk eder.

Üst Alt