Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranı 40'ın altında olursa vergi indirim belgesi iptal mi olur?

Peki SSK arkadaşımı hastaneye yeni rapor için sevk ettiği için alacağı bu yeni raporu SSK bunu vergi dairesine bildirir mi yeni alacağı raporu ??? Ufukalp

jack72
SGK'nın öyle bir görevi yoktur.
Ama sizin öncelikli sorununuz bu olmamalı.
Eğer olayı doğru aktardı iseniz SGK tamamen yanlış bir yol izliyor ve haksız olarak emekliliğinizin önüne engeller koyuyor.
Buna itiraz etmelisiniz.

Ufuk Abi yeni rapor için SSK sevk ettiği için arkadaşımı alacağı bu yeni raporu SSK vergi dairesine bildirir mi ??? Ufukalp

jack72
Dedim ya yukarıda, SGK'nın öyle bir görevi yoktur.
Vergi indirimi için sevk işlemlerini vergi dairesi kendisi yapar.

Benim bildiğim bireysel başvurularda alınan yeni raporları vergi dairesine kendin bildirmen gerekiyor yoksa onlar sistemde göremiyor ama SSK Hastaneye sevk ettiği zaman bu alınan yeni raporu Vergi dairesi sistemden görebiliyor mu ??? Ufukalp

jack72
Yok kardeşim yok, vergi dairesinde sağlık bakanlığı veritabanı yoktur, yeni rapor sorgulaması da yapmıyor.
Yeni rapor daha yüksek oranlı ise ve vergi indirimi derecesi yükselecekse vergi dairesine ibraz edersiniz yoksa gerek yok.

E-devlette alınan raporları hastane kendisi mi vergi dairesine gönderiyor ??

Merhabalar,

e-devletten alınan raporları hastane kendisi mi vergi dairesine gönderiyor ??

jack72
merhaba. siz vergi indirimi için vergi dairesine başvurduysanız ve vergi dairesi sizi hastaneye rapor için sevk ettiyse hastane, raporunuzu doğrudan vergi dairesine gönderiyor.

Merhaba,

benim süresiz vergi indirim belgem var. kendim bireysel rapor yenilettiğim zaman hastane raporu vergi dairesine gönderiyor mu ?? L.kartal

hayır hastane sizin bireysel başvuruyla aldığınız raporu vergi dairesine göndermiyor. ancak siz raporu götürürseniz vergi dairesine ulaşır raporunuz. ancak daha önce aldığınız vergi indirim belgesiyle emekli olduysanız, sgk yeni raporunuzu sistemden görebilir ve oranınızda düşüş varsa sizi kontrol için hastaneye sevk edebilir.

bu arada e-rapor olayına geçildiği için bu durum zamanla değişebilir. e-rapor zaten kurumların online olarak evrakları takip edebilmesi için getirilen bir sistem. yani şu andaki mevcut durum gelecekte değişebilir ama şu anda vergi dairesi siz götürmedikçe bireysel başvuruyla aldığınız raporu görmez.

benim rapor sürem 2 yıl sonra bitiyor.Emekli değilim. Raporu yenilettiğim zaman bu aldığım yeni raporu hastane vergi dairesine gönderiyor mu ??? Diyelim hastane raporu gönderdi vergi dairesine veya vergi dairesi bu yeni alacağım raporu sistem üzerinden gördü o zaman daha önce almış olduğum süresiz vergi indirim belgem iptal mi olur ??? L.kartal

jack72
şu andaki sistemde sizin bireysel olarak aldığınız raporu hastane vergi dairesine göndermiyor. vergi dairesi siz başvurmadığınız sürece sizin raporunuzla hiç ilgilenmiyor hatta. ancak yeni alacağınız rapor daha düşük oranda olursa sgk ya başvurduğunuzda emeklilik için güncel raporunuz daha düşük oranlı diye sizi hastaneye sevk edip yeni rapor süreci başlatabilir bildiğim kadarıyla. forumdaki üstatlar oran değişimi ihtimali varsa ve vergi indirim raporunuz sürekliyse genelde tavsiye etmiyorlar yeni rapora başvurmayı. ancak siz yeni rapora başvurmasanız bile sgk her zaman kontrol raporu isteyebilir emeklilikte. bir şekilde rapor yeniletip sürekli vergi indirimleri süreliye dönen arkadaşlar var forumda bildiğim kadarıyla. ama ben hiç vergi dairesinin yeni aldığınız raporu takip edip iptale gittiğini görmedim. gördüğüm iptallerde yeni raporla vergi dairesine yeniden başvurmuştu arkadaşlar ya da emekli olduktan sonra sgk kontrol isteyip süreci yeniden başlatınca yeni rapor oranı %40 altında kaldığı için iptal olmuştu emeklilikleri.

çalıştığım iş yeri benim raporumun süresi biteceği için benden yeniden rapor çıkarmamı istedi. L.kartal

Forumda herkes farklı birşey söylüyor bu yüzden kafam çok karışıyor.Allahın izniyle kısmetse Emeklilik için başvuru yaptığımda SSK rapor oranım 40 ın altında olursa sadece vergi indirim belgesine istinaden süresiz emekli eder mi ??? L.kartal

jack72
iş yeriniz neden istedi raporu bilemiyorum ama alacağınız rapordaki değişikliği hastane vergi dairesine bildirmeyecek. yeni raporunuz siz vergi dairesine başvurmadıkça ya da emeklilik için sgk ya gitmedikçe size etki etmeyecek.

İşyeri raporum süreli olduğu için SSK bizi sistemden uyarıyor dedi raporun yeniletmen lazım dedi. Peki emeklilik için SGK ya gittiğimde emekli olamayacak mıyım ?? L.kartal

jack72
iş yerinizin raporla ne işi var ki? raporunuz size iş yerinde vergi indirimi dışında ne sağlıyor? raporunuzun içeriği nedir? yeni raporda oranlarınız değişecek mi?

ben iş yerinin istirahat halleri ve bazı işlerde çalışamayacağınıza dair raporlar dışında raporlarla ilgilendiğini görmedim.

İşyeri dediki bize sistemden uyarı geliyor dedi.senin raporun süresi bitiminde raporunu yenilet dedi.benim iki kulakta işitme kaybı ve kronik hepattit b taşıyıcısıyım. Eğer yeni alacağım rapor 40 üstünde olursa daha önceden almış olduğum süresiz vergi indirim belgemle SGK ya başvurduğumda emekli olabilir miyim ???? L.kartal

eğer rapor oranı 40 ın altında olursa daha önceden almış olduğum süresiz vergi indirim belgemle SGK ya başvurduğumda emekli olabilir miyim ???? L.kartal

jack72
iş yeriniz neden bunu istiyor bilmiyorum. ilk kez duyuyorum. daha önce süresiz vergi indirimi aldığınız rapor oranı kaçtı? daha önce %40 aldıysanız, yeni raporunuzda % 40 ise sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. rahatsızlıklarınızda değişiklik yoksa, yeni yönetmelikte rahatsızlıklarınız için verilen oranlarda da değişiklik yoksa yeni raporunuzda da aynı oranları almanız gerekir. bu durumda durumunuzda değişiklik olmaz.

yine de süreci siz yaşayıp göreceksiniz. biz burada ne dersek diyelim sonuçta yeni alacağınız raporun oranını bilemeyiz. iş yerinizin dediği gibi raporunuzu yenilemeniz gerekiyor mu ben bilmiyorum. dediğim gibi ilk kez sizden duydum.

İŞYERİNİN SİSTEMİNE İŞKURDAN MI SGK DAN MI UYARI GELİYORMUŞ RAPOR SÜRESİ BİTENLER İÇİN .Rapor oranım 52. diyelim rapor oranım 40 a düştü SGK BAŞVURUSUNDA daha önceden almış olduğum süresiz vergi indirim belgemle SGK ya başvurduğumda emekli olabilir miyim ??? L.kartal

bir de emeklilikte sigorta başlangıç tarihinize göre değişen koşullar var. mesala 2008 öncesi işe başlayanlar vergi indirimiyle emekli olurken, 2008 sonrası sigortası başlayanlar farklı yasayla sgk tarafından hastaneye sevk ile alacakları raporun sgk sağlık kıurulu tarafından onaylanamsıyla emekli oalbiliyorlar.

BENİM SİGORTA BAŞLANGICIM 2002 . İŞYERİNİN SİSTEMİNE İŞKURDAN MI SGK DAN MI UYARI GELİYORMUŞ RAPOR SÜRESİ BİTENLER İÇİN .Rapor oranım 52. diyelim rapor oranım 40 a düştü SGK BAŞVURUSUNDA daha önceden almış olduğum süresiz vergi indirim belgemle SGK ya başvurduğumda emekli olabilir miyim ??? L.kartal

jack72

oranınız düşerse sgk sizi emekli etse bile ilk fırsatta kontrol muaynesi isteyebilir. böyle bir durumda yeni raporunuz %40 altındaysa emekliliğiniz kesinlikle iptal olur ama %40 ve üstüyse ama önceki raporunuzdan daha düşük bir orandaysa ne olur bilmiyorum.

malesef bu konuda net bir bilgim yok.

EMEKLİLİK İPTAL OLURSA NASIL YENİDEN NASIL EMEKLİ OLABİLİRİM ??? L.kartal AMA SONUÇTA RAPOR ORANIM 40 A BİLE DÜŞSE ENGELLİ SAYILDIĞIM İÇİN BİR SORUN OLMAMASI LAZIM .

İşyerinin süreli raporu yeniletmenizi istemesinin sebebinin prim teşviki olduğunu düşünüyorum. İşverenin engelli prim teşvikinin devamı için süresi biten raporun yenilenmesi ve İşkur'dan vize denilen kayıt yenileme işleminin de yapılması gerekmektedir. Olayın bu olduğunu düşünüyorum.
Sayfalarca hep aynı şeyi sormuşsunuz. Daha önce de belirttim, L.kartal arkadaşımız da belirtmiş, şu anki uygulamada SGK'nın vergi dairesine rapor gönderme şeklinde bir şey yok.
E-rapor sisteminden sonra nasıl bir uygulama oluşur şu anda meçhul.

EMEKLİLİK İPTAL OLURSA NASIL YENİDEN NASIL EMEKLİ OLABİLİRİM ??? L.kartal

%40 ve üzeri rapor alacağınıza inanıyorsanız çalışırken vergi dairesine başvurup yeniden vergi indirimi sürecini başlatmanız gerekiyor. süreç sonuçlandığında tekrar vergi indirimine hak kazanırsanız sgk ya başvuru yapıp emekli olabilirsiniz.

Benim önceki rapor oranım 52 .benim iki kulakta işitme kaybı ve kronik hepattit b taşıyıcısıyım. Eğer yeni alacağım rapor 40 üstünde olursa daha önceden almış olduğum süresiz vergi indirim belgemle SGK ya başvurduğumda emekli olabilir miyim ???? Ufukalp

Benim önceki rapor oranım 52 eğer rapor oranı 40 ın altında olursa daha önceden almış olduğum süresiz vergi indirim belgemle SGK ya başvurduğumda emekli olabilir miyim ???? Ufukalp

jack72
Bu sorunun cevabı defalarca verildi.
Şu anda alacağınız bir rapor siz vergi dairesine bildirmedikçe sürekli vergi indiriminizi etkilemez ve evet onunla emekli olursunuz.
Şu anki durum bu, e-rapor sistemi ile birlikte bazı şeyler değişir mi, raporlar tüm kamu kurumlarının sistemiyle paylaşılır mı ve nasıl uygulamalar oluşabilir şu anda tahmin edilemez.

ufukabi merhaba,

netleştirmek için tekrar soruyorum kusura bakmayın tekrar sorduğum için çünkü anlama özürlüyüm biraz .

Benim önceki rapor oranım 52 eğer alacağım yeni raporun oranı 40 ın altında olursa daha önceden almış olduğum süresiz vergi indirim belgemle SGK ya başvurduğumda emekli olabilir miyim ???? Ufukalp

jack72
Olabilirsin... Olabilirsin... Olabilirsin...
Ancak sonradan SGK sistemde düşük oranlı rapor görüp de kontrol ister mi orası da şansa kalmış.
Olursan emekli olduktan sonra bir daha asla rapor işine girişme.
Hatta emekliliğine çok kısa bir süre varsa işverenine diren, rapor alma, gerekirse normal kadroda çalış.

Üst Alt