Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranım düşürüldü ve emekliliğim iptal edildi..?

memoo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar
Ben Telekom den emekli oldum bana ilk verilen rapor % 51 iken 2 yıl sonraki raporum % 30 oldu.
Ben Kalp hastasıyım ayrıca step takılı kulagımda sorun Var Bunun ÇÖZÜMÜ ? Bilen warsa ne Olur söylesin.....

ne yapmak istiyorsun raporun yüksek olsa ne yapacaksın emekli birisiniz neyi ögrenmek istiyorsun..?

Itiraz edeceksin hakem hastane göndercekler olmadı dava allah yar ve yardımın olsun bu yüzden ben cesaret edemiyorum emeklilige

Birol tsk.ederm peki itiraz edersem raparu alablirmym sence ?

denemeden nedesek boş tecrübeyele sabit olan rakdaşlar bir bakın

nasıl yani benım şimdi raporum var emeklı olmak için müracaat edecegım emeklı olunca ılerde benden tekrar rapormu ıstıcekler yardımcı olurmusnuz arkadaslar

memoo,
Arkadaşım tek çare tekrardan %40 ve üzeri rapor alman olacak, bu oran ve üstünde rapor alamaz isen engellilere tanınan erken emeklilik hakkını unut. İlk işe giriş tarihiniz toplam prim süreniz doğum tarihiniz nedir.

ilker bey benı kastedıyorsanız demek ıstedıgım emeklı olunca tekrardan rapormu ıstıyorlar

hakkatten şimdi emekli olduğumuzda sürekli rapormu vereceğiz 2 yılda bir? siz raporu kendinizmi yenilemek istediniz yoksa onlarmı istedi?

Sanırım aldıkları raporda kontrol süresi var,o yüzden tekrar oran için hastaneye başvuru yaptırmışlardır

işe giris tarihi 01.12.1992 dogum tarihi 01.02.1969 prim 7164

her emekli olana var mı bu kontrol muayenesi? yoksa bazı hastalıklaramı

Bazı rahatsızlıklardan dolayı belirli süre sonra kontrol veriliyor, kontrol sonucunda evet emeklilikleri iptal ediyorlar.İtiraz edin yeniden sizi heyete yönlendirsinler, sizde en ince ayrıntısıyla rahatsızlıklarınızı dr lara söyleyin , ince bir muayeneden geçin.

Arkadaşım raporunda sürekli dir ibaresi varmı? Hastalığı n tam olarak nedir?benimkinde kronik sürekli yazıyor siz ayrıntılı yazında bilgi edinelim

Arkadasım,
Eğer raporunda kontrol süresi var ise tekrar rapor istemleri normal, sonucta sen rapora istinaden emekli oldun şimdi rapor geçersiz ise emekli olamazsın diyorlar anladığım kadarıyla
Yapman gereken Bir şekilde En az % 40 rapor alman

ben 5 yıl önce kalp ameliyati oldum kardesmm... paybast 1 tane step war kulaklarmda sorun war 2 yıl öncedende emekli oldum ilk raporum % 51 iken 2. raporum % 30 ben emekli olmadın önce ssk ya sordum bir sorun cikarmi diye : ama cıkmaz dediler durum boyle

Bana ilk başta % 30 rapor werdirler.... İtiraz ettim ve 62 oldu % 30 kardoloji % 20 tansiyon %1 0 oroloji % 2 kulak HEYET bu raporu ne kadar dusurur bilgin war mi ...

il salık müdürlüğüne git seni yönlendirirler derdini anlat ayrıca bimere şikayet et

Anladığım kadarıyla emekli olduktan sonra kontrol muayenesi yapıldı ve emekliliğiniz iptal edildi.

Bağlayıcı olan sakatlık oranı cetveli'dir. Bu cetvele göre % 40 ve üzeri rapor verilmesi gerektiğinden eminseniz, iptal kararına karşı sağlık yüksek kurulu tarafından değerlendirilmesi talebiyle sigorta müdürlüğüne dilekçe verin. Oradan gelecek yanıta göre gerekirse o son red kararına karşı dava açma yoluna gidersiniz.

raporunuz sürekli deilse emekli olmayın bence hayal kırıklığı oluyor sonra herkse

Peki bişey diyecegim OturanBoga şimdi benm rapor %72 heyet sence ne kadar dusunur senden gelicek bilgiye cok ihtiyacm var..

İlk emekli olurken de aynı teşhisler mi vardı? Yani aynı rahatsızlıklardan dolayı mı emekli olmuştunuz? Öyleyse, bence onaylanacaktır.

raporunuz sürekli deilse emekli olmayın bence hayal kırıklığı oluyor sonra herkse

Tabi şimdi durumlar olaylar hepsi birbirine karıştığı için sorunlar çıkmakta. Kısaca bildiğim kadar anlatmaya çalışayım. Önceki uygulama söyle, İlk kez vergi indirimi aldınız şartlarda yerine geldi ve emekli oldunuz. Bu alınan rapor vergi ile alakalı olduğu için Maliye Bakanlığına bağlı Gelirler Müdürlüğü Merkez sağlık Kurulundan son onay olması gerekiyor ki sgk sizi emekli etsin. Son onay Merkez Sağlık kurulundan alındı raporunuzda hastane sağlık kurulunun sürekli veya süreli yazması hiç bir şey ifade etmiyordu MSK bu raporlara genelde belli süre sonunda tekrar kontrol muayenesi yapıyor ve süre geldiğinde sgk bu kontrolü istiyordu. Örnek ben 2008 yılı %50 sürekli rapora MSK 1 sene sonuna kontrol muayenesi 2009 Kontrol muayenesi %50 sürekli(hastane doktoru ve kurulunun tekrar kontrole gerek yoktur şerhi) MSK 2 sene sonuna Kontrol Muayenesi 2011 Kontrol muayenesi %50 sürekli MSK 3 sene sonuna Kontrol Muayenesi 2014 Kontrol Muayenesi %50 ve artık Ankara MSK devreden çıkmış bulunmakta olduğu bilgisi verildi ve sgk kontrolü kaldırdığını beyan etti. Karataş 52 kardeşim durum şimdilik bu şekilde.

Bu kontorl muayenesi raporda yazmaımı sürekli yazııyorr benimkinde mesela bu yeterli değilmi ?

Kontrol muayenesi raporda yazmaz. Vergi indirim belgesinde ya da emekliliğe temel evrakta yazar.

vergi inidrimi belgesi kurumama yani ankaraya ulaşmış ben sözleşmeli memurum elimde hiç bir evrak yok kurumumu aradığımda sna evrak gönderilmeyecek dedi yani şu an vergi indirimi alııorum ama hangi şartla nasıl bilmiyorum ne yapnmam lazım ?

raporların sürekli olup olmadığı üstünde yazıyor.sürekli bir rahatsızlıktan dolayı raporu varsa emekli kişiden hiçbir zaman hiçbir evrak istenmiyor.süreli olanlarda ise yıllık istenilebiliyor.bundan dolayı alınan rapor öenmli faktör.

benim vergi indirimimde sürekli emeklilik de normel raporumda sürekli zaten devlet şifrenden bakınca kontrol muaynesi tarihi yok sürekli yazıyor iyileşme olmayan sürekli demekki herkes bir birini yanlış yönlendiriyor grip deilki bu geçsin keşke herkesin skatlıları geçsede ne emekli ne rapor alsak sağlık dktor alamıyon varmı bence sürekli olmayan ne emeklilik başvurusu yapsın ne başka nişey alışıyorsun maaş veya başka şey sonra tekrar doktor alamıyon hayal kırıklığı

Üst Alt