Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranım düşürüldü ve emekliliğim iptal edildi..?

Tabi şimdi durumlar olaylar hepsi birbirine karıştığı için sorunlar çıkmakta. Kısaca bildiğim kadar anlatmaya çalışayım. Önceki uygulama söyle, İlk kez vergi indirimi aldınız şartlarda yerine geldi ve emekli oldunuz. Bu alınan rapor vergi ile alakalı olduğu için Maliye Bakanlığına bağlı Gelirler Müdürlüğü Merkez sağlık Kurulundan son onay olması gerekiyor ki sgk sizi emekli etsin. Son onay Merkez Sağlık kurulundan alındı raporunuzda hastane sağlık kurulunun sürekli veya süreli yazması hiç bir şey ifade etmiyordu MSK bu raporlara genelde belli süre sonunda tekrar kontrol muayenesi yapıyor ve süre geldiğinde sgk bu kontrolü istiyordu. Örnek ben 2008 yılı P sürekli rapora MSK 1 sene sonuna kontrol muayenesi 2009 Kontrol muayenesi P sürekli(hastane doktoru ve kurulunun tekrar kontrole gerek yoktur şerhi) MSK 2 sene sonuna Kontrol Muayenesi 2011 Kontrol muayenesi P sürekli MSK 3 sene sonuna Kontrol Muayenesi 2014 Kontrol Muayenesi P ve artık Ankara MSK devreden çıkmış bulunmakta olduğu bilgisi verildi ve sgk kontrolü kaldırdığını beyan etti. Karataş 52 kardeşim durum şimdilik bu şekilde.

Aslında herkes çok şey biliyor, ama kimse hiç bir şey bilmiyor demek doğru olur :). Buna devletin memurları, ben ve burada sadece kendi durumuna göre yorum yapanlar dahil. Kimseyi yanlış algılara boğmayın ve yönlendirmeyin çünkü; kurumlar arasında o kadar fazla kopukluk var ki yasalar, yönetmelikler, uygulama farklılıkları yani bir hastanenin uygulaması diğer hastanede farklı bir ildeki sgk uygulaması ile diğer ildeki uygulama farklı. Bu konuda 2008 yılından beri bu sitede o kadar durumu ve durumumu açıklayan yazı yazdım ki bazı konularda bazı arkadaşların ısrarını görünce tabi ki bu onların değilde durumu bu hale sokanların suçu olduğunu söyleyebilirim. Bir kez daha kısaca yazayım. 2008 yılından bu yana 4 defa vergi indiri için rapor aldım. İlk 3 raporum sürekli, kronik, kontrole gerek yoktur ibareleri ile dolu, lakin bu güne kadar bu ibarelerin olması sgk hiçmi hiç alakadar etmiyor ve Ankara Merkez Sağlık Kurulu onay aşamasında kontrol şerhi düşerse raporunuzda ne yazarsa yazsın sgk tarafında o kontrole tabi tutulursunuz. Tabi bu günden sonra bu olay yani Ankaranın ilk kez vergi indirimi için alınan raporları onaylaması dışında artık topu sgk atmış bulunmaktadır. Buda şunu gösteriyor artık sgk isterse kontrol muayenesi olacak. Bu durumdaki tüm arkadaşlara Allah kolaylıklar versin.

kanser hastasıyım.%70 oranla emekli oldum.7.ayda kontrolüm var.erken emeklilikten faydalanma benide etkilermi yararı olurmu..ayrıca kontrol muayenesine nezaman gitmeliyim 3 ay gibi bir süre var,önümde...

%70 raporum var sgk.
7.ay kontrolüm var.ne zaman sgk ya gitmeliyim tekrardan malul olabilmek için.(metastaz).3 ay kaldı emeklilik süresinin dolmasına.
erken emeklilik bana yararmı.şartları nelerdir.2442 günüm var 1998 ilk sigorta giriş.
yardımcı olabilecek kardeşlerim den Allah razı olsun.

eymentom;

Öncelikle emekli olduğunda sgk nun sana gönderdiği evrakta sevk almak için gideceğin tarihi yazarlar onu bir incele şayet böyle bir yazı yazmamışlarsa rapor tarihinden en az 1 ay önce gitmeni tavsiye ederim. Sevki alırsan 4 ay boyunca maaşın kesilmez sende 4 ayda yeni raporu sgk ulaştırmak için takipte olursun.

e devletten nasıl bakılıyor ? anlamadım

Gürkan bey,

Burada konu edilen "kontrol muayenesi yapılmaması" uygulaması Maliye ile ilgili. Yani, defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indirimine istinaden süre kısıtlaması ile emekli olup kontrol muayenesine tabi tutulacak kişileri ilgilendiriyor bu yeni durum. Oysa siz malulen emekli oldunuz... Yani, sizlik bir durum değil. Hiç kafanızı karıştırmayın. Siz kontrol muayenesine 2-3 ay kala sigorta müdürlüğüne gidip hastaneye sevk alın ve prosedürü tamamlayon...

Sanırım aldıkları raporda kontrol süresi var,o yüzden tekrar oran için hastaneye başvuru yaptırmışlardır
şahinbey: en güzel vurguyo yapmışsınız. arkadaş tam olarak durumu anlatmamış fakat en güzel tesbiti siz vermişsiniz.. doktoruna hastalığını tam olarak anlatamasan. doktorunda senin gibi yarım yardımcı olur memo. konuyo tam olarak izah et bilen arkadaşlar elbetteki yardımcı olacaklar.. yoksa hepsi tahmin üzerine olur

Üst Alt