Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranım düşürüldüğü için emekli olamıyorum!?

volkito

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

2001 yılında aldığım %44 süresiz raporum var. Bu rapor üzerinden ve %44 vergi indiriminden yararlanarak 16 yıldır çalışıyorum.
Emekliliğime 3 yıl kalmıştı; prim günlerimi ise tamamlamıştım. %44 ile 19 yılda emekli olunuyor.
Daha sonra 2013 yılında bir kaza geçirdim. Bacağım kırıldı. Femur kırığından ameliyat oldum. Bacağımda 1,5 cm. kısalık var. Buna istinaden %63 rapor verildi. Bundan dolayı da almış olduğum bir vergi indirimi var. Ama bu rapor 2 yıl süreliydi.
Bu raporun süresi bitince %45 vergi diliminden çalışmaya şu an devam ediyorum.

Bu rapor ile 17 yılda emekli olabileceğimi düşünerekden raporumu yenileme hatasında bulundum. Rapor oranım %34'e düşürüldü.
İtiraz ettim 36 oldu.
Şimdi 2. itiraz hakkımı kullanıyorum. Gittiğim ortopedi doktoru sana çok bile vermişler sonuç farklı olmayabilir dedi. Her iki ameliyatımdan da platinlerim hala takılı ve ömür boyu kalacak. Bunlara istinaden farklı şikayetlerim de var.

Raporum %40 altında olduğu sürece ben normal şartlarda emekli olabileceğim. Bu durumda benim ne yapmam gerekli? Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
volkito... ahh hocam ya hayatının hatasını yapmışsın ya,birde raporun süresizmiş...bence bu durum için yapılacak bir şey yok gibi yani en son raporlu durum için,mahkeme süreci olabilir ama hem çok uzar hemde lehine sonuçlanacağını şahsen zennetmiyorum.....yeni rapor ve yeni vergi indirim müracatı yapmalısın gibi duruyor şu an için herşey...kolay gelsin geçmiş olsun..

40 altında vergi indirimi müracaat yapsam neye yarar ki? Erken emeklilik hakkı yok 40 altında

vergi indiriminiz süresiz miydi süresiz ise halen gecerlidir o vergi indirimine istinaden emekli olacaksınız yeni rapor düşükte olsa vergi indirimi elde edilmiş ve sürekli ise sorun olmaz sgk emekli ederken maliye ye sorar bu vatandaşın vergi indirimi var mı yok mu diye var ise emekli eder.düşük oranlı rapor sadece eski raporu gecersiz kılar vergi indirim hakkını gecersiz kılmaz süresiz vergi indiriminiz var ise hakkınız devam ediyor emekli olurken başvuru sırasında vergi indirim belgenizin fotokopisini vermeniz yeterli saygılar

mehmet-41

Mehmet Bey, şu anda raporuma 2. itiraz sürecim devam ediyor. İtiraz sonuçlanınca hastane bu raporu nerelere gönderiyor? Misal Ankara'ya gönderirse benim vergi indirimim değişebilir mi? Emekli olan arkadaşlarım var. Emekli olurken rapor istiyor SSK diyorlar. Ben %44 olan raporum elimde var onu da götürsem senin itiraz ettiğin bir rapor var. Oranını düşürmüşler derler mi?

süresiz vergi indiriminiz varsa emeklilikte gecerli olur sgk rapora değil vergi indirimine bakar sürekli vergi indiriminiz var ise herhangi bir işlem yapmayın rapor alma gibi elinizdeki vergi indirimi gecerli rapor düşük olsa bile emekli olurken vergi indirimim var deyip sgk ya başvuracaksınız aldığınız raporu işin içine karıştırmayın rapor ayrı vergi indirimi ayrı şeyler 2008 öncesi sgklılardan tekrar rapor istemez sgk sadece maliye ile yazışır şu kişinin vergi indirimi var mı yokmu onu teyit eder

mehmet-41

Evet hocam ilk aldığım raporum 2000 yılında %44 oran ile sürekliydi. Ve buna istinaden %44 vergi indirimim var. Rapor almayın demişsiniz de şu andaki itiraz sürecinin sonunda bir rapor verecekler. Yeni rapor verilmemesi için yarıda bırakayım mı? Veya süreci devam ettirsem rapor verince hastane bir nüshasını Ankara'ya gönderiyor mu? Diğer yandan oranım düşürüldüğü için avukata gitmiştim. Son itiraz hakkını kullan ondan sonra hukuksal işlemleri başlatalım demişti.

volkito

Maalesef, yeterli orana sahip rapor ve ona istinaden sürekli vergi indirim hakkı almadan emeklilik mümkün olamayacak.

Hocam cidden kafam karıştı. Siz bu şekil diyorsunuz. Mehmet bey ise farklı söylüyor. Bir an olsun ümitlenmiştim.:D

daha önce vergi indirimini süresiz elde etmişsiniz oturan boğa hocam dikkatli okuyup beni düzeltsin yanılıyorsam

mehmet-41
volkito

Şöyle söyleyeyim, sürekli vergi indirimi emekliliği sağlar ama sgk vergi indirimine temel olan rapordan sonra alınan düşük oranlı raporları görür ve ona istinaden yeniden rapor alınmasını ister.

yani bu arkadaş daha önce vergi indirimi almış emekliliğe başvurabilir mi sonuçta maliyeden teyit ediliyor oturanboğa

mehmet-41

Evet, başvurabilir. Ama hemen akabinde SGK'nın kontrole çağırması çoooook çok muhtemeldir. Onun için işi sonlandırıp emekliliğe başvurmaktansa rapor alıp işi güvenceye almak çok daha makul bence.

emeklilik sonrası kontrol isteyebilir siz işi sağlama alsın diyorsunuz anladım teşekkürler

OturanBoğa

Hocam bunun bir yolu yok mu? Sürekli kalıcı engelim olduğu halde hakkımı vermiyorlar. Ne yapabiliriz?

volkito

Artık kalıcı raporu 3-4 rapordan sonra veriyorlar.Nakilli yim şeker ve tansiyonum vAR.3. raporumu salacağım.Hep 1 yıl süreli veriliyor.

Sugaremro

Hocam şu an 2. itirazım sürüyor. Endoskopi ve kolonoskopi olacağım. 16 yıldır çalışıyorum. Emeklliğime 3 yıl kala emeklilik hayal oldu galiba. Şu itirazım sonlanınca yargı yoluna gideceğim. İnanır mısınız 38 yaşında 45 kiloyum. 97 yılında ise 35 kiloydum. 22 yılda sadece 10 kilo alabilmiş bir insanım. Utanarak söylüyorum gece gündüz lavaboya taşınıyorum. Bu şekilde hayat benim için çok zor. Yıllarım hastanelerde geçti. Teşhis koyuldu ama derdime çare bulunamadı. Bunlara artı olarak skolyoz ve femur ameliyatlısıyım. Bacak 1,5 cm. kısa. Her iki ameliyattan platinler ömür boyu kalacak. Allah yardımcımız olsun. Bu kanunu çıkartanlarda insaf merhamet yokmuş. Bunu anladım.

@mehmet-41

Merhaba hocam, geçerli vergi indirimi mi nasıl sorgulayabilirim?

Arkadaşlar merhaba, 2. itirazım Cuma günü sonuçlandı. Raporum %41 olarak verildi. Ama raporda verilen oranları topladığımda 48 yapıyor. Yanlış yazılmış olabilir diye düşünüyorum. Ön sayfada 48, arka sayfada ise 41; neden 41 bir açıklama dahi yok.
99 yılında ilk aldığım rapor süresiz idi. Şimdi ise 2 yıl süreli verilmiş. Raporda engelim süreğen kronik yazıyor. Neden süreli vermişler acaba?
Önceki raporum süresiz olduğu için vergi indirimimde muhtemelen süresizdi. Acaba şimdi emeklilik işlemlerini başlatsam ne olur?
Bu konuda bana yardımcı olabilecek, yol yordam gösterecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

volkito
Birden fazla rahatsızlık ta oranlar direkt toplanmaz, balthazard formülü uygulanır. Oranınız o yüzden 41.
19 yıla tabiyim diyorsunuz, 16 yıldır çalışıyorum 3 yılım var diyorsunuz, sonra da emeklilik işlemlerini başlatsam ne olur diyorsunuz.
Emekliliğe daha 3 yıl varken nasıl oluyor ?

Ufukalp

Prim günlerim doldu. 4840 idi sanırım. Şu an 5400. olursam yılı bekleyeceğim. Değil mi?

volkito
Evet, hem prim hem de sigorta süresi şartı birlikte yerine getirilmiş olmalı.

2008 öncesi ssklılarda vergi indirim belgesine istinaden alınmış olan raporun süresi bittiyse raporun süresi bitse dahi ssk yeniden rapor istemeden sadece süresiz vergi indirim belgesiyle emekli eder ve bu emeklilik süresizdir ve ssk nın kontrol muayenesi çağırma ihtimali binde birdir.Diyelim kişi emekli olmadan önce bir daha rapor aldı ve bu rapor 40'ın altında olursa bu düşük oranlı raporla dahi süresiz vergi indirim belgesiyle ssk emekli eder ama ssk emekli olmadan önce alınmış olan 40 ın altındaki raporu sistemde göreceği için kontrole çağırabilir ama illa kesin kontrole çağıracak diye bir şey yok . @OturanBoğa @mehmet-41 @volkito

ssk girişin 2008 ekiminden önce ise emeklilik zamanı geldiğinde prim yıl tamsa daha önceden almış olduğun süresiz vergi belgesiyle emeklilik için başvurabilirsin. @volkito

Şimdi yüzde 40 ile vergi indiriminden emekli olan birisi kontrol muayenesi sonucu rapor oranı düşerse maaşı durdurulurmu devammı eder ..

eğer kontrole çağırırsa ssk ve o kontrol sonucunda oran 40 ın altına düşerse oran düştüğü andan itibaren emekli maaşı verilmez .Tekrardan 40 ve üstü alınırsa o zaman emekli maaşı almaya devam eder relaxla

Peki mevcut elindeki rapor ne işe yarayacak emekli maaşını durdurursa ve sonuçta kazanılmış bir hak var ortada kurum yok mu sayacak böylesi durumlarda itiraz ve mahkeme yolu gözüküyor gibi

relaxla..hocam rapor iptal olmuyor sadece emeklilik iptal oluyor,geçerli olanlar diğer özlük hakların ücretsiz veya indirimli ulaşım diğer indirimli tanınan hakların geçerli oluyor tabii raporun geçerlilik süresi boyunca,amaç emeklilik ise de itiraz, olmadı 6 ay geçti ise yeniden müracat ek hastalıklarında varsa ilave ederek den...geçmiş olsun kolay gelsin.

Sayın hocam SGK nın sevk ettiği hastanede sağlık kurulu oran veriyor mu yoksa yapılan muayene tetkik sonuçlarını hastalık tanısını rapora dönüştürüp SGK ya mı gönderiyor SGK nın sağlık kurulu mu raporu inceleyip oran veriyor

önceden doktora bi ricayla yüksek raporlar veriyorlardı son yıllarda bu işin iyice suyu çıktığı için ilgili kurumlarda işi sıkı tutuyor. sürekli %44 rapor %36 ya aynı tanı teşhisle düşmüşse dua edin 16 yıllık vergi indirimini faiziyle geriye almasınlar. ayrıca emekliliğe 3 yıl olduğunu bildiğin halde şimdiden ne raporu vs uğraşıp başına iş aldın onu da anlamış değilim. Dereyi görmeden paçayı sıvamışsın

Üst Alt