Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranım düşürüldüğü için emekli olamıyorum!?

Sayın hocam SGK nın sevk ettiği hastanede sağlık kurulu oran veriyor mu yoksa yapılan muayene tetkik sonuçlarını hastalık tanısını rapora dönüştürüp SGK ya mı gönderiyor SGK nın sağlık kurulu mu raporu inceleyip oran veriyor

diyelim kontrol sonrası 40 ın altına düştü itiraz ettik bir şey değişmediğini farz edelim peki 6 ay sonra yeni rapor alır gibi hastaneye başvuruyoruz dimi ?? yoksa direkt ssk ya gidip ssk mı hastaneye mi sevk ediyor ??? peki bu raporda 40 ın altında olursa tekrardan kaç ay sonra rapor almak için hastaneye başvurabiliriz?? bu rapor almak için başvurmanın bir sınırı var mı ?? 40 ve üstü rapor alana kadar devamlı ne kadar sıklıkta başvurabiliriz??? deathless Ufukalp

Merhabalar belki konudan bağımsız ama vergi diliminden emeklilik için en az alt ay süreyle vergi dilimi indiriminden yararlanıyor olmak zorunluluğu var mı?
Cevap evetse ikinci sorumda diyelim raporu aldık ve yıl ve oran şartları tutuyor ancak altı ay süre tutmuyor. Bu süreçte ücretsiz yıllık izne ayrılırsak bu altı aylık süre işlemiş sayılıyor mu?

Peki yüzde 44 sürekli rapor ile işe girip vergi dairesi sürekli raporu onaylarsa bundan sonra alınan rapor %40ın altındaysa yüzde 44 lük rapor ile başka bir işe engelli kadrodan girilebilir mi ?

jack72..hastalığının devam ettiğini düşünüyorsan sürekli 6 ay boyunca müracat edebilirsin,ha doktor sen de bir şey yok o oranları alamassın boşuna uğraşma falan derse de gene müracat edersin ama bu nafile bir uğraş olur senin için:))ama çok çok emin isen 6 ayda bir müracat hakkın elbette var...ister direkt hastahane ister sgk ya müracat edebilirsin yeni rapor için..
Makiyato..hocam soruyu yanlış anlamadıysam,emekliliğe dair alınan vergi indirimi zaten ya süreli 1-2-3 yıllık vs..ya süresiz olur...çalışmaya dair 6 aylık ile ilgili konuyu şahsen bilmiyorum ben.
Kotan..hocam rapor ile ilgili tüm işlerinde alınan en son rapor baz alınır...

deathless

bende arkadaşın durumunu yaşıyorum ama eski raporum sürekli olduğu için gidip tekrar rapor almadım. iş yerime herhangi bir bildirimde gelmedi 6 aydır. iş kurda hala sürekli olan raporum duruyor. yani benim görüşüm sürekli olduğu için ve vergi dairesi vergi inidirimini sürekli onayı verdiği için istihdamla ilgili problem çıkmıyor. diğer işlemlerde sizin dediğiniz geçerli sanırım

jack72

merhaba raporum sürekliydi vergi daireside sürekli onayladı indirimi

Üst Alt