@ucuncubahar,
benim istediğim şeylerin yazılmasını niye bekleyeyim hukuki bilgi arıyorum daha önce başına benzeri gelmiş bu konularda uzmanlaşmış bir avukat veya süreci geçirmiş biri ortada bir hak mahrumiyetine yakın bir şey var? doktorun verdiği raporlar sorgulanabilmektedir ayrıca yetkili kurumlar istediği zaman sonuç olarak benim tercih hakkım yanmış o zamanlar küçüktüm itirazımı yaptım bıraktım hiç aklımdan bile geçmiyorken başka bir doktor raporumu düzeltti bende şunu istiyorum varsa bir hakkım sonuna kadar almak istiyorum günümüz dünyası kimse için toz pembe değil.
Toplamda 5 adet raporum var sistem üzerinde son kez özetleyeceğim durumu tüm detaylarıyla karışmasın
2020 Çözger raporu aldım ÖKGV ibaresi mevcut %90a tekabül etmekte - Doktora ameliyat raporu - kullanılan ilaç - epikriz - belirtilerimin devam ettiğine dair rapor götürdüm
2022 ocak yaşım gereği 18 olduğum için raporun geçersiz olacağı süresi bitince tekrar heyete girmem gerektiği söylendi yetişkinler için oranlar düşebilir dediler tamam deyip heyete girdim o günü mevzuatı ile bugünün mevzuatı aynı %30 verdiler - Doktora ameliyat raporu - kullanılan ilaç - epikriz - belirtilerimin devam ettiğine dair rapor götürdüm
Arada hala eski rapor olduğu için EKPSS'ye girip çıkıyorum
2022 haziran ocakta başvurduğum rapor için heyet gününü hazirana verdiler girip çıktım %30 olarak rapor açıklandı hemen itiraz ettik başka bir şehirde hakem hastaneye gönderildim oraya gittim tüm süreç 1 ay sürdü 1 ayda rapor çıktı buradaki süreç : itiraz için gittiğim farklı bir şehirdeki hastaneye ocak ayında götürdüğüm evrakları götürdüm eksik veya fazla bir şey yok burada doktor sinirli sinirli evrakları sunduğumuzda "benden daha mı iyi bileceksiniz" ibaresini kullanıp bizi geçiştirdi en çok sinir olduğum nokta hukuki olarak canlarını sıkabiliyorsam sıkmak istiyorum
keyfimden hasta değilim ben. Tekrar %30 çıkınca ne yapabileceğimizi sorduk kurula üçüncül bir hastaneden bahsetmediler bize en erken 6 ay sonra tekrar deneyebileceğimi belirttiler.
2023 Ocak 6 ay geçti tekrar başvurup sıfırdan rapor alır gibi heyete girdim tüm durumları her şeyi bu sefer o günkü doktora anlattım yine aynı evrakları götürdüm bir eksik bir fazla yok doktorları gezdikten sonra 2 ay sonraya heyet günü verdiler gidip girdim yine %30 çıkınca itiraz bile etmek istemedim yoruldum sıkıldım bu işin peşini de bırakmıştım.
2025 Şubat eski cvlerimi güncellemediğim için Akbanktan engelli kadrosundan iş için mülakata çağırdılar gidemedim raporum yok diye.
2025 Mart farklı bir şehirdeyim üniversitedeyim kardiyolojiye gitmem gerekti son kez bir sorayım oradaki doktora da dedim EKG'en temiz senden pil kayıtlarını istemeleri gerekliydi onlarla işlem yapsalardı düzgün bir şekilde alırdın kayıtları getir düzeltelim dedi ben kayıtları almak için kayıtların olduğu hastaneye gidecektim 24 saat geçmeden kriz geçirip kalp pilinden 10 kere şok yedim bu kayıtlarla ve 2022 de sunduğum belgeleri hastaneye verdim o şehirdeki ilk raporları da gösterdim bu raporların eksik olduğunu da belirttiler bir hata var.
benim bu süreçte canım çok sıkıldı gittiğim iş görüşmelerinde hastalığımı duyduktan sonra mırın kırın ettiler biz sizi ararız dediler hukuki olarak birilerinin canını sıkabileceksem biraz içim rahatlar yukarıda da belirttiğim gibi keyfimden hasta değilim bu forumda da kimsenin keyfinden hasta olduğunu da düşünmüyorum.
Konu üzerinde de lütfen birbrimizle tartışmayalım hukuki bilgi lazım bana varsa verin yoksa vermeyin.
Ekstra not güncelleme: mart ayında raporu alırken heyet doktoruyla %30 luk raporları da konuştum tek sorusu bana sunduğun evrakları onlara sundun mu oldu evet dedim meslektaşlarına laf etmek istemedi ama kızgındı duruma.