Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranım vergi indirim başvurumda düşürülebilir diye tedirginim..?

haci78

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben yüzde 48 oranda sağlık kurulu raporunu aldım vergi indirimi için ankaraya gönderirsek bu oranlar düşürülürmü eğer düşürülürse elimdeki rapor iptalmi olur yoksa sadece vergi indiriminden mi mahrum kalırım ssk giriş 1998 toplamda 4200 günüm var sizce nasıl bir yol izlemeliyim benim endişem elimdeki raporu kaybetmekden tedirginim özürlü istihdamdan ve sosyal haklardan mahrum kalırmıyım ? İlginiz için teşekkürler

Oncelıkle selamlar

Elındekı rapor gecerlılıgını kaybetmeZ dıe bılıyorum sosyal haklardan faydalanmaya devam edersın ama vergı ındırımı alamazsan erken emeklı olamaZsın bende de 46 rapor var malıye bakanlığı ıncelemesınde ınsallah oranı dusurmezler kabul ederler ıse bende 3 .dereceden 2020de emeklı olucam

bende de %46 raporum var daha 15gun oldu alalı norolojı ve urolojı kas ve böbrek engeliyim hastane raporumu vergı daıresıne onlarda malıye bakanlığna gondermısler ınceleme yapıyorlarmıs oranım dusermı sızce erken emeklı olmaya hak kazanırmıyım çok tsk ederım allah her engellıye yardım Etsın

maliye oranı düşürürse sadece vergi indiriminden yararlanamazsın raporun geçerli diğer haklardan bu rapor ile faydalanırsınız

sürekli ibareli raporlar bile düşürülüyor

Lütfen konuya hakım olan bırısı bana cvp verebılırmı 2017 temmuz nayında Ankara numune hastanesınden aldığım %46lık engellık raporu malıyeden oranın düşüp red gelme olasılığı nedır tsk ederım

merhaba ben de dün okmeydanı hastanesinde heyete girdim oranı söylemediler ama kagıda %75 yazdı bu oranmıdır ankara vergi daire bu oranı düşürürmü süreli olup olmadıgını nasıl anlarım yardımcı olurmusunuz..

yardımcı olabilirmisiniz raporla alakalı

merhaba ben de bi kaç gündür vergi indirimi için okmeydanı hastanesinde %60ve %38 aldıgım oranlar için heyete girdim oranı söylemediler ama kagıda %75 yazdı bu oranmıdır ankara vergi daire bu oranı düşürürmü süreli olup olmadıgını nasıl anlarım en önemlisi bana bi rapor vermediler raporumu nerden alacagım yardımcı olurmusunuz..

Merhabalar vergi indirimi için başvuru yapıldığında oranı düşürürse bazı forumlarda hastaneden aldığın rapor geçerli olur sadece vergi indiriminden yararlanamazsın bazı forumlarda hastaneden aldığın rapor geçersiz oluyor diye yorumlar var gerçek olan hangisi kesin bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olur musunuz ilginiz için teşekkürler

Arkadaşlar 2 defa vergi indirimi için başvurup iki defa raporu düşürülen birisi olarak yazıyorum sürekli yazan devlet hastanesinin verdiği yüzde 45 lik rapor en son 27 ye indirdi ankara maliye bende yeter siz kazandınız dedim uğraşmadım mahkeme falan dilenci durumuna düşürüyolar adamı.. Neyse sorunuza dönersek eski raporlarınız iptal olmaz çalışıyorsanız devam edersiniz arabanının ötv indirimli aldıysanız veya mtv muhaviyetinden yararlandıysanız özetle diğer bütün devletin sağladığı sosyal devlet gereği haklarınız devam eder. Örnek 2016 yılında ötv indirimli araba aldım maliye demedi bana hopp senin rapor düşmüş diye zaten de araştırma yapmazlar eline ne verirlirse ona göre işlem yaparlar içiniz rahat olsun

Aliş şerif verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim InşAllah elimdeki raporuma bir zararı olmaz

Geçenlerde bu konuyla ilgili bir haber vardı ulusal kanalda..

Sureklı %46 Ankara numune hastanesınden aldığım rapor şuan malıyede ıncelemede vergı ındırımı ıcın basvurmustum kas hastasıyım sızce bu oran malıyede dusermı bılgısı olan bırı cvplarsa çok sevınırım

uzakyol Özel sektörde engelli sağlam gözünüzün yaşına bakmazlar belki başka bir sebep göstermişlerdir örnek kamu kurumlarını kapsamıyor ama kafa da karıştırıyor..

merhaba ben %42 işitmeden Ropor aldım kafama takılan formda okuduğum kadarı vergi indiriminde ankara ropor oranını düşürdüğünü okudum . benimde düşme ihtimali varmı . ben sadece işitmeden aldım roporu.

Anladım o db ye bağlı olur. Yani şahsen işitme kaybının düşeceğini zannetmiyorum. Bana da 50 verdiler yıllardır aynı zaten en yüksek yüzde 52 alınıyor.

ben bu hafta vergi indirimi için başvuru yapacağım iş yerimden evrak istedim sonra emeklilik inşallah

Allahü Teala hayırlısı ile olmanızı nasip eylesin inşallah.

Vergi indirim evraklarında bakmakla yükümlü olduğu diye yazı var bunlar derken çocuklardanmı bahsediyor.

% 45 engelli raporu ve vergi indirimi?

öncelikle herkese geçmiş olsun.opere syringomyeli(arnold chiari) hastalığım nedeniyle yüzde 45 engelli raporu aldım.
devlet memuruyum.
vergi indirimi için kurumuma müracat ettim.fakat kafama takılan bazı sorular var.

benim gibi arkadaşların bazılarının vergi indirimi kabul edilmemiş.rapor oranları düşürülmüş.
yanlız 2013 de çıkan bir yasa ile kişilerin aldıkaları hastaneninn raporu esas sayılacaktır deniyor.bunun anlamı artık bu değerler düşürülmeyecek mi?

2013 den sonra vergi iadesi için müracat eden veya bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi aceba?

Merhaba arkadaşlar vergi indirimi için başvuru yaparken askerlikten muaf olduğuna dair raporun fotokopisini eklemek gerekirmi daha inandırıcı olma açısından askerlikten muaf raporumu 1997 yılında aldım

13.07.2017 TARİHİ İtibariyle %42 sürekli ibareli roporumla vergi indirimine başvuru yaptım . haydi hayırlısı

Beşinci ayın otuzbirinde evraklar vergi dairesinden Ankara'ya yollandı altıncı ayın onbesinde Ankara'ya vardı ancak hâlâ sonuç yok artık telefonada cevap vermiyorlar

Merhaba arkadaşlar vergi indirimi için başvuru sonucu gelmeden iş değişikliği yapılabilir mi bir sorun teşkil edermi ben başvuru yaptım iş değiştirmeyi düşünüyorum başka bir işte engelli kadrosuna girmeyi planlıyorum sizce nasıl bir yol izlemeliyim teşekkürler

Merhabalar engelli haklarından yararlanmak için hastaneden tüm vücut fonksiyon kaybı %54 oranında rapor aldım psikiyatrist kronik okb dedavi ile işlevselliği düzelen %30 hipertansiyon komlikasyonlu% 20 hafif derecede sansörinöral işitme kaybı %10 ortapedidense ise %8 oranında raporumda sürekli ibaresi vardı bu raporun ankarada düşme durumu varmıdır acaba birde raporumu kendi elimle vergi dairesine 30 05 2017 tarihinde verdim şu ana kadar hiç bir gelişme olmadı bu kurul ayda bir mi toplanıyor acaba cevabınız için şimdiden teşekkürler

Fatma aş
ankaradaki düşüp düşmeme oranına bişey diyemem ama evraklar gelir idaresi başkanlığı merkez sağlık kuruluna ulaştıktan 15-20 gün içerisinde işlem görüyor

Üst Alt