Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranımı düşürdüler! 2010 tarihli raporumla EKPSS'ye başvurabilir miyim?

erkan1999

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2010 yılında almış olduğum sürekli ibareli %47 engelli raporu ile vergi indirimine müracaat etmeme rağmen 2 farklı hakem hastanesine sevkim yapıldı. bu iki hastanede de oranlarım %33 ve %35 olarak belirlendi. Sorum şu 2010 yılında almış olduğum sürekli ibareli %47 raporum geçersiz sayılır mı? bu %47 raporumla EMSS ye başvuru yapabilirmiyim ? diyelimki yaptım ve atandım, daha sonra oranlarımın düşülmüş olduğunu öğrenen kurum memurluğuma son verir mi ? sorularıma cevap verebilirseniz sevinirim (AYRICA YASAL MEVZUATLARINIDA YAZARSANIZ DAHA ÇOK SEVİNİRİM) Saugılarımla

malesf kurumlara atama yapılırken yeniden rapor talep edebiliyorlar özelliklede rapor tarihiniz eskiyse malum oranlarda düşürüldü dediğiniz gibi 47 raporla başvursanız atansanız bile kurum sizden rapor isticektir zaten şu durumda hakem hastanelerde oranı verdiğine göre sistemde yeni aldığınız rapor görünür yani olmaz sürekli raporlarıda kılıfına uydurup yenilemenizi talep ediyorlar bu şekilde forumda maalesef çok arkadaşımız mevcut yargı yolundan başka yol gözükmüyor maalesef size

arkadaşım yasal mevzuat dediğin normalde yukarda dediğim gibi işte sürekli ibareli raporlar değiştirilemez fakat bak sendende istemişler hakem hastanedende raporunu almışsın daha o raporun değişmez yapacağın tek şey yargı yoluna başvurmaktır

ben diyorumki eski raporum var elimde emss ye başvuru yapabilirmiyim.? şartlardan biride rapor sunmak ve o rapor var elimde. yeni raporu değilde eskisini verebilirmiyim?

Başvurunuz kabul edilebilir hatta sınava da girebilirsiniz ancak sonrasında atama esnasında atandığınız kurum da yeni rapor isteyebilir bunu göz önünde bulundurarak başvurunuzu yapın

bende diyorumki müracattan önce sydv ye ön kayıt yaptırıyorsun burda senden yeni rapor isteyebilirler diyelimki istemediler ve o raporla sınava girdin ve atandın kurum mutlaka senden yeni rapor ister ve o kadar emeğin boşa gider atanamassın yazık olur onun için rapor oranını yükseltmen yani en az 40 yapman lazım hakem hastanedende olayın bitmiş şimdi yargıya başvurup eski raporunu yeniden isticeksin bu kadar

ayrıca sonradan aldığınız rapor her sistemde görünür kurum buna göz yummaz bişekilde ortaya çıkar

benim bir çok arkadaşım aynı durumda geçmiş ömss ile atandılar ve görevdeler hala. ee bu nasıl oluyor peki?

memur olduktan sonramı raporlarını deiğiştirmişler öncemi memur olduktan sonra deiğişebilir

ayrıca burda oranda önemli mesela arkadaşların 40 tan aşağımı düşmüşler 40 tan aşağı düşenler zaten engelli sayılmıyor ama oranı 55 tir 40 düşmüştür olabilir

öncesinde. onlarda eski raporlarını sunmuşlar diye biliyorum.zaten vergi indiriminde raporu kişiye vermiyorlar.

ama elinizde bir rapor olması şart çünkü onunla müracat edeceksiniz benim bildiğim bunlar ama kesin bilgiyi bağlı bulunduğun sydv den yada ÖSYM den de öğrenebilirsin arkadaşım

Sizin rapor oranınız vergi indirimi sebebiyle düşürülmüş sonrasında hakem hastaneye sevk edilmişsiniz yine düşürülmüş. Vergi indiriminden faydalanamıyorsunuz o halde, ancak bu demek değildir ki siz engelli değilsiniz.
Elinizdeki raporunuzla elbette EKPSS'ye başvurabilirsiniz. Sarasota arkadaşımızın dediği de doğrudur, başvuru esnasında yeni rapor istenebilir ya da istenmedi sınava girdiniz kazandınız ve atamanızın yapılması için de atandığınız kurum rapor isteyebilir. Kısaca sınava başvuru esnasında yeni rapor istenmezse ve atanma esnasında da yeni rapor istenmezse sorun yok ancak istenirse ve oran % 40 altına düşerse zaten sınava da giremezsiniz girmiş kazanmış bile olsanız atamanız da yapılmaz.

peki diyelim ki sınava girdim atamam da yapıldı ve eski raporum kale alınarak işe başladım. ilerde bu sıkıntı olur mu? yani derlermi ki senin oranın düşmüş, eski raporun iptal? ah bide atana bilsek :) atanmadan bu kadar telaş ettim bide atansam neler olacak acaba :D ayrıca sınav ne zaman olacak bilgisi olan varmı :/ hayal kurmaktan öldüm valla. ilerde pürüz çıksın istemiyorum. aylardır ders çalışıyorum bu iş için umudum yüksek ama inşallah sıkıntı çıkarmazlar.

eğer kurum seni o halinle engelli olarak kabul ederse yani eski raporunu kabul ederse sıkıntı çıkmaz rapor oranın düşse bile işine devam edersin ama forumda okuduğum ve duyduğum kadarıyla hep yeni rapor istendi bu yılki ekpss de çünkü neden istendi rapor oranları çok düşürüldü ondan yani sen dedin ya 2012 de arkadaşlar girmişti diye girerler çünkü o zaman oranlar aynıydı değiştirilmemişti ama şimdi çok büyük oynamalar yapıldı yeni rapor istemelerinin bir sebebide bu bence ayrıca ekpss 2016 yılında nisan ayı gibi olabilir

Merhaba arkadaslar osym 2015. Takvimin de. Ekpss tarihini göremedim? Busene yerlestirme olmayacakmi ?

2016 da varmi peki. Ve anladigimkadariyla tekrardan basvuru yapacaz galiba en başta oldugu gibi😞

evet baştan başvuracaksınız 2016 da var tabi ama daha tarih belli değil

Acil acil acil ?

2010 yılında almış olduğum sürekli ibareli %47 engelli raporu ile vergi indirimine müracaat etmeme rağmen 2 farklı hakem hastanesine sevkim yapıldı. bu iki hastanede de oranlarım %33 ve %35 olarak belirlendi. Sorum şu 2010 yılında almış olduğum sürekli ibareli %47 raporum geçersiz sayılır mı? bu %47 raporumla EMSS ye başvuru yapabilirmiyim ? diyelimki yaptım ve atandım, daha sonra oranlarımın düşülmüş olduğunu öğrenen kurum memurluğuma son verir mi ? sorularıma cevap verebilirseniz sevinirim (AYRICA YASAL MEVZUATLARINIDA YAZARSANIZ DAHA ÇOK SEVİNİRİM) Saugılarımla

Bu kadar panik yapma.. herşey yeni çıkacak sağlık raporundaki oranınla belli olacak.. %40'dan aşagıysan engelli sayılmıyorsun ve hiçbir haktan yararlanamıyorsun.

evet geçersiz sayılır almış olduğun yeni raporun sistemde görünecektir hem ekpss ye girsen senden tekrar rapor isterler ve 40 ın altında raporun oluncada ataman yapılmaz yasal sürece gelirsek zaten hakem hastanelere başvurmuşsun bundan sonra yapacağın mahkemeye başvurmak olacaktır
erkan1999

merhaba benim raporum eskiydi ilk muracatda roporun tarihine bakmadılar ama atanan arkadaşlardan duydum atandikları kurum yeni rapor istiyor buyuzden 2013 öncesi raporu olan arkadaşlar yeni rapor alsınlar yoksa sorun yaşarlar

raporlar sureklıde oranlar yerinde durmuyorki devamli değişiyorrr ilk raporu 2006 da aldım %49 2 raporu 2010 da aldım %25 3 raporu 2014 de aldım %60 tek fark bilekde oda%10 etkiliyor

Hiç kimsenin hiç birşey bilmediği tek site.. Nedense açtığımız konularda hep siliniyo

Bir konu paylaşıyoruz yada soruyoruz herhes bilir kişi gibi var sayımlarla hareket ederek cevaplar veriyor. Kimse net bir cevap veremiyor. Ayrıca açtığımız konularda birileri tarafından siliniyor.İlginç

Bence yanlış düşünüyorsunuz. Önceden paylaştıklarınızı okudum size çok da güzel yardımcı olmaya çalışmışlar. Bence kendinizi biraz yorup internet üzerinden mevzuatı kendiniz bulabilirsiniz. Sonuçta herkes burda ya yaşadıklarını ya da bildiklerini aktararak birbirine yardımcı oluyorlar buna bende dahil. Varsayımlarla konuşmamıza gerek yok çünkü herkesin mevcut bir engel durumu ve bildiği şeyler var.

ttggccee

Diyorum ki bir sorunum var mevzuata göre bana yardımcı olabilirmisiniz diye. Herkes bir telden biri diyor yok biri diyor var. sonuç hiç birşey. Azıcık kendimi yormayı bende biliyorum ama mevzuatı bulsam burada neden sorayım. Sende azıcık aklını yorsaydın bunun cevabını anlardın tuğçe kardeş. Bizim ülkemizde herkes ezbere yaşadığı için halimiz böyle. Bir söz vardır; Hiç birşey bilmiyorsan hiç birşey söyleme. Ben insanlardan ezbere cevaplar istemedim. Bir bildiği varsa söylesin yardımcı olsun istedim. Adam diyorki hayır olmaz. ee neye göre olmaz dedin? ben öyle biliyorum :/ öyle bilmeyle böyle bilmeyle iş olmuyor. demek istediğim bu tuğçe kardeş. Sana gelince bir konuda yardım istedim tık yok. ama laf vurmaya gelince öndesin. tek bildiğiniz bu zaten

erkan senin o rapor işe yarar ekpss ye başvurabilirsin.. eger raporunda çalışabilir diye bir ibarede varsa atandıktan sonra tekrardan rapor çıkarmaya gerek yok atamanda yapılır ona buna bakma sen 2016 da sınava başvur o yüksek raporunla

erkan1999 önce üslubuna dikkat et. Burdaki insanlar nasıl buluyorsa mevzuatı pekala sende bulabilirsin. Burda kimse uzman olduğunu söylemiyor kardeşim. Herkesin bildiğini paylaştığı bir yer burası. Her cevaba açık değilsen o zaman böyle bir yere yazmayacak kadar da akıllı olmalısın. Naziklik bekliyorsan nazik olucaksın sana yardım etmeye çalışan insanlara ayrı biyerde konu açıp 'laf vurmayacaksın' bilen bildiğini yazar kimse seni tanımaz etmez garezleri de yok. Bilmeyen konuşmasın diyorsan uzmanlara sor ok.

Üst Alt