Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranımı düşürdüler, nereye ve nasıl itiraz etmeliyim?

jonquil

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
6 Şubat 2011 Güncel:

uzun uzun bir aradan sonra .....
raporum yaklaşık 5 ay önce falan sonuçlandı. %46 oranın da engelli raporu verildi. vergi indirimi kabul edildi.

yaklaşık sanıırm bir saattir yazılanları okuyorum. Bir çok benzeri soru olduğu halde yinede sormak istedim (içim rahat etsin diye)

Benim 2005 de %40 oranında bir engelli raporum vardı. Hastalığım Serepral Palsy Sekeri. işyerinden bir arkadaşım vergi indiriminden yararlanabileceğimi söyledi. Ben de bunun üzerine vergi indirimi için başvurdum. Raporumun yenilenmesi gerektiğini belirterek beni tekrar aynı hastaneye gönderdiler. Bugün hastane den sonuçu aldım. %5 vermişler.. tabiki çok üzüldüm. Çekmiş olduğum sıkıntıların karşılığı olarak %5 verdiler. Ve tabiki bunu iş yerime ve veri dairesine birer kopya olarak gönderecekler . İşimde tehlikeye girdi. Benim anlamadığım nokta gerçekten sağlam birisi olsam zaten niye rapor alayım ki.

Sonuç olarak Benim hastalığım doğuştan. Düzelme imkanı yok. Birden %5 e düşürmeleri olanaklı değil tabiki.

Ayrıca beni sadece 4 tane doktora soktular. Ve hiç dinlemediler. Ayrıca doğuştan tek böbrekliğim.

Bu rapora itiraz etmek istiyorum. Bunu sırf Hakkımı savunmak için istiyorum.

Okuduklarımdan il sağlık müdürlüğüne dilekçe verilerek itiraz edilebiliyormuş.

Nasıl bir dilekçe ile başvurabilirim.

Ve Bu dilekçede hastanedeki doktorların ilgisizliğini ve davranış biçimlerini sunmak ve başka hastanede rapor almak istediğimi belirtebilir miyim...

Yardımlarınızı bekliyorum ...

1)Raporonuza bir dilekçe ile itiraz edebilisiniz.
2)Vergi indiriminden faydalanmamanız işiniz için kesinlikle bir tehlike oluşturmaz.
3)İtiraz ettiğinizde sizi yeni bir hastahaneye sevk edilip raporonuz hakkında kesin sonuca varılacaktır.

Şöyle bişey olur bence.

• ... İl Sağlık Müdürlüğü'ne,

... tarihinde ... hastanesinden ,,, kayıt numarasıyla almış olduğum -sakatlık oranımı gösteren- sağlık kurulu raporunda belirlenen sakatlık oranın, olması gerekenden düşük olduğunu düşünüyorum. Raporun yeniden değerlendirilmesini arz ederim.
Ayrıca 2005'de aldığın rapora istinaden hukuki süreç başlatmanı öneririrm

Oké arkadaşlar.. çokçokk tşkler...

Ben o zaman ilk iş sağlık müdürlüğüne dilekçe vereyim... baktım olmadı dava açarım

Bu arada dilekçeyi elden mi teslim etmek gerekiyor. Ve eski- yeni rapor olarak ikisinie de ekliyimi dilekçeye.

Evet, elden teslim etmelisin ve evet, iki raporu da ekle.

Yukarda OturanBoğanın verdiği dilekçe örneği ile İl Sağlık Müdürlüğüne başvurursunuz.İl sağlık Müdürlüğü sizi en yakın farklı bir özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastaneye gönderir. İtiraz edilen özürlü sağlık kurulu raporu ile itiraz üzerine verilen özürlü sağlık kurulu raporundaki kararlar aynı yönde ise özürlü sağlık kurulu raporu kesinleşir
Özürlü sağlık kurulu raporlarının farklı olması durumunda;hakem hastanelerden, kişinin ikamet ettiği yere en yakın bir hakem hastaneye, kişi yeniden muayene edilmesi ve özürlü sağlık kurulu raporu tanzim edilmesi amacıyla yine il sağlık müdürlüğü kanalıyla gönderilir. Hakem hastanenin özürlü sağlık kurulunca verilen kararı kesindir.

Bu hakem hastahaneler üniversite hastahaneleri mi yoksa bildiğimiz güya tam teşekküllü devlet hastahanelerimi,

Çünki üniversite hastahaneleri rahatsızlıkları en derinine kadar araştırır yada bana bir melek rastladı ben ondan yararlandım allah razı olsun o hocamdan işini bu kadar dürüst ve gerektiği şekilde yapan bir insandı laikiyle yaptığına inanıyorum ama şans işte şimdi ise özel sektörde görev alıyormuş.

Her gün yeni bişiler öğreniyorum... Bu çok güzelll.. Çok tşkler arkadaşlar..

Küçük bir çocuğun sevinci gibi ..Avuç içi kadar mutluluk yeter... : ) aklımdan bu şarkı sözlerini yazmak geldi birden :)

bulent' Alıntı:
Bu hakem hastahaneler üniversite hastahaneleri mi yoksa bildiğimiz güya tam teşekküllü devlet hastahanelerimi,
Araştırma ve devlet hastahaneleri.

Merhaba Oturanboğa,

Aynı olay kayınbabam için yaşadık, 2006'da 2022'den maaş almak için %45 raporumuz vardı, 2007 iş kurumuna kayıt olmak için başvurduk, bizi hastaneye sevk ettiler. Devlet hastanesi %32 verdi, itiraz dilekçesini eski raporla birlikte verdik. Hakem hastane %39 verdi. Bir yıl önce özürlü olan bu insan artık özürlü sayılamıyor ve hakem hastanenin verdiği karar kesin oluyormuş. Bu yıl özürlü oranlarında tekrar bir değişiklik yapılacak mı?. Özellikle gözden özürlü olanların oranları aşırı derecede düşürüldü. Bu konuda bir çalışma var mı? cevaplarsınız memnun olurum. :cry: :shock: :?:

Yeni rapor alınırsa evet, düşük çıkması neredeyse kaçınılmaz! Ama ben diyorum ki, alındığı dönemde usulüne uygun alınmış ise, o dönemdeki yönetmelik/cetvel o sakatlık için %40 ve üzerinde oran öngörmüş ise, ve raporda "süreklidir" ibaresi var ise, o raprla her işimizi görebilmeliyiz. Kim ya da hangi kurum bize engel oluyorsa, onu dava etmeli ve hakkımızı aramalıyız.
Şuradaki tartışmalar:
1- http://www.engelliler.biz/forum/huk...usurduler-emekli-olamazsin-dediler-hukuk.html
2- http://www.engelliler.biz/forum/huk...k-usul-hakkinda-yasal-duzenlemeler-hukuk.html

Sakatlık oranlarını düzenleyen ölçütlerin değişip değişmeyeceğine dair bir bilgiye sahip değilim.

selam arkadaşlar...
uzun bir aradan sonra yine ben geldim .... :)

Verilen %5 lik raporumu ben itiraz etmeden vergi dairesinden geri gönderdiler. Hastane hiçbir açıklama yapmamış ve hiçbir şey yazmamış olduğu için. Açık ve detaylı rapor istediler hastaneden... Tekrar gittim bu sefer aynı hastane %61 oran verdi. Bir kaç aydır vergi dairesinden haber bekliyordum. Sonunda geldi. Haftaya görüşmek için vergi dairesine gitmem gerekiyormuş. Sonucu söylemediler. Gelmeniz gerekiyor dediler.. Merak ettim oldumu bişiler acaba ...

Haftaya gidiceğim.. Sonucu yazarım arkadaşlar...

uzun uzun bir aradan sonra .....
raporum yaklaşık 5 ay önce falan sonuçlandı. %46 oranın da engelli raporu verildi. vergi indirimi kabul edildi.
Çok uğraştık ama.

hayırlı olsun kardeş. Biraz detay verebilir misin?

darısı bize benimde vergi indirimi konusunda sıkıntım var emekli olmaya yakın dava acam engelliler mağdur ediliyor

OF! Ne kadar uzun sürmüş! Hem geçmiş olsun hem de gözünüz aydın :)

Zamanınız olduğunda kısaca da olsa süreci yazar mısınız bu başlığa. Başkaları için öğretici olur...

benim kardeşime de doğduğundan beri tedavi gördüğü hastane % 90 vermişti şu an 19 yaşında ağır mental retardasyon down sendromu idi.İSKENDERUN DEVLET HASTANESİ BUGÜN İTİBARİ İLE KARDEŞİME AĞIR ÖZÜRLÜ ORTA MENTAL RETARDASYON % 73 VERDİ.İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE İTİRAZ DİLEKÇE ÖRNEĞİ VARSA EKLEYEBİLİRMİSİNİZ???

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

Özel bir dilekçeye gerek yok. Düşük oranla verilen raporu alın, "buna itiraz ediyorum, başka hastaneye sevk istiyorum" deyin, kolayca sevk edeceklerdir...

İyi geceler benim bir yakınım var 10yaşında 5yıl önce aldığı saglik raporu % 72idi ve ağır engelliydi şimdi yeni kanun gereği raporu yeniletti ve % 60larda falan ama ağır engelli degil raporu verildi buna itiraz ederse istediği hastaneye gidip tekrar rapor alabilirmi prasedür nedir teşekkürler şimdiden

Gecen sene Aldigimiz rapor sureli %90di.bu sene girdik ayni hastane babam daha kotu durumu ve her girdigimiz doktora da sordum nasil diye kotu gecenkine gore denildi ama sonuc sureli %88 verdiginden dolayi tasit alamadik.itiraz ettik baska hastanede bize % 89 verdi ve suresiz verildi.artik yorulduk hakem hastaneye gitsem degisirmi ne olur bilemez olduk. Sizce oturan Boga ne yapmaliyiz..

Akciger kanseri % 80 ve isitme kaybi yuksek % 46 en son verilen.%89 yapiyo :(

Slm Ben Cenan Delidağ.

Benim % 40 raporum vardı ve şuan rapor derecemi düşürdüler.
Benim sağ bacak sol bacaktan 5 cm kısa kalçada sorun var.sol bacak ise kalça kısmından deforme olmuş.gittikce kötüye gidiryor fakat vergi indirim raporunu alamıyorum.
Benim arkadaşımın sol gözü protez % 65 aldı. hastanede adamım vardı aldı diyor.
Benim bu gözüken özürüm hastaneye gittim film çektirdim filmme bile bakmadı doktur beni muane etmedi kitabı açtı dereceyi yazdı.

ne yapacağım bu konuda bilgilerinizi rica ederim.

Once normal muane olsun ona gore doktor icin acele etmeyin bir deneyin ozur orani nedir diye sorun muanedeyken .

Arkadaşlar benim %40 raporum vardı yeni rapor tüzüğüne göre değişmesi gerekiyor dediler.hastaneye gittim %40 yerine %30 verdiler.başka hastaneye gittim %17 verdiler ihtiraz ettim dilekce verdim sonuç %12 indi.allah kahretsinki adamın olmadan bişey yapamıyorsun biz böyle bir ülkeyiz.illaki bir yerde tanıdığın olması gerekiyor yoksa öl kimsenin umrunda değilsin.

Sürekli %40 raporumu %15e düşürdüler atamam iptal olabilir mağdurum madem benim raporum %15 neden ekpss sınavına aldılar benim emeğim ne olcak?şuan eskisinden daha kötüyüm!!

neden yeniden rapor çıkardın kurummu istedi

ayrıca engeliniz ne idi

Evet kurum istedi istihdam yerinin doldurulmasını istedi raporunu nerden aldıysan oraya git dedi bende Uludağ üniversitesine gittim istenen tetkikleri yaptırdım özür oranımı %15 e düşürdüler

Reflex epilepsi hastasıyım

diğer yerede yazdım arkadaşım ama buryada yazayım oranlar dçok düşürüldü bu yüzdende kurumlar genelde raporu yenilettiriyor böylede olunca kişiler zora düşüyor yasada normalde sürekli raporlar değiştirilemez ama istiyorlar sen şimdi başka yerede gidip rapor almaya kalksan aynı oranı verirler tek yol yargı sanırım

2004te almıştım sürekli ve çalışabilir ibaresi olmasına rağmen yeni rapor istediler dediğiniz gibide oranlar düşmüş benim sorunum ozaman herkesin raporunu yeniletsinler oranı tutanlar sınava girsin benim 1yılım gitti boşa atandıktan sonra niye gururumla oynanıyor şuan daha sebatım keşke kazanamasaydım sınavı..!

2010 aralık ayından öncekileri kabul etmiyorlar

Üst Alt