Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranımı düşürdüler, nereye ve nasıl itiraz etmeliyim?

Ahbe kardeşim derdimizi kimde dinlemiyor diyorum herkez bana dokunmayan yilan bin yasasinci olmuş bende hasekiye gittim %76 rapor verdiler sonra evrak eksik dediler tekrar heyete soktular buda 26 ya dustu biranda bomba gubi oldum sonra iriraz ettim 2 bir hastaneye gondersiler oda 43 verdi aimdi sanirim oranlar celiskili 3 bir hastaneye daga Gidecegiz buna kimsenin kimseye guveni yok 3 sefer devlet hastanesinde heyete gireceğiz sonra net sonuç çikacak boyle abes bir olay herkez hasta hariç hakli bir syçlu var oda biziz sanirim hasta doğmak suçumuz.

Buraya uğrayan, işi düşen ya da derdine çare arayan herkese selamlar. 2011 yılında İzmir Behçet Uz Hastanesinden skolyoz rahatsızlığımdan mustarip rapor aldım. Raporum %82 ağır özürlü ama sürekli değildi. Amacımız maaş bağlanmasıydı herkesin olduğu gibi ve bağladılar. Annem alıyodu 800 lira civarı. Sonra 2016 temmuz ayında yenilenmesi gerektiği için oturduğum ilçedeki hastaneden yeniledim ve ne kadar yanlış birşey yaptığımı sonradan anladım. Raporumun oranını %79'a düşürüp ağır engelli değil yapmışlar ve ben bunu farkedemediğim için kendime çok kızdım. Çünkü maaşımı kestiler. 😠 Bu bendeki skolyoz sandığınızdan daha kötü. Küçükken o kadar kötü değildim ancak 20 yaşıma geldiğimde ne kadar rahatsız olduğumu ve neredeyse arttık sokakta dahi rahat yürüyemediğimi anladım. İnanın çok zor, yaşayan bilir... Allah bu dünyadaki engeli olan her canlının yardımcısı olsun. Raporu itiraz edip yenilersem maaş alabilir miyim bilmiyorum oturduğumuz evin ortalama gelirine bakaraktan sanırım vermeyebilirler ama ben bu maaşa muhtacım almak zorundayım çünkü üniversite eğitimimi tamamlayamadım 😕 çok çaresizim evden çıkamaz oldum ne olacak bilmiyorum. Hepinizi seviyorum 🙋

İyi günler konu eski ama bende aralıkta itiraz ettim şubatta heyete girdim yaklaşık 1.5 ay oldu ve rapor itiraz bölümünü aradığımda 15 olan oranı 13 e çekmişler (beni daha arayacaklar ve hakem hastahaneye yollayacaklarmış) şimdi ne olacak ve ne kadar sürecek bilen varsa yazabilir mi ötv indirimli araç alma niyetindeyim iyi akşamlar.

ötv indirimi için alıyorsanız hiç uğraşmayın.çünkü %90 ve üzeri engellilere ötv indirimi olur. eğer hastalıklarınız ortopedik ise (sağ sol bacak ve kol) o zaman sakatlık oranına bakılmaz. özel tertibatlı şartıyla ötv siz araç alabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar babam için rapor almak istedik muanelerden geçti doktorların verdiği %89 a tekamül ediyor ama alt kisimda % 72 yazıyor bu ne anlama geliyor ve nereye itiraz etmem gerekiyor aynı hastaneye gidip itiraz etsem oluyormu saygilar

Üst Alt