Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranına göre araç alımında vergi indirimi de kademeli mi?

Syusuf

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
1
arkadaşlar mrb hemofili b hastasiyim %84 raporum var ötvsiz araç alamiyorum bunu biliyorum fakat
%90 engel haricinde ortopedik engelliler ÖTV indiriminden faydalanır. die bişey var ben ötv ve kdv den sifir yararlanamiyorum fakat
ötv %45 deilde %25 aliniyormuş böle bişey varmi

Syusuf
Hayır öyle bir şey yok.
ÖTV ya muaftır ya değildir, bunun ortası yok.
KDV muafiyeti diye bir şey hiç yok zaten.

%40 ile %89 arasında engelli olan vatandaşlar için engelli ÖTV %26.3 uygulanır iken KDV ise %15.24 olarak uygulanmaktadır. Hesaplama işlemlerinin nasıl yapılacağını ise aşağıdaki başlıklarda bulabilirsiniz. .
%90 Üzeri Engelli Sıfır Araç Alma Şartları Nedir?

%90 ve üzerin engelli için şartlar biraz daha farklıdır. Bu arada şayet %90 ve üzeri engelli bir yakına sahip iseniz sıfır araç alırken bu alınacak olan aracı kendi üzerinize alabilirsiniz. İster anneniz isterse babanız yada herhangi bir 3 kuşak akrabanız olsun bu imkanlardan yararlana bilirsiniz. Kanun sizi engelli yakını şoförü olarak tanıyacağı için hem ÖTV hemde KDV indirimden yararlanarak sıfır araç satın alabilirsiniz. Üstelik %90 ve üzeri için ÖTV indirimi çok ama çok daha fazladır. Buna göre %90 yada üstü bir engelli üzerinden alacağınız sıfır araç için %0 olarak ÖTV ödersiniz. KDV indirimi ise yine %40 ile 89 arası engelli raporlu ile aynı olup %15.24 civarlarındadır. Peki %90 ve üzerin engelli raporluları için şartlar nelerdir.?

böle bi yazı okudum bende sizin dediniz gibi biliyorum fakat ısralla burayi sölüyor arkadaş

Syusuf
Belirttiğiniz yazının gerçekle yakından uzaktan hiç bir alakası yoktur, tam bir deli saçması.
%90 altında olduktan sonra %40 diye bir sınır da yok zaten. Ortopedik engelli biri şartları sağlıyorsa pek tabii %20 oranlı bir rapor ile de ÖTV istisnasından faydalanabilir.
İnanıp inanmamak da sizin tercihiniz.

Araç alırken %92 rapor oranı ile ne kadar indirimden faydalanıyorsun.

Araç alırken rapor oranına gore ındırım yapılıyor. Rapor oranı ne kadar olursa,Ne kadar indirimden yararlanır. nasıl hesaplanıyor.?_

Üst Alt