Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranına göre araç alımında vergi indirimi de kademeli mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Syusuf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Syusuf

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
10
arkadaşlar mrb hemofili b hastasiyim %84 raporum var ötvsiz araç alamiyorum bunu biliyorum fakat
%90 engel haricinde ortopedik engelliler ÖTV indiriminden faydalanır. die bişey var ben ötv ve kdv den sifir yararlanamiyorum fakat
ötv %45 deilde %25 aliniyormuş böle bişey varmi

Syusuf
Hayır öyle bir şey yok.
ÖTV ya muaftır ya değildir, bunun ortası yok.
KDV muafiyeti diye bir şey hiç yok zaten.

%40 ile %89 arasında engelli olan vatandaşlar için engelli ÖTV %26.3 uygulanır iken KDV ise %15.24 olarak uygulanmaktadır. Hesaplama işlemlerinin nasıl yapılacağını ise aşağıdaki başlıklarda bulabilirsiniz. .
%90 Üzeri Engelli Sıfır Araç Alma Şartları Nedir?

%90 ve üzerin engelli için şartlar biraz daha farklıdır. Bu arada şayet %90 ve üzeri engelli bir yakına sahip iseniz sıfır araç alırken bu alınacak olan aracı kendi üzerinize alabilirsiniz. İster anneniz isterse babanız yada herhangi bir 3 kuşak akrabanız olsun bu imkanlardan yararlana bilirsiniz. Kanun sizi engelli yakını şoförü olarak tanıyacağı için hem ÖTV hemde KDV indirimden yararlanarak sıfır araç satın alabilirsiniz. Üstelik %90 ve üzeri için ÖTV indirimi çok ama çok daha fazladır. Buna göre %90 yada üstü bir engelli üzerinden alacağınız sıfır araç için %0 olarak ÖTV ödersiniz. KDV indirimi ise yine %40 ile 89 arası engelli raporlu ile aynı olup %15.24 civarlarındadır. Peki %90 ve üzerin engelli raporluları için şartlar nelerdir.?

böle bi yazı okudum bende sizin dediniz gibi biliyorum fakat ısralla burayi sölüyor arkadaş

Syusuf
Belirttiğiniz yazının gerçekle yakından uzaktan hiç bir alakası yoktur, tam bir deli saçması.
%90 altında olduktan sonra %40 diye bir sınır da yok zaten. Ortopedik engelli biri şartları sağlıyorsa pek tabii %20 oranlı bir rapor ile de ÖTV istisnasından faydalanabilir.
İnanıp inanmamak da sizin tercihiniz.

Araç alırken %92 rapor oranı ile ne kadar indirimden faydalanıyorsun.

Araç alırken rapor oranına gore ındırım yapılıyor. Rapor oranı ne kadar olursa,Ne kadar indirimden yararlanır. nasıl hesaplanıyor.?_

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri
Üst Alt