Acil ve önemli...!!! Bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi..???
Merhabalar, benim H sınıfı tertibatsız otomatik vitesli araç yazan ehliyetim ve 2014 yılında aldığım otomatik vites aracım var.1,5 yıl önce ehliyeti B olarak yeniledim ve yeniden otomatik vitesli araç şeklinde aldım.
Fakat B sınıfı ehliyetimi aldıktan 7-8 ay sonra aracımı yenilemek istediğimden, Vergi Dairesine gittiğimde raporumu yenilemem gerektiği söylendi ki ÖTV indirimi için 2012 yılında aldım raporu ve Süresiz. İşin ilginç yanı yeniden rapora başvurduğumda raporum tertibatlı şekilde verildi ve oranım da düşürüldü, itiraz ettim İlçe Devlet Hastanesine gittim oradan da 3. Hastane olarak Adana Şehir Hastanesine gittim ve aynı sonuç verildi. Üstelik raporda açıkça yazmıyor tertibat kodu ya da tertibatın ne olacağı.
Dün Toyota bayine gittiğimde her 2 kalçada protez oluğu için gaz-fren için el tertibatı olacağı yeniden başvursam bile sonucun değişmeyeceği söylendi. Esas tuhaflık ise raporun aynı olacağı ve sonucun değişmeyeceği ,bu yüzden ehliyeti yeniden değiştirip tertibatlı şekilde düzelttirmem gerektiği, bunun için da Bölge Hastanesi olarak Antalyaâya gitmem gerektiği söylendi (Ben Osmaniyeâde yaşıyorum).
Başına bu durum ya da benzeri gelen var mı ; bilgisi olanlar lütfen yardımcı olabilir miâ¦? Ne/nasıl yapmalıyımâ¦!
2019 dan 2020 yılına kadar Aldığım raporlar; pandemi nedeniyle kurul toplanmayınca süreç de uzadı maalesef.
Teşekkür Ederim.
OSMANİYE DEVLET HASTANESİ
MUAYENE
her iki dizden minimal dejeneratif değişiklikler her iki kalçaya tkp yapıldı aksarayarak yürüyor tablo 3.4 göre %24
TEŞHİS
ORTOPEDI VE TRAVMATOLOJI : R26.2 - YÜRÜMEDE ZORLUK, BAŞKA YERDE SINIFLANMAMIŞ
AÇIKLAMA
Ö.T.V İNDİRİMİNDEN YARARLANABİLMEK VE SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR (ORAN % 24)
DÜZİÇİ DEVLET HASTANESİ
MUAYENE
FIZIKSEL TIP VE REHABILITASYON HER İKİ KALÇA TKD OPERE İYİ SONUÇ TABLO 3.33%19+19
TEŞHİS
FIZIKSEL TIP VE REHABILITASYON : M16 - KOKSARTROZ [KALÇA ARTROZU]
AÇIKLAMA
ÖTV İNDİRİMİNDEN YARARLANA BİLMEK VE SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI UYGUNDUR. (ORAN % 34)
ADANA ŞEHİR HASTANESİ
MUAYENE
FİZİK TEDAVİ : TKP (+). Hasta trandelenburg bağımsız mobilize oluyor. Her iki kalça EHA fleksiyon sonu kısıtlı. Ortopedi ile birlikte değerlendirilmesi uygundur. Uz.Dr.N. BOZOK ARAT
ORTOPEDİ : GKD nedeni ile her iki kalçaya TKP uygulandı (2013 yılında. ) Desteksiz mobilize. Aksayarak yürüyor. Kas gücü ve eklem hareket açıklığı açısından FTR görüşü uygundur. tablo 3.33A %19+19 Doç.Dr.H. ÇİÇEK
TEŞHİS
ORTOPEDI VE TRAVMATOLOJI : Z00.8 - GENEL MUAYENELER, DİĞER, M96.6 - KEMİK KIRIĞI, ORTOPEDİK İMPLANT EKLEM PROTEZİ VEYA KEMİK PLAĞI TAKILMASINI TAKİBEN
AÇIKLAMA
TRENDELENBURG YÜRÜYÜŞÜ. HER İKİ TARAFA EŞİT AKSAMASI MEVCUT. SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR. (ORAN %34)