Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapora rağmen vergi dairesi ÖTV’siz araç almama müsaade etmiyor?

nightDream

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamın aleyküm arkadaşlar hayırlı geceler
2 sene süreli raporum var %48 ortopedik engelliyim 2 kalça protezim var
ÖTV muhafiyetli bir araç almak istedim bayiye gittim ve kapora yolladım araç için ve ertesi gün Raporum ve ehliyetimin uyuşmadığı söylendi
engelli raporumda özel tertibarla otomatik vites araç kullanılabilir yazıyor benim engel kalçada ehliyete sol ayak girilmiş kod 10.02 vergi dairesi red vermiş yeni rapor gerekiyor diyorlar

ne yapacağımıda bilemedim başına gelen bilen varsa yardımcı olurlarsa sevinirim nasıl bir yol izlemeliyim teşekkürler

ÖTV Tebliğinde bu durum açıkça yazılmış durumda.
Rapordaki engel durumu ve ehliyetteki kodlar uyumlu olmak zorunda.

Verdiğin bilgilerden bunu yorumlamak mümkün değil ama
eğer rapor ve ehliyet kodları uyumsuzsa çözmek için ya ehliyete kod ekletmek gerekli ya da raporu ehliyet kodlarına göre düzenlemek gerekli.

Ehliyetine 10.02 yanında 78 in de olmasını istiyor olabilir vergi dairesi.
Daha önce burada vergi dairesinin sadece 10.02'yi ya da sadece 78 i kabul etmediği ikisini de istediği yazılmıştı.

Ama sorunun tam olarak ne olduğunu verdiğin bilgilerden anlamak zor.

Son olarak sorun raporda ise raporunun 2 yıllık süreli olduğu için sorun raporda ise yeniden rapor almayı düşünebilirsin,
ama önemli olan tam olarak vergi dairesinin neyi problem ettiğini öğrenmende fayda var.

Üst Alt