Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporda Çalışabilirlik değerlendirilmemiş. Atamada bu sorun olur mu?

eren_21

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
arkadaslar benım raporda ısdıhdam kısmında degerlendırılmedı yazıyor sımdı ben atandıgımda atamam olmaz mı bılgısı olan bırı yardımcı olursa cok ıyı olur

İstihdam kısmı değerlendirilmeyen rapor atamada soruna yol açar mı?

arkadaşlar benim raporum sürekli, ama istihdam kısmı boş. yüzde 44 engel durumum var.
şimdi ben atanırsam bir sorun çıkarmı, yenidenmi rapor isterler ?
yada ben bu hafta içinde rapor çıkarmaya çalışırsam ve bu hafta içinde sonuçlar belli olursa, hemenmi belgeleri isterler yoksa beli bir süreden sonra mı belgeleri isterler ?
bu konuda bilgisi olan beni bilgilendirirse sevinirim çünkü endeşelendim ...

Kardes ayni problem bendede var. Ama bikac kisiye sordum sonuclari bekleyin atamaniz yaplrsa atandgnz kuruma sorun eger isterlerse yenilersiniz raporu dediler.
Ataman yapilrda yeni rapor isterlerse gereken zamani gosterirler bence

Engelli Raporunda İstihdam Kısmı Değerlendirilmedi Yazıyor,Atamada Sorun Olurmu?

selam arkadaslar ben 1 yıl once psıkıyatrıden rapor aldım yuzde 40 ben bu raporla sınava gırdım sorun yok sımdı atamam olursa ısdıhdam kısmında benımkı degerlendırılmedı yazıyor atamam yapılmaz mı yanı benım gıbı olan var mı ya da bu konuda bılgısı olan lutfen yardımcı olsun tesekkur ederım

v.a.s kardeşim atamanı ösym yapar fakat kurum senden işe başlarken evrak isteyecek bunlar içinde raporunda mutlaka olacaktır atandığın kurum tekrar rapor almanıda isteyebilir, farklı uygulama da yapabilir kurum insiyatifine kalmış birşey ama bence kendini garantiye al ve raporunu yenilet yada istihdam kısmıyla ilgili düzenlemeyi talep et.

tekrar rapor ister atandığın kurum bende de öyle oldu ısdısdam bölümü işaretli olması lazımmış tekrar rapor çıkardım işe başlıyalı 3 ay oldu

soyler sen ne zaman atandın ve raporu verdıgınde yenı rapor cıkartman ıcın sana zaman tanıdılar mı
soyler80 lutfen cevaplarmısın atandıgın kurum sana zaman tanıdımı

Engelli sağlık raporunda çalışabilir sorunu

Benim raporumun arka yüzünde raporun kullanım amacı ENGELLİ KİMLİK KARTI YAZIYOR raporda çalışabilirlik değerlendirilmemiş ekpss atamasında sorun olurmu bilgisi olan arkadaşlar bu konuyla ilgili beni aydınlatırsanız çok sevinirim tşk

MEB de çalışan arkadaşlar sorun edilmediiini söylüyo fakat kurumdan kuruma ve amir ve müdürüne göre değişebilir. Fakat ağır engelli değilseniz atamanıza engel olmaz

hayır ağır ENGELLİ değildir yazıyor tşk

Benim raporumda çalıştırılmayaçağı iş alanları talep edilmemiş diyor bununla ilgili bir bilginiz varmıdır tşk

Türkiye kamu hastaneleri kurumu Başkanlığı sorun yapar mı bide raporu baştan çıkarmamiz mı gerekir.

YENİ 3 ay oldu tabi tanıdılar hastane kuruluna rica ediyosun çabuk veriyorlar ben manavgatta öyle yaptım

arkadaslar ben bugun gıttım heyet doktoruyla gorusdum doktor bız oraya degerlendırmedı yazıyor ıs ıcın calısabılır yazmıyoruz dedı bana eger atandıgın kurum senden memur olabılır calısabılır raporu ısterse gel verelım dedı onun dısında yok dedı artık beklıyecem

Bunu bir kere yazıyorum umarım tekrar konu açmazsınız...
Keşke burada konu açacağınıza kılavuzları inceleseniz...
Memur olarak atanmak için istihdam kısmı boş olmamalıdır ve çalıştırılamayacağınız işlerin niteliği yazmalıdır
bunlar yoksa boşa hayal kurmayın ve bir an önce raporu yenileyin zira atanırsanız kesin yenilemeniz istenecektir
ve 15 gün süre verilir sizde bu sürede raporu çıkaramayabilirsiniz
zaten mantıklı düşünürseniz çalıştırılamayacağınız işlerin niteliği olmadan neye göre işe uygun olup olmadığınız belirlenecek?

Raporda basit işlerde calısır yazılmış sorun olur mu arkadaslar vede 75 puanla Ortaogretım sansım sizce kactır.

kurtulus heyet doktoruyla gorustum ısdıhdam kısmına evet yazan yanlıs yapıyor dedı dıyarbakırda 50 rapor ınceledım hepsınde degerlendırılmedı yazıyor sımdı ne yapmak lazım

doktor bana dedı atandıgın kurum senden yenı rapor ısterse gel o zaman calısabılır ya da memur olabılır raporu verırırım dedı sımdı verdıgım raporda engel durumunu belırtır dedı ben dedım kı hocam baska ılllerde olan arkadaslar ısdıhdam kısmında evet yazıyor bana oraya evet yazılmaz yazan yanlıs yapıyor

atanda görürsün istenirmi istenmez mi...
arkadaş anlamak istemiyomusunuz?
burada rapor klavuza göre eksiksiz ise istenmez diyo...
gel gelelim bu benim kendi fikrim değil ben bunu 2 senedir araştırıyorum
ekpss klavuzunu 1 kere okusan ne demek istediğimi anlarsın bence sen kendi fikrini kendine sakla milleti yanliş yönlendirme...

İl saglik mudurlugine gittim sordum bu kisim isaretli degil diye napmam gerek dedim ordaki gorevlide anlatti yeni rapor alman lazim dedi 1 bucuk ay felan surer dedi istersen simdi baslatayim dedi istersenizde dusunun karar verin dedi sonra kalsin dedim aile ve sosyal pilitiklar bakanligina gittim bu konuyu bilen birine danistim sen bekle dedi kurim belki ister belki istemez dedu isterse zaten seni sevk eder dedi istemezsede atarlar dedi ama kendin bilin istersen simdi yaptir dedi yani o kisim kurima kalmis bisi belki ister belki istemez

mrizaktk

la arkadaş kanser ettiniz ama beni...
kurum sadece 2 şeye bakar....

1. Raporda istihdam işaretlimi
2. çalıştırılamayacağın işlerin niteliği (yani tutupta duyma engelli birini santral memuru yapmamak için)
sana bekle diyen memur yanlış yönlendiriyo çünkü kurum yeni rapor istediğinde 15 gün süre verir ve sen o sürede raporu çıkaramazsın (ekpss klavuzunda yazılı)
illede bana inanmıyosan dene gör...

kurtulus sen dıyorsun ıyı guzelde ben dıyarbakırdan aldım hıc kımsenın ısdıhdam kısmı ısaretlı degıl benım arkadasımında oyledı atandı sorun cıkmadı doktor bana dedı bız yazmıyoruz orda cıkan butun raporlara baktım hıc bırınde yazmıyordu hepsı degerlendırılmedı yazıyor ben bu raporla sınava gırdımse eger atamalarıda lazım en cok ne ıster gıt heyete gır clısabılır raporu al der bende gıder alırım ben dıyarbakırdayım doktora dıyorm yenıden heyete gıreyım aynı sonuc olacak dıyor bana dedıgı bız sadece engel durumunu belırtıyorruz orda ısdıhdam ıs guc karısmıyoruz ben ne yapayım sımdı

Kurtulmus ben millete boyle yapin demiyorim yasadigimi paylasiyorim ben beklemeyi heyet yollarsa yeni rapor almayi tercih ediyorim

Arkadaşlar her kurum illede yeni rapor isticek diye bişey yok. Atandığın kuruma göre değişir. Kurtuluş arkadaşımızın dediği şu yönden doğru; şimdi istihdam kısmı değerlendirilmiş rapor alındığı zaman atama süresi uzamaz ve çıkabilicek bi sorun kalmaz. Kurumların raporda en çok dikkat ettiği konu, raporun daimi olup olmadığı yani engeli geçici olan birinden yeni rapor istenme ihtimali daha yüksek. Ağır engelli değilseniz, istihdam kısmı değerlendirilmemiş olsa bile atanmanıza engel değil sadece göreve başlama süresi uzar.

kurtulus sen dıyorsun ıyı guzelde ben dıyarbakırdan aldım hıc kımsenın ısdıhdam kısmı ısaretlı degıl benım arkadasımında oyledı atandı sorun cıkmadı doktor bana dedı bız yazmıyoruz orda cıkan butun raporlara baktım hıc bırınde yazmıyordu hepsı degerlendırılmedı yazıyor ben bu raporla sınava gırdımse eger atamalarıda lazım en cok ne ıster gıt heyete gır clısabılır raporu al der bende gıder alırım ben dıyarbakırdayım doktora dıyorm yenıden heyete gıreyım aynı sonuc olacak dıyor bana dedıgı bız sadece engel durumunu belırtıyorruz orda ısdıhdam ıs guc karısmıyoruz ben ne yapayım sımdı

kardeşim eğer arkadaşın istihdam kısmı işaretli olmayıpta atandıysa bu bir hatadır...
ayrıca rapor alırken istihdam için aldığını dilekçede belirtmelisin (o zaten doktorun değil memurun işi)...
ve son olarak seni diyarbakırdaki doktor takip ediyor ama atıyorum bursaya atanırsan ve yeni rapor istenirse seni bursadaki bir hastaneye gönderme olasılığı çok yüksek ve sen 15 günde oradan rapor alamazsın...
neden işini garantiye almıyosunki?

Arkadaşlar her kurum illede yeni rapor isticek diye bişey yok. Atandığın kuruma göre değişir. Kurtuluş arkadaşımızın dediği şu yönden doğru; şimdi istihdam kısmı değerlendirilmiş rapor alındığı zaman atama süresi uzamaz ve çıkabilicek bi sorun kalmaz. Kurumların raporda en çok dikkat ettiği konu, raporun daimi olup olmadığı yani engeli geçici olan birinden yeni rapor istenme ihtimali daha yüksek. Ağır engelli değilseniz, istihdam kısmı değerlendirilmemiş olsa bile atanmanıza engel değil sadece göreve başlama süresi uzar.

bakın arkadaşlar kurumun yeni rapor isteyeceği durumlar bellidir ve bunlarda istisna olmaz...
1. rapor sürekli mi değil mi? (eğer sürekli değilse süreklisini ister)
2. çalışabilir durumda mı? (istihdam işaretli değil ise yada değerlendirilmedi yazar ise istihdam işaretlisini ister)
3. çalıştırılamayacağı işin niteliği belirtilmiş olmalıdır (örnek: yoğun dikkat gerektirebilecek işler dışında çalışabilir gibi) bununda nedeni duyma engelli birinin santral memuru olmasının önüne geçmektir.
BUNLARDA İSTİSNA OLMAZ BUNLAR DIŞINDA YENİDEN RAPOR İSTENMEZ...

Kurtulus smilemisty ve diger uyeler ben raporu 2013 ekimde aldim daimi %70 oran var kronik losemi 79 puan aldim orta ogretimden 3642. siradayim ilk atamada tercih yapamadim 2. 3. de olur gibime geliyo isdihdam kismi ve calistirilamayacagi is alanlari bos sizce isterlermi atansam yeni rapor yoksa atarlarmi bu sekil
Kesin bisey demenizi beklemiyorum tahmininizi almak istiyorim

Kurtulus smilemisty ve diger uyeler ben raporu 2013 ekimde aldim daimi %70 oran var kronik losemi 79 puan aldim orta ogretimden 3642. siradayim ilk atamada tercih yapamadim 2. 3. de olur gibime geliyo isdihdam kismi ve calistirilamayacagi is alanlari bos sizce isterlermi atansam yeni rapor yoksa atarlarmi bu sekil
Kesin bisey demenizi beklemiyorum tahmininizi almak istiyorim

sana kesin olarak söylüyorum yeni rapor istenir eğer istenmezse ve seni atarlarsa ilerde mutlaka bir sorunla karşılaşırsın çünkü bu bir hatadır...

kurtulus sen calısıyor musun bıyerde atandın mı yada tamam ben senı anlıyorum ama bana doktorda memurda bız yazmıyoruz dıyor atandıgın zamangel calısabılır yada memur olabılır raporu vereyım dıyor ben ne yapayım sımdı sorun olmaz dıyor benım raporum sureklı omur boyu bızde engel oranları 0 40 70 degısmıyor hangı ıle gıtsemde aynı oran ve ayrıca bursaya atandım dbakırdan alacagım rapor ordada gecerlı olur kurum sana gıt ılla burdan al dıyemez

benım arkada ogretmen engellı kadrosundan gırdı raporu dbakırdan almıs aynı benım gıbı ataması oldu sorunda cıkmadı atandıgın kuruma baglı aslında

ayrıca heyet doktoruna ben sordum neden ısdıhdama evet yazmadınız dıye baskaları yazıyor dedım doktor bana dedıkı yazan hata yapıyor ben ne dıyeyım sımdı bu durum karsısında

mrizaktk

Geçmiş olsun arkadaşım, ben forumda MEBe atanan bi kaç arkadaşla konuştum raporunda istihdam kısmı boşmuş ve yeni rapor istememişler. Benimde yazmıyo raporumda. Yeni rapor isterlerse de çıkartırım

Üst Alt