Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapordaki "zihinsel" ibaresine rağmen EKPSS başvurumu "ruhsal" olarak yaptım..?

tomris.katun

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Rapordaki "zihinsel" ibaresine rağmen EKPSS başvurumu "ruhsal" olarak yaptım..?

Arkadaşlar merhaba. Ben psikoz hastasıyım ve psikozdan rapor aldım. Kağıdımın arkasında süreğen ve de zihinsel işaretli. Bugün sınav başvurusu yaptım ve psikoz zihinsele değil ruhsala girdiği için ruhsal olarak başvurumu tamamladım. Sorum şu: Kağıdımda zihinsel yazıyor fakat ben başvurumu ruhsaldan yaptım. Bu bana ileride sorun çıkarır mı? Lütfen sadece bilgisi olanlar yorum yazsın. Kırıcı yorum yapmazsanız sevinirim.

Sorunun ruhsal zaten.doğrusunu yapmışsın.ben de öyle yaptım.bipolarım.doğrsusu ruhsal.

benimde psikoz zihinsel işaretli lılavuzda yazıyor zaten raporda zeka geriyok ise genelden girecekler diye... aksi taktirde ya sınaz önce ya da sınaz onrası aradan yıllarda geçse elde ettiğin haklar elinden alınır kılavuzda yazıyor

beni ösym ve aile sosoyal politikalar bakanlığı zihinsel yazmasına ragmen genel yaptırmak için ne çektiğimi Life hocam iyi biliyor

doğrusu olan ruhsal yani genelden girmek sıkıntı yok hocam

Mental yazmıyosa ruhsal girceniz

Skolyoz23

Aynen kardeşim, onlarca belki bilmediğimiz yüzlerce kişi sahte rapor almaya çalışarak sınava girmeye çalışırken hatta senin durumundaki gibi zihinsel yazdırmaya uğraşırken sen yanlış ibare yazıldı zihinsel olmadığım halde öyle yazıldı kul hakkına girmeyeyim diye günlerce işinden izin alarak ösym başvuru merkezine giderek yanlışlığı düzelttirmeye uğraştın, bunu yapan ender kişilerdensin Allahım dürüstlüğünden dolayı gönlüne göre versin inşallah yüksek puan alarak iyi bir yere atanırsın:)

arkadaşlar merhaba,
benide zihinselden kayıt yaptılar, ruhsal olarak düzelttirmek için ÖSYM(Ankara) merkezine dilekçe yolladım.
fakat bu hatayı düzelttirmenin daha kolay bir yolu varsa eğer bilgi vermenizi rica ederim.
teşekkürler...

daylah malesef yok bende gönderdim ankaraya kargo ile sıkıntı yapma artık onlar halleder
Life hocam inş buraya atandım yazısını yazmak bana da nasip olacak

babamın güzel bir lafı var : doğru duvar yıkılmaz oğlum der hep bize; o yüzden gittim düzelttirdim

aile sosyal politikalar bakanlığı bile zihinsel yazmışken elimde tapu gibi imzalı belgeli kağıtları dururken 4 / 5 kere siz yanlış yaptınız dememe rağmen beni terslemelerine rağmen gittim en son dilekçe yazdım

babamın dediği gibi inşallah doğru duvar hiç bir zaman yıkılmaz, mayası sağlam olanlardan eylesin rabbim bizleri

Buralarda zihinsel biri var, ekps için rapor alacağımı biliyor özel mesajda bana diyor ki; üstünü başını yırt, doktora deli numarası yap diyor 😂
Kim Deli Kim akıllı Allah bilir😔

Hee kolaydı:))zeka testi

Millet hevesli zeka özrüne töbe töbe

Artık raporlar heryerde gözükcekmiş haberiniz ola:D

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM bütün kurumlarda görüncekmiş haberde gördüm

Yeni yönetmelik olck heralde

zihinselden girmek için mental reterdasyon tanısı olması lazım teşşiz yani

kulavuzda tanı esas alınacak diyor TANI anlamıyormusunuz özür gurubu önemli degil yok zihinselde çarpı var v.s onlar önemli degil

yeni yönetmelik çıkacak hangi atandığın kurum olursa olsun yada atanmış ol, kurum senin raporunu görecek ve hangi katagoriden girdiğini görecek ona göre bakacak eğer zihinsel vs okul öncesi işitme vs ise gerekli test raporlarını sunmanı isteyecek

eğer yok ise hastaneye sevk edecek temin edebilmen için. eğer orada temin edemez yani misal zihinsel engelli değildir yazarsa aldığın maaşlar dahi faizi ile geri iade edilecek

giren girsin arkadaşlar hiç bişey olmaz olacagını zannetmiyorum ruhsallarda zihinseldir onu tartışalım ösym dogrumu yapıyorki sanki psikiyatrinin en agır rahatsızlıgı şizofreni şizofrenlerde zihinselden girmeleri lazım

benim bir tanıdıgım var mental 2 kadın aldı 1 den 3 cocugu var 1 den 2 çocugu var bunun neresi mental evlenmeyi biliyor senden benden iyi yaşıyor hepsi hikaye bunların

Son düzenleme:
[SIZE=2][SIZE=3]@Skolyoz23 senin dilekçenden kaç gün sonra değişiklik yapıldı.
benim 1 hafta oldu bi gelişme yok, hala zihinsel yazıyor ÖSYM sitesinde.
kesin düzeltilir inşallah.
bu şekilde sınava girmek istemiyorum çünkü.
keşke başvuru yaptığımız okuldan güncelleme yaptırabilseydik.
birde dilekçe ulaştıktan sonra onlar bizi arayıp bilgi veriyorlarmı, yoksa bizim mi aramamız lazım durum nedir diye.
teşekkürler...[/SIZE]

[/SIZE]

Son düzenleme:
kurumlara üst yazı yazılacak atama sırasında testler istenecek diye zihinsel ise ve okul öncesi işitme problemi var ise eğer ellerinde belge olmayan kişiler hastaneye sevk edilecektir diye

ösym merkezinde dekan tanıdığım var rica ettim ilk fırsatta o üst yazıyı bana gönderecek

valla kendileri bilir arkadaşlar

ikincisi ösym merkezi yoğun daylah benim de düzeltilmedi ama benim bir hafta olmadı sen benden önce göndermişsin demek

bir ara sor evraklarımda eksiklik var mı, eğer evraklarında eksiklik var ise sorumluluk yine sana ait

eğer hayır beyfendi evraklar tamam düzeltilecek derlerse artık sorumluluk onlarda

okulda ne yaptımsa düzeltmediler en az 3 gün aralıklarla gittim biz giremeyiz giremeyiz diye inat ettiler düzeltmediler

Arkadaşlar çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Kusura bakmayın birkaç gün giremedim. İçimi rahatlattınız. Sadece şunu merak ettim: Raporda zihinsel yazılı, başvuru kağıdında ruhsal. Birisi bana yine başına iş alırsın raporunda da ruhsal yazmalıydı dedi. Heyet günü almamı söyledi. Ama yakın tarihe heyet yok. Bu yüzden sizleri rahatsız ettim. Dediğiniz konuya gelince insanın dini inancı ne olursa olsun dürüst yaşamalı diye düşünüyorum. Biz nasıl engelli olarak haklarımız yenmesin diyorsak kendi içimizde de engelli arkadaşlarımızın hakkını yememeliyiz. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar demişler. Eninde sonunda yaptıkları ortaya çıkacak. Biz içimizi rahat tutalım. :)

tomris.katun raporunda zihinsel işaretli olabilir o problem değil yeniden heyete girmene gerek yok sınava ruhsal ve duygusaldan gireceksiniz hocam
eğer tanı da zeka geriliğiniz yazmıyor ise

yani yeni rapor ile işiniz yok, sınava genel sınıflandırılmayan özel durumlarda ise ruhsal ve duygusal yazmalı bu kadar basit herkesin lafına aldırış etmeyin

kurumlara gidecek üst yazı elime geçer geçmez paylaşırım sorun olup olmayacağına artık girenler karar versin
yarın atamam neden iptal edildi yada neden tercih yaptım olumsuz cevap geldi yada atandım evrağımda sıkıntı çıkmış benim haberim yoktu diye mağdur edebiyatları yapmasın kimse

kendileri bilir
benim elimde aile sosyal politikalar bakanlığının kağıdında bile zihinsel yazmışlar iken ben gidip düzelttim

varsınlar gerisini kendileri düşünsünler bizi ilgilendirmez onların hayatı

Artık raporlar kurumlarda gözükcek

daylah

Düzeltme yapacaklar. Daha sonra sistemde düzeltme yapacaklar.
20 ile 30 günü bulabilir. Bu konuyu ÖSYM nin ADAY İŞLEMLERİ SİSTEMİ nden
Şifrenizi girerek takip edebilirsiniz.

ÖSYM ye dilekçemi yazdınız? Sınav grubunun değiştirilmesi için

2016 sınavındada ben sınav grubunun değiştirilmesi için
ösym ye dilekçe ile başvurmuş ve düzeltme sağlanmıştı.

zihinsel yazsın hiç bir sıkıntı olmaz aynısı benim raporumda yazıyor daha önü acık

flora19

artık raporlar görükecekmi evet evet yurdum insanı
bir tuşla her şeyi görüyorlar zaten bırakın bu edebiyatı millet sabah ne yedigini hatırlamıyor:cool::cool::cool::cool:

AYDINYAVUZ evet ÖSYM Ankara merkeze dilekçe yolladım.
sınav grubum zihinsel yazıyor fakat ruhsal olması gerekiyor.
umarım sınav tarihine kadar düzeltirler.

daylah

Engeç 1 ay içinde düzeltirler. Kafanız rahat olsun. Sistemden takip edebilirsiniz şifrenizi girerek.

@AYDINYAVUZ bugün başvuru yaptığım okula gittim, onlarda dilekçeyle uzun sürer Üsküdar'da ÖSYM merkezi var oraya gidin dediler. bu süreçte umarım hastaneye falan sevk etmezler yeniden rapor almanız gerek diye.

Son düzenleme:
Skolyoz23

genelden girersen 72 puan alırsın skolyoz zihinselden gir şizofreni beyin kanseri neler çektik biliyorsun bu senin dogal hakkın ösym nin bi bok bildigi yok şizofrenide zihinseldir bence.. zeka kaybı var şizofrenide doktorlarda bunu söylüyor.bizim memlekette bir şizofren vardı çöpün içinde yaşardı zekası yok olmuştu birde mental vardı adı hasan 2 bayanla evlendi birini arap aldı bence mentaller daha zeki

Üst Alt