Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporların geçerlilik süresi yeniden uzatıldı: 30 Haziran 2025

01.08.2024 tarihinde bitecek olan 2 yıl süreli nörolojik raporum mevcut. ve buna muteakip almış olduğum engelli kartı mevcuttur.
Son güncellemeye göre; 30.06.2025 tarihine kadar süre uzatımı buna tabi midir ?

@hozgul
Süreli engelli raporunun 30.06.2025 e kadar uzatıldığını nasıl ispatlayacağız?
e-devlet ve e-nabız sisteminde hala normal bitiş tarihi gözüküyor. Herhangi bir yere başvurumu yapacağız? (Raporlu sürekli kullandığım ilaç yok, ilaç raporu için sormuyorum)

@kardelen., 30 Haziran 2025 e kadar uzatıldı.. yenilemeye Şu an için gerek kalmadı...

@TA1DJ,
Engelli kimlik kartımızda e-devlette e-nabızda süre uzatılmış gözükmüyor, herhangi bir yere başvuru yapacak mıyız güncellenmesi için yoksa hiçbir şey yapmadan devam mı ediyoruz? Kurumlar belge istediği zaman nasıl ispat edeceğiz raporun geçerliliğini?

@Down Kızlı Baba, süre uzadigina göre engelli kimlik kartını 2020 tarihli raporla çıkarabilir miyiz kabul ederler mi ?

Son düzenleme:
@zubizaretta,
2022 tarihli raporumun süresi 1 ay sonra sona eriyordu süre uzatımını duyunca telegramda ve burada size ve başka arkadaşlara da danıştım ne yapmam lazım diye. Daha sonra bulunduğum ilçedeki Sosyal Hizmet Merkezini de aradım bulunla ilgili ne yapmam lazım diye. Engelli raporu, Kimlik fotokopisi, Engelli kimlik kartı ve 1 adet Fotoğraf ile gelmeniz lazım dediler. Gittim 30.06.2025 e kadar raporlar uzatılmış kimliğimi güncellemek istiyorum dedim evrakları verdim (Engelli kimlik kartınızı alıyorlar). 2 gün sonra aradılar yeni engelli kimliğiniz geldi diye dün gittim kartımı aldım. Üzerindeki geçerlilik tarihi 30.06.2025 olarak güncellenmiş. e-devlet ve e-nabız sisteminde rapor süresi güncellenmiş gözükmüyor ama kimliğin yeterli olacağını düşünüyorum.

2023 Kasım ayında aldım raporumu. İnternette bazı yerlerde 2025 ağustosa kadar uzatıldığı yazıyor. Ne kadar doğru bilmiyorum , yardımcı olurmusunuz

Son düzenleme:
Üst Alt