Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Raporu yenilerken 2 yıl önceki polisomonografi (uyku testi) raporu geçerli olur mu?
benim ahi: 77.4
devilbiss oto cpap kullanıyorum.
engel raporum 1 yıllık ( 3 hastalıktan 61 aldım)
raporu yenilerken 2 yıl önceki polisomonografi (uyku testi) raporu geçerli olur mu
uyku test raporları eskiden 5 yıl geçerliydi. sgk makineyi 5 yılda bir yeniliyordu. şimdi ise 10 yıl da bir makine yeniliyor..
raporunuz yenisi ise gerekli değildir aynı hastaneye başvuru yapın rapor almanız daha kolay olur...otomatik kullandığınız için 2 yıl dan az vermemeleri gerekiyordu...
her hastanenin ayrı uygulaması var .bazı hastane uyku apnesine sürekli veriyor..
ben 2 kere rapor aldım .. ikiside 2 yıl süreli idi...
HASTALIKLARINIZI YAZMAMIŞSINIZ...PSİKOLOJİ VAR İSE ONDAN 1 YILLIK OLMUŞTUR...ÇOGU GÖGÜS DOKTORU ELİNDEKİ KİTABA BAKIP PUAN YAZIYOR...SÜREKLİ OLAN BİR HASTALIKTA SÜRELİ VERİLMESİ İSE YANLIŞ BİR DURUM...
HER RAPOR ALMAK BİR EZİYET....AYRI BİR STRES YAPACAK BİRŞEY YOK..SAĞLIK KURULUNDA İNSANI DİNLEMİYORLAR NE YAZIKKİ...
MERHABA
osas (uyku apnesi ahi:77 ... %35 ) esansiyel tremordan(%20) ve yaygın anksiyete bozukluğundan(%25) balzahart ile %61 ile vergi indirimi alarak 09.04.2018 de emekli oldum.
yaygın anksiye bozukluğu sebebi ile rapor 1 yıllık süre ile verildi. benim merak ettiğim osas(uyku apnesi) için ilk yatış tarihi 15.03.2017.
Rapor geçerlilik tarihi 11.01.2019. yatış raporu nerede ise 2 yılı dolduracak. heyete gittiğimde eski uyku testi geçerli olur mu yoksa yeni uyku testi isterler mi. bilgisi olan lütfen yardım etsin.
Herkese kolay gelsin. Ben yaklaşık 5 aydır işsizim ve işsizlik maaşı alıyorum. Uyku bozukluğu belirtilerini araştırdım ve aynı belirtiler bende de var diye düşünüyorum. Sağ gözümde bulanıklık var. Birde 1 yıl önce doktor bende şeker başlangıcı olduğunu söylemişti. Şimdi sizden cavap olarak Ankarada devlet hastanesine direkt olarak erken emeklilik için rapor başvurusu yapabilirmiyim, yoksa bir şirkette sigortalı olarak çalışıyor görünmem mi gerekiyor. Ve bu hastalıklarla alacağım tahmini oran ne olur. Lütfen cevaplarınızı bekliyorum. Bana ilk olarak atacağım adımda yardımcı olabilirmisiniz. Herkese çok teşekkür ederim..
murat bey
öncelikle uyku testi yaptırın (göğüs hastalıkları ya da nöroloji doktoruna başvurun)
şeker için dahiliye ye gidin ve tüm hastalıklarınızı mutlaka belgelendirin.
bunları yaptırmadan heyete girerseniz eliniz boş dönersiniz. belgeleri aldıktan sonra ssk lı çalışmak istiyorsanız maliye ye gidip üs yazı talep edip vergi indirimi veya iş başvurusu için evrakla heyete başvurun. ama önce gerekli tetkikleri yaptırın.
Teşekkür ederim Ali bey. Peki hastalıklarımı belgelendirdikten sonra işsiz iken rapor başvurusu yapamazmıyım sigorta primim 4500 civarı. 1997 girişim var. Kusura bakmayın bu konularda hiç bir bilgim olmadığı için ve hata yapmamak için sizden bilgi talebinde bulunuyorum
Yani ben yüzde 40 ve üzeri rapor alırsam şuanki halimle işsiz iken erken emeklilik için başvuru yapabilirmiyim
murat bey
ssk dan malulen emekli olmak için başvuru yapın. ama şunu unutmayın malulen emekli olduğunuzda ssk lı bi işte çalıştığınızda maaşınız kesilir.
Ali bey malulen emeklilik için değil erken emeklilik için rapor almak istiyorum. Sanırım ben ilk etapta nasıl bir yol izleyeceğimi anlatamadım. Ben şuan işsiz olduğum için bu şekilde direkt hastaneye başvuru yapabilirmiyim. Yoksa bir işte çalışıyor olmam gerekiyormu.
vergi indiriminden emekli olmak istiyorsanız önce bi işe girip iş yerinden aldığınız vergi indirim talebi yazısı ile maliyeye gitmelisiniz. ssk lı olmadan vergi indirim alamaz. vergi indirin olmadan emekli olunmaz.
Yani şahsen hastaneye başvuru yapabiliyorum. Eğer rapor oranı yüzde 40 ve üzeri olursa ilerde ssk lı bir işe girdiğimde erken emekli olabilmem için o raporu devreye sokabilirim. Yeni bir rapor istenmez dogrumu
MERHABA istanbul40
osas (uyku apnesi ahi:77 ... %35 ) esansiyel tremordan(%20) ve yaygın anksiyete bozukluğundan(%25) balzahart ile %61 ile vergi indirimi alarak 09.04.2018 de emekli oldum.
yaygın anksiye bozukluğu sebebi ile rapor 1 yıllık süre ile verildi. benim merak ettiğim osas(uyku apnesi) için ilk yatış tarihi 15.03.2017.
Rapor geçerlilik tarihi 11.01.2019. yatış raporu nerede ise 2 yılı dolduracak. heyete gittiğimde eski uyku testi geçerli olur mu yoksa yeni uyku testi isterler mi.
teşekkür ederim.
uyku raporları yaklaşık 5 yıl kullanabilirsiniz ancak gittiginiz gögüs doktoru cins ise yeni rapor diye hastaneye sevk verebilir...o nedenle rapor tarihiniz yaklaştığında yeni rapor alın. uyku testlerinizdeki yeni basınç ayarlarını ögrenirsiniz saglığınız içinde faydalı bir durumdur..diyelim ki eski cihazınızda 10 bar kullanıyorsunuzdur..yeni yapacağınız testte ayar 8 bara düşebilir anlatabildimmi...
zaten siz emekli olduysanız sgk yoluyla sevk olacaksınız hastanede raporu size vermezler..direk sgk ya gönderirler....puanda yazılmıyor....öyle olduğunu biliyorum.
istanbul40
yardımın için çok teşekkür ederim.
kayseride cpap veya bpap cihazındaki teste değil ilk teşhis konulan maskesiz yatışa göre oran veriyorlar. cihazlı yatış sonucunu kabul etmiyorlar. bende ilk yatış sonucunu aldım heyet günü onu götüreceğim mecburen. inşallah 2 senelik rapor deyip beni geri çevirmezler.
uyku testleri iki aşamada olur...
1. test makineye baglı yapılır..çıkan test sonucunda verilere göre ikinci test istenir..yüksek ise
2.teste yine makineye baglı yapılır....apne yüksek ise kaç bar kullanacağınız yarı otomatik veya tam otomatik cihaz yazılır..
ONA GÖRE RAPOR YAZILIR..
Ankara verği dairesi 1. test ve 2.ci test sonucunu görmek istiyor...
AYNISI BENİM BAŞIMA GELDİ....Eksik evrak diye ankaraya gitti geldi..
Hastanelerin uygulamadan haberleri yok..hiç bir hastanenin işlemleri birbirini tutmuyor...hepsi kendi bildiklerini okuyorlar...verği dairesi hastanelere gönderdikleri yazılarda çıkan sonuç..tahlil..rapor gibi v.s çıkan sonuçların bir fotokopisini istiyor...verilen oranları yazsalar dahi o çıkan sonuçların evrağını görmek istiyorlar...
saglığını düşünüyorsan ..istanbula gel bezmialem üniversitesi dragos testini aklı başında yaptır...makinesiz nasıl test yapıyorlar....
siz uyku testinizi nasıl yaptırınız biraz anlatırmısnız....
1.testi yatarak cpap cihazı ile yaptırmadınızmı... bu işte bir yanlışlık var...-
devilbiss oto cpap kullanıyorum. demişsiniz..bunu yapabilmeleri için yatarak cpap cihazı takılı olarak yaklaşık 8 saat uyku analizi yapılarak verirlir...sizin apne sayınız yüksek ki otomatik cihaz... verirmiş...
Bende yaklaşık 6 yıldır uyku apnesi rahatsızlığım var.
ilk makine yarı otomatik 10 bar basınçta..
.ikinci test sonucum yarı otomatik 6 bara düşmüştür...
hepsindede 2 yatış 2 test yapılmıştır..cpap cihazı takılarak..ve sonuçlarıda ankaraya 2 test sonucu gönderilmiştir..hastane istanbulda 2 test sonucunua istiyor...
merhaba istanbul40
ben ne heyete ne de ankaraya cihazlı yatış için belge vermedim ve vergi indiriminden emekli oldum. osas için sadece ilk yatış (cihazsız) sonuç ile işlemlerim tamamlandı. şimdi aynı sonuç ile 11.01.2019 da tekrar heyete gireceğim
olur değil mi
öyle kabul diyorlarsa aynısını verin... diyecek birşey yok..her ile ayrı bir uyğulama onuda anlamış değlim...yeniden test isterlersede yeniden test yaptırırsınız..
Ali nail can aynı raporla girebilirsiniz bende 2 yıllıktı raporum eveli gün gittim engelli kartım için rapor yenilemeye 2016daki uyku testimle girebildim heyete göğüs doktoru yenisine gerek yok dedi
Öncelikle Herkese Geçmiş Olsun diliyorum...
12.06.2018 de Ankara sanatoryum hastanesi uyku poliklinik den apne hipopne indeksi 30.8 ile ağır derece uyku apnesi polisomnografi raporunu aldım.
Raporda birde uyku esnasında solunumsal olaylar ile ilgili olarak her iki bacakta da miyoklonik aktivite artışı dikkat çekti diye yazıyor.
Yaklaşık 5 ay önce de j45.9 astım teşhisiyle doktor rapor düzenleyip respiro 25 MCG / 250 MCG hava ilacı verdi.
Şimdi sorum şu :Ben başka bir devlet hastanesinden elimdeki polisomnografi raporumla vergi indirimi için başvuru yapabilir miyim elimdeki raporu kabul ederler mi yoksa yeniden test isterler mi.
Ve diğer iki hastalığıma da oran alabilir miyim. Ankara Keçiören Eğitim ve araştırma hastanesine başvuru yapmak istiyorum. Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim..
elindeki çıkan uyku raporların bir fotokopisini çek ..aldığın hastaneye onaylat yani aynısıdır diye..bütün devlet hastaneleri kabul ediyor... hastalıklarınızla ilğili rapor film ne var ise rapor alacağınız hastaneye bir örneğini götürün işiniz daha kolay olacaktır...
başka hastalığınız yok ise uykudan %35 alırsınız astımada %5 verseler yüzde %40 olmaz onedenle tansiyon veya başka bir rahatsızlığınız varsa belirtin raporları beraber götürün. başka rahatsızlığınız yok ise %40 zor geçersiniz... gögüs doktoru uyku ile astımı birleştirip tek rahatsızlık diye% 40 verebilir ..oda milyonda bir şans...
Bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Site içerisinden bazı cevaplara baktım astım başlangıcına %20 oran veriliyor diye yazanlarda var. Başka bir rahatsızlığım olarak böbreklerimde taş var ,kulaklarımda hafif işitme ve guatırda 2 adet kitle tespit edildi oda 6 ayda bir kontrol. Bunlara oran alırmıyım bilmiyorum.
istanbul40*said Dün Ankara dışkapı hastanesine elimdeki uyku raporlarını götürdüm ama doktor kabul etmedi. Ahi 30.8 olduğu için yüzde 10 oran veririm dedi. Yüzde 35 verebilmem için ordaki uyku polikliniğine tekrar yatırıp oradan çıkan sonuca göre tekrar oran veririm diyor. Sonra başka devlet hastanelerine gittim ne göğüs doktoru ne kbb nede nöroloji doktoru oran vermeye yanaşmıyor. Şimdi ben ne yapacağım arkadaşlar hangi hastaneye gitsem aynı sorunla karşılaşıyorum. Ahi 30.8 hafif derecemi oluyor. Ben bu elimdeki raporla Ankarada hangi hastaneye başvuru yapacağım şaştım kaldım. Lütfen yardımcı olun...