Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Efe çalışmasam bu para yetmez İstanbul gibi bir yerde, yinede hiç yoktan iyidir ,sigorta primi ödemektende kurtuldu işveren.Söylediğim gibi askeri ücretten ödenen primlerde maaş durumu böyle, siteden bir bayan arkadaşımız erken emekli olmuştu 1.600 falan alıyordu.Ne kadar arpa, o kadar ekmek :)

ALLAH hepımızın yardımcısı olsun nedıyeyım

evet arkadaslar basıma gelmeyen kalmayan rapor seruvenı sanırım bıttı benım ıcın dun hastanede işlemlerımı bıtırdım fızık yıne bana tablo 4.1 gore sonuc yazdı kı ankaranın ıstedıgı tablo 3.4 ancak doktorlar yıne kendı aralarında tartıstı docenct bır doktor ıse noktayı koydu ankara yazı ıle ne ıstedıyse yapın ve tablo 3.4 gorede cevap yazıldı şükür olsun....tablo 4.1 gore %39 hemen altına tablo 3.4 gore ıse %20 rapor verıldı acıklamalısı yazıldı sımdı beklemedeyım hadı hayırlısı bakalım sımdı neye gore oran belırlenecek onu bır anlayabılsem benım ılk aldıgım rapor şöyle
sag ayak palıo sekelı %39
seker+hıpertrıglıserıd%28
%56 sureklı onaylı...
eksık evrak dıye donen bu evrakım sımdı neye gore bakılcak acaba %39 %28 %20 bu tabloya goremı yoksa
%28 %20 goremı anlamadım gıttı
sayın bulent abım sen ne dusunmektesın tecrubelerıne dayanarak sence ne olur bu durum saygılarımla....

banada eksik bilgi dediler ne alakaysa %40 üstü vermemek için diretiyorlar

evet arkadaslar cevaplarınızı beklıyorum

Serkan'cıgım soruna ne cevap verilecek ben de merakla bekliyorum ama galiba pek bilen yok. Verse verse yine OturanBoga Bülent Bey verir sordugun sorunun yanıtını.

Ben bana verilen bilgiye istinaden cevaplamaya çalışayım.Alt ekstermideki engelleri artık tablo 3.4 le veriyorlar bu tabloya hiç bir şekilde alt ekstermideki başka özür eklenmiyor.Birleştirilmiyor.Yürüyüş bozukluğuna (şekline)yani senin bir yerden bir yere gidişteki kullandığın yönteme göre puanlıyorlar.Bacak varmış yokmuş kısaymış açılmıyormuş katlanmıyormuş peşinden sürüklüyorsun vs vs hiç bir şekilde dikkate alınmıyor.Tüm alt ekstermideki özürler tablo 3.4 e göre düzenleniyor.(Daha düşük puan yok çünkü). Hastanedeki doktorlar tüm rahatsızlıklarını dikkate alıp değerlendirse bile Ankara tablo 3.4 ısrar ederek raporu tabloya göre değerlendirilmesi talebiyle geri yolluyor yada puanı düşürüyor.Bu yüzden değerlendirmeye girecek oranlarınız.%28 ve %20.İlk yüksek olan oran şeker ve hgliserit:28 kalan orana göre 100-28=72 , %20X72=14
Toplam :28+14=42
Balthazara göre böyle hesaplanıyor.
Umarım önceliği %28 e vererek oranlarlar. İnşallah zorlamadan daha fazla düşürmeden onaylarlar

Oy oy oy..! Serkan'cıgım, Efsane olayı hayli güzel anlatmış. Dilerim dedigi gibi olurda % 42 yi yakalarsın.
Bu arada Efsane, profilinde makina mühendisi, Sakarya, gördüm, içinde veya içinden misin ve şu an çalışma hayatında mısın..? Adapazarı'nın meşhur bir köftesi ve köftecisi vardı. Adı ıslama köfte miydi neydi. Çok ekmek yedirten ama lezzeti bir köfteydi. Galiba Çark Caddesi diye bir yer vardı, oralarda bir yerdi o köfteyi yedigim yer. Ha bir de kasap köftesini orada tanımıştım. Ne bileyim görünce aklıma geldi, paylayaşayım dedim. Saglıklı günler dilegiyle...

Cevap ıcın tesekkur ederım umarım bekledıgımız oranda onaylanır hadı hayırlısı bakalım ne olacak

Raporu onaylanan ve dolayısıyla rahatladıgını düşündüğüm Metin beye de geçmiş olsun diyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum...

metın hadı gozun aydın kardesım hayırlı olsun umarım benımkıde oanylanır gelır

senın durum neydı metın rapor oranın neydı 65 dırek onaylanmısmı yoksa

%10 tansiyona verildi seker %30 kol %51. %69 ile ankaraya gidip %65 ile onaylandıgını ögrendim telefonla herkese iyi haberler dilerim arkadaşlar bu arada maaşım ne kadar olur acaba asgari ücretle ödendi hep

Metın senın seker sonucun tahlıllerde ne cıktı %30 aldın benım 349 cıktı 3 aylık test sonucu ıse 7.3 bana %20 verdıler senın durum neydı

valla ben tahlilleri görmedim hiç sadece raporun bir nüshasını verdiler bana

Arkadaşlar 21.Ekim.2010 tarihinde İstanbul Defterdarlıgına elden teslim ettiğim raporum Ankara'ya gitti, gezdi, geldi ve 22.Aralık.2010 tarihi itibariyle eski işyerime ulaştı.
Yani anlayacagınız nasipse şu andan itibaren yeni bir süreç başlıyor. Emeklilik süreci. Hadi hayırlısı...

Nihayet benimde raporum dün elime geçti rapor oranımı düşürmemişler ama 1 yıl kontrol muayene yazılmış, şimdi ben bu raporla emeklilik müracatı yapabilirmiyim.

hayırlı olsun %40 ve üzeriyse senen primin dolduysa sgk ya başvur hemen

Ya Metin bey sormak isterim, bu kontrollü raporlarla emekli olduktan sonra, diyelim ki bir yıl sonrası kontrol oranı % 40 tan az oldugunda kişinin emekliliğini durduruyorlar mı, bitiriyorlar mı ya da başka bir şey mi oluyor? Diğer yandan, ben gibi zaten normalde emekliliğine neredeyse bir yıl kalmış olan birisi için böylesi bir durum söz konusu oldugunda bana diğer yoldan, yani normal yoldan emekliliğide mi kapatıyorlar? Verdikleri parayı geri mi istiyorlar? Biliyorsanız ve bilgilendirirseniz sevinirim...

yabangülü7234;

İşe giriş tarihi ve kaç gün priminiz var rapor yüzdeniz kaç ?buna göre cevap verelim.

işe giriş 01/02/1989 primlerim çok fazla değil 3360 prim eksiğimi çok fazla önemsemiyorum prim şartlarına uygun 2 çocuğum var. Ankaradan %51 sakatlık oranıyla 1 yıl süreli vergi indirimi aldım. Beni korkutan şu 1 yıl olayı. Birde açıkcası 1 yıl vergi indirimi alanı emekli ediyorlarmı o konudada bir bilgim yok.

3. derece raporunuz var, 15 sene calışma süreniz dolmuş 3600 prim gününüzü doldurmanız lazım, bu süreç sonunda kontrol muayeniz geliyor ,bu bir senelik acığı belki para yatırarak ayarlayabilirsiniz , bir ara tvde doğum yapan bayanlar doğum suresinin parasını yatırarak eksik gününü tamamlıyor diye duydum yanlış yönlendirmek istemem bir bilene danışın derim.

Passionate;

evet maaşı keserler ve yeni rapor ister normal emeklilikle ilgisi yok o devam eder

Arkadaşlar bunlar bizimle dalga geçiyorlar bence ilk raporumu ( Tıp 1 Şeker hastalığı %40 ve % 10 hiper tansiyon ) %47 olarak gönderdim iki ay sonra evrak eksik diye geri gönderdiler ve yeni rapor istediler bu sefer yeni rapor ve tüm eksik belgeler ile % 51 olarak gönderdim yine 45 gün geçti telefon ile aradım bu seferde hakem hastanesine gönderilmek üzere geri göndermişler nedir bu hakem hastanesi bilen varmı yardımcı olsun lütfen.

senı baska bır hastaneye yonlendırmısler eger ordanda aynı oranda raporu alırsan evrakın ankaradan dusme ıhtımalı olmadan onaylanacaktır hakem hastane rapor sonucu bakıdır.

Arkadaşlar hakem hastane sonucu bakii değildir beni 4. Kez hastaneye sevk etti,ler oda hakem hastaneydi yeterli oran aldım fakat oranım gene düşürüldü %20 ye tekrar itiraz ettim yine hakem hastaneye sevk ettiler 2.kez gene yüksek aldım şimdi sonuç bekliyorum

sevval sıtede arastırma yaparsan hakem hastanenın verdıgı oran asıldır ben ılk defa sende duydum dustugunu senın raporla ılgılı sıkıntı olabılır hastalıgının detaylarını yazmıyorlar yada cetvele gore gore degılde oranlar yuksek yazılıyor olabılır

Bilemiyorum cetvelden bişey anlamadım kronik osteomiyelit sağ femur bitmiş durumda 4 cm de kısalık mevcut
üstelik enfeksiyon bitmiyor kemikte ağrı fazlasıyla ama bu gercek 2, kez hakem hastaneden rapor aldım bakalım hayırlısı sonuc bekliyorum

umarım hayırlısı olur senın ıcın bende suan rapor sonucumu beklemekteyım

Üst Alt