Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

%60 raporum maliye tarafından aynı şekilde onaylanmış. emeklilik için bu yazıyla sgkyamı başvurmalıyım işyerimden herhangi bir belge almam gerekirmi acaba..

@OMERGRG,
Öncelikle yazı ve raporlarla beraber SGK dan "emekli olur" yazısı alınması gerek. Hemen veriyorlar. Ben dün aldım, benden herhangi bir belge alınmadı. Direkt yazı verildi. Sonrasını iş yerinizle ayarlayacaksınız. İstifa dilekçesi, işten çıkış yapılması, sonrasında sizin SGK ya gidip emeklilik başvurunuzun yapılması adımları olacak. İşe devam edilecekse işyeri sonrasında girişinizi de yapacaktır.

boşa gitmeyin benim gibi internettende kayıt yapılabiliyormuş. engelli raporunuzu işkura yüklüyorsunuz hepsi bukadar.

Merhabalar,

Bende 20 mayıs tarihinde vergi indirimi için başvuruda bulundum. Dün Ankarayı aradığımda evraklarınız bize ulaşmış şu an kurulda 15 gün içerisinde tarafınıza sms gelmez ise 15 gün sonrasında tekrar arayın bilgi verelim dedi.

Evraklar Ankara ulaştığında işlemlerin sonuçlanması ne kadar sürüyor konu hakkında tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi ?

Teşekkür ederim.

@SrkNSGR, Raporunuz ile ilgili hastaneden ek bir bilgi istemezlerse haftaya cumaya kadar onay mesajınız gelir. Yazı işyerinin varsa E-Tebligat adresine gönderilir. İşyerine gelmesini beklemek istemiyorsanız gidip vergi dairesinden alabilirsiniz.

@BnymnYldz,

teşekkür ederim. İş yerinin e-tebligat adresine mi gidiyor yoksa bizim e-tebligat adresimize mi geliyor?

@SrkNSGR, İşyerinin E-Tebligat adresine gönderilir. Sonuç mesajı geldikten sonra yazıyı sizde gidip vergi dairesinden alabilirsiniz.

Dilekçeniz BÜYÜK MÜKELLEFLER VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI evrak birimi tarafından 04.07.2024 tarih ve ------ sayı ile kaydedildi.​

- İşleminiz Sonlandı​

Bu ne demek biri anlatabilir mi?
işleminiz sonladı diyo

@gokhankarakas, Dosyanızın başvuru yaptığınız birim ile alakası kalmamış, ilgili birime yönlendirme yapılmış. İncelenmek üzere Maliye Sağlık Kurulu'na gönderilmiştir. Bir hafta sonra erken saatlerde aşağıdaki numaralardan hangisini düşürebilirsiniz arayıp dosyanızın durumunu sorabilirsiniz. Raporunuzda bir sıkıntı çıkmazsa 15-20 gün içerisinde sonuç hakkında SMS ile bilgi gelir.

0312 415 31 24
0312 415 32 92
0312 415 32 94
0312 415 32 96

Ben 1 Ağustos'da internet üzerinden başvuru yaptım. Herhangi bir belge vs. bir yere göndermedim. Raporum yeni olduğu için.

Bende de böyle yazıyor:
- Dilekçeniz İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI evrak birimi tarafından 01.08.2024 tarih ve ***** sayı ile kaydedildi.
- İşleminiz Sonlandı

189'u aradım. Durumu anlattım. Bana belge göndermeden başvuramazsınız dedi. Herkes farklı bir şey söylüyor.

@gokhankarakas sizde durumlar nasıl işledi?

@efeydgn,

Yaaaa çok merak ediyorum internet üzerinden neden vergi indirimi için başvuru yaparsınız? 10 dakikanızı ayırarak bağlı olduğunuz vergi dairesine giderek raporunuzla birlikte başvuru yapmak çok mu zor???

çalışan için yazıyı işverenden almak bazı şirketlerde zor oluyor. özellikle büyük mükelleflerden ise. edevletten başvurmak çok kolay. işveren vkn no ve rapor numarasını girmek yeterli oluyor. eğer o ekranda işlem sonlandı yazıyorsa evrakınız ankara maliyeye ulaşmıştır. önceki sayfalarda yer alan telefon numaralarından arayarak tc ile sorgulatabilirsiniz. ortalama 10 gün sürüyormuş. benim 29 temmuzda başvuru sonlandı yazmıştı. dün son görüşmemde bu cuma sonuçlanabileceğini söylediler bende bekliyorum, hayırlısı.

@m32t,

Bugün aramadım :) kadın yiyecek yoksa beni cuma hayırlısı diyelim üstad sonra SGK kanalı emekli olabilir yazısı sonra onu muhasebe / insan kaynaklarına götüreceğiz benim firmadan ( finans / insan kaynakları /muhasebe ben ve ekibim olduğu için ben yapacağım çıkışımı :) ) sonra çıkışa istinaden sgk emeklilik başvurusu işlem tamam Allahın izniyle

• Beğen
Reaksiyonlar: m32t
@m32t,

Çalışan kendi ayağına yada işyerine gelmesini beklemeden SMS bildirim sonrası bağlı olduğunuz vergi dairesine giderek kaşeli imzalı şekilde teslim alabilirsiniz.. işyerine e-tebligat gelmesi en az 10 gün sürüyor.

@deasn12,

Bedensel engelli olduğum için bilmediğim bir yere gitmek çok zor. Aileden birini gönderdiğimde %90 devlet işlerinde kendisinin gelmesi gerekiyor diyorlar. Asıl oturduğum yerden başvuru yapabiliyorken neden bir yerlere gitmem gereksin ki.

@efeydgn,

Eğerki 10 günde veya 15 günde sonuçlanmasını istiyorsan devlet işinde her zaman manuel işlem yapacaksın. Bağlı olduğunuz vergi dairesine giderek teslim etmek 2 dakikada Ankara ya ulaşım sağlar.
İnternet üzerinden başvuru ise 2 gün sonra ulaşır.

Merhabalar benim 2018 den alınma 4.evre
testis kanseri teşhisiyle %82 raporum var. Şimdi emekli olmak için sgk ya basvurmaya gittim. Ancak maliye den başvurmam gerektiği söylendi. Maliyeye basvurdugumda eski raporum üzerinden mi işlem tesis edilir? Yoksa yeniden hastaneye sevk edilip yeni rapor mu istenir?

@Aliemin, Vergi indirimi sonucu ile ilgili bu numaralardan birisi ile kesin görüşmüşümdür hep o şekilde süreci takip ettim. Diğer arkadaşlar da görüştüler bilgi aldılar. Düşürmesi biraz zor o konuda haklısınız sabah saatlerinde denemeniz daha iyi olacaktır. Sizin kaç gün oldu başvuru yapalı 🤔

@Aliemin,

üstad ben 29.07.2024 başvurdum 14.08.2024 onaylandı 16.08.2024 yazı ben direk vergi dairesinden başvurduğum için beni aradılar yazıyı elden teslim aldım firmamın digital vergi dairesi tebligat adresine gönderildi şahsi digital vergi dairesi tebligat adresine gönderildi aynı gün işten çıkışımı verdim sgk başvuru yaptım emeklilik için 20 sinde tahsis numaram geldi allahın izni ile ilk maaşımı 22.09.2024 alacağım rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah

Üst Alt