Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

İyi akşamlar arkadaşlar şubat ayında %42 süresiz raporumla vergi indiriminden emekli oldum. Sgk kontrol muayenesi için sevk etti raporum %19 düşürdü hastane bende itiraz ettim hakem hastaneye sevk etti il sağlık müdürlüğü ve hakem hastane %44 rapor verdi süresiz ve ben raporu temmuz sonu sgk teslim ettim. Ve bu ay maaşım yatmadı kestiler aradım sgk raporun ankaraya onaya gittiğini söylüyorlar sonuc nezaman belli olur ve ne olur başına böyle birşey gelen varmı cevaplarınız için teşekkür ederim.

kaya46
Sende bendensin, mart emekli Eylül maaş kesildi benimde. Benim evraklar 14 temmuz da Ankara gib e ulaştı.
E devlet Dys ekranından kontrol edicez ara sıra.
6 ay önce sorsaydın 2,5-3 ay içinde kontrol muayenesi sonuçları, 5-5,5 ayda vergi indirimi sonuçları geliyordu.
Bana göre en az 3 ay daha bekliyecez.

15 mart-15 Haziran arasında fazla başvuru olmadığını varsayarsak.

Daha önceden bunlar ile ilgili sgk da yolsuzluk olması nedeniyle sgk müfettiş tarafından kontrol muayenesine sevk edildik

kaya46
Vergi indirimin süresiz miydi. Benim rapor süresiz, vergi indirimi 1 yıl süreli geldi. Sgk da 1 yıl sonrasına kontrol vermiş.

Selamün aleyküm arkadaşlar diyelim sağlık kurulu raporu 39 Ankara vergi inidirimini 40 ve üzeri yapabilirmi yaparsa ne olur sağlık kurulu raporu 40 altı olduğu için engelli sayılmıyor öyle bir durumla karşılaşan oldumu.

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Akman1981 %39 sağlık kurulu raporu ile zaten engelli indirimine başvuramazsin.basvuru için gerekli kriter %40 ve üzerinde sağlık kurulu raporu olması.

Onu biliyorum verdi dairesin den baş vurulduğu zaman %20 dahi olsa Ankara'ya rapor gidiyor Ankara'nın %40 altında olan raporu yükselme gibi bir yetkisi varmı onu soruyorum.

Akman1981

Benimde Baltazar sonrası %39 da kaldı. 1 yıl süreli çıktı. Ben göndermedim ankaraya. Şubatda yeniden kurula giricem

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ankara raporu düşüreceği ve süresiz raporu süreli yaptığı gibi sağlık raporunu yükseltip süreli raporu süresiz yapabilir. Hastalıklarınızin kalıcı ve kronik olması önemli ama elden vericekseniz vergi indirimi kağıdını yüzde 40 üzeri olması gerekiyor Ankaraya gitmesi için ama hastane gönderirse yüzde 10 dahi olsa ankaraya gider ama su farkı unutmayın ankarada heyet sadece 2 defa kontrol eder sistematik olarak yüzde 10 rapor aldınız ankara gitti tekrar rapor aldınız ve oda düşük ise birdaha vergi indiriminden yararlanamazsiniz en iyisi raporu elden vergi dairesine vermektedir böylelikle kac ile verdiğinizi bilirsiniz ve garantiye alırsınız

Mert009
Tamam anladım iyiki geçen yıl aldığım raporu göndermemişim bir arkadaş ta 39 almış hastane Ankara ya göndermiş bir daha gireceğim diyor söyleyeyim kişisel başvuru yapsın o zaman teşekkür ederim.

Benim anlamadığım birşey var yok mu yardımcı olacak konu hakkında bilgisi olan. annem heyete girdi ama bize hiçbir şey söylenmedi ne olacak şimdi? Sadece size mesaj gelecek dendi başka bir şey yok.

nazli01

Şimdiki raporlar e rapor olduğu için e nabız ve edevlette görünüyor genel olarak heyete girdikten sonra 30 gün sonra mutlaka onaylanması gerekmektedir ben ve çocuğumun ki 15 gün sonra e nabız da göründü oradan bakın yoksa hastaneyi arayın maksimum süre 30 gündür Rabbim herkesin yardımcısı olsun inşallah.

Kocaelinden eviss e giremiyorum. Kocaeli den girilebiliyor mu. Giriliyorsa adresi nedir
E devletden de bişey göremiyorum

Mert009

Benim raporumda 39 da kalmıştı. Ankaraya göndermedim. Hastane de göndermemiştir sanırım. Gönderip göndermrdiğini de bilmiyorum. Kronik hasralıklarım var. Raporlu ilaç kullanıyorumm. Boynumda boyun fıtığı ameliyatından 3 tane protez var. 39 da kalan raporu ankaraya göndermeli miyim. Ankarada 40 a yuvarlıyabilirler mi. Hastanenin gönderip göndermediğini nerden görücem.

Gülsüm yıldırım
Hastane direk Ankara ya göndermez baş vurduğunuz vergi dairesi ne gönderir oraya soracaksınız kişisel müracaat idi ise hastane raporu size verir vergi dairesine siz teslim edersiniz.

Akman1981

Evet kişisel başvuruydu. Raporu bana verdiler. Rapor tarihi 16 ağustos. Ama raporum 39 da kaldı. Bu şekilde göndersem ankarada 40 a tamamlanır mı.

Gülsüm yıldırım

Ankara'nın yükselteceğini pek sanmıyorum ama yinede siz bilirsiniz benimde geçen yıl %38 idi bu yıl %50 farklı bir rahatsızlık çıktı bir de geçen yıl verilen %17 fizik tedavi %3 göz olan 20 puanım silinerek ben %80 üzeri bekliyordum %60 verildi balthazart toplamı %50 olarak Haziran da gönderdik bekliyoruz bakalım mantıklı olan bu şüreçte tekrar kurula girmek yinede siz bilirsiniz.

Akman1981

Bende yükseltildiğini bilmiyordum. Mert009 böyle yazmış. Şubatda yeniden kurula girmeyi planlıyordum

Aralik 3 ten beri beklemedeyiz boyle zulum gorulmemistir ayip ya nasil sosyal devletiz ankamis degilim

Yanlış anlamayın ama ben 2 aydır bekliyorum 9 ay 10 ay bekleyenlerin yerinde olsam atlarım otobüse Ankaraya giderim işimi yaptırmadan dönmem lütfen beni yanlış anlamayın vicdanen rahatsız oldum teşekkür ederim

Arkadaslar daha önce çıkardığım vergi indirim yazısına nasıl ulaşabilirim. Birde raporum e devlette gözükmüyor. E-devlet ortamına aktarılması için nereye müracaat etmem lazım

ErzincanLee
Vergi indirimi yazını son işyerinize e-tebligat olarak gelmiştir,ordan isteyebilirsin. Oradan ulaşamaz iseniz vergi dairesine başvurun ordan alabilirsiniz.

atilla3500

Teşekkür ederim. Bir kurumda taşören olarak çalışıyorum sirket değişti o yüzden sordum. Muhasebeci yazı olmadan indirim uygulanmaz dedi. normalde bu işlerin otomatik olması lazım hep yazı pesinde mi koşalım anlamıyorum cevabınız için teşekkür ederim.

Üst Alt