Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Bilinçsiz iş yapmayın danışman birinden yardım alınız yoksa vergi indirimi hayaliniz suya düşer bunun bi limiti ve kuralları var kafanıza göre vergi dairesine kağıtlar gitmez 2 çeşit vergi indirimi var heyete girer hastane ankara gönderir sonuç çıkar yada heyete girer hastaneden elden raporu alır gerekli evrakları tamamlayıp en yakın vergi dairesine verip ankaraya gönderirler Sonuçlar Evisden veya E devlet GIB üzerinden çıkar GIB üzerinden dilekçelerim bölümünden raporunuzu ve çalıştığınız yerin iş kayıt raporunu görürsünüz heyete girme hakkınız 2 dir ve vergi indirimi hakkınızda 2 dir bu haklar kaybolursa yeni bi kanun çıkana kadar yararlanamazsiniz o yüzden bi danışmana danışıp yolunuzu ona göre çizin. Bu arada bu hafta Kasım aralık komple bitecek kesin bilgi hakkınızda hayırlısı olsun

Mert009

Heyete girme hakkınız 2 dir ne demek istediniz anlamadım. Ben kendi talebimle kurula girdim 2019 da %10 aldım 2020 ağustosda %39 aldım. Kurul sonucu raporlar elden bana teslim edildi bende ankaraya göndermedim. Şubatda yeniden kurula giricem. Giremez miyim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Mert009
doğru biliyor olabilirsiniz ama bende engelli başvuru hakkı senede 2 diyeyim
2 hakkın olacak diye bir şey olabileceğine inanıyor olamazsınız 2 kere girdiniz sizde allah korusun 100% raporluk bir hastalık meydana geldi vergi indirimi verip raporunuzun hakkinizin dolduğu söylenip basvuramiyacaginiz sizce söylenebilir mi?

Ben Dilekçemi 2 eylülde verdim. 25 gün oldu.
Zaten emeklilik hak edişler dilekçeyi verdigin aydan sonraki ayın biridir. Ben 2 eylülde verdim, hak edişim 1 Ekim. Yani eylülden kalan 29 günü ve ekimin tam maaşını verecek bana.
Maaşı tahsis nosuna göre baglıyor, benimki 9 la bitiyor. Yani her ayın 17,si.
Emekli maaşları çalışıyorkenki gibi degil. Çalışırken 1 ay çalışıp maaş alıyoruz, emeklilikte giren ayın maaşını alıyoruz.
Başvuru yaptıgın ay içerisinde haber bekleme, bir sonraki ayın girmesi lagzım.

Tahir özböler

öncelilikle hayırlı olsun kardesim allah yedirmek nasip etsin
5510 Sayılı Kanunun 4/a bendi(SSK) kapsamında çalışanların emekli aylığı talep tarihini takip eden aybaşından itibaren bağlanır. Yani 02 EYLÜL 2020 tarihinde aylık talebinde bulundunuz. Bu durumda emekli maaşınız 1 EKİM 2020 tarihinden itibaren bağlanır. 02 EYLÜL 2020 tarihinden itibaren emekli maaşını hak ediyor olsanız bile EYLÜL ayı için size herhangi bir ödeme yapılmaz. Emekli maaşınız talep tarihini takip eden ay başından itibaren bağlanır.
BASVURULARI mümkünse ayın 15 ile 20 si arası vermeye dikkat edin

@turkeyizmir

Vergi indirimi hakkı 2 defadır egerki hasta yüzde 100 rapor olacak şekilde hastalığı olsa vergi indirimi değil malulen emekli olur vergi indirimi aslında emeklilik için çıkan bi kanun değildi sonradan emeklilik hakkı çıkartıldı o yüzden kanun hala devam ediyor ve sadece 2 kere vergi indirimi dosyası oluşturuluyor istediğiniz kadar yararlanma Söz konusu değildir aynı şekilde heyetde öyle her sene kafama göre gireyim yapamazsınız

Bu arada emeklilik maaşı tahsis numarasına göre bağlanır e devlet DYS sistemine girin tahsis numarası hangi tarihte oluşmussa o tarihten itibaren maaş icerde birikir. Ay başı eskidendi yeni düzenleme ile tahsis numarası baz alınıyor ben 11 eylulde verdim 14 Eylül tahsis numarası ben 14 eylülden itibaren maaş almaya başlayacağım ilk maaşım Kasım 18 ama 14 eylülden itibaren toplu para yatacak

@Mert009
yanlış biliyorsunuz yanlış yönlendirmeyin %60 ve üzeri engeliniz var ise sgk üzerinden başvuru yaparsanız malulen emekli olursunuz malulen emekli ola biri çalışamaz ama vergi indiriminden emekli ola çalışabilir
çalışıyor iseniz iddaa ediyorum 6 ayda bir vergi indirimine başvurabilirsiniz benim engellilik ölçütüm yillar geçtikçe değişecek ama 2 defa hakkım olacak lütfen inanarak ispat ederek bir şeyler o savunun doğru bilgilendirin veya oraya yanlış bilgi yazmayin

[FONT=sans-serif]yine yanlışınız var başvuru tarihiniz ne olursa olsun 1 sonraki ayin başlangıcında başlar yok ben 14 'ün de başvurdum 16 gün yatacak değil[/FONT]
[FONT=sans-serif]Emekli maaşınız talep tarihini takip eden ay başından itibaren bağlanır.[/FONT]

[FONT=sans-serif]pala tesekur ederim ama kim ile makara yapacağınıza dikkat edin[/FONT]
[FONT=sans-serif]bilgi veriyorum makara yapiyorsun[/FONT]

Benim dediğim gibi 2 kere yararlaniyorsunuz diyorum hayır diyorsunuz kafanıza göre gidip yararlanma diye birsey yok emeklilik parasına gelirsek tahsis numarası verildiği andan itibaren emekli maaşın başlar sgk müdürü ile görüştüm tahsis numarası aldığın andan itibaren maaşın başlar dedi provizyon girdiğim zaman emekli gözüküyorum parayı nasıl oteki ay başlatıyorlar sgknin sitesindede öyle yazıyor tahsis numarası baz alınmaktadir diye

Ay başı maaş yatma kanunu 2018 yılı seçimleriyle beraber bitti yeni kanunda ise hangi ayda hangi günde sgk teslim ettiyseniz maaş o tarihten itibaren başlar vatandaş mağdur olmasın ve maddi zorluk çekmesin diye 5510 sayılı kanunu komple değiştirdiler

Ankara maliyeden sonuç gelene kadar raporum bitecek 1 yıl süreliydi zaten ben devlet hastahanesi sağlık kurulundan randevu aldım tekrar rapor alıp göndersem diğeri geçersiz sayılırmı bilginiz varmı

Mert009

MADDE 30 5510 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

GEÇİCİ MADDE 81 Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce 2330 sayılı Kanuna veya 2330 sayılı Kanun hükümleri uygulanarak aylık bağlanmasını gerektiren kanunlara göre aylık bağlanan malûller ile 5434 sayılı Kanunun 56 ncı ve mülga 64 üncü maddesi kapsamında aylık bağlanan vazife ve harp malûllerinden, 2330 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin ikinci fıkrasının üçüncü, dördüncü, beşinci ve altıncı cümlelerine aykırı olacak şekilde yaşlılık veya malûllük aylığı bağlanmış olanlardan, tahsis talep tarihi itibarıyla ilgili kanunlarında öngörülen aylık bağlama koşullarından prim ödeme gün sayısı veya sigortalılık süresi şartının sigortalıların kasıtlı veya kusurlu davranışlarından kaynaklanmayan nedenlerle sağlanmadığı daha sonra anlaşılanların, aylık aldıkları süre herhangi bir şekilde prim talep edilmeksizin prim ödeme gün sayısı olarak dikkate alınır. Ancak;

a) Aylık aldıkları süre, eksik hizmet süresinden fazla olanlar için, yalnızca eksik hizmet süresinin tamamlanacağı tarihe kadarki süre kullanılır. Bu kapsamda olanlar için yeni bir aylık hesabı yapılmaksızın, maddenin yürürlük tarihini takip eden ay başından itibaren kesilmiş olan aylıkları, aylıklara uygulanan artış oranları kadar artırılarak yeniden bağlanır.

b) Aylık aldıkları süre, eksik hizmet süresinden az olanların, aylık başlangıç tarihi ile aylıklarının kesildiği tarih arasında prim ödeme gün sayısı olarak dikkate alınan süre aylıklarının hesabında dikkate alınmaz.

Birinci fıkra kapsamında bulunan vazife ve harp malûllerinden, bu maddeyi ihdas eden Kanunla 2330 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinde yapılan değişiklik ve bu madde esasları dâhilinde yeniden aylığa hak kazanamayanlar hakkında, 3713 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesindeki istihdama ilişkin hükümler ayrıca uygulanır."

RESMİ GAZETE de yayınlanan 5510
Yaşlılık aylığının başlangıcı ve kesilmesi (1)
MADDE 30- 4 üncü maddenin birinci fıkrasının;
a) (a) ve (b) bentlerinde belirtilen sigortalılardan yaşlılık aylığına hak kazananlara, yazılı
istek tarihinden sonraki,
b) (Değişik: 17/4/2008-5754/18 md.) (c) bendinde belirtilen sigortalılardan yaşlılık
aylığına hak kazananlara, yetkili makamdan alınan emekliye sevk onayı üzerine görevleriyle
ilişiğinin kesildiği tarihi takip eden,
c) (Değişik: 17/4/2008-5754/18 md.) (c) bendinde belirtilen sigortalılardan her ne şekilde
olursa olsun görevinden ayrılmış ve daha sonra başka bir sigortalılık haline tabi olarak çalışmamış
olanlar ile kontrol muayenesi sonucu aylığı kesilenlerden yaşlılık aylığına hak kazananlara ise
istek tarihini takip eden,
ay başından itibaren aylık bağlanır.
Aylığın ödenmesine başlanacağı tarihte hastalık sigortasından geçici iş göremezlik
ödeneği almakta olan sigortalının yaşlılık aylığı, geçici iş göremezlik ödeneği verilme süresinin
sona erdiği tarihi takip eden ay başından başlar. Ancak, bağlanacak yaşlılık aylığı geçici iş
göremezlik ödeneğinin aylık tutarından fazla ise, aradaki fark birinci fıkraya göre tespit edilecek
tarihten başlanarak verilir.

Subatmi.kasimlar aralıklar olduğu gibi duruyor.subatlar ancak 2021 Şubat'ta oda belki

Herkese iyi haftalar. Güzel haberlerle dolu bir hafta olması dileklerimle.

Şubattana da 20 şubat diye onay gelmişti
Bence ekim ayında (şubatlar ve Martlar gelir)
Kasım ayında (Nisan, Mayıs ve Haziran gelir)
Aralıkta (Temmuz ve Ağustosa başlarlar)

İnşallah dediğin gibi olur.benim 6 Ağustos beklentim bu gidişata göre Mayıs 2021.ya ben çok kötümserlim yada sen çok iyimsersin

10 şubat ta gönderdiğim raporumun bugün itibari ile süresiz onaylandığını öğrendim.fakat yazımı yazacak kişi evden çalıştığı için yazımın bilir iki gün içinde vergi dairesine ulaşacağını söyledi.hastaliklarim uyku apnesi şeker bel boyun fıtığı tedavi ile kısmen düzelen depresyon. Yüzde 70 süresiz gitti aynen onaylamış dedi emine hanım.psg raporumu vergi dairesine vermemistim .sonradan gondermistim. Bekleyen herkeze sabırlar..gerçi hala inanamıyorum sevinçten.kagıdıda elime almadan.hepatit b var bide

10.12.2019 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor - konumunda beklemeye devam şaka maka 1 seneyi devireceğiz herhalde bu gidişle

Arkadaşlar polemik olsun diye yazmadım ama istisnalar hariç Şubat sonuçları 2021şubat ayına kadar çıkar sanıyorum

Sonu 59 la biten telefondan emine hanımla görustum..numaramı aldı 11 de dönüş yaptı bana .

Üst Alt