Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Arkadaşlar cimer 'den gelen yazıyı paylaşımım

Burda başvuru no ve başvuru tarihi var gayet resmi

Size gelen yazı boylemi

Miyako

Benimde bundan önce 3 tane şikayet başvurusu böyle cevap geliyordu ama son yaptığım iki şikayette başvuru no ve tarih yazmıyor
15/05/2020 14:26:21
T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına (Ceyhun Atuf Kansu Cad. No:122 Balgat/Ankara) yapmış olduğunuz Başvurunuza konu olan 03.12.2019 tarihli ve 274508 sayılı başvurunuz Başkanlığımıza intikal ettirilmiş olup, raporunuz sırasına göre Merkez Sağlık Kurulunca değerlendirilip sonuçlandığında Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı aracılığıyla iş yerinize ve tarafınıza bilgi verilecektir.
Ayrıca Başkanlığımıza yapılan başvuruların daha hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasını teminen gerek mevzuatsal gerekse sistemsel çalışmalar yürütülmektedir.
Bilgilerinize sunulur.

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI > ENGELLİLİK TESPİT VE DERECELENDİRME MÜDÜRLÜĞÜ
Buda son şikayetin gelen sonucu
Zamanı Cevap Kurum Birim Adı
25/09/2020 21:46:43
T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına (Ceyhun Atuf Kansu Cad. No:122 Balgat/Ankara) yapmış olduğunuz Başvurunuz incelenmiş olup aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek görülmüştür.
193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 31 inci maddesinde engellilik indiriminin mahiyeti ve tutarları belirtilmiş, aynı maddenin son fıkrasında da engellilik derecelerinin tespit şekli ile uygulamaya ilişkin esas ve usullerin bir yönetmelikle belirleneceği hüküm altına alınmıştır.
Vergi indiriminden faydalanmak için usulüne uygun olarak ilgili hastaneden aldığınız rapor Merkez Sağlık Kurulu tarafından 20.02.2019 gün ve 30692 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Erişkinler için Engellilik Değerlendirilmesi Hakkında Yönetmelik" eki cetvellere göre değerlendirilmektedir.
Diğer taraftan, vergi indiriminden faydalanabilmeniz için yaptığınız başvurunuz Başkanlığımıza intikal ettirilmiş olup, hakkınızda düzenlenen rapor sırasına göre Merkez Sağlık Kurulunca değerlendirilip sonuçlandığında ilgili Vergi Dairesi Başkanlığı/Defterdarlık tarafınıza bilgi verilecektir.
Ayrıca Başkanlığımıza yapılan başvuruların daha hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasını teminen gerek mevzuatsal gerekse sistemsel çalışmalar yürütülmektedir.
Bilgilerinize sunulur.

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI > ENGELLİLİK TESPİT VE DERECELENDİRME MÜDÜRLÜĞÜ

@F.T

size özelden de yazmistim nerden okuduğumu bulmak için 2 gündür araştırıyordum
aşağıdaki yazılanı okumuşum vergi dairesinin yazısında yazıyormuş 7-Hastane tarafından düşük dereceli rapor verilmesi halinde başka hastaneye sevk yapılabilirmi?

Hastane tarafından verilen raporlar Başkanlığımıza gönderilmekte olup, Başkanlığımızca sözkonusu rapor yazı ekinde Maliye Bakanlığına iletilmektedir. Çalışma gücü kayıp oranı ve derecesi Maliye Bakanlığınca tespit edilmektedir. Bakanlıkça tespit edilen işgücü kayıp oranı ve derecesi yazı ekinde çalışılan işyerine gönderilmektedir. Bu süreç tamamlanmadan yeniden hastaneye sevk yapılamaz.
yani vergi dairesi hastaneye sevk etmez ama yeni rapor çıkarıp riske giemek sizin bileceğiniz iş çünkü tekrar evrak göndermek ikisi arasında farkları da değerlendirilip hakem hastaneye sevk edilebilirsiniz iki farklı sonuç çıkarsa gibime geliyor

Süreli olarak düzenlenen raporlarda, sürenin bitmesine altı aydan kısa bir süre kalmadı halinde yeni rapor düzenlenir diyor başka bir ypnetmelikte

Merkez Sağlık Kurulu Gelir İdaresi Başkanlığı nezdinde görev yapmaktadır. Merkez Sağlık Kurulunun görevi, engellilik indiriminden yararlanmak amacıyla hastanelerden alınan raporları inceleyip, çalışma gücü kayıp oranlarını belirlemektir.

Merkez Sağlık Kurulunun çalışma şekli ve vergi indirimi için başvuracakların yapacağı işlemler bir yönetmelik ile düzenlenmiştir. Merkez Sağlık Kurulu kararını verirken, kendisine ulaşan raporların öncelikle yetkili sağlık kuruluşu tarafından verilip verilmediğine, sonra da usulüne uygun olarak düzenlenip düzenlenmediğine bakar. Raporlar usulüne uygun ise karar vermek üzere inceler. Kararını verirken raporlarda yer alan laboratuvar bulgularını, klinik muayene bulgularını, engellilik bulgularını ve konulan tanıyı ilgili Yönetmelik ekindeki cetvellere göre inceler. Kurul, raporlarda yer alan bulgular ve tanı ile Yönetmelik eki cetvellerde belirlenen çalışma gücü kayıp oranları arasında çelişki görürse resen ve nihai olarak karar vermeye yetkilidir. Ancak, kurul gerek görmesi halinde bu raporları bir daha incelenmek üzere raporu veren hastaneye iade edebilir veya başvuruda bulunanın başka bir yetkili sağlık
kuruluşuna gönderilmesini isteyebilir.

Merkez Sağlık Kurulu tarafından verilen kararların sağlıklı olması için, raporda belirtilen ve Yönetmeliğe uygun yazılması gereken laboratuvar, klinik muayene ve engellilik bulguları ile tanının açık ve anlaşılır olması gerekir. Kurul bu bilgileri yetersiz görmesi halinde ilgili hastaneden ek bilgi istemektedir.
Öte yandan başvuruda bulunan kişiler Merkez Sağlık Kuruluna birden fazla rapor ulaştırırlarsa ve bu raporların bulguları ve tanısı aynı ise Kurul bu raporları değerlendirmeye alarak kararını vermektedir. Ancak bu raporların bulguları ve tanısı farklı ise Kurul ilgiliyi bu raporların birleştirilmesi için hakem hastaneye sevk etmektedir.

Yukarıda açıklanan düzenlemeler ile yetkili sağlık kuruluşlarından alınan raporlarda belirtilen çalışma gücü kayıp oranlarının, raporlarda belirtilen bulgulara ve tanıya göre doğru olup olmadığının üst kurul olarak görev yapan Merkez Sağlık Kurulunca incelenerek Türkiye çapında aynı bulgular ve tanı için verilen çalışma gücü kayıp oranlarının farklı belirlenmemesi ve uygulamanın adaletli olması amaçlanmaktadır.

F.T
inşallah sorunuza yanıt olmuştur en azından kafanızdaki soru işaretlerinden kurtulmuş olursunuz cevaplar ile

Ben hep soru soruyorım kusura bakmayın ama bilginiz varsa bişey daha sormak istiyorum cevap verebilirmisiniz başvurduğumuz tarihten itibarenmi vergi indirimi oluyo yoksa geldiği tarihten itibarenmi

vergi indirimi dediginiz ücret manasindaysa çokta önemli bir meblağ değil aslında 1.2.3 derece 50 tl ile 120 max 210 tl gibi bir rakam başvurduğunuz tarih ten itibaren diye biliyorum çalıştığınız şirkete yazı geldiğinde toplu olarak geriye dönük verilir diye biliyorum ama sadece vergi indirimi
tabi bahsettigim rakamlar bekar,evli,cocuklu ,maas kriterlerine gore degisebilir
emeklilik ayligi için değil geriye dönük

Vergi dairesi başkanlıkları veya defterdarlıklarca yetkili hastaneye sevk edilmeleri sonucu alınan raporların Merkez Sağlık Kurulunca değerlendirilmesi sonucu engellilik indiriminden yararlandırılması gerektiği kararlaştırılanlar, rapor tarihinden itibaren engellilik indiriminden yararlandırılmaktadırlar. Evvelce almış oldukları mevcut raporları ile başvuruda bulunanlar da, raporlarının Merkez Sağlık Kurulunca değerlendirilmesi sonucu engellilik indiriminden yararlandırılması gerektiği kararlaştırılanlar, başvuru tarihinden itibaren engellilik indiriminden yararlanmaktadırlar.

Arkadaşlar 06 12 2019 konya vergi dairesine göndermiş olduğum evrağım dün elime ulaştı % 40 sürekli vergi indirimi olarak bana geldi darısı bekleyen arkadaşlara

Arkadaşlar bunlar eniyisi bir dava açmak lazım ben bir avukata gidip soracağım telefonlara bile bilerek cevap vermiyorlar telefonun fişini çekiyorlar telefondan

Dava açmak vergi indirimi kağıdının gelmesinden daha uzun ve daha yorucu olur. Kamu sektöründe idari işlerin işleyişini hangi kuruma sikayet ederseniz edin hiç bir sonuç çıkmaz devlet statüsünde çalışmış biri olarak söylüyorum hele ki pandemi zamanında esnek çalışmaya geçilmiş. Anayasada belli bir süre içerisinde gelme şartı olmadığı için hukuken suç değildir. 11 Eylül de vergi indirimi kağıdımı aldım emekliliğimi verdim bu sabah e tebligat gelmiş indirim kağıdım sistemin saçmalığına bakarmisiniz 18 gün sonra tebligatı geliyor. Dediğim gibi Kasım Aralık gönderdiğiniz vergi dairesine gidin vergi indirimi bölümüne çıkıp peşini bırakmayın. Size güzel biz söz bırakayım altına ;
Eğer bir şeyin olmasını istiyorsan, biraz gürültü yapsan iyi olur.

Malcolm X

Geçen hafta onaylanan evrağımın İzmir e gönderildiğine eminim ama malesef izmir evis sitemine girmedi 2 kere ulaştım İzmir vergi diresine görevliye diyorum ki evrak gelmişmi Ankaradan bakarmısınız .Şimdi ona bbakmam 5 dakika alacak vaktim yok bakamam diyor. Ankar göndermemiştir diyor ve kapatıyor.
Yani Ankaradan onay aldıktan sonra Evis e düşmesi için de bi 10 gün bekleyeceğiz anlaşılan

artichoke
Eğer emeklilik dilekçesi vereceksen bu aya ait son iki gün. Git vergi dairesine iste evrağı olmazsa. Gelmişse eğer boşuna 1 maaş kaybetme.

atilla3500

Evis de görmeden gelme diyorlar.Ne zaman girilir diyorum birkaç gün içinde girilir dediler. Ama lütfedip Ankaradan evrağın gelip gelmediğine bile bakmadı.Ben bu ayı da pas geçerim herhalde yılbaşından sonra veririm dilekçemi

Devletin hangi işi hızlı oluyor ki cenaze işlerinin dışında her şeyi aynı gün içinde hallediyorsun

vergi dairesini aradim yooookkk arkadas angaradan netice cikmamiis dedi.Yaa bence oyle zan ediyorum ki hani çay molasi oluyor ya calisirken bunlarda durum tam tersi cay keyfi surekli arada 2 defa 15 dk is molasi oluyor ondan oluyor ben ce yani

Serkan kardeşim sormustun bilgelendir diye bugün tekirdağdan vergi indirimini yazısını alıp sigortaya başvurdum. Darısı tüm bekleyen arkadaşlarımız ın başına hala inanamıyorum.bekleyen herkezin gönlünce olsun herşey.saglikla kalın ..🤗🤗🤗🙏🙏🙏

kendinizi ve bizleri yerin altina sokmayin engelli olmak demek 5.sinif vatandas anlamina gelmiyor engeliniz ne ise engelinizi asmaya calisirsaniz sizin icin daha iyi olur hem ruhsal hem fiziksel ne oldum değil ne olacağım demelisiniz profosyenel spor önceden yapıp bundan sonra yapamayacağınız anlamına gelmez cok çalışmak ile her sey basarilabilir

kendinizi birakirsaniz daha kotu olacaktir ben buna inaniyorum zaten sihirbaz yada sizi tedavi edecek biri degilim herkesin hastaligi kendi için büyüktür
bendede romotaid artrit
mitral kalp yetmezligi
sol ventrikül hipertrofisi
dizlerde ganartroz
dizlerde menisküs
diz yerleşim bozukluğu
koroner arterde plak
hipertansiyon
kolesterol
şeker
var ama kendimi bırakırsam bu hastalıkların beni bitireceğini de biliyorum hayat her şeye rağmen yaşamaya deger

49serkan
romotaid artrit mutlaka görmüşsündür el ayak gibi küçük eklemleri tutan hastalık ilerki evrelerde parmaklar yamuluyor yada organ tutulumlarina neden oluyor

bence sene sonuna kadar raporlar hızlanacaktır hükümet zor döneminde her yerden çok baski var

10 gündür ankarayı ben düşüremedim telefonu düşüren arkadaşlar nasıl duşuruyor anlamış değilim

Üst Alt