Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

hangi ay doğum 5450 gün istiyor olması gerekiyor
25 yıl, 51 yaş ve 5450 gün şartlarınız var.
normal emeklilik icin

1970 doğumlu iseniz 2021 8 ekimde emekli olursunuz o zaman tabi sigortaya giriş tarihi de önemli 1988 ise 8 ekim 2021 dir

İlk sigortalı olduğu tarih 24 Kasım 1989 ile 23 Mayıs 1991 arası olanlar 25 yılı tamamlamaları ve 5525 gün prim ödemeleri ve 52 yaşını tamamları halinde emekli olmaya hak kazanırlar.

Bunlar sirtini devlete dayamis seni beni takarlarmi yaziklar olsunki bunlari denetlemeyen devlete haklarim haram zikkimnolsun

Bana ve size yapılanları unutmayın. Sandıkta hesabını görün. 2023 de bizim evden 4 oy çıkacak, hem bir eyt'li hemde engelli mağduru olarak tepkimi koyacağım. Belki burda yazılanlara denk geliyorlardır, görmüş olsunlar.

turkey izmir
Sgk uygulamadaki emeklilik dilekçesi öncesi gösterilen abo2 oranı, engelli vergi indirimi ile %60 çekiliyor. Bu da maaşa pozitif bir artısı var.
Örneğin emekli olmadan uygulamada görülen maaşımla, ertesi ay bağlanan maaşım arasında 220,00 TL gibi bir artı bir fark oldu bende.
Tabiki nihayi olan sgk nın vereceği miktarıdır. Ama 2000-2008 arası yatan primler de yüksekse bir miktar farkediyor.

SGK 'nın ne zaman emekli olurum sitesine baksın orada yazar ne zaman emekli olacağı.

@turkey izmir simdi ben ulusal yayın yapan bir gazetede gazeteciyim. Bizlerde eski adıyla 1475 sözlesmesi ve 212 basın is kanunu var. Kadro olarak 1475 çalısanıyım. 212 kadrosu yapılmadı. Bu ne deke (sarı basın kartı sahibi olmak) anlamına geliyor. Buna hakkım var mı? elbette var. Künyede ismi olan birisiyim. (sarı basın kartı ve 212 kadrosu yapılması için yeterli bir sebep). Simdi emeklilik maaşı hesaplattırdığımda 2850 gibi bir rakam çıkıyor, ama şayet kadrom 212 olmuş olsaydı, bu rakam 4500 ve üzeri olacaktı. Sgk aracaılığı ile hizmet tespiti yapabilir miyim? Ya da dava mı açmam gerekiyor.

Arkadaşlar benim dediğim gerçekleşti 11 Eylulde verdiğim emeklilik maaşım 11inden itibaren icerde param birikmiş kağıtlarım geldi maaş bağlanma tarihi 1 Ekim yazıyor ama icerde biriken maaş 11 eylul itibari ile miktarı yazıyor aradım 11 eylulden icerde birikiyor dedi 1 ekimde sgk maaş bağlıyor dedi verdiğiniz günden itibaren para icerde birikiyor

atilla3500
aynen 2008 yatan primler önemli hesaplamada çok fark eder 2008 oncesindeki yatan primler ile biri %60 tan hesaplanirken 2008 abo kanunundan sonra işverenlere gün dogduruldu aynı işçiye daha az prim yatırdılar devlet sadece işverenler için var halk için yok

ender eren sizin işler baya bi karışık 2002 de bi kanun çıkarmışlar sizin işleride baya karistirmislar aslında 212 ye tabi olduğunuzda yıllık 90 gün yıpranma falan da varmis bir danışmana hesaplatirsaniz daha iyi olur sizin için

Google ne zaman emekli olurum diye yazınca açılan sayfaya bilgilerini gir abi orada tarihi yazacak sana.

turkey izmir

aynen yıpranmayı kaldırdılar. 12 ay çalışıp 15 ay yararlanıyorduk... onu da aldılar elimizden. tesekkürler

Basın kartı ya da resmi adı ile sarı basın kartı, basın yayın sektöründe çalışmakta olan ve belirli özellikleri taşıyan özel bir meslek kartıdır. Sarı, Sürekli Basın Kartı ve Basın Şeref Kartı olmak üzere 3 türlüdür. Bu kartı alabilmek için yayın sektöründe çalışıyor olmanız yetmemektedir. Bunun yanında belirli şartlara da haiz olmanız gerekmektedir.
siz almak için başvuru yaptınızmı bunu da cumhurbaşkanı onayliyormus artik

turkey izmir

sarı basın kartı alabilmek için 212 kadrosunda olmak gerekiyor. Ama gazete 212 kardosu yapmıyor. Yasa ihlali yapılıyor yani kısaca. 212 davalarındazaman aşımı yok. her isteidğim zaman dava açma hakkım saklı. Bir de biliyorsunuzdur, 212 kadroda tavan sınırlandırması yoktur. 20bin maas alıyorsanız 20bin üzerinden yatar sgknız. İzinleri 45 gündür. yani her türlü hak kaybı var. Normal tazminatımı da etkileyecek bir durum.

Benim şafak karanlık mayıs 2027 emeklilik.7800 gün prim ödedim ödedikçe ilerde alıncak emekli maaşı düşüyor. Yaş haddi dışında tüm şartlar tamam. Ben eşim için bekliyorum. iş kurma planlarım var şuan çalışmıyorum.

ender eren y
yatan para önemli değil tavan denen bir şey var şirket ile anlaşıp aylık 8 gün yüksek prim göstertin emekli maaşınız yükselir

Endereren
212 için değil ben sizin için yazdim
aylık 30 gün değil de 8 gün gitmiş gibi yüksek prim maasi yükseltir

işverene çıkarılan yasalar sayesinde calisanlarin elinden hakları alındı

Ankaranın söylüyecek yalanı kalmadı valla ben pazar gününe tren biletimi aldım pazartesi Ankaradayım Allah kısmet ederse

arkadaşlar şimdi ankarayı aradım kalem müdürünün sekreteri ile görüştüm. söylediği şuanda kurul haftada bir bazen iki haftada bir toplanıyormuş. çözüm içinde ortak bir karara varılamıyormuş. üstü kapalı bir şekilde işin yavaşlatıldığını söylüyor.

Üst Alt