Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Sana red kararını gönderen yere şöyle bir dilekçeyle itiraz et (Danıştay kararının da çıktısını al ve dilekçeye ekle):
....'na

tarih

... tarihinde sakatlıktan dolayı vergi indiriminden yararlanmak için kurumunuza yapmış olduğum başvuru, yetkili hastanenin vermiş olduğu %58 oranındaki işgücü kaybı oranını gösterir rapora rağmen reddedilmiştir.

Yetkili hastanenin %58 olarak belirlediği işgücü kaybı oranımın Kurumca %24'e düşürülmesinin, halen yürürlükte olan subat 2019 tarihli Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'le bağdaşmadığı, iş bu sebeple vergi indirim başvurumun Merkez Sağlık Kurulu'nca yeniden değerlendirilmesini ve %58 işgücü kaybı oranımın onanmasını; %24 işgücü kaybı oranı olduğunda ısrar edilmesi halinde ise Hakem Hastanesine sevkimin yapılmasını; aksi halde "Sakatlık Oranının Tesbitinde Uygulanacak Usul"üne ilişkin olarak Danıştay'ın (EK 1) vermiş olduğu, "Adı geçen Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren alınacak olan sağlık kurulu raporlarında, bu Yönetmelik hükümlerinin esas alınacağı açıktır. Anılan Yönetmelik ise özür oranının yüzde olarak belirleme yetkisini Ek listede yer alan hastane sağlık kurullarına tanımış olup, sağlık kurulu raporlarında belirtilen teşhise göre özür oranının yüzde olarak belirleme konusunda Merkez Sağlık Kuruluna bir yetki vermemiştir." kararı çerçevesinde hukuki sürece başvurmak durumunda kalacağımı arz ederim

EK 1: Danıştay Kararı (4. DAİRE - E. 2000/3457 - K. 2000/4508 - T. 06.11.2000)

adın soyadın
imzan
tc kimlik numaran
adresin
telefonun
attigim dilekçe alintidir

serkan kardeşim moralinizi bozmayın yasal haklarınızı sonuna kadar kullanın.iyi haber beklerken bizde üzüldük durumunuza.hakkınızı alacağınıza inancımız tamdır.profosyonel yardım almaya çalışın.peşini bırakmayın.sevinçli haberinizide bekliyor olacağız işallah...

49serkan
Gerçekten çok üzüldüm senin rapor balthazar haliyle mi yüzde 58 di çünkü psikiyatri balthazar formülüne girmez baska hastalıklar heyette değerlendirilir Malulen emeklilikte psikiyatri değerlendirmeye alınır. Sen yüzde 41 den değerlendirmeye alındın oda balthazar hesaplandı yüzde 32 31 lere düşürüldü Ankarada vergi indiriminden raporu düşürdü yüzde 25 yaptı gönderdi

Merhabalar arkadaşlar, öncelikle herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ben de raporumu 20 04 2020 de ankaraya gönderdim.bekliyoruz.

Arkadaşlar bu arada ben 1 saat önce ankara dikmen vergi dairesinde idim neslihan hanım diye bir bayan ilgilendi ta beraber müdürün yanına kadar beraber gittik müdür önündeki dosyalara baktı yoktu dosyan kesin onaylanmıştır dedi yazım aşamasındadır dedi o dosyada yüzyüz evde çalışan bir memurun masasındadır dedi 2 haftaya kesin gelir dedi adımı ne aldı müdür bizzat ben kendim ilgileneceğim dedi

Endereren benim raporum yüzde 64 ile gitmişti ilk başvurduğum zaman psikiyatri vardı red geldi 1 sene sonra tekrar girdim psikiyatri girmedim ama ayağım kırıldı yüzde 68 aldım raporumu yüzde 52 yaptılar onayladilar şunu öğrendim psikiyatri vergi indiriminde kabul edilmiyor malulen emeklilik başvurusunda kabul ediliyor Vergi indirimi ile malulen emeklilik farklı işlemler neden onaylamıyor bilmiyorum

Serkan geçmiş olsun üzüldüm benimde %58 uyku apnesi %35 tansiyon %20 psikyatri %20 verdi %75 toplamda ama %58 e düşürdüler o zaman bendede pskiystri var banada red gelir o zaman

Onbaşı76

sizin oranınızı düşürmemişler sizin balthazard formülüne göre hesaplanmış birden fazla hastalık olunca hesaplama değişiyor. olsa olsa sizin 48 olur en düşük

yapılacak sey belli... sorman hata... sevk etsinler hakem hastaneye. sorun var mı?

49serkan

bana sorarsan tanıdık birini bul idareten sigorta yaptır ve hakem hastaneye yönlendirsinler başvuruyu yapınca da sigortadan çıkış yaparsın

Normal emekliliğine çok yoksa hiç uğraşma değmez.benim normal emekliligime 33 ay var.bu isler 10 ayı bulur.oranim yüzde 54 eğer red cevabı gelirse hiç ugrasmam

fatihdalma

iyide fatihim şimdi benim meşhur baltazara göre hesaplammis mi oluyor gerci 9 ayda 4 tane boyun fitigi ve prostat cikti hay masaAllah

Özür dilerim.dogrudur hepimizin psikolojisi bozuk çok uzun ve sıkıcı bir süreç.ben şahsen pişman oldum basvurduguma

Bugün 3259 nolu telefonu 125 kez 3294 nolu telefonu 25 kez aradım aradığınız abone cevap vermiyor dinlediğimiz ses bu insanları biride bensem bukadar aciz durumda bıkardınız çalışan yönetenler allah da sızı bıraksın ne güzel memleket

itiraz edip tekrar rapor alin size itiraz dilekcesi ornegi attim maaş bağlanana kadar engelli ayligina basvuru yapin akmasada damlar

49serkan herkeze selam serkan abı buyuk gecmıs olsun cok uzuldum aylarca takıp edıyorum serkan abı hakem hst abı dava acarsan yıllarca surer facebok bı arkadas yazmısdı bulursam gondercem sana hakem hst ankara malıye derken 1seneyı bulur he buarada hakımde hakem hst sevk edebılırr bunuda unutmamak lazım

itiraz il sağlık müdürlüğüne size göre düzenledim inceleyin diğer sayfada yada dilekçe yazabilecek biri var ise yazdırıp itiraz edin yazılanlar gibi bir şeyler yazmanız gerekiyor dilekçe ile müracaat şart

Hakem hastanenin vereceği rapor kesin rapordur. Ankara bunuda düşüremez herhalde. Engelli aylığı için kaynakamlığa başvuruda bulun abi daha doğrusu bizim burada kaymakamlık binası içinde vakıflar genel müdürlüğü var biz oraya müracaat ettik. 567tl bir maaşı var faturaları karşılıyor çok şükür. Seni biraz olsun rahatlatır.

49serkan
Şimdi şu var ama senin raporunda psikiyatri hariç yüzde 41 lik olan hastalık balthazar formülü ile mi 41 yoksa formülsuz mu 41 psikiyatri vergi indirimine girmez hakem heyetine itiraz edersen bisi değişmez çünkü oran yine düşecek mahkemeye gitsen 2 yıl bulur sgk mahkemeleri çok uzun sürüyor sonuçlanması. Bana kalırsa itiraz et hakem heyetine ama tanıdık bulup sgk göstermesi gerekecek sana

49serkan

ise girip itiraz edip raporu alıp vergi indirimine tekrar başvurun sonra işten çıkıp engelli aylığını araştırıp başvurun engelli aylığını calisan alamaz
Sağlık kurulu raporu ile en az yüzde 40 engelli olduğu tespit edilen kişiler engelli aylığı alabilirler. Engellilik oranına göre engelli aylığının miktarı değişir. Engelli aylığı alacak kişinin 18 yaşından büyük olmalidir
Gelelim yeni düzenlemeye; yüzde 40 ila 69 engellilik oranı bulunanlara 1.059 TL, %70 ve üstü engellilik oranı bulunan ve başkasının bakımına muhtaç olanlara ise 1.589 lira aylık bağlanıyor. Eğer engelli 18 yaşın altında ise, bu kez aylığı yakınları alıyor.

49serkan yalnız değilsin benimkinde %58%35 düşürdüler sen maaş almıyorsun benimki sgk dan gitti aralıktan beri maaş almıyorum bir umutla beklerken sonu hüsran ama yılmak yok yola devam ne yapılması gerekiyorsa yapılacak

tablo 4/1 4/2 ye gore balthazard %41 +17 =58 olani
%24 e düşürülmüş zannedersem

49serkan

onlar talep edince randevu vermemezlik durumu olmaz. ama bekleme süreci sil bastan devam eder diye dusunuyorum

Üst Alt