Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

49serkan abı buldum makaleyı

VERGİ İNDİRİMİ
Arkadaşlar böyle bir başlık açtım vergi indiriminden madur olan bir çok arkadaşımız var ,hastanenin verdiyi raporu ankara düşürüyor ve bir çoğumuz bu yolda çok yoruldugumuz için vazgeciyoruz .merak etmeyin adalet hala tecelli ediyor dava açın peşini bırakmayın .kendimden örnekle ,hakem hastanesinden %40 sürekli engellidir kararına rağmen Ankara %25 düşürdü evet biraz paranız gidecek ama adalet yerini bulacaktır benim gibi hemen bulundugunz ilde vergi mahkemesine başvurun. Vergi mahkemesi ankara merkez sağlık kurulunu haksız bularak lehime karar verdi ,merkez sağlık kurulu ise davayı istinaf a taşıdı, istinaf vergi mahkemesinin verdiyi kararı onadı ve karar ı lehime kesinleştirdi
abı vergi mahkemesı isninaf vs de toplamda 4 5sene surermiş

Serkan abi senin emeklilik yakın değilmi abi 2021' şurda ne kaldı. Hiç bunlarla kafanı ağrıtma derim.

Arkadaşlar psikiyatri vergi indirimine red gelmez. 1 yıl süreli kontrol gelir ardından sürekli olarak onaylanır. Ben yanlış biliyorsam hangi kaynakta vergi indirimine dahil olmayacağı konusunda bilgi var aydınlatırsanız sevinirim.

49serkan bencede abı busaaten snra dava fılan kasma boş yere stresli sen gıt hakem hst sonrası Allah kerim hakkında hayırlısı olsun

Hayır bakın şimdi psikiyatri hastalığı kesinlikle hesaplanmaz demiyorum psikolojik olarak alınan raporun balthazar formülünde hesabi yüzdelik olarak dilimi değil de ruh hastalığının fiziki olarak sana etkisi hesaplanır mesela psikolojik rahatsızlığın var bunun sonucu beyinde istemsiz oluşan hareketleri tetikliyor mu gibi fiziki etkilemiyorsa oran hiç olarak sayılır psikolojik rahatsızlığın hesaplanması bu şekildedir kullandığın ilacın dozundan ve reçete türü önemlidir

49serkan

ustad Allah büyüktür sağlığın sıhhatin iyice olur ins
Allah gönlünüze göre verir inş
bende çok umutlu değilim ama Allah sağlık versin diyorum
ama hakkını aramakta yarar var

Bugün nihayet öğleden sonra evis te görebildim onayımıŞükürler olsun.
Temennim burada sonuç bekleyen tüm arkadaşlarımın bir an önce hayırlı haberler almaları.

atilla3500

%42 süresiz gitti aynı şekilde onaylanmış. Uyku apnesi ve hipertansiyon.
Bu arada cok fazla merak edilen bir konu uyku apnesinde Psg ölçüm raporu olmassa onay alırmı diye merak eden arkadaşlar için.
Eğer hastane rapora PSG DERECESİNİ VE KRONİK olduğunu uzun süredir devam ettiğini yazarsa sanırım psg olmadan da onay alıyor çünki ben psg raporunu ilk basvuruda gondermemiştim.

49serkan

Merhaba.Ben emekli oldum ama ikinci raporumla,ilk raporumu 59dan 32ye düşürdüler.Sonraki süreçte il sağlık müdürlüğüne giderek üniversite hastanesine sevk aldım 55 oran verildi onuda 42ye düşürdüler o şekilde emekli oldum.Seninde yapacağın bu şekilde olmalı,psikiyatri dışında net oranlarla yani maliyenin düşüremeyeceği şekilde oran alabiliyorsan psikiyatriyi karıştırma diğer bölümlere git.Bende zamanında şuan senin yaşadıklarını yaşadığım için paylaşayım dedim er yada geç hak alınır yılmayın arayın hakkınızı....

Benim Raporum: Devlet Hastanesinden

Engelli Vergi indirimi müracaat yapıldı. Eylül 2020 sonunda “ Rapor Bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor” yazıyor.

Bakanlıkta ne gibi işlem yapılacak ve Rapor neticesi ne zaman gelir?

Son düzenleme:
49serkan
Serkan kardeş eğer elindeki rapor süresi 6 ayı geçmiş ise hiç itiraz etmeden yeniden rapor alabilirsin ve sıfırda vergi indirimi için müracaat edebilirsin

49serkan
Rapor vermeye yetkili bir hastane olması yeterli ben Üniversite hastenesi olan hacettepeyi seçtim Ankara da.

49serkan
Hastanelerin sağlık kurulları çalışıyor sen seçtiğin bir hastanenin sağlık kuruluna müracaat et eski raporunu da götür tekrar rapor çıkartmak istiyorum de.. bu kadar

49serkan

İl sağlıktan sevkini aldıktan sonra 1 hafta 10 gün içerisinde hastaneye gidip randevunu oluşturabilirsin.

49serkan
Resmi Gazetede yayımlanan 20 Şubat 2019 tarih ve 30692 sayılı Erişkinler için Engellilik Değerlendirmesi Hakkındaki Yönetmeliğin madde -11- 4 Yeni bir engel durumunun ortaya çıkması veya mevcut engellilik durumunda bir değişiklik meydana gelmesi hâlinde, bireyin talebi ve ilgili branş hekiminin sağlık kuruluna sevki uygun görmesi üzerine süre aranmaksızın engellilik durumu yeniden değerlendirilir ve yeni rapor düzenlenir " madde 12- 5 "Hakem hastane kararı ile süresinde itiraz edilmeyerek kesinleşen rapor hakkında aynı gereksinim alanı ile ilgili yeni rapor başvurusu en erken altı ay sonra kabul edilir" hükmüne yer verilmiştir.
KANUN BÖYLE DİYOR

Arkadaşım moralini bozma benimde süresiz raporumu eksik evrak deyip sevk ettikleri hastanede %30 düşürüp 5 yıl süreli verdiler il sağlıka itiraz ettim 10 gün içerisinde belirledikleri hastaneden senin adına randevu oluşturup hakem hastaneye gönderiyorlar yeniden heyete giriyorsun.

artichoke @ atilla3500 merhaba kontrol muayenesinde uyku apnesi raporunu hastane sgk ya gonderiyormu yoksa biz alip sgk ya da rapor kalemine mi vermemiz gerekiyor malum psg raporunu Ankara istiyor eksik evraktan donmeyelim ? Konu hakkinda yorumlarinizi bekliyorum

Üst Alt