Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

serkan gecmis olsun .bu zor bir durum yarin bizede aynisi cikabilir boyle sonuc.Bu sistem olmaz olsun.

Yani diyorsunki hakem hastanesini iste. Yeniden rapor cıkarsammı arada vergi indirimi sonucuna ister itiraz edin ister etmeyin her türlü hastaneye tekrar gidip engelli raporu almanız gerekiyor vergi indirimi almak istiyorsanız ama yok ben engelli emekli olmak istemiyorum diyorsanız raporunuz zaten geçerli sadece merkez sağlı kurulu sizin için çalışabilir raporu vermiş yoksa %58 engelli raporunuz geçerli
ilsaglik müdürlüğüne itiraz için 30 gün süreniz var karar sizin

İlk 30 gün içinde itiraz edilemezse ne olur?: Rapor teslim alındıktan sonra ilk 30 günlük sürede itiraz edilmez ise rapor kesinleşir. Kesinleşen rapor hakkında yetişkin ve çocuklar için aynı gereksinim alanı, ile ilgili yeni rapor başvurusu en erken altı ay sonra kabul edilir. Bu 6 aylık süre bireysel başvurular içindir. Kurum sevki söz konusu olduğunda süre şartı yoktur.

ZATEN SİZİN 6 AY ÇOKTAN GEÇTİI
49serkan

ben olsam itiraz etmezdim bir ise girer evraklari vergi dairesine verip sevk ister tekrar rapor alırdım
bazı illerde rahatsızlığı olanlar için doktor lar dolaşıyor hasta değil

vergi indirimine başvurabilmeniz için çalışıyor olmanız gerekiyor
işyerinde çalışıyor belgeniz ve gerekli evrakları vergi dairesine gidip hastaneye maluliyet tespiti için sevk isteyeceksiniz
hastanede saglik kurulu biriminden randevu alıp engelli raporu icin dolasacaksiniz zaten yarim gunde bitirirsiniz sonra memura teslim edip arkaniza yaslanacaksiniz hastane raporunuzu vergi dairesine gonderecek
vergi daireside ankara merkez saglik kuruluna gönderecek

49serkan
siz istediğiniz hastaneyi seçebilirsiniz sevk te
randevuyu bilemem hergun 4 te yeni randevu açılıyor olması lazim max 15 gün sonrasına verilir doluluk oranlarına göre

Captan gusto
Kontrol muayenesinde elinizdeki tüm evrakları heyete veriyorsun. Sevkli geldiğin için kuruldan sonra hiçbirşeye müdahale etmiyorsun. Zaten rapor ve evraklar hastaneden sgk ya, oradan gib e gidiyor. Vergi dairesiyle bir işin yok, onlar bu süreçte müdahil değiller.
Ben bu süreçte sağlık kurulu yazı işleri ile özellikle uyku apnesi ve psg raporunu konuştum. Kurul yazı işleri sgk ya bizdeki kurul dosyasındaki tüm evraklar sgk ya gönderiyoruz dedi.

...

Be kitapsilar be vicdansizlar allah bin belanizi versin 11 ay oldu serefsizler.ankarada dayimiz olsa 2 gunde gelirdi vergi indirimi.boyle adi bir hukumet daha gelmedi tc ye pandemi deyip duran devlet memurlari 1 ay maas almayinda gorelim sizi 7 ceddinizi satarsiniz.biz aylardir ac madur su yaziyi bekliyoruz allahinizdan bulun.adim adresim belli beni almayanlarinda ta allah belasini versin

Son düzenleme:
Cevabının red gelmesine çok üzüldüm arkadaşım,Allah hiç kimseye yaşatmasın inşallah.bende artık ümitlenmiyorum kaç aydır bekliyoruz hepimize yazık günah valla Allah büyüktür ne yapalım,allah bir kapıyı kapatırsa bin kapı açar inşallah.çok üzülmüşsündür tabiki de ama topla kendini, belkide itiraz ettiğinde tekrar heyete filan girdiğinde dosyanı yeniden oluşturduğunda daha yüksek ve daha hakkında hayırlısını alacaksındır inşallah.her şerde bir hayır her hayırda bir şer vardır derler.bence daha iyi olacağına inanıp tekrardan başla bir bakmışsın dahada çabuk emekli olmuşsun hayat bu herşey biz insanlar için.benimkide nasıl gelecek bilmiyorum ama 3tane çocuğum var sonuç ne olursa olsun tekrar tekrar denerdim, onlar için.üzülmemek elde değil biliyorum ama sen yinede üzülme gerçekten hayırlısıymış de belkide Allah sana en iyisini nasip edecek bilemeyiz.onun herşeye gücü yeter.sağlıcakla kal

mrdandy

Bence doğru uygulama hırsız sahtekar ve dini kullanarak kendi işlerini yaptıran İblislere yönelik çalışma süper destekliyorum ben 3 sene beklerim yeterki sahtekar İblisler deşifre olsun :)

Öncelikle geçmiş olsun Serkan kardeşim senin hakkında yapılan yorumları hepsini okudum öncelikle kafanı Bi toparla bir iki gün dinlen sonra içinden ne geçiyorsa ona kararını ver ve hayırlısını Allah tan dile hakkında inşallah hayırlı olur sen sadece moralini bozma hepimiz senin gibi bekliyoruz belki bizimki de olumsuz gelecek ama kesinlikle moralini bozma

49serkan

Bu yazılanlar emekli olan kontrol muayenesine çağırılan yada ihbar edilen,sahte rapor alan kişileri kapsıyor sen direk il sağlıktan sevk isteyeceksin benim anladığım bu şekilde.

Arkadaşlar geçmiş aylarin vergi indirimini nereden alacağım bir şey yapmak gerekiyormu

serkanbey kardeşim bu sabah facebook ta bi reklam gördüm senin durumundakilerin işini çözeceğine dair kimdir nedir bilmem istersen tlf numarasını atarım bir konuş.ama dediğim gibi güvenilirmi bilmiyorum.reddedilen düşürülen raporlar halledilir diyor ilanda..

atilla3500

uykuapnesi için kontrol muayenesinde kurula yeni psg raporumu sunuyorsun. yoksa elindeki ilk psg raporunu mu?(ilimdeki rapor 1,5 yıllık)

tşklr

biraz önce büyük mükellefyer ile görüstüm. hem internetteki sorgulama ekranının çalısmaması, hem de raporun durumunu sormak için. Ocak ayı hala gelmemis. 1 ay sonra gelirmiş.

tenten34

çalışıyor iseniz çalıştığınız iş yeri yatırır vergi dairesi sevki ile hastaneye gidenler sevk edildiği tarihten itibaren
engelli raporunu vergi dairesine verenler ise ankaraya ulaştığı tarihten itibaren geriye dönük vergi indirimi alırlar
alamaz iseniz 189 ü arayın

erdem.77

bu işi çozmek için bir uzmana gerek yok. yapılacak olan sey zaten belli? kim olduğunu bilinmeyen kisilere itibar etmeyiniz. Zaten mağduruz, birde bunlarla uğrasmayalım. kalrdırın şu gonderiyi lütfen

erdem bey okuduğunuzu anlamadığınızı varsayarak cvp veriyorum.çare arayan bir arkadaşa belki umut olur diye paylaştım.açıklamada yaptım güvenilirmi bilmem kimdir nedir tanımam dedim.bu yaptığım iyi niyete dürüst olmamak diyorsanız.umarım siz daha dürüstçe ve doğru yönlendirmede bulunursunuz.maksadım kimseyi üzmek değil kırmakta değil iyi günler

ayn katılıyorum bu tarz yazıları buradan paylaşmasınlar daha iyi olur insan oğlu çok çabuk kanıyor elindekinden de olmasın

Kaç gundur televizyonlarda sigorta danısmanlık sirketlerinin insanları nasıl mağdur ettikleri haberi yapılıyor. İyi niyetinizden süphe yok, ama buna inanacak, deva olacağını sanacak çok kisi var.

dostum iyi niyetli olabilirsin eyvlh ama şu numara olayı tambir kara cahillik biz devletten çare arıyoruz şarlatanlardan çare beklemiyoruz. iyi niyetli olduğunu biliyorum

hkt
2019 mayıs psg ilk heyete girdiğimde kullandığım rapordu. Ben uyku psg raporlarını heyete girdiğim hastaneden almıştım. İlk engellilik raporumu da aynı hastaneden almıştım.
Normal şartlarda psg raporu 5 yıl geçerlidir. Ama bazı hastaneler sorun çıkarıyor. Heyete girerken psg ile birlikte varsa bpap cpap cihaz çıktılarınıda verin faydası olur.

Arkadaşlar bizim bu vergi indirimi için yolladığımız belgeler ankarada dikmen vergi dairesi dışında başka bir yere gidiyormu.Evrağımızın nerede olduğunu tam olarak anlamamızın bir yolu varmı. Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

hakem hastane olayi iyi guzel peki bizim burda bir hastaneden rapor almak minumum adamin yoksa 1 sene calisiyorsan cunku seni daha ilk karsilamada 3 ay sonrasina ilk randevu veriyor sonra vay efendim su hekim yok git bi daha gel yok su rotgen yok bi daha gel goz doktoru sira verir 40 gun sonrasina eee bu daha ilk hakem hastane 40 ustunde okey bir daha git bekle 1 sene oldu iki sene..eee nerde bu isin bize olan faydasi ben destdklemiuorum Kulaginla elini obur tarafdan cekiyon bu oldu yani

Üst Alt