Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

göksel 75 hayırlı olsun inşallah kardeşim darısı başımıza mart 5 devam beklemeye

ulnar sinir ve yanık emg ve nörolojik bulgular istedikleri

arkadaşlar 26 kasım 2019 da gönderdiğim rapor eksik evraktan döndü karar 27,07,2020 msk kararı antalya vergi dairesine gelme zamanı 05,10,2020 başvururken maliyedeki davarlara emg ve raporlarımıda vereyim dedim gerek yok dediler siz siz olun evraklarınızı verin ısrar edin tekrar başa dönmeyin

Arkadaşlar selam vergi indirimi onayı gelmeden, sadece rapor ile sgk ya emeklilik başvurusu niye yapamıyoruz ?

Nedeni nedir peki açıklarsanız çok sevinirim, eğer çalışmıyorsam nasıl olacak peki

Can emekli olmak için maliyeden vergi indirimi onayı gerekli. 1.2.3. Derece vergi indirimi varsa engelli olarak emeklilik hak ediyorsun. Oda belli yıl ve gün şartına bağlı. Bu dediğimiz 2008 yılı öncesi sigortalı olanlar içindir. 2008 sonrası vergi indirimi şartı yoktur.

Can3643

sorduğunuz soru ile simdi yaptığınız arasında bir bağlantı yok birinicsi bu. İkincisi siz ne sordunuz? "Vergi indirimi onayı elemen" bende buna dedim ki hayır. Acıklamasına gelince. Buna hak etmek gerek ve devlet nezlinde bunun tasdiklenmesi gerek. Vergi indirimne hak kazandıktan sonra gerken basvuruları yapabilirsiniz

Can3643

Dostum devletin koymuş olduğu şartlardan ötürü olmuyor. Hala neden diyorsan Google'da yazarsan nedeni yazıyor. Sadece SGK ile emeklilik %60 üzeri engel varsa malulen oluyor. Ondada çalışma şansın yok maaşın kesilir çalışırsan

göksel benim evrak aydın vergi dairesinde yani evis yok interaktif vergi daireside yok bir yerde görünmüyor

Sormak istediğim sadece şu; sürekli rapor var yüzde 57 olarak, anlamadığım çalışmayan birinin bu rapor ile direk sgk ya giderek emekli olma şansı yokmu?

erhan1968

Yarın gideceğim dedin onun için sordum. Benim evis de gözükmüyor 1 haftayı bulur dedi. Senin vd uzaksa gitmeden önce telefon aç istersen boşa yol gitmezsin.

Günüm var 7700 , raporumda maliyeye gönderildi, sadece illaki bu sıkıntılı bekleme sürecinden geçmek zorundamıyız. Çalışmayan biri gitti bu rapor ve şartlarla sgk ya emekli olmak istiyorum deyip, olamıyor demekki.

Can3643

Anlaman için tekrar soylüyoruz(M) elindeki raporun onaylanmadığı sürece hiçbir onemi yok. Süresiz olan raporun süreliye cevrilebilir. Süreli olan ise süresize. Onaylanıp onaylanmayacağı vergi dairesinin yani sağlık kurulunun elinde. Orada incelemeye alıncak bakılacak edilecek vsss... Çalısp calısmamaya takılma, once raporunun onaylanması lazım. Sartların olustuysa tabi. Prim gunun hizmet yılın vsss

Can3643

:))) aksam aksam güldürdün ... biz keyiften bekliyoruz. CAn sıkıntısı olmasın diye de bize burda bi ortam kurmuslar. Geyik yapıyoruz :)))... ilahi dostum. Burası türkiye

bugün telefonla iyi haberi aldım ankaradan.aydın kuşadasında yaşıyorum.sonra aydın vergi dairesini aradım tlf la evrak aydın vergi dairesinin ekranına düşmüş yarın yazının aydından onaylanıp kuşadası vergi dairesinde olacağı biligisini aldım.yani yarın kuşadasında olacak evrak bilemedin cuma kesin alınabilir durumda aydın vergi dairesinden aldığım bilgi bu şekilde.

Devlet hastahanesindenmi aldımız raporu bende bipolar için ikinci raporumu aldım süresiz vermedi pisliğin tekiydi doktor zaten birinci raporumda 1 yıl süreliydi şizoaktif nasıl yazdırdınız
Maytakson

F.T

Evet devlet hastanesiydi bipolar heyetim ve 1 yıl süreli verdi ilaç geçmişim ve 8 10 yıl tedavim var atipik psikoz unipolar bipolar olarak ilaç raporumda 1 yıllık ilaçlarım bitti yenisi yazdırmak gerekiyordu Eskişehir şehir hastanesine çıktım orasida hakem heyet hastanesi olarak geçiyor hem kendimi denemek için gittim hem ilaç yazdırmak için tedavi sonucunda şizoaffektif raporu düzenledi bipolarinbsizoafektif ve şizofrene dönme ihtimali çok yüksek ve zaten bipolar ve şizoaffektif bir birne benzer rahatsızlik

Cevabı bilen varmı acaba teşekkürler

Geçmişe dönük vergi alacağini nereden alacağız arkadaşlar teşekkür ederim
Şehir dışındayım boşu boşuna İstanbul yapmak istemiyorum

tenten34

günaydın, çalıştığınız işyeri ik departmanı bu işleri bilir ve onlar yapar oraya danışın derim bolşans

tenten34

Çalıştığınız işyeri raporunuzun başlangıç tarihinden itibaren geriye dönük muhtasar düzeltmesi yapacak bağlı olduğu vergi dairesine. Sonra vergi dairesi sizin hesabınıza yatıracak geriye dönük mikterı. Ama işyerinize bilgi verin raporu çalışma bakanlığına gönderirken yararlanılacak ilk tarihi atlamasın bazıları tarihi yazının cıktıgı tarıh olarak giriyormuş bu sefer cok ugrasıyormussun.

sgk ya başvuru yapıp malulen emekli olunabilir %60 ve üzeri rapor çıkar ise ,
malulen emeklilikte çalışılırsa maaş kesilir
engelli vergi indirimi gibi değil

Üst Alt