Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

tenten34

Vergi ödemeleri verdi dairesi yapar iş yerini ilgilendirmez aynı olay benim başıma geldi geri dönük ödemeyi vergi dairesi yaptı iş yeri değil. Zaten işveren senin adına vergi ödüyor doğal olarak iş verenle bir alakası yok ....

Hayırlı olsun darısı bekleyen herkesin başına sen hangi ayda gönderdin raporu ankaraya
erhan1968

Hayırlı olsun hangi ayda gönderdin raporunu ankaraya

arkadaşlar gib den baktıgımda işleminiz sonlandı diyor bu ne demek eviss e yansıyan bir durum yok hala beklemede diyor.

alcatraz2019

GİB de herkese aynı şeyi yazıyor dikkate almayın. Evrakların yüklendiyse sorun yok nezaman sonuç gelir tabi Allah kerim :(

Selamlar bilgisi olan varmı benim %55 raporum var3 yıllık 1,5 yıl önce aldım böbrek yetmezlığinden şimdi dialize giriyorum raporum suresi bitincemi yeniliye biliyorum yoksa şu an yenileye bilirmiyim.

Merhaba, dialize girenlere %90 olarak oran veriliyor. Raporların 6 ay sonrasında oran yenileyebiliyorsun diye biliyorum. Onceden vergi indirimi aldıysan dimdi oran yenileyerek otv muafiyeti alabilirsin

Benim Hastalığımda Polinoropati Bende sordum memura her hangi evrak lazımmı diye yok tek raporun yeter dedi
Baş Vuru Tarihi 11 eyül
Şimdi içime korku Geldi Bunlar bende 6,8,10,12,AY SONRA EMG Raporumu istemesinler
İstese bile Hastane Sağlık Kurulu Aldı zımbaladı Dosyanın içine koydu
Anlatmak İsteğim ŞU hastaneye Gidib EMG RAPORUNU Alıb veya Fotokopisini Maliyeye Versem Maliye Kabul Edermi Acaba

Otosan41

benim anlamadığım. madem bu evraklar teker teker inceleniyor, madem kendi sistemlerinden görüyorlar herseyi, neden eksik evrak diye bir kavram var. çok saçma değil mi?

Endereren
Herşeyi teker teker inceliyor olabilirler, ama herşeyi sistemden görüyor diye bir şey yok kardeşim.
Örneğin üniversite hastanesi solunum fonksiyon testi yapıyorlar. Cihaz bir çıktı veriyor. Termal çıktı, yazar kasa fişi gibi. Teknisyen bunu fotokopi çektir, yazılar uçuyor diyor. Doktor bakıyor tanı koyuyor. Sonrasında bu evrak hiçbir sistemde kaydı yok. Sonra kişi astım koah raporu alıyor heyette. Vergi dairesi sadece raporu alıyor. 9 ay sonra eee eksik evrak sft sonucu isteniyor. Heyet karar veremiyor.

Engelli raporu almış kişilerin e nabız veya diğer sistemlerde veri kayıtları incelense inan sft testi, psg testi, ef değeri, bazı mr BT sonuçlarının yarısına yakını sistemlerde kaydı yoktur.
Örneğin benim üniversite hastanesinde 3 kez yaptırmış olduğum psg testleri e nabız da gözükmüyor. Sorduğumda ise başka bir yerde yüklü diyorlar. Vergi indirimi alırken zorla verdim, Gib interaktif e yüklendi. Orda gözüktüğü ellerindeki dosyada olduğu halde, benden eksik evrak psg raporu istediler. Yani bizim müthiş sağlık sistemi ve altyapımız bu😀😀😀

atilla3500

oysaki e-nabız diye guzel olduğunu düsündüğüm bir sistem var... Bu sisteme tüm evrakları senkronize etmek oldukça basit.

atilla3500

Atilla artık vergi dairesi rapor üstünde sft sonucu yazıyorsa sft sonucunu istemiyor senin dediğin eskidendi

Otosan41
Abicim sen raporlarda ki tanı kısımlarını hiç standart gördün mü? Her hastanenin ki farklı yazıyor. Engelli sağlık raporlarını karşılaştır bak.
Kiminin raporu tanı kısmında sadece koah yazıyor, kiminde koah orta obrüsktip demiş. Kiminde fev 1 fev3 değerini bile yazmış. Raporlarda standart yokki.

Burada merkez Sağlık kurulu diyecek ki. Ey memleketin tüm hastaneleri, raporda koah varsa, hastalık derecesi, sft ölçüm değeri hastalık şiddeti ve ne halt daha istiyorsa raporda standart yazacak. Bu özelliği taşımayan raporlar sağlık kurulundan çıkarılmayacak diye bir genelge gönderecek.
Bu tüm hastalıklar için standart bir rapor tanı formatı oluşturmak bu kadar zor mu.

Sonra vatandaş benim rapor döner mi, vay benden test almadılar, vay şöyle vay böyle diye kıvranmayacak. Üstelik 10 ay bekleyip başa dönmeyecek.

Raporda sft yazmıyor, herhangi bir yer de kaydı da çıkmıyor, yada bakmıyorlar hop eksik evrak.... Bak bu forumda geriye dönük 10 seneye bak raporu eksik evrak tan dönen arkadaşlara. Heyet rapora değer yazmamış, eksik yazmış, doğru tanı koymamış. Evrak koymamış.

Otosan41
Bak sen de de koah varmış. Senin raporunun koah a ait tanı kısmında yazan ile, başka koah tanımlı bir kaç arkadaşın rapor tanı kısımlarını kıyaslayan bakalım birine benziyor mu.
Her şey düzgün olmasına rağmen sen bile emin olamıyorsun raporundan, acaba döner mi diye. Maalesef rapor standartı yok.

Arkadaşlar merhaba,
29.11.2019 tarihinde ankaraya giden raporum bugün izmir vergi dairesinin aramasıyla öğrendim.Raporum gittiği gibi 1 yıl süreli ve %54 oran ile geri gelmiş.Darısı tüm bekleyenlerin başına.İzmir vergi dairesi tebligatı çalıştığım işyerine gönderdiklerini söyledi.evis ten bende baktım.raporum olumlu ve bitiş tarihi 05.11.2020 yazıyor.
bilenlerden ricam bundan sonra ne yapmam gerekiyor???
sgk ya direk emeklilik için gidebilirmiyim?raporm süreli olduğu için yine heyet raporu alacakmıyım pandemiden dolayı veriyorlar mı?

Klein

eğer rapor süreleri uzatılmatı ise yeni rapor için hemen başlamanız lazım çünkü bir aydan az bir zaman kalmış

bunlar hakikaten makara yapıyorlar adamın süresinin bitimine 1 ay kalmis vergi indirim sonucunu göndermişler
zaten hastalıklarla yeterince uğraşılıyor bir de uzerine böyle engeller koyuluyor

turkey izmir

benimde raporu yenileme zamanım geldi ama maalesef Ankaraya giden raporlarımdan sonuç yok. bu durumda ne yapılır bilmiyorum , araştırıp ona göre hareket edeceğim artık

Klein
Eğer emekli olmak istiyorsan vergi indirim kağıdı eline geçince işyerinden çıkışını yapabilir emeklilik dilekçesi verebilirsin. Daha sonra sgk seni emekli eder, isterse kontrol muayenesine gönderir.

Selamün aleyküm arkadaşlar verdiğiniz evrakları GİB den takip edin geçen hafta cuma günü verdim bu şekilde yazıyor az önce vergi dairesi ne gittim ben merkeze gönderdim dedi merkezi aradım ben Ankara'ya göderdim onlar açmamışlar dedi takip edin orada sonlandı yazacak eğer yazmaz ise beni tekrar arayın dedi ona göre evraklarınızı takip edin.
6f66b7b2a0356d25f478b11e0d540342.jpg

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Büyük Mükellefler Vergi Dairesi nin sisteminden neden sorgulama yapılamıyormuş? Sordum demiştiniz.

Selamlar arkadaşlar. Bugün işyerime yazım geldi. Ancak yaptıkları hesaplamada vergi indirimi 168 tl maaşa yansıyor dediler. Benim bildiğim 3. derece indirim 2020 itibariyle 350 tl değilmi ? bu rakam değişiyormu. Vergi indirimi alan arkadaşlarımdan bilgi alabilirmiyim

maaş,evli bekar,çocuklu gibi bir sürü kriter var
3.derece 20 tl max 55 tl kadar olabilir diye biliyorum aylık
sizin aylık ne kadar bağlanmış
pwc diye bir hesaplama sitesi var ordan bakabilir hesapliyabilirsiniz

sa arkadaşlar yuzde 54 olan 20 ocak süresiz giden raporum ankaradan suresiz onaylanmış büyük mükellefler vergi dairesi hastalığım isitme kaybı ve skolyoz yani fizik tedavi hiçbir tenlik evrakı yani hastalığıma bağlı sonuç evrakı göndermedim darısı bekleyenlerin başına ins

Üst Alt