Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Yarın 15 ekim bir arkadaş ankara yükünü hafifletmek için 15 ekimden sonra her ilin kendi işini yapacağını söylemişti
yarın inşallah bir değişiklik olur hızlanır inşallah

Bu gün CİMERE yazışımın 30. günü halen cevap yok

20 yıl çalışacaksın 3.derecede engelin varsa emeklilik için başvuracaksın. Absürtlükte bir numara ülkeyiz yemin ederim. Geçmişte kimlerin kaç yaşında emekli olduğunu sokaktaki çocuklar bile biliyor olan 2003 sonrası insanlara oldu...

aynen öyle bunların hepsi bir sorun ama tek sorun değil
engel liye bile engel koyuluyor
hep şart eyt abo

Kısacası gebersen kadar çalışacaksın prim doldu mu seneyi bekliceksin sene doldu mu yaşı bekliceksin, hep bekliceksin...

Ki anlam veremediğim madem böyle bir sistem var başvuru alma. Sen alıyosun insanların başvurusunu oda o kadar uğraşıyor raporu alıyor tam emekli oldum diyor. Sen bu sefer sene şartı çıkartıyosun. bak sgk girişine kişinin gönder çok mu zor çok mu imkansız...

Emeklilik konusunda bir tutarlılık olmaması da cabası. 2008 den sonra girişi olan engelliler daha avantajlı oluyor daha önce girişi olanların daha erken emekli olması gerekiyor oysa. Yuzde 80 ve üzeri bir kişi 15 yıl nasıl çalışsın aklım almıyor gerçekten. Hadi diyelim 15-20 yıl çalıştı bu vatandaş alacağı miktar asgari ücretten yattıysa 1500 civarı en fazla? Bir de kesilme ihtimali var. İnanın her hastane farklı bir oran verebiliyor. Artık emekli olmanın ateşten bir gömlek giymekten farkı yok

Türkiyedeki ememklilik sistemi bitik arkadaşlar. Mantık hiç aramayın. Eski sistemi kötülüyorlar ya yenisi eskidsinden de beter. Yaşı yukarı çekerek bugünkü emeklilerin maaşlarını çocuklarımızın üzerine yıktılar. Onların işi hepten zor. Birde özelleştirme gibi bir düşünceleri var sanırım sgk'yı. o da olursa artık orada kar gözetecek bir şirket olacağı için sosyal devletin bittiğinin ilanı olucak.

Arkadalar merhaba calistigim isyeri beni 8.10.2020 tarihinde isten cikardi ama engelli indirim raporu ankaradan gelmedi emeklilik tarihi 25.04.2021 6 ay kalmasina ragmen isyeri buna musade etmedi rapor ankaradan geldikten sonra emekli olabilirmiyim

İzmir vergi dairesiyle bu gün görüştüm yoğun olarak Ocak ayı tek tük Şubat ayı geliyormuş benim 13 Şubat bir aya kadar kesin gelir dedi

Şu an gençler için emeklilik kıyamet kadar uzakta gibi hissediyorlar yaşlandıkça dumura uğrayacaklar 65 yaşa kadar çalışılır mı diyecekler ama iş işten geçmiş olacak

emeklilikte maaş bağlama oranları 2000 2008 deki (abo)kanunlar ile isveren lehine cevrildi isveren calisanin ssk primini az oduyor az odeyincede devlet emekli olanlara az para bagliyor

Herkese iyi akşamlar.
16 Ocak’ta İzmir vergi dairesi aracılığı ile gönderdiğim vergi indirimi başvuruma bugün yanıt geldi.
Gelen yanıtta, “ TEKRAR SEVK (işyerinde çalıştığına dair tarihli, imzalı, kaşeli yazı ile başkanlığımıza müracaat ediniz.” yazıyor.
Bunun ne anlama geldiğini bilen var mı?
Çünkü vergi dairesine ilk başvuruda, işyerinden çalıştığıma dair yazıyı zaten vermiştim, şimdi tekrar niye isteniyor anlayamadım. Ayrıca yeni yazıyı verdiğimde işlemler en baştan tekrar mı başlayacak, yine mi 9 ay bekleyeceğim?

Hipertansiyon, Sol ventrikül hiperfrofisi, orta KOAH ve ağır uyku apnesiyle %58 (Balthazard) oranında süresiz raporum vardı.

Arkadalar merhaba calistigim isyeri beni 8.10.2020 tarihinde isten cikardi ama engelli indirim raporu ankaradan gelmedi emeklilik tarihi 25.04.2021 6 ay kalmasina ragmen isyeri buna musade etmedi rapor ankaradan geldikten sonra emekli olabilirmiyim[/QUOTE
Olabilirsin çalışman gerekmiyor diye biliyorum.prim ve yıl dolsuysa ]

samedo99

Prim: 6517 gün doldu 18 bucuk yillik sigortam var sigortalik dolmasina 6 ay daha var benim raporum % 56 ama emekli olmak icin isyerimden emeklilik dilekcesi verilmesi gerekiyordu 6 bekleselerdi isyerimin vicdani yok.

Ceyhun82
Sıkıntı olmaz vergi indirim yazın gelsin, çalışmadan da 19 yılı tamamladığında emekli dilekçeni verebilirsiniz.
Burda kastedilen 19 yıl dolu dolu prim değil. İlk sigortalılık tan itibaren geçen süre. 4000 küsür gün zaten yetiyor sana. Yıl şartını tamamla yeter. Çalışıyor olmana gerek yok yani.
26.04.2021 de sgk ya dilekçeni ver

Ender bey yada diğer arkadaşlar affınıza sıgınarak sizlere bir sorum olacak. Ben 01.01.2000 girişliyim 7000 gün ve 60 yaşa tabiim. Şuan ki prim günüm 6500 şuan için askerlik yatırmadım.. 18 ay askerlik yatırırsam giriş 01.06.1998 ve 5900 gün 57 yaşa tabi oluyorum. Sorum şu çıkacağını zannetmiyorum da şayet EYT çıkarsa biz askerliği yatırdığımızda durumumuz ne olur ? EYT den yararlanma durumumuz olur mu ? cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.88 raporumla vergi indirimine başvuru yaptım.interaktif vergi dairesinde işleminiz sonlandı diyor bu ne demek yardımcı olur musunuz

Ziyaeddin
isyerinizden aldığınız belgeyi hemen mi goturdunuz yoksa 3 gün sonra mi belkide tarih olayına takılmış olabilirsiniz bu gibi evraklar aynı gün veya ertesi gün verilmeli belkide bu olabilir sebep

Samedo99
Atilla3500
Bilgileri aydınlattığınız için teşekkür ederim allah sizden razi olsun

noktacom

askerlik borçlanması sigorta girişini öne çeker
bu durumda tarih öne çekildiği için yararlanmanız gerekir
tabi bu şartta askerliginden sonra sigorta olanlar için geçerlidir 18 yaş sınırını kastediyorum sigortalılık için

noktacom
askerliği yatırdığınızda EYT'li olursunuz. ama 25 yıl doldurduğunuz andan itibaren maas alırsınız

turkey izmir

:)) yok yaww. bizlik isler değil bunlar. burdan elimizden gelidğince yardımcı oluyoruz.. kelin ilacı olsa basına sürermis :))) kendimize sifa olamadık ki baskasına olalım.

işsizlik sigortasından faydalanmak için
sunuda şuraya atayim belki faydalanan olur 4857 sayılı kanunun 17. maddesi gereğince bildirim önellerine uygun olarak hizmet akdi işveren tarafından sona erdirilmiş olmak.

2- 4857’ye 24’e göre işçinin haklı sebeple işi bırakması.

3- Sağlık sebepleri veya işyerinde işçiyi bir haftadan fazla süreyle çalışmaktan alıkoyan bir zorlayıcı sebebin ortaya çıkması halinde işveren tarafından hizmet akdi feshedilenler.

4- Belirli süreli hizmet akdiyle çalışmakta olup da sürenin bitiminde işsiz kalanlar.

5- İşyerinin el değiştirmesi veya başkasına geçmesi, kapanması veya kapatılması, işin veya işyerinin niteliğinin değişmesi nedenleriyle işten çıkarılmış olanlar, diğer şartları da taşıyorlarsa işsizlik ödeneği için İŞKUR’a müracaat edebilirler. İşsizlik parası için istifa etmeyin işten çıkarsınlar

Hep kafama takılıyordu. Teşekkür ediyorum cevaplar için. Beklemeye devam 10 şubattan beri herkese sabır dileklerimle

Üst Alt